
Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Facts Αγώνα
Το ζευγάρι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ είναι από τα δημοφιλέστερα στο σημερινό κουπόνι στοιχήματος ποδοσφαίρου και προφανώς έχει κάνει τον μεγαλύτερο τζίρο. Οι περισσότεροι, μάλιστα, παίζουν διπλό!
* Η Μάντσεστερ έχει κερδίσει τα 7 από τα 9 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στη Λίβερπουλ.
* Η Λίβερπουλ εάν κερδίσει σήμερα θα κάνει το 2/2 στο πρωτάθλημα κόντρα στη Μάντσεστερ για πρώτη φορά μετά το 2013 – 2014.
* Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έχουν κερδίσει περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος (6 η καθεμία) κόντρα στη Μάντσεστερ, απ’ ότι η Λίβερπουλ (5).
* Η Μάντσεστερ είναι αήττητη στα 9 τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα (8-1-0). Το 2017 είχε φτάσει τα 10 σερί.
* Η Μάντσεστερ έχει δεχτεί γκολ στα 11 από τα 12 εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με τη Λίβερπουλ να έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας φέτος.
* Ο Σόλσκιερ έχει κερδίσει 25 πόντους στα πρώτα του 9 παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο της Μάντσεστερ. Ετοιμάζεται να κάνει νέο ρεκόρ στα 10 παιχνίδια, με το προηγούμενο να το κατέχει ο Γκους Χίντινκ (Τσέλσι) με 25 πόντους σε 10 ματς.
* Ο Ντε Χέα (Μάντσεστερ) έχει κρατήσει 99 φορές το μηδέν παθητικό στην εστία του στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν φτάσει τα 100 σήμερα θα μπει στους 15 τερματοφύλακες που το έχουν πετύχει και ένας από τους 7 που το πέτυχαν με μόλις ένα κλάμπ.
* Ο Σαλάχ (Λίβερπουλ) έχει πετύχει 49 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Εάν σκοράρει σήμερα θα φτάσει τα 50 σε μόλις 63 παιχνίδια και θα γίνει ο παίκτης που το πετυχαίνει πιο γρήγορα με τη φανέλα ενός κλαμπ.
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. 3-1

Μπορεί να μην της βγήκε το παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (0-2), όμως στις εγχώριες διοργανώσεις δεν παίζεται! Ο Σόλσκιερ έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο και όλοι έχουν απελευθερωθεί παίζοντας καλή μπάλα. Ετσι ήρθε και το διπλό στην έδρα της Τσέλσι (0-2) για το Κύπελλο με σκόρερ τους Ερέρα (31′) και Πογκμπά (45′). Προκρίθηκε στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τη Γουλβς (εκτός έδρας), σε ένα Κύπελλο που αποτελεί πρόκληση για τους «κόκκινους διαβόλους» μετά τις τελευταίες προκρίσεις (Αρσεναλ, Τσέλσι).
Το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ με σούπερ προσφορά*
Εφτασε τα 7 σερί διπλά (!) με το Νορβηγό τεχνικό στον πάγκο της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, παίζοντας πάντα με το ίδιο στυλ στα μεγάλα ματς. Κόντρα, αιφνιδιασμός, γκολ. Στο πρωτάθλημα ανέβασε το σερί της στο 8-1-0 ξεπερνώντας την Τσέλσι στην τέταρτη θέση και θέλει να παραμείνει εκεί ως το φινάλε, καθώς αυτός είναι ο βασικός στόχος. Ο Πογκμπά μοιάζει αναγεννημένος και παίρνει στις πλάτες του και την υπόλοιπη ομάδα, θυμίζοντας τον ηγέτη της Γιουβέντους τα προηγούμενα χρόνια.
«Εστιάζω σε μας και το τι πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε. Είναι μία κούρσα τριών αλόγων για τον τίτλο και την τέταρτη θέση, εκεί εστιάζω. Έχω παίξει πολλά παιχνίδια εναντίον της Λίβερπουλ και γνωρίζω το μέγεθος του αγώνα για τους οπαδούς και για όσους εργάζονται εδώ. Είναι δική μας δουλειά να συγκεντρωθούμε και να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ενέργεια σε μία καλή εμφάνιση όταν αρχίσουμε το ματς», δήλωσε ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.
Επιστρέφει στα γκολπόστ ο Ντε Χέα, καθώς στο Κύπελλο αγωνίστηκε ο Ρομέρο. Αμφίβολοι είναι οι εξτρέμ Λίνγκαρντ (26/5) και Μαρσιάλ (27/11), με τις πιθανότητες να αγωνιστούν να είναι με το μέρος τους. Παραμένουν εκτός οι μπακ Βαλένσια (8/0) και Ντάρμιαν (6/0).

Είχε πολλές μέρες να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η ευκαιρία της πήγε χαμένη. Ηρθε ισόπαλη 0-0, παρά το γεγονός πως προσπάθησε να πετύχει γκολ χάνοντας κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με κινητήριο μοχλό τον Σαλάχ. Θα ταξιδέψει στο Μόναχο μέσα στον Μάρτη για να κυνηγήσει εκεί τις πιθανότητες πρόκρισης.
Καλή η Ευρώπη, αλλά ο μεγάλος στόχος όλων φέτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί εκεί και σήμερα έχει την ευκαιρία να μείνει πάλι μόνη στην κορυφή, αφού εάν δεν ηττηθεί ξεπερνά τη Μάντσεστερ Σίτι. Οπως σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια θα μπει δυνατά για να ψάξει το γκολ με τη γρήγορη επιθετική τριάδα της, όμως αν δεν δώσει βάση στην άμυνα της, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ηδη φέτος στα εκτός έδρας μεγάλα ματς δεν παρουσιάζεται πολύ σοβαρή, μένοντας στο 1-1 με Αρσεναλ και Τσέλσι, χάνοντας από Μάντσεστερ Σίτι (2-1), Νάπολι (1-0) και Παρί Σεν Ζερμέν (2-1). Κέρδισε μόνο την Τότεναμ με 1-2.
Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε για τη Γιουνάιτεντ: «Ηταν σε μία δύσκολη στιγμή, αλλά βρήκαν τη λύση με τον Σόλσκιερ και όλα άλλαξαν. Βλέπουμε τον Πογκμπά σε εξαιρετική κατάσταση και τώρα είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι μεγάλη διαφορά και βλέπουμε μία διαφορετική ομάδα. Είναι ενωμένοι και μπορούν να αμυνθούν καλά, αλλά να πιέσουν και σε κρίσιμες στιγμές στο παιχνίδι», ενώ για τον Σόλσκιερ τόνισε: «Θα είναι σίγουρα ο προπονητής της ομάδας την επόμενη χρονιά». Στο υπόλοιπο κομμάτι της συνέντευξης έδειξε χαρούμενος που θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς παίκτες στην άμυνα και στο κέντρο, καθώς η ομάδα του δίνει 3 αγώνες τη βδομάδα και χρειάζεται η φρεσκάδα.
Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο βασικότατος αμυντικός Φαν Ντάικ (32/1) που ήταν τιμωρημένος με την Μπάγερν, όμως απών θα συνεχίσει να είναι ο επίσης αμυντικός Λόβρεν (9/1) που απουσιάζει εδώ και καιρό.