-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΗ ΛΑΝΟΥΣ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 26 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε 25 αγωνιστικές. Η πρώτη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες στην ειδική κατάταξη παραμονής – αφορά την τελευταία τριετία – υποβιβάζονται. Από τη 2η κατηγορία ανεβαίνουν δύο ώστε το πρωτάθλημα 2019/2020 να γίνει με 24 ομάδες.
Η Αργεντινή δικαιούται 6 εισιτήρια για το Λιμπερταδόρες και 6 για το Σουνταμερικάνα.
Στο Λιμπερταδόρες:
Απευθείας στους ομίλους οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας, η νικήτρια του Κυπέλλου και η νικήτρια του Λιγκ Καπ. και στα προκριματικά η 4η του πρωταθλήματος.
Στο Σουνταμερικάνα:
Η φιναλίστ του λιγκ καπ (όχι του Κυπέλλου) και οι επόμενες πέντε ομάδες στην κατάταξη του πρωταθλήματος.
* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Μπόκα): 2-2-1
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 7-5-5
* Στις 10 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους με γηπεδούχο την Μπόκα οι έληξαν με over, ενώ είχαμε και ισάριθμα goal/goal.
Δεν κατάφερε να νικήσει την Μπελγράνο στην Κόρδοβα (1-1) και πλέον οι ελπίδες της για τον τίτλο έχουν λιγοστέψει πολύ, καθώς ακόμα και αν πάρει τους τρεις βαθμούς, τόσο σήμερα όσο και την Τετάρτη (υποδέχεται την Ατλέτικο Τουκουμάν σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής) θα υπολείπεται 7 βαθμών της κορυφής και με μόλις 6 αγωνιστικές να απομένουν. Προηγήθηκε στο 16’ με τον κεντρικό αμυντικό Λισάντρο Λόπες, όμως στη συνέχεια «έκατσε» πάνω σε αυτό το προβάδισμα, δίνοντας χώρους στους γηπεδούχους. Αυτοί άργησαν λίγο, όμως εντέλει το εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 81’.
Εκτός για τρεις ακόμα εβδομάδες ο κεντρικός αμυντικός Γκολτς (10/0). Επίσης θα λείψει ο Παραγουανός αμυντικός Τζούνιορ Αλόνσο, καθώς σήμερα θα γεννήσει η γυναίκα του με καισαρική. Ο διεθνής Ουρουγουανός μέσος Νάντες (6/0) συμπεριλήφθηκε στην 20μελή αποστολή, όμως το πιθανότερο είναι να μην είναι ούτε στον πάγκο (επιτρέπονται μέχρι 7, άρα πρέπει να απομείνουν 18 στην αποστολή), καθώς δεν είναι ακόμα στο 100%.
Πολύ κοντά στην επιστροφή του βρίσκεται ο διεθνής Κολομβιανός αριστερός μπακ Φάμπρα που αποθεραπεύτηκε από τη ρήξη συνδέσμων που τον κράτησε 9 μήνες μακριά από την αγωνιστική δράση, στερώντας του και τη συμμετοχή στο Μουντιάλ. Ενδέχεται απόψε να πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα των αναπληρωματικών.
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επιβλήθηκε εντός έδρας 2-0 της Χιμνάσια Λα Πλάτα, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία. Ανοιξε το σκορ στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχισκόρερ της Χοσέ Σάντ και διπλασίασε τα τέρματά της στο 44’ με τον δεξιό μπακ-χαφ Ντι Πλάσιδο.
Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη της, ενώ παρέμεινε αήττητη για 7η σερί αγωνιστική (5-2-0). Επιπλέον διατήρησε για τρίτο συνεχές παιχνίδι απαραβίαστη την εστία της.
Εκτός αποστολής τραυματίας κεντρικός αμυντικός Λουίς Γκόμες (3/0) και ο μακροχρόνια τραυματίας τερματοφύλακας Σάρα (5/0). Επίσης δε συμπεριλήφθηκε ο 18χρονος ακραίος μέσος Ντε Λα Βέγκα (9/0) που πήρε άδεια να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, αφού μόλις επέστρεψε από την αποστολή της Εθνικής Κ20.