ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

20:00:00
03.03

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΧΡΟΝΙΑΣ

Απόστολος Νικολαϊδης (16.003)
411
Cosmote Sport 1
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 
Ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που φέτος διεξάγεται μόνο με ομάδες της Super League Interwetten. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του α’ ματς ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. 

Α’ ΜΑΤΣ: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1

* 39-9-14 υπέρ του Παναθηναϊκού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 26-2-3 μετράνε οι «πράσινοι» στα ματς που έχουν γίνει στην Αθήνα. 

* Η μόνη νίκη του ΠΑΣ στην πρωτεύουσα σε επίπεδο πρωταθλήματος σημειώθηκε στις 16/4/1978. Εκτοτε, οι Γιαννιώτες έκαναν τις άλλες 2 νίκες στο πλαίσιο του Κυπέλλου, στις 15/2/1989 (1-0, αποκλείστηκαν όμως, αφού στο α’ ματς είχαν ηττηθεί στα Γιάννινα με 3-0) και στις 14/1/2016 (πάλι επικράτησαν με 1-0, πάλι αποκλείστηκαν αφού στο α’ ματς στα Γιάννινα είχαν ηττηθεί με 2-1). 

* Στο πρωτάθλημα: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (12/12).
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Ρεπορτάζ

Κακή εμφάνιση, μονοδιάστατη, με συγκεκριμένο προσανατολισμό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Χωρίς φάσεις, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς κατοχή, χωρίς… τίποτα δημιουργικά, κατάφερε αξιοποιώντας μια στατική φάση να προηγηθεί στα μέσα του β’ μέρους, αυτή τη φορά όμως (σε αντίθεση με άλλα, ανάλογα παιχνίδια και εκβάσεις τους στο παρελθόν) δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα, ισοφαρίστηκε με το δίκαιο (και, όπως αποδείχτηκε, αμοιβαία επιθυμητό) 1-1 να παραμένει ως το τέλος (με τις 2 ομάδες να έχουν από μία ακόμη καλή ευκαιρία, χωρίς όμως καμιά να άξιζε κάτι περισσότερο από τον βαθμό). 

Χαμένη ευκαιρία για τους «πράσινους» να πιάσουν την ΑΕΚ στην 4η θέση, έδωσαν συνέχεια στα μέτρια αποτελέσματα (γιατί οι εμφανίσεις δεν ήταν ποτέ εντυπωσιακές, ακόμη και στο πρότερο αήττητο σερί τους) μένοντας για πρώτη φορά επί ημερών Μπόλονι χωρίς νίκη σε τρίτο σερί παιχνίδι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. 

Και έτσι, μοιραία, η γκρίνια (κατά πάντων) επέστρεψε, με τα επερχόμενα παιχνίδια να παίρνουν χαρακτήρα crash tests. Η ρεβάνς με τον ΠΑΣ βέβαια είναι κάτι περισσότερο, είναι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, για τον (αήττητο στη «Λεωφόρο» μετά την επιστροφή του εκεί) Παναθηναϊκό ένας πρόωρος «τελικός», προφανώς κομβικός για την ηρεμία και την κρίσιμη συνέχεια εν όψει της διεκδίκησης, είτε μέσω πρωταθλήματος είτε μέσω Κυπέλλου, ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Επιστρέφουν έχοντας αποθεραπευτεί οι Σένκεβελντ (στόπερ, 20/1), Σανκαρέ (νιόφερτος χαφ, 2/2), κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκε ο Καμπετσής (επ/κος, 13/3) και για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Σάντσες (δ. μπακ, 13/0), σταθερά εκτός δράσης οι χαφ Κουρμπέλης (κάπτεν, 10/1), Σαβιέρ (7/0), Μπουζούκης (9/0).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ρεπορτάζ

Σε παιχνίδι με δύο ομάδες προσανατολισμένες στο να μην χάσουν, είχε 3 από τις 4 συνολικά ευκαιρίες του, λόγω του κίπερ της Λαμίας, γκολ δεν έκανε, στη μοναδική που απειλήθηκε, ο δικός του τερματοφύλακας απέτρεψε επίσης το γκολ, μοιραία συνεπώς, δίκαια και στο τέλος, προέκυψε το 0-0. 

Επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση μένοντας αήττητος σε τέταρτη σερί έξοδό του στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας στο +8 τη διαφορά του από τον προτελευταίο Παναιτωλικό. Μόνο από τον ΠΑΟΚ (στο «εντός έδρας» παιχνίδι του Περιστερίου) έχουν ηττηθεί οι Ηπειρώτες στα 6 τελευταία τους σε όλες τις διοργανώσεις. 

Με τη σωτηρία αν όχι εξασφαλισμένη, τουλάχιστον σαφώς σε δρόμο… εξασφάλισης (πριν καν τα play out), οι Ηπειρώτες θα κυνηγήσουν δεδομένα το παραπάνω βήμα στο Κύπελλο, έχοντας σύμμαχο και το σκορ του α’ ματς. Ενδεικτικό άλλωστε, ότι μόνο στο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λεωφόρο και στο Φάληρο έχουν φέρει αποτέλεσμα εκτός έδρας που η επανάληψή του στη ρεβάνς των προημιτελικών, θα τους αποκλείσει (0-2 στη Λεωφόρο, 0-1 από τον Ολυμπιακό).
 

Αγωνιστικά Νέα

Κατευθείαν στην Αθήνα ήρθαν οι Ηπειρώτες μετά το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λαμία, συνεχίζοντας στην πρωτεύουσα την προετοιμασία τους για τη ρεβάνς. Εκτός αποστολής παραμένουν οι τραυματίες Σιόντης (αμ. χαφ, 17/0), Οικονομόπουλος (δ. μπακ, 9/0).

Ροή ειδήσεων
Προσφορές
Όλες οι ειδήσεις
Όλες οι προσφορές

Casino