
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ Η ΓΑΛΛΙΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Αναμέτρηση για τον 3ο όμιλο της τελικής φάσης του Euro U21 που διεξάγεται σε Ουγγαρία και Σλοβενία. Ο 1ος και ο 2ος του γκρουπ προκρίνεται στα προημιτελικά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Διαφορά τερμάτων, 3) Καλύτερη επίθεση.

Ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς διέλυσε με 4-1 την Ισλανδία. Ηταν μία νίκη που τη χρειαζόταν, καθώς το ρόστερ τα τελευταία χρόνια είναι άκρως ποιοτικό και έμπειρο για αυτή την ηλικία, όμως ποτέ δεν έδειχνε συμπαγής. Τώρα, το κατάφερε.
Προηγήθηκε με πέναλτι του Τσάλοβ στο 31’ και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχε ήδη κάνει το 3-0! Στο 52’ το σκορ έγινε 4-0 και το μόνο που κατάφεραν οι Ισλανδοί ήταν να μειώσουν στο τελικό σκορ στο 59’. Εντυπωσιακή επιθετικά και πολύ ισορροπημένη.
Βέβαια, τώρα, το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει επικίνδυνα και αυτό το ματς είναι τεστ για το μέχρι που μπορεί να φτάσει. Μοναδικό πρόβλημα ο τραυματισμός του Μάσλοβ στην πρεμιέρα, με τον στόπερ της Σπαρτάκ Μόσχας να δίνεται αμφίβολος. Εχει μέσους που σκοράρουν πολύ.
«Σε τέτοια τουρνουά κάθε βαθμός είναι χρυσός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινήσαμε με νίκη. Παρά το αποτέλεσμα θα πρέπει να βελτιωθούμε. Ξέρουμε και το ρόστερ και την ποιότητα της Γαλλίας, όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που εκείνη τη στιγμή θα είναι καλύτερη στο γήπεδο. Θέλουμε να κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό», δήλωσε ο τεχνικός Γκαλακτιόνοβ.

Στο ίδιο γήπεδο που αγωνίστηκε και απέναντι στη Δανία στην πρεμιέρα, αντιμετωπίζει τη Ρωσία με μοναδικό πλέον στόχο την πρώτη νίκη για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση.
Αιτία η αναιμική εμφάνιση απέναντι στη Δανία την Πέμπτη και η ήττα με 1-0 σε ένα 90λεπτο που έβγαλε όλα της τα τρωτά σημεία μαζεμένα. Ευθύνη και στον κόουτς Σιλβέν Ριπόλ που επέλεξε να ξεκινήσει με διάταξη 4-3-3 για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι. Αποτέλεσμα να χάσει το εκ των προτέρων πλεονέκτημα της ποιότητας στη μεσαία γραμμή.
Καλύτερη στο α’ ημίχρονο, είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας αλλά οι 1-2 καλές ευκαιρίες δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί. Στο ίδιο «μπλαζέ» ύφος και στην επανάληψη, απέτυχε να προηγηθεί για να δεχτεί το γκολ (75’) μετά από τετ-α-τετ σε λάθος εφαρμογή του οφσάιντ στη μοναδική προσπάθεια που πήγε στο τέρμα του γκολκίπερ Λαφόντ.
Πλούσιο το υλικό της ομάδας ακόμη και σε τέτοιες ηλικίες, καλείται να αναστρέψει το κλίμα απέναντι στην πρωτοπόρο Ρωσία χωρίς περιθώρια απώλειας. Λογικά θα επιστρέψει σε 4-2-3-1.