Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

28.07.22|12:43

Δημήτρης Φραγγάκης Δημήτρης Φραγγάκης

Αφιέρωμα Β' Αγγλίας 2022-23

αφιέρωμα-β-αγγλίας-2022-23-161233

Άλλος ένας «μαραθώνιος» 46 αγωνιστικών στη Β’ Αγγλίας ξεκινά το Σάββατο 30 Ιουλίου. Μια κατηγορία που μας τραβά το στοιχηματικό ενδιαφέρον τα απογεύματα του Σαββάτου, αλλά και τα περισσότερα βράδια της Τρίτης όταν θα βλέπουμε παράλληλα Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και με το Μουντιάλ τον χειμώνα, πάλι προσηλωμένοι θα είμαστε στο αν θα βγει το over στο Ρότσντεϊλ – Χάρογκεϊτ. Τι να κάνουμε; Εμείς οι «Άγγλοι» έχουμε τα κολληματάκια μας.

Πολλές είναι οι ομάδες που ανυπομονώ να δω. Την Μπράντφορντ του Μαρκ Χιουζ, ο οποίος έφτιαξε ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Την περσινή έκδοση της Μάνσφιλντ που στάθηκε άτυχη την περασμένη σεζόν και δεν ανέβηκε κατηγορία. Την Στόκπορτ που επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες και υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Τη Σάλφορντ που πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξει την «ταμπέλα» του φαβορί που κουβαλά εδώ και 3 χρόνια. Τις πολύ ενδιαφέρουσες μεταγραφικές κινήσεις της Στίβενεϊτζ. Την Κρόουλι με τους νέους ιδιοκτήτες της. Τις Γουίμπλεντον, Κρου, Τζίλιγχαμ, Ντόνκαστερ που ήρθαν από τη Λιγκ 1 αλλά και την άλλη νεοφώτιστη που ήρθε μαζί με την Στόκπορτ, την Γκρίμσμπι.

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Λιγκ 2 αποτελείται από 24 ομάδες και διεξάγεται σε δύο γύρους (46 αγωνιστικές). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις κερδίζουν απευθείας την άνοδο στη Λιγκ 1, ενώ ένα ακόμα εισιτήριο κρίνεται από τα πλέι οφ (θέσεις 4-7, ημιτελικοί και τελικός). Αυτοί που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις, υποβιβάζονται απευθείας.

Κριτήρια Ισοβαθμίας

  1. Συνολική διαφορά τερμάτων
  2. Καλύτερη επίθεση
  3. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  5. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα
  6. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
  7. Μπαράζ

Οι πέντε καλύτερες μεταγραφές

ΠΑΙΚΤΗΣ Θ. ΑΠΟ ΣΕ
Κρις Γκάντερ Α Τσάρλτον Γουίμπλεντον
Ρίτσαρντ Σμόλγουντ Μ Χαλ Μπράντφορντ
Ντάνι Χίλτον Ε Λούτον Νορθάμπτον
Ντομ Τέλφορντ Ε Νιούπορτ Κρόουλι
Σον Γουίλιαμς Μ Πόρτσμουθ Τζίλιγχαμ

Μακροχρόνια στοιχήματα

Ανοίγω αποδόσεις για πρωταθλητή και βλέπω πρώτο όνομα τη Στόκπορτ (7.00). Είμαστε σοβαροί; Και δεν το λέω επειδή είναι νεοφώτιστη. Ναι, από πέρυσι είχε ένα πολύ δυνατό ρόστερ που έκανε για Λιγκ 2, όχι όμως για πρωταθλητισμό. Και υποτιμούν την προσπάθεια χρόνων που κάνουν ομάδες όπως η Μπράντφορντ ή η Μάνσφιλντ να επιστρέψουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Πάντα η υπόθεση τίτλου είναι περίεργο ζήτημα.

Είδαμε και πέρυσι τη Φόρεστ Γκριν που ήταν από την αρχή στην κορυφή, ξέφυγε σε πολλές περιπτώσεις και με διψήφια διαφορά, αλλά την τελευταία αγωνιστική παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα επειδή είχε εξασφαλισμένη την άνοδο, που ήταν το ζητούμενο. Προφανώς δεν μπλέκω με τον πρωταθλητή, γι’ αυτό στρέφομαι στην πρώτη τριάδα. Εκείνες που είναι κάτω από 4.00 είναι η Στόκπορτ (3.00), η Μπράντφορντ (3.25) και η Σάλφορντ (3.75). Τη Στόκπορτ την απορρίπτω μονομιάς, ενώ η Σάλφορντ έχει δείξει τις τελευταίες σεζόν πως δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στα φαβορί.

Κοιτάζω την τέταρτη ομάδα και είναι η Μάνσφιλντ (4.50). Εδώ είμαστε! Η περσινή φιναλίστ στα πλέι οφ που η τύχη της πήγε κόντρα στο ξεκίνημα της σεζόν και δεν ανέβηκε απευθείας. Φέτος, σχεδόν με το ίδιο ρόστερ και τον ικανότατο προπονητή Νάιτζελ Κλαφ, αν είναι υγιής και ξεκινήσει δυνατά τους πρώτους μήνες, μπαίνει ξεκάθαρα στα φαβορί για την άνοδο ακόμα και ως πρωταθλήτρια (13.00). Η μόνη περίπτωση αν ήταν να επιλέξω ντε και καλά ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στη Λιγκ 2 Αγγλίας. Για όσους παίζουν πιο safe, φυσικά υπάρχει και το 2.10 το να μπει στην επτάδα. Θα κρατήσω όμως την είσοδο στην τριάδα σε απόδοση 4.50.

Για την επτάδα υπάρχουν πολλές υποψήφιες, αλλά είναι τόσο μικρές οι διαφορές τους που είτε θα παίξεις με κάποιο σίγουρο φαβορί (όπως η Μάνσφιλντ, η Μπράντφορντ άντε και η Σάλφορντ), είτε με κάποιο αουτσάιντερ. Ένα από αυτά είναι η Στίβενεϊτζ (5.00), με την οποία παρεμπιπτόντως είχα τις περισσότερες επιτυχίες την περασμένη σεζόν (29 επιτυχίες, 1 επιστροφή και 16 αποτυχίες σε 46 αγωνιστικές). Άπαξ και «δέσει» το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Στιβ Έβανς, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Για τον υποβιβασμό, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Μπάροου (4.50). Δικαίως, αφού το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως με παίκτες επιπέδου Νάσιοναλ Λιγκ. Την γλίτωσε τις δυο προηγούμενες σεζόν τερματίζοντας 21η και 22η, αλλά τώρα μάλλον ήρθε η ώρα της. Ακολουθούν Χάρτλπουλ και Ρότσντεϊλ στο 6.50 και μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση. Πιστεύω θα σωθούν, η τελευταία και εύκολα. Η Χάρογκεϊτ (7.00) θεωρώ θα μπει σε… μπελάδες, ενώ μου κάνει εντύπωση το 11.00 της Γκρίμσμπι. Το μόνο που με κρατάει από το να μην την επιλέξω είναι το γεγονός πως ΠΟΤΕ δεν έχει υποβιβαστεί ομάδα που μόλις ανέβηκε στη Λιγκ 2.

Στοίχημα Απόδoση
Να τερματίσει στους πρώτους 3: Μάνσφιλντ 4.50 (Stoiximan)
Να τερματίσει στους πρώτους 7: Στίβενεϊτζ 5.00 (Stoiximan)
Να υποβιβαστεί: Μπάροου 4.50 (Stoiximan)

Ομάδες

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Ανέλαβε ο Νιλ Χάρις τον Φεβρουάριο μήπως και συμμαζέψει την κατάσταση στη Λιγκ 1, ξεκίνησε ενθαρρυντικά (4-2-3), αλλά με απολογισμό 0-3-3 στην τελευταία εξάδα αγώνων δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό. Ασφαλώς έφυγαν κάποιοι ενδεκαδάτοι παίκτες όπως ο δ. μπακ Τζάκσον (Τσέλτεναμ), ο μέσος Τόμπσον (Πιτέμπορο) και ο στόπερ Τάκερ (ΜΚ Ντονς), ενισχύθηκε όμως για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Κυριότερη προσθήκη αυτή του αμυντικού μέσου Σον Γουίλιαμς από την Πόρτσμουθ, με τεράστια εμπειρία σε Τσάμπιονσιπ και Λιγκ 1 (στα 35 του), αξιόλογοι οι επιθετικοί Κάσκετ, Μαντρόν από

την Κρου καθώς και ο δεξιός μπακ Αλεξάντερ (Γουίμπλεντον).

Θα παλέψει για την επτάδα, εφικτός ο στόχος, ειδικά αν ο Χάρις βελτιώσει κι άλλο τον ανασταλτικό τομέα στον οποίο «πόναγε» πολύ πέρυσι. Θα την τοποθετούσα ανάμεσα στις διεκδικήτριες.

[novibet_desktop keimeno_etaireias=”Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα” width=”100%”]

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Έμοιαζε… καταδικασμένη η περσινή σεζόν στη Λιγκ 1, από την αρχή μέχρι το τέλος βρισκόταν εντός της επικίνδυνης ζώνης. Από τον Δεκέμβρη που ανέλαβε ο άπειρος Γκάρι ΜακΣέφρι, τα πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου.

Μεγάλο «στοίχημα» της διοίκησης να πορευτεί με έναν τόσο άπειρο τεχνικό. Παρά τις καλές κινήσεις που έχει κάνει για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τις αφίξεις των μέσων Μολινό (Χάρτλπουλ), Μπίγκινς (Φλίτγουντ), των επιθετικών Μίλερ (Μπάρνσλεϊ), Τόμλιν (Γουόλσολ) αλλά και του ταλαντούχου αριστερού μπακ Μάξγουελ (Ρέιντζερς), όλοι αυτοί χρειάζονται και την κατάλληλη καθοδήγηση.

Μπορεί ο 39χρονος να κάνει τη διαφορά; Θα φανεί στη διάρκεια της σεζόν. Αυτή είναι και η μόνη αμφισβήτηση για το αν θα μπει η Ντόνκαστερ ή όχι στην επτάδα. Κατά τ’ άλλα έχει φτιάξει αξιοπρεπές σύνολο.

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

Το γεγονός πως από τα Χριστούγεννα και μετά δεν κέρδισε ούτε μία φορά στη Λιγκ 1, τα λέει όλα. Όταν ανέλαβε ο Μαρκ Μπόουεν τον Απρίλιο, πλησίασε κοντά σε κάποιο τρίποντο, ωστόσο το… τρένο της παραμονής είχε ήδη φύγει. Τερμάτισε στην προτελευταία θέση.

Με τον 58χρονο θα πορευτεί φέτος, τον εμπιστεύεται η διοίκηση προκειμένου να την επαναφέρει στην 3η κατηγορία της Αγγλίας. Εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως μπήκαν πολύτιμα λεφτά στα ταμεία, με την πώληση του 21χρονου ταλαντούχου μέσου Ρουντόνι στη Χάντερσφιλντ έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου (940 χιλ.).

Πήρε μέχρι στιγμής δύο πολύπειρους αμυντικούς, τον διεθνή Ουαλό Γκάντερ από την Τσάρλτον και τον Πιρς από τη Μίλγουολ «δένοντας» τα μετόπισθεν καλύπτοντας παράλληλα και το κενό του Χένεγκαν (Σέφιλντ Γουένσντεϊ). Απέκτησε με τη μορφή δανεισμού και τον 21χρονο μέσο Μαγκόμα από την Μπρέντφορντ, τον οποίον υπολογίζει και για βασικό ο Μπόουεν.

Δεν έχει αποδυναμωθεί τόσο ώστε να θεωρείται 12ο φαβορί, βάσει αποδόσεων, για τις πρώτες θέσεις. Θα μπορούσε να «χτυπήσει» θέση στην επτάδα. Έμπειρο προπονητή έχει, ικανό σύνολο διαθέτει. Θα την έχω στα υπόψιν μου μέσα στη σεζόν…

ΚΡΟΥ

Από τις 22/1 μέχρι και τις 9/4 της περασμένης σεζόν στη Λιγκ 1, είχε 1 νίκη και 15 ήττες σε 16 αναμετρήσεις. Προφανώς ήξεραν και οι ίδιοι στην ομάδα πως δεν υπήρχε ελπίδα για να σωθεί. Το μόνο… φως που είδε στον ορίζοντα έχει να κάνει με τον 38χρονο Άλεξ Μόρις, ο οποίος ανέλαβε τις 4 τελευταίες αγωνιστικές και μάζεψε ισάριθμους βαθμούς.

Η διοίκηση του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο (το πρώτο του Μόρις), το οποίο έγινε δεκτό. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να πετύχει η Κρου με έναν άπειρο προπονητή και ένα μέτριο ρόστερ.

Αποχώρησαν οι επιθετικοί Κάσκετ, Μαντρόν (αμφότεροι στην Τζίλιγχαμ), Πόρτερ (Όλνταμ) και ο μπακ Τζόνσον (Κρόουλι) για να έρθουν οι χαφ Κόλκετ, Τόμας από την Τσέλτεναμ, οι αμυντικοί Μέλορ, ΜακΝτόναλντ από την Καρλάιλ και ο επιθετικός Μπέικερ-Ρίτσαρντσον από τη Νιούπορτ. Παίκτες που δεν περιμένεις να κάνουν τη διαφορά, απλώς κρατάνε σε ένα επίπεδο τον σύλλογο.

Φυσιολογικά οι αποδόσεις την δίνουν μακριά από τις πρώτες θέσεις, θα το παλέψει για τα πλέι οφ αλλά έχει λίγες ελπίδες.

ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ

Το «σοκ» που έπαθε την τελευταία αγωνιστική τον Μάιο, ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Έχασε την απευθείας άνοδο από την Μπρίστολ Ρόβερς επειδή είχε χειρότερη επίθεση. Στα πλέι οφ φάνηκε επηρεασμένη χάνοντας δύο φορές στα ημιτελικά από τη Μάνσφιλντ.

Θέλει φέτος να αφήσει πίσω της όλα όσα συνέβησαν και να επιχειρήσει εκ νέου να ανεβεί κατηγορία. Τέσσερις οι ενδεκαδάτες αποχωρήσεις, έφυγαν ο κίπερ Ρόμπερτς (Μίντλεσμπρο), ο στόπερ Χόρσφαλ (Στόκπορτ), ο μέσος Λιούις (Τρανμίρ) και ο επιθετικός Ρόουζ (Στίβενεϊτζ).

Κάλυψε και με το παραπάνω τα κενά με τους Μπούργκε (κίπερ, Σάντερλαντ), Οντιμάγιο (στόπερ, Σουίντον), Χέινς (μπακ, Νιούπορτ), Φοχ (μέσος, Γκρίμσμπι) και κυρίως με τον πολύπειρο στράικερ Χίλτον (Λούτον). Πολλά υποσχόμενη κίνηση αυτή του 19χρονου μεσοεπιθετικού Μπόουι, δανεικός από τη Φούλαμ.

Αποφασισμένος ο Τζον Μπρέιντι, στη δεύτερη «γεμάτη» του χρονιά στον πάγκο του συλλόγου, να τον επαναφέρει στη Λιγκ 1. Δίνεται πέμπτο φαβορί για τον τίτλο, ουσιαστικά πιστεύουν οι «μπουκ» πως θα μπει πλέι οφ. Αν προσαρμοστούν γρήγορα τα νέα αποκτήματα, φαντάζει πάρα πολύ πιθανό σενάριο.

[stoiximan_desktop keimeno_etaireias=”Cash Out* – Κλείσε το στοίχημά σου” width=”100%”]

ΣΟΥΙΝΤΟΝ

Κατάφερε να μπει στα πλέι οφ πέρυσι σημειώνοντας 4 νίκες τις 4 τελευταίες αγωνιστικές. Εκεί όμως «λύγισε» στα πέναλτι, στους ημιτελικούς από την Πορτ Βέιλ, ενώ είχε κερδίσει και στο πρώτο παιχνίδι (2-1). Έφτασε κοντά στην άμεση επιστροφή της στη Λιγκ 1, όμως απέτυχε.

Έγιναν «ριζικές» αλλαγές στο ρόστερ. Καταρχάς έφυγε για την Τσάρλτον ο προπονητής Μπεν Γκάρνερ και μαζί του πήρε και δύο βασικά «γρανάζια», τους Γουόλακοτ (κίπερ), Πέιν (μεσοεπιθετικός), καθώς και τον δεξιό μπακ Εγκμπο που άφησε καλές εντυπώσεις στο λίγο διάστημα που έπαιξε. Την πόρτα της εξόδου είδαν επίσης οι δύο βασικοί στόπερ, Κονρόι (Κρόουλι), Οντιμάγιο (Νορθάμπτον), αλλά και οι υπολογίσιμοι μέσοι Ιστ (Μπράντφορντ), Μίτσελ-Λόουσον (Έιρ).

Ο 50χρονος Σκοτ Λίντσεϊ είναι αυτός που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου φέτος, ο οποίος παρά τον αριθμό ηλικίας του, δεν έχει προπονήσει επαγγελματικό σύλλογο. Εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο αυτή η κίνηση, καθώς και το γεγονός να ενισχυθεί σχεδόν κατά 3/4 με παίκτες κάτω των 23. Ακόμα και οι λίγο πιο έμπειροι που ήρθαν, σίγουρα δεν βρίσκονται στο επίπεδο όσων αποχώρησαν το καλοκαίρι.

Έκτο φαβορί δίνεται στις στοιχηματικές για τον τίτλο, που σημαίνει πως την πιστεύουν για τα πλέι οφ. Αμφιβάλλω. Θα έχει πολύ δύσκολη χρονιά με βάση τα τωρινά δεδομένα, εκτός αν μέσα στον Αύγουστο κάνει ορισμένες εντυπωσιακές κινήσεις. Κάτι που φαντάζει δύσκολο προς το παρόν.

ΣΟΥΙΝΤΟΝ

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Πόσο, μα πόσο άτυχη ήταν που δεν ανέβηκε κατηγορία. Στο τέλος βέβαια λέει και «ευχαριστώ» που μπήκε στα πλέι οφ. Ξεκίνησε με πολλές απουσίες την περασμένη σεζόν, η μία ήττα διαδεχόταν την άλλη. Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο σκαρφαλώνοντας περίπου 15 θέσεις φτάνοντας κοντά και στην απευθείας άνοδο. Τελικά μπήκε στα πλέι οφ χάνοντας στον τελικό από την Πορτ Βέιλ, όπου όλα κρίθηκαν μέχρι το 35’ δεχόμενη δύο γκολ και αντικρίζοντας μία κόκκινη.

Η πίστη για την άνοδο στη Λιγκ 1 δεν έχει χαθεί. Και αυτό φαίνεται τόσο από τον κόσμο, όσο και στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Νάιτζελ Κλαφ ξέρει πως διαθέτει από πέρυσι ένα πολύ ικανό ρόστερ που μπορεί να φτάσει στην άνοδο. Γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε να αλλάξει πολλά.

Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις θεωρούνται αυτές του ημιβασικού στόπερ Ρόουσον (Μόρκαμ) και του στράικερ Τζόνσον (Γουόλσολ, δανεικός), ενώ έληξαν οι δανεισμοί των Μπίσχοπ (κίπερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λόνγκσταφ (μέσος, Νιούκαστλ), παίκτες οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται και στην προετοιμασία των ομάδων τους.

Ουσιαστικά το μόνο που άλλαξε είναι η τριάδα των τερματοφυλάκων, η οποία θα απαρτίζεται από τους Παμ (Πιτέρμπορο), Φλίντερς (Τσέλτεναμ) και τον 18χρονο Μέισον από τις ακαδημίες, πήρε δανεικούς τους υποσχόμενους Σουάν (στράικερ), Χάρμποτλ (στόπερ) από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ η πιο σημαντική προσθήκη είναι αυτή του μέσου Μπόατενγκ από την ΜΚ Ντονς.

Ανέφερα πιο πάνω, το γράφω και εδώ πως αυτή η Μάνσφιλντ (αν δεν περάσει ξανά τα περσινά), μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα, όχι μόνο την άνοδο.

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

ΣΑΤΟΝ

Ξεκινώντας η περσινή σεζόν ως πρωτάρα στις επαγγελματικές κατηγορίες και με ένα από τα λιγότερο ποιοτικά ρόστερ, ούτε οι ίδιοι μέσα στην ομάδα δεν περίμεναν τέτοια πορεία. Βασικός στόχος ήταν η παραμονή, ωστόσο μέσα στο χορτάρι έφτασε σε κάποιο σημείο να βρίσκεται στην τριάδα, ενώ μέχρι το τέλος διεκδίκησε θέση στα πλέι οφ.

Τελικά τερμάτισε 8η, στο -1 από την επτάδα και στο -4 από την τριάδα. Αν δεν έχανε από Μπράντφορντ την προτελευταία αγωνιστική εντός έδρας (1-4) ή κυρίως από την πολύ πιο αδύναμη Μπάροου λίγο πιο πριν (1-0), ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η ιστορία όμως έχει γραφτεί.

Τρεις οι σημαντικές αποχωρήσεις, αυτή του Ελληνοαυστραλού κίπερ Μπουζάνης (Ρέντινγκ) και των επιθετικών Ατζιμπόγιε (Πιτέρμπορο), Μπένετ (Μπάροου). Θέσεις τις οποίες κάλυψε με παίκτες χαμηλότερης αξίας, όπως ο κίπερ Ρόουζ (Γουόλσολ), ο φορ Τόμας (Ρέξαμ) και ο Μαλτέζος μεσοεπιθετικός Γκάμπιν (Χαμρούν, αλλά με παρελθόν σε ομάδες κυρίως της Λιγκ 2). Καλύτερη κίνηση θεωρείται αυτή του αρ. μπακ Χαρτ από την Όλνταμ, παρά οι προαναφερθείσες.

Πέρυσι είχε τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης στηριζόμενη από τον κόσμο της και τις εντός έδρας επιδόσεις (4η καλύτερη με ρεκόρ 14-5-4). Μπορεί να επαναλάβει αντίστοιχο επίτευγμα και φέτος. Θεωρώ πως όχι και δικαίως συγκαταλέγεται (βάσει αποδόσεων) στις ομάδες που απλώς θα παλέψουν για την παραμονή.

ΤΡΑΝΜΙΡ

Όλα καλά όταν έπαιζε πέρυσι στην έδρα της (16-3-4, η μοναδική που ξεπέρασε τους 50 βαθμούς). Κάθε φορά όμως που απομακρυνόταν από αυτήν ήταν… κίνδυνος-θάνατος (5-9-9, 16η επίδοση). Γι’ αυτό και έμεινε εκτός των πρώτων 7 θέσεων, με δύο βαθμούς διαφορά.

Φέτος αν και άλλαξαν αρκετά πρόσωπα στο ρόστερ, θα παλέψει για κάτι καλύτερο. Και το λέω γιατί ο μέσος όρος ηλικίας των 9 παικτών που αποχώρησαν ήταν 31.4. Οι 11 ποδοσφαιριστές που ήρθαν έχουν αντίστοιχο μ.ο. τα 23.3 έτη. Σαφέστατα ο Μίκι Μέλον έκανε γερό ξεσκαρτάρισμα από τους «γέρους» (μεταξύ άλλων του 40χρονου στόπερ Κλαρκ και του 33χρονου μέσου Σπίρινγκ, ο οποίος επέστρεψε στην αγαπημένη του Λίβερπουλ) και ενισχύθηκε με μερικούς έτοιμους και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι αποδόσεις «λένε» πως θα βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που θα ψάξουν μια θέση στην επτάδα. Το ίδιο πιστεύω και εγώ, ωστόσο και φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Δεν αποκλείεται να τερματίσει στην ίδια θέση ή να μείνει εκτός με την ίδια διαφορά, όπως πέρυσι.

[pamestoixima_desktop keimeno_etaireias=”Ενισχυμένες αποδόσεις καθημερινά” width=”100%”]

ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Για ακόμη μία χρονιά οι «μπουκ» την θεωρούσαν ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Για ακόμη μία χρονιά διέψευσε τους πάντες. Όσα λεφτά και να έχει, δεν αρκούν για να την φέρουν ψηλά. Η πίεση είναι μεγάλη. Δεν έχει σε καμία περίπτωση τους «θερμούς» υποστηρικτές που να μπορούν να «σπρώξουν» την ομάδα τους, ενώ και η διοίκηση δεν φημίζεται για την υπομονή της.

Κάθε σεζόν φέρνει και από έναν νέο προπονητή. Στην αρχή είχε τον Γκρέιαμ Αλεξάντερ. Δεν έκανε, τον έδιωξαν το 2020 για να φέρουν τον Ρίτσι Γουέλενς. Δεν έκανε, τον έδιωξαν για να φέρουν πέρυσι τον Γκάρι Μπογιέρ. Δεν έκανε, τον έδιωξαν και αυτόν για να φέρουν αυτή τη φορά τον Νιλ Γουντ, τον επί τρία χρόνια προπονητή των ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Περισσότερες οι αποχωρήσεις από τις προσθήκες, έχει αργήσει να κινηθεί για να καλύψει τα κενά. Σίγουρα δεν έχει τελειώσει από το μεταγραφικό παζάρι, όμως το Σάββατο ξεκινά η σεζόν έχοντας ορισμένες ελλείψεις. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη ακόμα για το αν θα μπει, επιτέλους, στην πρώτη επτάδα ή θα διεκδικήσει ακόμα και την απευθείας άνοδο. Με τους όσους έχει ήδη αποκτήσει, πάντως, φαίνεται πως «χτίζει» κάτι καλό.

ΣΑΛΦΟΡΝΤ

ΝΙΟΥΠΟΡΤ

Από εκεί που μπαινοέβγαινε τις προηγούμενες σεζόν στα πλέι οφ, πέρυσι τερμάτισε στην 11η θέση. Και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Μάικλ Φλιν. Αυτός συνδύασε το όνομά του με επιτυχίες στη Νιούπορτ και η αποχώρηση του τον περσινό Οκτώβριο άφησε τεράστιο κενό. Ο Τζέιμς Ρόουμπερι που τον αντικατέστησε δεν έχει ούτε τις ίδιες ικανότητες, αλλά ούτε την «σπίθα» του προηγούμενου.

Πολλά άλλαξαν στο ρόστερ, κυριότερη η αποχώρηση του πρώτου σκόρερ Τέλφορντ για την Κρόουλι. Έφυγαν και οι άλλοι επιθετικοί Αμοντ, Μπέικερ-Ρίτσαρντσον, Φίσερ και ουσιαστικά «χτίζει» από την αρχή στη συγκεκριμένη θέση. Καλύτερη προσθήκη αυτή του στράικερ Μπογκλ από τη Χάρτλπουλ, αλλά και αυτή του μεσοεπιθετικού Γουίλντιγκ από τη Μόρκαμ. Μεγάλο «στοίχημα» και ο ταλαντούχος μέσος Μπόουεν, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς πέρυσι στην Κάρντιφ, ενώ περιμένει αρκετά και από τον επιθετικό Ζανζάλα (Μπάροου).

Δεν έχει κάνει την εντυπωσιακή κίνηση που θα κάνει τη διαφορά. Το πιθανότερο είναι να παλέψει έως ενός σημείου για τα πλέι οφ, αλλά πάλι στο τέλος την βλέπω στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα.

ΚΡΟΟΥΛΙ

Άλλη μια μέτρια σεζόν, άλλη μία 12η θέση. Η πιο σταθερή ομάδα των τελευταίων χρόνων είναι η Κρόουλι, που θα προσπαθήσει φέτος (ή του χρόνου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των νέων ιδιοκτητών) να πάρει την άνοδο στη Λιγκ 1.

Με τις όσες κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής, δεν δείχνει πως μπορεί να πλησιάσει τον στόχο της. Στο «τιμόνι» της ομάδας θα βρίσκεται ο άπειρος Κέβιν Μπέτσι, ενώ δύο προσθήκες έκανε όλες κι όλες καλές. Αυτή του περσινού πρώτου σκόρερ στην κατηγορία, Τέλφορντ (Νιούπορτ) και αυτή του στόπερ Κονρόι (Σουίντον). Αλλά και στην περίπτωση του πρώτου, πρέπει να κάνει ανάλογη σεζόν με την περασμένη, που ήταν η πρώτη του εξαιρετική χρονιά, αλλιώς…

Αν δεν προκύψει κάποια άλλη μεγάλη κίνηση μέσα στο καλοκαίρι, δύσκολα την βλέπω εντός επτάδας. Πάλι εκεί γύρω στα μέσα της βαθμολογίας την τοποθετώ.

ΛΕΪΤΟΝ

Υπήρχαν υψηλές προσδοκίες την σεζόν που μας πέρασε, απέτυχε να φτάσει έστω στα πλέι οφ. Είχε ορισμένα διαστήματα που ήταν εξαιρετικά και κάποια άλλα που έχανε από τον καθένα. Δικαιολογημένα τερμάτισε στα μέσα του πίνακα (13η).

Ο πολύπειρος Κένι Τζάκετ δεν βοήθησε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και από τον Μάρτιο στον πάγκο βρίσκεται ο Ρίτσι Γουέλενς. Σχετικά έμπειρος σε αυτές τις κατηγορίες, όμως δίχως το κάτι παραπάνω στην προπονητική του καριέρα.

Το καλό είναι πως δεν άλλαξαν πολλά στο ρόστερ, είχε ήδη από πέρυσι ικανούς ποδοσφαιριστές. Μοναδική σημαντική αποχώρηση αυτή του μέσου Κυπριανού (Πιτέρμπορο), την οποία θα αντικαταστήσει ο Μονκούρ (Χαλ). Από ‘κει και πέρα πήρε τους Γεωργίου (ΑΕ Λεμεσού), Κέλμαν (ΚΠΡ, δανεικός) και αρκετοί είναι αυτοί που προβιβάστηκαν από τις ακαδημίες.

Πολύ διχασμένος για αυτήν την ομάδα. Έδειξε πως είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Πάλι κάπου στην μέση την βλέπω, για να μην πω και χειρότερα…

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Η ομάδα που αναμένεται να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα τη φετινή σεζόν. Θέλετε λόγω ονόματος; Λόγω του Μαρκ Χιουζ στον πάγκο; Λόγω τις πολύ καλές κινήσεις που έχει κάνει μέσα στο καλοκαίρι; Ή μήπως λόγω των αποδόσεων που την δίνουν φαβορί για την απευθείας άνοδο και αν δεν τα καταφέρει, θα υπάρξει γκρίνια; Μάλλον όλα αυτά μαζί.

Η περσινή χρονιά θεωρείται αποτυχημένη από την αρχή μέχρι το τέλος, παρά την κατάκτηση της 14ης θέσης. Όλα άλλαξαν πάντως, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, όταν ανακοινώθηκε ο 58χρονος Μαρκ Χιουζ με το πιο «πλούσιο» βιογραφικό σίγουρα συγκριτικά με τις ομάδες της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2.

Οι κινήσεις του ιδιαίτερα εντυπωσιακές, παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να αλλάξει τα πάντα στο εσωτερικό του συλλόγου. Η πιο σπουδαία κίνηση είναι αυτή του μέσου Σμόλγουντ (Χαλ).

Μίνιμουμ στόχος τα πλέι οφ. Λογικά το ‘χει. Η πρώτη τριάδα πάντοτε κρύβει «παγίδες». Αν ξεκινήσει καλά, μπορεί να «ρολάρει». Εάν όχι, θα υπάρξει έντονη δυσαρέσκεια.

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

Ακόμα μία δύσκολη σεζόν, πέρασε. Ήρθαν πολλοί παίκτες μεγάλης ηλικίας πέρυσι, φάνηκε το πόσο αργή ήταν και στον αγωνιστικό χώρο, δεν «στέριωσε» και ο άπειρος Χέιντεν Μάλινς. Φυσιολογικά ήρθε η αποτυχία. Τουλάχιστον με τον Γουέιν Μπράουν έδειξε ένα λίγο καλύτερο πρόσωπο από τον Ιανουάριο και μετά τερματίζοντας στη 15η θέση.

Δύο φορές ανέλαβε ως υπηρεσιακός τις δύο προηγούμενες σεζόν, η διοίκηση αποφάσισε να τον εμπιστευτεί από το ξεκίνημα της χρονιάς και του έδωσε τα «ηνία» της ομάδας. Το καλό (ή κακό, θα φανεί στο μέλλον) είναι πως άλλαξαν λίγα και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Έφυγαν οι τερματοφύλακες Τζορτζ (Λίβινγκστον), Γκέργκεν (ελεύθερος), ήρθε ο Χόρνμπι (Μπράντφορντ) και λογικά θα πάρει άλλον έναν αναπληρωματικό. Αποχώρησε ο μέσος Ουαϊρντού (Φλίτγουντ), αφίχθη ο συνομήλικος Ασλεϊ (Γουέστ Χαμ U23). Έφυγε και ο αναπληρωματικός μπακ Γουελτς-Χέιζ (Χάρογκεϊτ) και πήρε τον εξτρέμ Νιούμπαϊ (Ρότσντεϊλ). Αυτή είναι και η πιο αξιόλογη κίνηση για την Κόλτσεστερ.

Γι’ αυτό και σε σχέση με πέρυσι αναμένεται τουλάχιστον ένα «κλικ» καλύτερη. Πολύ σημαντικό το γεγονός πως παραμένει ίδιος ο «κορμός» και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα «πιάσει» ο Μπράουν. Αν επαληθευτεί αυτό, τότε μπορεί να κοιτάξει προς τα πάνω. Δύσκολα όμως θα φτάσει επτάδα. Υπερβολικό το ότι δίνεται 5ο φαβορί για υποβιβασμό. Κάπου στη μέση, λοιπόν, είναι η απάντηση.

[bwin_desktop keimeno_etaireias=”Auto Cash Out* - Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις” width=”100%”]

ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Πολύ άσχημο ξεκίνημα με τον Ματ Τέιλορ στον πάγκο πέρυσι βάζοντας σε… μπελάδες τη Γουόλσολ. Άργησε να φύγει (τον Φεβρουάριο), μέχρι να έρθει ο Μάικλ Φλιν. Έκανε τα απλά και μέσα σε έναν μήνα (4-3-1) εξασφάλισε την παραμονή. Στο τέλος ξέμεινε από στόχους (2-1-5) τερματίζοντας στη 16η θέση, ενώ μπορούσε να ανεβεί ακόμα και στην πρώτη 12άδα.

Φέτος περιμένουμε να δούμε πολλά. Έχει σοβαρό προπονητή, μετά τον Ντάρελ Κλαρκ το 2020-21 και άλλαξε πολλά. Πιο σημαντικές κινήσεις αυτές των Ρίλι (αμ. μέσος, Καρλάιλ), Τζόνσον (στράικερ, Μάνσφιλντ), Κλαρκ (στόπερ, Τρανμίρ), Γουίλιαμς (στράικερ, Τσέλτεναμ), ενώ το καλό είναι πως οι περισσότεροι σημαντικοί – πλην του μέσου Οσαντέμπε που πήγε στην Μπράντφορντ – έμειναν.

Είναι πιο δυνατή και με τον Φλιν στον πάγκο, δεν στοχεύει απλώς στην παραμονή. Γι’ αυτό και οι «μπουκ» δίνουν τη Γουόλσολ ανάμεσα στις πολλές ομάδες που θα παλέψουν για τα πλέι οφ. Κάπου εκεί την τοποθετώ και εγώ.

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ

Η ξαφνική αποχώρηση του Ντέιβ Τσάλινορ για να αναλάβει την αγαπημένη του Στόκπορτ έφερε έντονη δυσαρέσκεια στον σύλλογο. Δεν έφταιγε η διοίκηση, απλώς ήταν «διακαής πόθος» του 46χρονου. Σίγουρα η υποδοχή του στις 3 Δεκεμβρίου (Χάρτλπουλ – Στόκπορτ) δεν θα είναι η καλύτερη.

Ενώ είχε ξεκινήσει καλά, λοιπόν, όταν αποχώρησε ο Τσάλινορ τον Νοέμβρη ήρθε και η… κατάρρευση. Δεν κινδύνεψε, ίσα ίσα που το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασε στο πρώτο μισό του ταμπλό, όμως από τα μέσα Μαρτίου τα παράτησε ολοκληρωτικά (1-4-7) για να τερματίσει 17η.

Σίγουρα δεν βοήθησε και ο Γκρέιαμ Λι. Γι’ αυτό αποφάσισε την άμεση απομάκρυνσή του για να φέρει τον Σκωτσέζο Πολ Χάρτλεϊ, ο οποίος προέρχεται από μία άκρως πετυχημένη τριετία στην Κόουβ Ρέιντζερς (την ανέβασε από τη Λιγκ 2 στην Τσάμπιονσιπ με 2 πρωταθλήματα και 1 είσοδο στα πλέι οφ). Βασίστηκε στην σκωτσέζικη αγορά για να «χτίσει» το ρόστερ με τη νέα του ομάδα και πάντοτε αποτελεί ρίσκο τέτοιου είδους κινήσεις στα αγγλικά γήπεδα. Ειδικά με παίκτες που δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία τουλάχιστον από την Πρέμιερσιπ. Έκανε τουλάχιστον αξιόλογη κίνηση παίρνοντας το «10άρι» της Μπράντφορντ, Κάλουμ Κουκ.

Μετά την Μπάροου, η Χάρτλπουλ και η Ρότσντεϊλ δίνονται φαβορί για υποβιβασμό. Δεν θα διαφωνήσω τελείως. Βλέπω τους «Πουλς» αρκετά χαμηλά φέτος. Έχει φτιάξει μια «σκωτσέζικη» ομάδα επίπεδου Λιγκ 1, στην καλύτερη Τσάμπιονσιπ. Και αμφιβάλλω αν αυτοί οι σύλλογοι μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί στην αγγλική Λιγκ 2. Θα περάσει ζόρικα.

ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

Απ’ όταν ξέσπασε η πανδημία το 2020, δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Το ’21 υποβιβάστηκε από τη Λιγκ 1 και τον Μάιο τερμάτισε στη 18η θέση. Μια θέση που άξιζε εξ’ αρχής, αφού δεν κατάφερε και ποτέ να σκαρφαλώσει στην πρώτη 12άδα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο τον Μάρτιο να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Πέτυχε όμως 4 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια και ξεμπέρδεψε.

Και με τα όσα έχουν συμβεί το καλοκαίρι, προβλέπεται δύσκολο και το μέλλον. Έδιωξε βασικότατα στελέχη που κάπως μπορούσαν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο, όπως οι αμυντικοί Κλαρκ (Στίβενεϊτζ), Ο’ Κόνελ (Τσάρλτον), Ο’ Κίφι (Φόρεστ Γκριν), οι μέσοι Γκραντ (ΜΚ Ντονς), Ντούλεϊ (Χάρογκεϊτ) και ο εξτρέμ Νιούμπαϊ (Κόλτσεστερ).

Έφερε όλους κι όλους 2 άξιους αντικαταστάτες, τον μέσο Ντιαγκουραγκά (Μόρκαμ) και τον στόπερ Ίμπανκς (Σριούσμπερι), ενώ επέστρεψε στην ομάδα, στην οποία διέπρεψε από το 2012 μέχρι το 2020, ο στράικερ Χέντερσον. Στα 37 του όμως παίζοντας ελάχιστα πέρυσι στη Σάλφορντ, δεν είναι ο ίδιος με τότε. Ο Ρόμπι Στόκντεϊλ συνεχίζει για 2η σεζόν έχοντας δείξει «λίγος» για αυτό το επίπεδο.

Τώρα μπορώ να καταλάβω γιατί δίνεται φαβορί, μαζί με τη Χάρτλπουλ και την Μπάροου, για τον υποβιβασμό. Δεν θα το αρνηθώ, την περιμένω χειρότερη από πέρυσι.

ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ

Μπορεί πέρυσι, στη δεύτερη χρονιά της στις επαγγελματικές κατηγορίες, να τερμάτισε σε χειρότερη θέση (19η) απ’ ότι την πρώτη σεζόν (17η), υπήρξε όμως ένα διάστημα που μπορούσε να πει κανείς πως είναι ικανή να διεκδικήσει και την άνοδο. Από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είχε χάσει μόλις μία φορά (5-4-1), τον Νοέμβριο άντεχε στις υψηλές θέσεις, από τον Δεκέμβριο όμως ξεκίνησε η… κατρακύλα.

Μην περιμένετε πάντως να δείτε αλλαγή στη θέση του προπονητή. Από τον Μάιο του 2009 έχει «καπαρώσει» τη θέση ο γιος του ιδιοκτήτη Ίρβινγκ Γουίβερ, Σάιμον. Εντάξει, δεν είναι κακός προπονητής. Κάνει ό,τι μπορεί με το πολύ χαμηλό «μπάτζετ» που του προσφέρει ο πατέρας του κάθε χρόνο. Και με αυτά τα δεδομένα, ο βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Άφησε αρκετούς δευτερότριτους παίκτες να αποχωρήσουν, συν ορισμένους βασικούς (Φάλοουφιλντ, Πάουερ, Πέιτζ) τους οποίους επιχείρησε να τους αναπληρώσει με τους Ματόκ (Ρόδεραμ), Ντούλεϊ (Ρότσντεϊλ), Γουελτς-Χέιζ (Κόλτσεστερ).

Παραμένει το ίδιο μέτρια, θα στηριχθεί ξανά στο επιθετικό ποδόσφαιρο προκειμένου να διατηρηθεί σε ασφαλή θέση. Φέτος όμως ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Βλέπω η θέση που θα τερματίσει να ξεκινά με τον αριθμό «2». Να εύχεται να είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης.

ΚΑΡΛΑΪΛ

Τη σεζόν 20-21 έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση μιας θέσης στα πλέι οφ. Κυρίως από το 2021 ξεκίνησε η πτώση στην απόδοσή της και αυτή συνεχίστηκε και τη σεζόν 21-22. Χάλι μαύρο η εικόνα της, μένει και ευχαριστημένη με την 20η θέση κάνοντας ουσιαστικά μονάχα έναν καλό μήνα (Φεβρουάριος-Μάρτιος), με 6 νίκες και 1 ήττα σε 7 ματς.

Εκείνα τα 7 παιχνίδια ήταν τα πρώτα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Πολ Σίμπσον αφήνοντας την Μπρίστολ Σίτι και επιστρέφοντας μετά από μια 15ετία στο βορειότερο τμήμα του Νησιού.

Καλό ή κακό θα δείξει, αλλά θα βασιστεί ξανά σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έριξε μάλιστα ακόμη περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας και αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος σύλλογος της Λιγκ 2 κάτω από 23.0 (22.7 συγκεκριμένα). Πάντοτε άρεσε του 56χρονου τεχνικού να δουλεύει με μικρούς ηλικιακά παίκτες, να θυμίσω πως για 3.5 χρόνια (2017-2020) βρισκόταν στις ακαδημίες της Εθνικής Αγγλίας.

Θέλει να προσθέσει «φρεσκάδα» και όρεξη στο παιχνίδι του, θα βασιστεί στον ενθουσιασμό τους για να πετύχει ό,τι καλύτερο μπορεί. Να μπει στα πλέι οφ, πάντως, φαντάζει απίθανο. Αν μπορέσει να φτάσει την Καρλάιλ στο πρώτο μισό του ταμπλό, καλώς.

[betshop_desktop keimeno_etaireias=”Όταν θέλεις να παίξεις υπεύθυνα, παίζεις εδώ! Betshop.gr Ι 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ” width=”100%”]

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ

Πέρυσι θυμήθηκε τους… εφιάλτες της σεζόν 2019-20, όπου σώθηκε από εξωαγωνιστικούς λόγους. Αν δεν ερχόταν ο Πολ Σίμπσον στα τέλη Μαρτίου, πολύ πιθανό να μην την γλίτωνε. Ανέλαβε τις 9 τελευταίες αγωνιστικές, πήρε 4 νίκες και 1 ισοπαλία και κατάφερε να απομακρυνθεί 9 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στην 21η θέση.

Η διοίκηση αποφάσισε να λάβει μέτρα και το έκανε. Αν ήταν να διαλέξω ποια ομάδα έκανε τις καλύτερες κινήσεις μέσα στο καλοκαίρι, θα επέλεγα την Στίβενεϊτζ. Και όχι γιατί πήρε σπουδαίους παικταράδες, αλλά γιατί έδιωξε ό,τι «σαβούρα» είχε και πήρε άξιους, ενδεκαδάτους παίκτες για τα δεδομένα της κατηγορίας, που μπορούν να κάνουν ακόμα και τη διαφορά.

Πρόκειται για τους Πιερτζιάνι (στόπερ, Όλνταμ), Ρόουζ (φορ, Νορθάμπτον), Ρόμπερτς (μέσος, Μάδεργουελ), Τσάπμαν (κίπερ, Τζίλιγχαμ), Σουίνι (στόπερ, Φόρεστ Γκριν), Σμιθ (μπακ, Μπόρεχαμ Γουντ), Κλαρκ (μπακ, Ρότσντεϊλ). Όσοι έφυγαν κατέληξαν σε συλλόγους από τη Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω. Καθόλου τυχαίο… Ξεκάθαρα δουλειά του Στιβ Εβανς όλες αυτές οι ενέργειες.

Σαφώς την περιμένω καλύτερη από πέρυσι και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφωνία με τους «μπουκ», που την δίνουν 5ο φαβορί για υποβιβασμό. Λιγότερη έκπληξη θα μου προκαλούσε αν ήταν 5ο φαβορί για την άνοδο.

ΜΠΑΡΟΟΥ

Τρίτη χρονιά στη Λιγκ 2 και φαίνεται πως δυσκολεύεται να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Την πρώτη χρονιά τερμάτισε 21η, τη δεύτερη 22η «φλερτάροντας» κάθε φορά με τον υποβιβασμό. Πέρυσι μπορεί να ήταν καλύτερη της Σκάνθορπ, αλλά από την Όλνταμ δεν θα το έλεγα.

Ουσιαστικά σώθηκε σε μία εβδομάδα, εκείνη του Πάσχα των Καθολικών, όταν μάζεψε 7 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές και ξέφυγε για τα καλά από την προτελευταία θέση. Δεν θα γίνεται όμως αυτή η κατάσταση κάθε χρόνο, αν δεν αλλάξει κάτι. Και το κακό είναι πως αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται κι άλλο.

Έφερε τον Πιτ Γουάιλντ από τη Χάλιφαξ και οι κινήσεις που έκανε είναι του ίδιου επιπέδου με την ομάδα που είχε, δηλαδή Νάσιοναλ Λιγκ, πέρα από τους Φόλεϊ (μέσος, Τρανμίρ), Ρέι (στόπερ, Έξετερ).

Δικαιολογημένα είναι πρώτο φαβορί για να αποχαιρετήσει την κατηγορία.

ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Πρωταθλήτρια… για πλάκα αναδείχθηκε στη Νάσιοναλ Λιγκ επιστρέφοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 11 χρόνια, με την κίνηση «ματ» να γίνεται όταν έφερε τον Ντέιβ Τσάλινορ. Το ρόστερ ήταν ήδη έτοιμο και υψηλότερου επιπέδου συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες, βρήκε και τον κατάλληλο προπονητή και έτσι «έδεσε» το γλυκό.

Είχε ήδη μια πολύ δυνατή ενδεκάδα, έδιωξε σχεδόν όλους τους αναπληρωματικούς οι οποίοι κάνουν μόνο για τη Νάσιοναλ και ενίσχυσε περισσότερο τις θέσεις της. Έκανε τρεις πολύ καλές κινήσεις με τους Χόρσφαλ (στόπερ, Νορθάμπτον), Καμπς (μέσος, Φλίτγουντ), Γούτον (στράικερ, Νοτς Κάουντι) και μια πολλά υποσχόμενη, αυτή του στόπερ Λιούις (Τορκί) βάζοντας μάλιστα και λεφτά από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει.

Το ανέφερα και στην εισαγωγή, το τονίζω και τώρα. Ναι, είχε ήδη ένα ικανό σύνολο για τη Λιγκ 2 και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο. Ναι, έχουν υπάρξει ομάδες στο παρελθόν που έχουν προβιβαστεί κατευθείαν στη Λιγκ 1 προερχόμενες από τη Νάσιοναλ. Ναι, είναι ανάμεσα στις διεκδικήτριες για την άνοδο. Όμως η υπερβολή των «μπουκ» να την δώσουν πρώτο φαβορί για την άνοδο, δεν έχει λογική.

Σίγουρα θα υπάρξει και η στήριξη του κόσμου, καθώς πρόσμεναν καιρό αυτή τη στιγμή. Χαμός έχει γίνει από την πρώτη μέρα για ένα εισιτήριο διαρκείας.

ΣΤΟΚΠΟΡΤ

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Έδωσε μάχη με τις Νοτς Κάουντι, Ρέξαμ και Σόλιχαλ, από τα φαβορί για την άνοδο, στα πλέι οφ για το δεύτερο εισιτήριο στη Λιγκ 2. Και στις τρεις περιπτώσεις προκρίθηκε στην παράταση και επέστρεψε απευθείας στις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, μετά τον υποβιβασμό της το 2021.

Η διοίκηση πίστεψε στο πρόσωπο του Πολ Χερστ πως θα επαναφέρει την Γκρίμσμπι στα υψηλά στρώματα και εκείνος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Τώρα έχει ξανά τον δύσκολο ρόλο να την κρατήσει στην κατηγορία, όπως επιχείρησε τον Δεκέμβριο του 2020 για ένα πεντάμηνο. Αυτή τη φορά έχει μια ολόκληρη σεζόν μπροστά του έχοντας κλείσει 1.5 χρόνο, οπότε δεν χωράνε δικαιολογίες.

Με εξαίρεση τους Φοξ (μέσος, Νορθάμπτον) και Ράιτ (μέσος, Χάρογκεϊτ), όλοι οι υπόλοιποι που αποχώρησαν είτε έμειναν ελεύθεροι, είτε συνεχίζουν στη Νάσιοναλ Λιγκ. Δεν έχει κάνει όμως τις εντυπωσιακές κινήσεις που θα δείξουν πως μπορεί να μείνει εύκολα κατηγορία. Μέτριες θεωρούνται οι προσθήκες των Μόρις (μέσος, Μπέρτον), Καν (μέσος, Λέιτον) και των Μέιερ (στόπερ), Γκριν (μέσος) από τη Χάλιφαξ.

Κύριος σύμμαχός της για την παραμονή είναι η παράδοση, όπου καμία νεοφώτιστη δεν έχει υποβιβαστεί απευθείας από τη Λιγκ 2. Κατά τ’ άλλα, βλέπω να έχει δύσκολη χρονιά όπου πολλές φορές μπορεί να μπαινοβγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη. Διαφωνώ, πάντως, που οι στοιχηματικές δεν την τοποθετούν ανάμεσα στα φαβορί για υποβιβασμό.

[bet365_desktop keimeno_etaireias=”Κορυφαία αθλητική δράση στη συσκευή σας!” width=”100%”]

Δημήτρης Φραγγάκης

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip