Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ - ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Το σετ αποδόσεων είναι λίγο άδικα για τη Χιμνάσια των επτά συνεχόμενων νικών. Νομίζω ότι θα ιδρώσει η Ρίβερ για να πάρει την πρόκριση και ότι ένα γκολ θα το βρουν οι φιλοξενούμενοι. Κάτι σε 2-1 μου βγαίνει και σε αποδόσεις 2.15 στη Stoiximan αξίζει να κυνηγήσουμε τα πολλά τέρματα.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ - ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Facts Αγώνα
- Στο Απερτούρα 2026 οι 30 ομάδες ήταν χωρισμένες σε δύο ομίλους των 15. Οι πρώτες οκτώ κάθε ομίλου προκρίθηκαν στα πλέι-οφ που διεξάγονται με σύστημα νοκ-άουτ και σε μονά παιχνίδια. Γηπεδούχος θα είναι πάντα η ομάδα που τερμάτισε σε καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο, με εξαίρεση τον τελικό που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος. Με το ίδιο ακριβώς σύστημα θα γίνει και το Κλαουσούρα 2026 που θα διεξαχθεί μετά το Μουντιάλ.
- Μέσα στο 2026 θα αναδειχθούν συνολικά τρεις πρωταθλήτριες. Η νικήτρια του Απερτούρα, η νικήτρια του Κλαουσούρα και η νικήτρια της συνολικής βαθμολογίας που θα περιλαμβάνει όλα τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου σε Απερτούρα και Κλαουσούρα. Και οι τρεις πρωταθλήτριες θα κερδίσουν απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2027.
- Αυτή η αναμέτρηση αφορά την προημιτελική φάση του Απερτούρα. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και – εάν χρειαστεί – η διαδικασία των πέναλτι.
- Οι τρεις πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους επιβεβαίωσαν το N/G.
- Η Ρίβερ προέρχεται από 7/9 Under 2,5 σε όλες τις διοργανώσεις.
- Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Χιμνάσια Λα Πλάτα σε επίπεδο πρωταθλήματος συνδύασαν Under 2,5 και N/G. Μάλιστα τα τρία από αυτά ήταν και Under 1,5.
- Στην κανονική περίοδο: Ρίβερ Πλέιτ – Χιμνάσια Λα Πλάτα 2-0
Ούτε η ίδια δεν μπορεί να πιστέψει ότι πήρε την πρόκριση απέναντι στη Σαν Λορένσο στην προηγούμενη φάση. Αν και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 31’, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37’. Ισοφάρισε στο 55’ με τον αριστερό μπακ Ακούνια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δεύτερο τέρμα στην κανονική διάρκεια.
Στην παράταση βρέθηκε εκ νέου πίσω στο σκορ στο 94’, για να σωθεί στο… 121’ από τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό Κιντέρο. Στα πέναλτι επικράτησε 4-3 ύστερα από έξι εκτελέσεις και ενώ η Σαν Λορένσο έχασε δύο ματς-μπολ. Προφανώς και πρέπει να προβληματιστεί για το ότι δεν κατάφερε να επιβληθεί μιας ομάδας που για 90 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο.
Την ερχόμενη Τετάρτη η Ρίβερ θα υποδεχθεί την Μπραγκαντίνο, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Εκτός αποστολής, με απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, ο εξτρέμ Σουμπιάμπρε (21/1) και ο Εκουατοριανός μεσοεπιθετικός Κέντρι Πάες (12/1). Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Κολομβιανός μέσος Καστάνο (6/0). Επιστρέφει στην αποστολή μετά από αρκετούς μήνες ο 39χρονος τερματοφύλακας Αρμάνι (1/0), αλλά δεν προορίζεται πλέον για βασικός. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ξανά ο 21χρονος Μπελτράν (19/0). Μακροχρόνια τραυματίες ο 19χρονος Βραζιλιάνος μέσος Κονσταντίνι (0/0) και ο αμυντικός Χουάν Κάρλος Πορτίγιο (1/0) που έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων και θα λείψει για αρκετούς μήνες.
(4-3-3): Σαντιάγκο Μπελτράν – Γκονσάλο Μοντιέλ, Λούκας Μαρτίνες Κουάρτα, Λαουτάρο Ριβέρο (Πετσέγια), Ακούνια – Άνιμπαλ Μορένο, Φάουστο Βέρα, Γκαλβάν – Κιντέρο (Μάξι Μέσα) – Ντριούσι, Κολίδιο (Μάξι Σάλας)
Η Χιμνάσια έκανε την έκπληξη στη φάση των «16» και νίκησε 1-0 εκτός έδρας της Βέλες. Σκόραρε στο 13’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του επιθετικού Τόρες, ενώ αναγκάστηκε από το 55’ να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Ουρουγουανού κεντρικού αμυντικού Ένσο Μαρτίνες με απευθείας κόκκινη. Της ασκήθηκε μεγάλη πίεση, αλλά άντεξε μέχρι το τέλος.
Έφτασε έτσι τα επτά συνεχόμενα τρίποντα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα τελευταία πέντε έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Είναι πάντως πολύ πρόσφατη η εξαιρετική πορεία της στο περσινό Κλαουσούρα, όταν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και είχε ηττηθεί εκεί εντός έδρας με 0-1 από τη συμπολίτισσά της -και μετέπειτα πρωταθλήτρια- Εστουδιάντες.
Τιμωρημένος ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός Ένσο Μαρτίνες (17/2). Εξακολουθεί να απουσιάζει λόγω ενοχλήσεων ο κεντρικός αμυντικός Ερεκάλδε (3/0). O 20χρονος αμυντικός χαφ Ντι Μπιάζι (0/0) αναρρώνει από ρήξη συνδέσμων και θα είναι ξανά διαθέσιμος τον Ιούνιο. Επίσης, μακροχρόνια τραυματίας ο επιθετικός Μαμίνι (0/0).
(4-3-1-2): Ινσφράν – Πέδρο Σίλβα Τορεχόν, Τζιαμπάολι, Κόντι, Στέινμπαχ – Σεοάνε, Μαξ, Μιραμόν – Ιγνάσιο Φερνάντες – Αουσμέντι Μαρσέλο Τόρες