
Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΙΛΕΜ - ΦΚ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΦΚ Αϊντχόφεν – Βίλεμ 2-1
* Εξ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής.
* Ντέρμπι της Βόρειας Βραβάντης.
* Συναντήθηκαν στο Αϊντχόφεν και στις 18 Οκτωβρίου με τη ΦΚ να επικρατεί 1-0 στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κράτησε το μηδέν κόντρα στη Βίλεμ σε σύνολο 22 συναντήσεων.
* Η ΦΚ Αϊντχόφεν έμεινε αήττητη στα τελευταία 7 εκτός έδρας ντέρμπι της Βραβάντης, ανεξαρτήτως αντιπάλου (5-2-0). Αυτή είναι η κορυφαία επίδοση της ιστορίας της.

Μετά από δύο εκτός έδρας ήττες επέστρεψε στο γήπεδό της και ξέσπασε στη γειτονική μονομαχία με τη Χέλμοντ (5-1). Δημιουργώντας πολλές φάσεις και έχοντας πολυφωνία με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Οβούσου 25’, Καμπάνγκου 45’+2, Χόρνκαμπ 54’ πέν., Σβένσον 73’, Μποκίλα 84’), σημείωσε τη μεγαλύτερη φετινή νίκη της. Αντίθετα, η Χέλμοντ, η οποία μείωσε προσωρινά με τον Κάαρς (50’), απογοήτευσε. Τα πράγματα, μάλιστα, θα μπορούσαν να είναι χειρότερα εάν έλειπαν οι επεμβάσεις του Χαφεκότε.
Η Βίλεμ πήρε τα πάνω της μετά από την εξαιρετική εμφάνιση που προηγήθηκε και θα προσπαθήσει να διατηρήσει το μομέντουμ στο νέο τοπικό ντέρμπι που ακολουθεί. Η βελτίωση από τη στιγμή που ο Ρόμπεμοντ αντικατέστησε τον Χόφλαντ στο τιμόνι είναι δεδομένη, αλλά οι ήττες που προηγήθηκαν έδειξαν πως χρειάζεται ακόμη δουλειά ώστε οι «τρικολόρ» να αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοσή τους.
Περιμένει το ντεμπούτο του ο 21χρονος δεξιός μπακ Φερμούλεν (Ντόρτμουντ), ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Βίλεμ. Δεν προλαβαίνει ο μέσος Μπος (18/2). Χάνει τους επόμενους μήνες ο εξτρέμ Ντούντεμαν (14/2). Μακροχρόνια εκτός ο μέσος Όστινγκ.

Τα δύο διαδοχικά εντός έδρας τρίποντα που προηγήθηκαν διαδέχθηκε η συντριβή στο Ντόρντρεχτ (4-0). Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά (Ντούσμπερχ 10’) και δεν κινδύνευσαν μέχρι να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (Τουρέ 44’). Η ΦΚ Αϊντχόφεν παρέμεινε ανήμπορη να απειλήσει ουσιαστικά και στην επανάληψη, με τους αντιπάλους να αυξάνουν τον δείκτη του σκορ (Τουρέ 66’, Σαβάστανο 91’).
Το συγκρότημα του Ρομπ Πέντερς επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα, πραγματοποιώντας μάλιστα μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του. Αντιμετωπίζοντας σημαντικές απουσίες στην εμπροσθοφυλακή, η ΦΚ Αϊντχόφεν δεν ήταν καθόλου δημιουργική, ενώ ταυτόχρονα προβλημάτισε και ανασταλτικά. Μέσα σε λίγα 24ωρα πρέπει να βρει τον τρόπο να συνέλθει, καθώς ακολουθεί η δύσκολη επίσκεψη στο Τίλμπουργκ για τη γειτονική μονομαχία με τη Βίλεμ.
Δεν ήταν επιτυχημένη η έφεση για τον πρώτο σκόρερ Ροτίρ (ε,20/7), ο οποίος θα εκτίσει τώρα τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, όπως και ο πολύτιμος επιθετικός Μπριμ (16/6). Παραμένει αμφίβολος ο 20χρονος Βέλγος χαφ Περσίν (16/0). Έχει τραυματιστεί σοβαρά ο στόπερ Πέινενμπερχ (15/0). Πάντα εκτός ο αριστερός μπακ Φαν ντεν Μπος και ο μέσος Χούιμπερς.