ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

21:00
02.04

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ

Ξεκίνημα του διαβολό-δεκαημέρου για τον Ολυμπιακό
Γ. Καραϊσκάκης (33.100)
502
16° C Συννεφιασμένος
Cosmote Sport 1
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Facts Αγώνα

  ΠΛΕΪ ΟΦ            
Θ. ΟΜΑΔΑ Β. ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ
1 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62 27 19 5 3 38-12
2 ΑΕΚ 60 27 19 3 5 51-14
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 59 27 17 8 2 56-14
4 ΠΑΟΚ 57 27 16 9 2 45-16
5 ΑΡΗΣ 40 27 12 4 11 39-26
6 ΒΟΛΟΣ 39 27 11 6 10 31-41

TI ΙΣΧΥΕΙ
Δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, ενός μίνι πρωταθλήματος 10 αγωνιστικών. Όλοι παίζουν με όλους σε δύο γύρους, μεταφέροντας τους βαθμούς από την κανονική περίοδο.
Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση κατακτά το πρωτάθλημα και θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν (2023-24). Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχει και η 2η ομάδα της τελικής κατάταξης, στον 2ο προκριματικό όμως. Το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (στον 3ο προκριματικό δηλαδή) θα πάει στον Κυπελλούχο. Αν όμως τερματίσει μέσα στις δύο πρώτες θέσεις, αυτό το εισιτήριο το παίρνει ο τρίτος της τελικής κατάταξης και σ’ αυτή την περίπτωση ο τέταρτος και ο πέμπτος των πλέι οφ θα πάρουν μέρος στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες, αθροιστικά σε κανονική περίοδο και πλέι άουτ 2) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες, αθροιστικά σε κανονική περίοδο και πλέι άουτ 3) Η καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
Β’ ΓΥΡΟΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

* 81-37-25 υπέρ του Ολυμπιακού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 53-11-7 μετράνε οι «ερυθρόλευκοι» στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην έδρα τους. 69-33-23 και 46-11-5 οι αντίστοιχες επιδόσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος.

* Από τη σεζόν 1983-84 έχει να νικήσει ο Άρης τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο Κύπελλο. Μετράει, δε, 5 σερί ήττες (και οι 5 με διαφορά ενός γκολ).

* «Άχαστος» ο Μίτσελ κόντρα στον Άρη, καθώς σε 6 συνολικά ματς ως τεχνικός του Ολυμπιακού, μετράει ισάριθμες νίκες. Μάλιστα, μόνο στο ένα δέχτηκε γκολ.

* Πέντε φορές επισκέφθηκε φέτος το Λεκανοπέδιο ο Άρης για το πρωτάθλημα, μετρώντας τέσσερις ήττες (από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ιωνικό) και μία ισοπαλία (με τον Ατρόμητο). Χαρακτηριστικό είναι ότι και στα 5 ματς δεν κατάφερε να σκοράρει.

* Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει φέρει ισοπαλία στα 12 ματς για το 2023. Τελευταίο του Χ, στις 21/12/2022 (1-1 στη Λιβαδειά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ρεπορτάζ

Εικόνα ανάλογη των φετινών παιχνιδιού του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» αυτή της αναμέτρησης στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ξεκίνησε με γκολ (7’), είχε ευκαιρίες έκτοτε, ελέγχοντας απόλυτα το ματς και πριν το ημίχρονο, με δεύτερη στατική φάση, βρήκε και δεύτερο γκολ (36’), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το β’ ημίχρονο, όπου έριξε στροφές, αρκούμενος σε τρίτο γκολ στο φινάλε (81’, 3-0).

Αναμενόμενα λοιπόν θετικό το ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» σε αυτή την έξτρα διαδικασία, μετατράπηκε σε ιδανικό με την ισοπαλία στο ντέρμπι της OPAP Arena, η οποία και τους επέτρεψε να πλησιάσουν σε απόσταση βολής τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στον πόντο τη 2η ΑΕΚ.

Αισίως συμπλήρωσαν 19 αγωνιστικές αήττητοι, από την τελευταία τους ήττα, το 1-2 από τον ΠΑΟΚ στις 17/10, έχουν υποστεί μόλις 2 ακόμη σε όλες τις διοργανώσεις, εντός έδρας από τη Ναντ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και στις αρχές Φεβρουαρίου στην OPAP Arena από την ΑΕΚ στον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου.

Αυτή είναι η μόνη τους εκτός έδρας ήττα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, όσο στον πάγκο τους βρίσκεται ο κόουτς Μίτσελ (στο πρωτάθλημα μετράνε σε αυτό το διάστημα 8-4-0), εντός των συνόρων «τρέχουν» εντός έδρας αήττητο 10 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά την κυριακάτικη φιλοξενία του Άρη, μεσοβδόμαδα περιμένουν και τον ΠΑΟΚ (που τους υποχρέωσε στην τελευταία τους ήττα στο πρωτάθλημα) σε μια σειρά παιχνιδιών που θα κρίνει το πως θα φτάσουν στο ντέρμπι της Λεωφόρου την (ερχόμενη) Κυριακή των Βαΐων.

Αγωνιστικά Νέα

Αναμενόμενα δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί και αποκλείστηκε ο Χάμες Ροντρίγκες (χαφ, 17/5), αντίθετα ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι Εμβιλά (αμ. χαφ, 22/0), Μπιέλ (μεσοεπιθετικός, 21/8), χωρίς πάντως να είναι δεδομένη η παρουσία τους (ειδικά του Γάλλου στο αρχικό σχήμα.

Εξέτισε ο Χουάνγκ (χαφ, 24/2), κατόπιν τεχνικής απόφασης δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Ντόη (στόπερ, 17/0), παραμένει εκτός επιλογών του κόουτς Μίτσελ ο Σισέ (στόπερ, 4/0).

ΑΡΗΣ
Ρεπορτάζ

Εξαιρετικό το α’ ημίχρονο του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, τον βρήκε δίκαια προηγούμενο, χωρίς το 1-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα και την ανωτερότητά του (είχε διπλό δοκάρι στην ίδια φάση, στην κορυφαία του στιγμή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).

Στο β’ ημίχρονο όμως η εικόνα άλλαξε, με τις αλλαγές του ΠΑΟΚ να διαφοροποιούν το μομέντουμ του παιχνιδιού, κάτι που πιστοποιήθηκε από την ισοφάριση (68’ πεν.) και την πολύ γρήγορη μετά από αυτό ανατροπή με δεύτερο γκολ για τον «δικέφαλο» (74’), ο οποίος έκτοτε, εν μέσω σταθερής και πολύ μεγάλης έντασης, δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το διπλό (1-2).

Τρίτη ήττα σε 6 αγωνιστικές με τον κόουτς Τερζή στον πάγκο για τους «κίτρινους», δεύτερη στο «Βικελίδης», πάλι με το ίδιο σκορ (2-1) και σενάριο (γρήγορο προβάδισμα και ανατροπή) όπως και στην πρώτη, στη φιλοξενία του Παναθηναϊκού.

Αναντίρρητα οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν καλύτεροι μετά την απομάκρυνση του κόουτς Πάρντιου, παίζουν πιο απελευθερωμένα, μετρώντας μόνο over επί ημερών Τερζή και πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα 11 γκολ, όσα δηλαδή (παρά ένα) είχαν πετύχει στα 12 προηγούμενα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχουν υποστεί 7 ήττες στις 8 τελευταίες τους εξόδους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μοναδική νίκη σε αυτό το διάστημα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ), κάκιστη η παράδοσή τους στις επισκέψεις στην έδρα του Ολυμπιακού, παραμένουν πάντως, έστω και στον πόντο από τον Βόλο, στην 5η θέση, η οποία και χαρίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μεσοβδόμαδα, υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 3ης εμβόλιμης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Αγωνιστικά Νέα

Για τουλάχιστον 3 εβδομάδες θα παραταθεί η απουσία του Ρουπ (νιόφερτος χαφ, 4/1), ο οποίος πλαισιώνει στο απουσιολόγιο τον μακροχρόνια τραυματία Μάνου Γκαρθία (χαφ, 17/4).

Πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους ότι κανείς από τους 4 διεθνείς – Καμαρά, Μαζικού, Ενκουλού, Πάλμα, όλο με μεγάλα ταξίδια για να βρεθούν στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων στη διάρκεια της διακοπής – δεν πρόλαβε να κάνει δύο προπονήσεις, με τον Καμαρά (νιόφερτος επ., 7/1), ουσιαστικά να μην κάνει καμία και έτσι να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος ως προς τουλάχιστον την παρουσία του στο αρχικό σχήμα.

Ροή ειδήσεων
Προσφορές
Όλες οι ειδήσεις
Όλες οι προσφορές

Casino