ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

19:00
24.09

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΚΟΣΟΒΟ

Αργεί ακόμα η πρώτη νίκη
ΓΟΥΙΝΣΝΤΟΡ (22.000), ΜΠΕΛΦΑΣΤ
11° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΚΟΣΟΒΟ

Facts Αγώνα

* Στο 3ο UEFA Nations League oι χώρες είναι χωρισμένες σε 4 κατηγορίες δυναμικότητας. Οι τρεις πρώτες έχουν από 4 ομίλους. Η τελευταία έχει 2 ομίλους. Ο πρώτος σε καθέναν από τους 4 ομίλους του Β’, του Γ’ και του Δ’ γκρουπ θα προβιβαστεί στην αμέσως ανώτερη κατηγορία για το επόμενο UEFA Nations League, ενώ οι πρώτοι στους ομίλους του Α’ γκρουπ θα παίξουν στην τελική φάση.

* Πρόκειται μόλις για το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων, με το πρώτο να είναι η εντός έδρας νίκη με 3-2 των Κοσοβάρων τον Ιούνιο.

* Άλλες δύο φορές αντιμετώπισε η Βόρεια Ιρλανδία για πρώτη φορά στο γήπεδό της και ηττήθηκε και στις δύο.

* Οι γηπεδούχοι είναι μία από τις τρεις ομάδες που δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη στα πλαίσια του Nations League. Οι άλλες δύο είναι η Ισλανδία και το Σαν Μαρίνο.

* Παρότι το Κόσοβο παρέμεινε αήττητο στην προηγούμενη πεντάδα αγώνων του στο Nations League, έχει ηττηθεί στα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα ματς στην ίδια διοργάνωση.

* Μία μόλις νίκη μετράει η Βόρεια Ιρλανδία στις δεκατέσσερις τελευταίες εντός έδρας υποχρεώσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Ρεπορτάζ

«Γλυκόπικρη» η γεύση που άφησαν οι ποδοσφαιριστές του Ίαν Μπάρακλο στις υποχρεώσεις του Ιουνίου για το Nations League. Ξεκίνησαν με το… αριστερό, χάνοντας εντός έδρας με 0-1 από την Εθνική Ελλάδος, για να φύγουν με «λευκή» ισοπαλία από την Κύπρο τρεις μέρες αργότερα. Ακολούθως, ηττήθηκαν με 3-2 στο Κόσοβο, εμφανίζοντας πολλές «τρύπες» αμυντικά, αποδεικνύοντας πως η παραδοσιακή στιβαρή λειτουργία στα μετόπισθεν, στα όρια της σκληρότητας πολλές φορές, αποτελεί παρελθόν.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρησή της, η Βόρεια Ιρλανδία υποδέχθηκε την Κύπρο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι ποδοσφαιριστές του Ίαν Μπάρακλο πάντως αντέδρασαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο, καταφέρνοντας εν τέλει να ισοφαρίσουν σε 2-0. Μπορεί να μην ήρθε η πρώτη νίκη στα πλαίσια του Nations League, αλλά τουλάχιστον αυτός ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στη μάχη της αποφυγής της τελευταίας θέσης του γκρουπ και του υποβιβασμού στην τέταρτη κατηγορία της διοργάνωσης.

Το σχετικά καλό κλίμα πάντως των τελευταίων εβδομάδων, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα του Ιουνίου, ήρθε να χαλάσει ο αποκλεισμός του Κάιλ Λάφερτι από τις επιλογές του Μπάρακλο. Ο στράικερ της Κιλμάρνοκ φέρεται να μίλησε χυδαία σε οπαδό της Σέλτικ σε πάρτι που διοργανώθηκε στο Μπέλφαστ. Η ομοσπονδία αποφάσισε να ανοίξει φάκελο για το περιστατικό προκειμένου να ερευνήσει τις κατηγορίες και αποφάσισε να αφήσει τον Λάφερτι εκτός από τα δύο τελευταία ματς του Nations League με Κόσοβο και Ελλάδα.

Αγωνιστικά Νέα

Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο Ίαν Μπάρακλο, με το μοναδικό δίλημμα να είναι ο παίκτης που θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, αν και ο Μαγκένις έχει το προβάδισμα.

ΚΟΣΟΒΟ
Ρεπορτάζ

Μπήκε με το δεξί στο Nations League κερδίζοντας εκτός έδρας την Κύπρο με 2-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Λύγισε με 1-0 από την Ελλάδα, σε ένα ματς που τελείωσε με 9 παίκτες. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα από τη μέρα που την ανέλαβε ο Αλέν Ζιρές. Αντέδρασε άμεσα, όμως, επικρατώντας εντός έδρας της Βορείου Ιρλανδίας με 3-2. «Ροντέο» το ματς, παρότι δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια, με τον Μουρίκι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σημειώνοντας τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Στη συνέχεια, ταξίδεψε στον Βόλο όπου αντιμετώπισε την πρωτοπόρο Ελλάδα του Γκουστάβο Πογέτ στο ντέρμπι της πρώτης θέσης. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, στην επανάληψη επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά. Η Εθνική μας επικράτησε με 2-0 και άφησε τους Κοσοβάρους εκτός διεκδίκησης της κορυφής του ομίλου και της ανόδου στη δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Πλέον, πρωταρχικό μέλημα των ποδοσφαιριστών του Αλέν Ζιρές είναι να μην εμπλακούν σε σενάρια υποβιβασμού στην τέταρτη κατηγορία, αν και μοιάζει δύσκολο να απειληθούν από Βορειοϊρλανδούς και Κύπριους. Παρ’ όλα αυτά, θα ψάξουν τουλάχιστον την ισοπαλία απόψε στο Μπέλφαστ, η οποία θα τους βοηθήσει να κερδίσουν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της UEFA. Εξάλλου, στόχος τους είναι την επόμενη δεκαετία να βρεθούν στην τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Αγωνιστικά Νέα

«Λευκό» το απουσιολόγιο του Αλέν Ζιρές, ο οποίος δεν προτίθεται να αλλάξει τον σχηματισμό με τους δύο «κόφτες» και την τριάδα πίσω από τον μοναδικό επιθετικό.

Casino