Kingbet Robot icon
    ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

    11.08.25|15:03

    Γιώργος Τεριακής Γιώργος Τεριακής

    Αφιέρωμα Α Ισπανίας (La Liga) 2025-26🏆Στοίχημα & Φαβορί

    αφιέρωμα-α-ισπανίας-la-liga-2025-26🏆στοίχημα-φ-399319

    Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη της La Liga 2025-26 ή Primera Division 2025-26, όπως μας αρέσει να τη λέμε εμείς οι παραδοσιακοί λάτρεις της. Η Μπαρτσελόνα ανέκτησε τα πρωτεία πέρσι, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Η Ατλέτικο ήταν ξανά 3η, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο συμπλήρωσε την τετράδα, παίρνοντας εισιτήριο για το Champions League, όπως και η 5η Βιγιαρεάλ, λόγω της θέσης της Ισπανίας στην κατάταξη της UEFA.

    Η Μπέτις τερμάτισε στην 6η θέση και μαζί με την 7η Θέλτα θα παίξουν στο Europa League, ενώ η 8η Ράγιο Βαγιεκάνο επέστρεψε μετά από χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς θ’ αγωνιστεί στο Conference League.

    Αποχαιρέτησαν την κατηγορία και δεν θα συμμετέχουν στο ισπανικό πρωτάθλημα 2025-26 οι Βαγιαδολίδ, Λας Πάλμας και Λεγανές, με τις Λεβάντε, Έλτσε και Οβιέδο ν’ ανεβαίνουν από τη Segunda.

    Στο kingbet θα διαβάσετε εμπεριστατωμένες αναλύσεις αγώνων και μελετημένα προγνωστικά.

    Πότε ξεκινάει το ισπανικό πρωτάθλημα 2025-26

    Πότε ξεκινάει η La Liga

    Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2025-26 ανοίγει την αυλαία του στις 15 Αυγούστου με δύο αναμετρήσεις στο κουπόνι. Αρχικά, η Χιρόνα υποδέχεται τη Ράγιο Βαγιεκάνο και λίγο αργότερα η Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Οβιέδο. Μάλιστα, είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, καθώς ο αειθαλής Σάντι Καθόρλα επιστρέφει ως αντίπαλος στο «Θεράμικα». Το φινάλε της σεζόν της Πριμέρα Ντιβιζιόν 2025-26 έχει οριστεί για τις 24 Μαΐου με την 38η αγωνιστική. Έχουν προγραμματιστεί τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές. Η πρώτη τον Σεπτέμβριο, η δεύτερη τον Απρίλιο και η τρίτη τον Μάιο. Επίσης, θα υπάρξει μια μικρή διακοπή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, για την ακρίβεια από τις 22/12 ως τις 03/01, ενώ ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου.

    La Liga 2025-26 – Σύστημα διεξαγωγής

    Είκοσι ομάδες, δύο γύρους με 38 αγωνιστικές συνολικά. Στον δεύτερο γύρο στο στοιχημα πρωταθλημα ισπανια 2025-26 έχουμε νέο ανακάτεμα στο πρόγραμμα αγώνων και όχι αντιστοιχία των αγωνιστικών του πρώτου. Οι τέσσερις πρώτοι θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο πέμπτος στη βαθμολογία α ισπανίας 2025-26 πηγαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ μαζί με τον Κυπελλούχο, ενώ ο έκτος θα παίξει στο Κόνφερενς Λιγκ. Αν η ομάδα που κατακτήσει το κύπελλο τερματίσει εντός εξάδας, τότε και η 7η θέση δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται στη Σεγούντα.

    Κριτήρια ισοβαθμίας

    1. Τα μεταξύ τους παιχνίδια (δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ)

    2. Συνολική διαφορά τερμάτων

    3. Καλύτερη επίθεση.

    Οι ομάδες στην Α Ισπανίας 2025-26

    Μπαρτσελόνα

    Στην πρώτη χρονιά με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή, παρότι στις αποδόσεις α ισπανίας πλήρωνε 3,00+ πριν το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Ο Γερμανός εφάρμοσε μια επιθετική τακτική, με την άμυνα ψηλά, κάτι που στοίχισε σε αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο, τα 102 γκολ που πέτυχε η ομάδα σε 38 αγώνες, έφεραν 28 νίκες κι αποδείχθηκαν αρκετές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    Έκανε μάλιστα το εγχώριο τρεμπλ, αφού κατέκτησε τόσο το κύπελλο, όσο και το Supercopa, κερδίζοντας και στους δύο τελικούς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έφτασε και ως τα ημιτελικά του Champions League, όπου πλήρωσε την αμυντική της αφέλεια κι αποκλείστηκε από την Ίντερ. Κι όλα αυτά, παίζοντας μακριά από το «Καμπ Νόου», στο οποίο τα έργα συνεχίζονται κι ευελπιστεί να επιστρέψει εκεί στις 13-14 Σεπτεμβρίου για το ματς με τη Βαλένθια.

    Γιοάν Γκαρθία

    Δύο οι κινήσεις της Μπαρτσελόνα ως τώρα, αγόρασε από την Εσπανιόλ τον ανερχόμενο γκολκίπερ Τζοάν Γκαρσία έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έφερε δανεικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάρκους Ράσφορντ. Έστειλε δανεικό στη Μονακό τον Άνσου Φάτι, ενώ πούλησε τους νεαρούς Πάου Βίκτορ (Μπράγκα), Άλεξ Βάγιε (Κόμο) και Πάμπλο Τόρε (Μαγιόρκα), βάζοντας στα ταμεία της 23 εκατομμύρια. Την Παρασκευή (08/08) πούλησε τον στόπερ Ίνιγκο Μαρτίνεθ στην Αλ Νασρ και καλείται να βρει άξιο αντικαταστάτη για το κέντρο της άμυνας.

    Είναι δεδομένο πως θα παλέψει το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ ως το φινάλε, είναι εφικτό το «repeat», αλλά χρειάζεται η ίδια συνέπεια με πέρσι και αναμφίβολα βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι.

    Δείτε επίσης:

    Ρεάλ Μαδρίτης

    Χάουσεν Ρεάλ Μαδρίτης

    Διεκδικούσε 7 τίτλους την περσινή σεζόν, κατέκτησε εν τέλει μόλις 2, το Ευρωπαϊκό Super Cup και το Διηπειρωτικό. Αποτυχία στα εγχώρια, σε Champions League, αλλά και στο νεοσύστατο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μετά από όλα αυτά, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Κάρλο Αντσελότι, με τον Ιταλό να αποχωρεί έπειτα από μια πετυχημένη τετραετία στον πάγκο των «μερένχες». Τα ηνία πλέον στον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήριά του στη Λεβερκούζεν και πήρε «προαγωγή» για τους Μαδριλένους.

    Ο 44χρονος Βάσκος φιλοδοξεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, όπως φάνηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ καλείται παράλληλα να διαχειριστεί και τα αποδυτήρια, αφού υπάρχουν μπόλικες έντονες προσωπικότητες. Συνοδοιπόρος του δεν θα είναι ο Λούκα Μόντριτς, με τον εμβληματικό Κροάτη να αποχωρεί από τον σύλλογο μετά από 13 χρόνια.

    Η άμυνα ήταν πληγή πέρσι για τη Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι η διοίκηση αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να την ενισχύσει. Έδωσε 62,5 εκατομμύρια ευρώ για τον στόπερ Ντιν Χάουσεν (Μπόρνμουθ), άλλα 50 εκατομμύρια για τον αριστερό μπακ Άλβαρο Καρέρας (Μπενφίκα) και 10 για τον δεξιό μπακ Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ). Έκανε επίσης δικό της το νέο ταλέντο της Αργεντινής, τον 18χρονο Φράνκο Μασταντουόνο, πληρώνοντας 45 εκατομμύρια στη Ρίβερ Πλέιτ.

    Είναι ικανές αυτές οι κινήσεις για να την επαναφέρουν στην κορυφή της Λα Λίγκα Ισπανίας 2025-26; Θα φανεί στο γήπεδο, εκεί όπου σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί ο προπονητής της. Παρότι στις αποδόσεις α ισπανίας δίνει ως πρώτο φαβορί, μάλλον ξεκινά ένα κλικ πίσω από την Μπαρτσελόνα.

    Δείτε επίσης:

    Ατλέτικο Μαδρίτης

    Ατλέτικο Μαδρίτης

    Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήρθε στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 2011, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να τερματίζει τότε στην 5η θέση. Από την επόμενη σεζόν κι έπειτα όμως δεν έπεσε ποτέ εκτός τετράδας, δείγμα πως υπό τις οδηγίες του «Τσόλο» οι «ροχιμπλάνκος» είναι σταθερά η τρίτη δύναμη στην Primera. Δύο φορές μάλιστα πήραν τον τίτλο (2014, 2021), δύο τερμάτισαν στη 2η θέση, οχτώ στην 3η και μόλις μία στην 4η.

    Πέρσι ως ένα σημείο η Ατλέτικο ήταν στη διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα είχε αναδειχθεί και πρωταθλήτρια χειμώνα. Όμως, ένας μήνας (18/01-15/02) με μία νίκη σε 5 αγώνες την άφησαν πίσω, πλησίασε ξανά, για να έρθει η ήττα από τη Χετάφε στις 9 Μαρτίου με απίθανη ανατροπή στο φινάλε και καπάκι το 2-4 από την Μπαρτσελόνα για να τη θέσουν νοκ-άουτ.

    Προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ της, κάνοντας 6 πολύ ουσιαστικές προσθήκες. Ξεχωρίζει η απόκτηση του εξτρέμ Άλεξ Μπαένα από τη Βιγιαρεάλ, πολύτιμος θα αποδειχθεί ο χαφ Τζόνι Καρντόσο που ήρθε από την Μπέτις, φιλοδοξεί να βρει αξιόπιστο στόπερ στο πρόσωπο του Σλοβένου Χάντσκο (Φέγενορντ), για τα μπακ ήρθαν οι Ρουτζέρι (Αταλάντα) και Πουμπίλ (Αλμερία), ενώ πήρε και τον Αργεντίνο επιτελικό μέσο Αλμάδα, που έπαιζε στη Λυών. Βρίσκεται επίσης σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Νάπολι για τον επιθετικό Ρασπαντόρι. Πιο σημαντική απώλεια αυτή του Ντε Πολ, αποχαιρέτησαν επίσης οι Λίνο, Κορέα, Ρεϊνίλντο, Ροδρίγο Ρικέλμε, Φερμέερεν, Λεμάρ, Βίτσελ και Αθπιλικουέτα.

    Στη σούμα το ρόστερ βγαίνει πιο ανανεωμένο, πιο φρέσκο, έριξε τον μέσο όρο ηλικίας, έχοντας πάνως διατηρήσει και κάποιες σταθερές αξίες όπως οι Γκριεζμάν, Όμπλακ, Χιμένες, Γιορέντε, Κόκε, αλλά και οι Άλβαρες, Σέρλοθ, Λε Νορμάντ, που είχαν έρθει πέρσι. Σαφώς και είναι σε θέση να κοντράρει και φέτος το δίπολο Μπάρτσα-Ρεάλ, δύσκολα θ’ απειληθεί από κάποια άλλη ομάδα για την 3η θέση.

    Δείτε επίσης:

    Αθλέτικ Μπιλμπάο

    Νίκο Γουίλιαμς

    Η τρίτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεκίνησε με τερματισμό στην 8η θέση τη σεζόν 2022-23. Ακολούθησε η 5η θέση και η κατάκτηση του κυπέλλου έναν χρόνο μετά και πέρσι έγινε άλλο ένα βήμα προς τα μπρος, με την ομάδα να τερματίζει στην 4η θέση και να επιστρέφει έτσι στο Champions League. Σαφώς πετυχημένη η περσινή σεζόν, ωστόσο έμεινε μια πικρή γεύση από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Europa League από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο τελικός διεξαγόταν στην έδρα της και ήθελε όσο τίποτα να βρεθεί εκεί.

    Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν άλλαξε την πολιτική της να στελεχώνει το ρόστερ της μόνο με Βάσκους ποδοσφαιριστές. Έδωσε 12 εκατομμύρια ευρώ στην Οσασούνα για να αποκτήσει τον δεξιό μπακ Αρέσο, που έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν με τους Ναβάρους, καλύπτοντας έτσι το κενό που άφησε η απόσυρση από την ενεργό δράση του Όσκαρ Ντε Μάρκος. Έφερε ως ελεύθερο και τον εξτρέμ Ρόμπερτ Ναβάρο από τη Μαγιόρκα, παίκτη που πέρασε για μια τριετία από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2020-23). Παραχώρησε δανεικό στην Αλ-Γκαράφα τον εξτρέμ Τζαλό, που είχε πάρει πέρσι από την Μπράγκα, αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ενώ έφυγε δανεικός στη Βαλένθια ο γκολκίπερ Αγκιρεθαμπάλα, με τον Παδίγια να επιστρέφει από δανεισμό στην Πούμας και να προορίζεται για δεύτερος πίσω από τον Ουνάι Σιμόν.

    Τα ευχάριστα φυσικά είχαν να κάνουν με την παραμονή του Νίκο Ουίλιαμς, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του ως το 2035. Με αυτόν, αλλά και τον αδερφό του, Ινιάκι, ως μπροστάρηδες και φέτος η Αθλέτικ, θα επιδιώξει να επαναλάβει ανάλογη πορεία, ωστόσο το ότι θα έχει και παιχνίδια για το Champions League παράλληλα ίσως να την επηρεάσει, αφού δεν έχει και τόσο μεγάλο βάθος στο ρόστερ. Δεν θα είναι απλό να μπει ξανά στην τετράδα, θα δώσει σκληρή μάχη.

    Δείτε επίσης:

    Βιγιαρεάλ

    Βιγιαρεάλ

    Στην πρώτη ολόκληρη σεζόν του Μαρθελίνο (είχε έρθει Νοέμβριο του 2023), η Βιγιαρεάλ κατάφερε να επιστρέψει στο Champions League. Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε να κερδίσει η Ισπανία μία έξτρα θέση λόγω της κατάταξης στη βαθμολογία της UEFA κι έτσι ο τερματισμός στην 5η θέση της έδωσε το εισιτήριο. Πάντως τερμάτισε ισόβαθμη της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην 4η θέση με 70 βαθμούς, ενώ είχε την 3η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος πίσω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ με 71 γκολ ενεργητικό. Επιστρέφει έτσι και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από τις οποίες απουσίασε πέρσι.

    Στο μεταγραφικό παζάρι προχώρησε σε δύο σημαντικές πωλήσεις, βάζοντας στα ταμεία της 72 εκατομμύρια ευρώ, αφού παραχώρησε τους Άλεξ Μπαένα (42 εκατ., Ατλέτικο) και Μπαρί (30 εκατ., Έβερτον). Παρελθόν επίσης οι στόπερ Ραούλ Αλμπιόλ, Μπαϊγί, ο δεξιός μπακ Κίκο Φεμενία και ο χαφ Ραμόν Τεράτς. Σημαντικότερη προσθήκη ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικός Μολέιρο (Λας Πάλμας), ήρθε δανεικός από τη Νάπολι ο στόπερ Ράφα Μαρίν, ενώ πήρε από την Ατλέτικο τον στόπερ Μουρίνιο, που πέρσι έπαιζε στην Αλαβές. Κράτησε επίσης τον ακραίο μέσο Μπιουκάναν, που ήταν δανεικός από την Ίντερ. Απέκτησε τελικά και τον χαφ Τόμας Πάρτεϊ (Άρσεναλ), παρά τις αντιδράσεις των φιλάθλων για τις κατηγορίες εις βάρος του περί βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

    Όπως και η Αθλέτικ, έτσι κι αυτή, καλείται να διαχειριστεί τη συμμετοχή της στο Champions League, με τη διαφορά πως έχει κάπως μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της. Βέβαια το κενό του Μπαένα δεν καλύπτεται εύκολα, ενώ χρειάζεται έναν ακόμη φορ να πλαισιώσει τον Αγιόθε και τον γυάλινο (λόγω συχνών τραυματισμών) Ζεράρ Μορένο. Εφικτό το ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα παλέψει δυνατά για τετράδα.

    Δείτε επίσης:

    • Βιγιαρεάλ πρόγραμμα
    • Βιγιαρεάλ ρόστερ
    • Βιγιαρεάλ στατιστικά
    • Βιγιαρεάλ μεταγραφές
    • Βιγιαρεάλ βαθμολογία

    Μπέτις

    Μπέτις

    Πέντε σεζόν βρίσκεται ο Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της Μπέτις και την οδήγησε σε όλες σε ευρωπαϊκή έξοδο, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία της. Ο 72χρονος Χιλιανός τεχνικός συνεχίζει και φέτος στον πάγκο της με τον στόχο να παραμένει αρχικά ο ίδιος κι επιθυμία όλων την έξοδο στο Champions League. Τρεις φορές στην 6η θέση, μία στην 5η και μία στην 7η την τελευταία πενταετία οι «βερδιμπλάνκος», κατέκτησαν το κύπελλο το 2022, ενώ πέρσι έφτασαν και στον τελικό του Conference League, όμως έχασαν το τρόπαιο από την Τσέλσι.

    Ιδιαίτερη η φετινή σεζόν, όπως και η επόμενη, ίσως και η μεθεπόμενη, καθώς αποχωρίζεται το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», το οποίο θα ανακαινιστεί. Έδρα της πλέον το μεγάλο στάδιο της Σεβίλλης, το «Λα Καρτούχα», από όπου πάντως αφαιρέθηκε ο στίβος κι έγινε πιο ποδοσφαιρικό, με την χωρητικότητα να φτάνει τις 70.000.

    Για την ώρα δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Άντονι, που ήρθε πέρσι τον Γενάρη ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μαζί με τον Ίσκο, που επέστρεψε από τραυματισμό, μεταμόρφωσαν προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας. Πήρε με 11,7 εκατομμύρια τον Κολομβιανό χαφ Νέλσον Ντεόσα από τη Μοντερέι για να καλύψει το κενό του Τζόνι Καρντόσο που πήγε στην Ατλέτικο με 24.

    Πούλησε με 22,5 στην Κόμο τον 19χρονο εξτρέμ Χεσούς Ροδρίγκεθ, όπως επίσης τους μπακ Σαμπαλί (Αλ-Ντουχαΐλ), Περό (Λιλ) και τον εξτρέμ Χουάνμι (Χετάφε). Ενισχύθηκε στον άσο με Άλβαρο Βάγιες (Λας Πάλμας) και Πάου Λόπεθ (Τολούκα), αγόρασε τον στόπερ Νάταν που ήταν δανεικός από τη Νάπολι, έφερε πίσω τον αριστερό μπακ Τζούνιορ Φίρπο από τη Λιντς, ενώ πήρε και τον Ροδρίγο Ρικέλμε από την Ατλέτικο. Επένδυσε στον 22χρονο Αργεντίνο στόπερ Βαλεντίν Γκόμες (5,3 εκατ., Βέλες Σάρσφιλντ) και στον 18χρονο Ουρουγουανό φορ Γκονσάλο Πετίτ (6 εκατ., Νασιονάλ), με τον δεύτερο να πηγαίνει δανεικός στη Μιραντές.

    Σαφώς και είναι από τα φαβορί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν είχε τον Άντονι, θα μπορούσε και το κάτι παραπάνω. Όχι πως τώρα είναι αδύνατο να κυνηγήσει την τετράδα.

    Θέλτα

    Θελτά

    Ο Κλαούδιο Χιράλδεθ είχε πάρει προαγωγή από τη β’ ομάδα πρόπερσι μετά τα μέσα της σεζόν και κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Η διοίκηση διέκρινε τις ικανότητές του και τον εμπιστεύτηκε και πέρσι από το ξεκίνημα, επιλογή πέρα για πέρα πετυχημένη. Η Θέλτα επέστρεψε με το σπαθί της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 8 χρόνια, τερματίζοντας στην 7η θέση κι έτσι θα παίξει στη League Phase του Europa League. Στην τελευταία της παρουσία μάλιστα, τη σεζόν 2016-17, έφτασε ως τα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης κι αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Είχε παραχωρήσει από πέρσι τον Λάρσεν στη Γουλβς ως δανεικό, τώρα με την οψιόν υποχρεωτικής αγοράς έβαλε στα ταμεία της 27 εκατομμύρια ευρώ κι άλλα 23 από την πώληση στην ίδια ομάδα του φέρελπι εξτρέμ Φερ Λόπεθ. Έφυγε και ο νεαρός εξτρέμ Αλφόν για τη Σεβίλλη, παρελθόν επίσης ο γκολκίπερ Γουάιτα, ο χαφ Ζαΐλσον και ο μπακ Μανκίγιο, αλλά και ο δανεικός φορ Μπόρχα Ιγκλέσιας.

    Για τον τελευταίο γίνονται προσπάθειες να τον φέρει ξανά πίσω και είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Για την ώρα έχει κάνει τρεις καλές προσθήκες, με τον δανεισμό του δαιμόνιου εξτρέμ Μπράιαν Θαραγόθα από την Μπάγερν (πέρσι Οσασούνα), την απόκτηση ως ελεύθερου του γκολκίπερ Ράντου (Βενέτσια), αλλά και του Καταλανού φορ Φεράν Τζουτζλά από την Κλαμπ Μπριζ έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έδωσε άλλα 6 για να αγοράσει τα δικαιώματα του χαφ Ιλαΐς Μορίμπα από τη Λειψία.

    Με δεδομένο το διπλό ταμπλό σε Ισπανία κι Ευρώπη ως τα τέλη Γενάρη, χρειάζεται να δώσει περαιτέρω βάθος στο ρόστερ της για να ανταποκριθεί κατάλληλα. Ειδάλλως, δεν θα είναι και τόσο απλά τα πράγματα για την εξασφάλιση και φέτος ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

    Ράγιο Βαγιεκάνο

    Ράγιο Βαγιεκάνο

    Με στόχο την παραμονή ξεκίνησε, ώσπου κάπου προς το φινάλε της σεζόν άνοιξε η 8η θέση και συνάμα η όρεξη για ευρωπαϊκή συμμετοχή. Έτσι, στην πρώτη ολόκληρη σεζόν του Ίνιγκο Πέρεθ (είχε αναλάβει τον Φεβρουάριο του 2024) στον πάγκο, κατάφερε την υπέρβαση, κόντρα στα προγνωστικά Ισπανίας, επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 24 χρόνια. Η Ράγιο Βαγιεκάνο είχε παίξει στο Κύπελλο UEFA της σεζόν 2000-01, φτάνοντας μάλιστα ως τα προημιτελικά, όταν και αποκλείστηκε από την Αλαβές.

    Λίγα πράγματα μεταγραφικά, αγόρασε τον γκολκίπερ Μπατάλια, αλλά και τον χαφ Γκουμπάου, που έπαιζαν πέρσι ως δανεικοί στην ομάδα, ενώ πήρε τον Βραζιλιάνο στόπερ Λουίζ Φελίπε από τη Μαρσέιγ (πρώην Μπέτις). Αρνήθηκε πρόταση 18 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ρουμάνο δεξιό μπακ Ράτσιου, παρά τη θέληση του παίκτη να φύγει, αξιώνοντας 25, όσα δηλαδή και η ρήτρα αποδέσμευσης. Παρελθόν αποτελούν οι επιθετικοί Ραούλ Ντε Τομάς, Σέρχι Γκουαρδιόλα, ο επιτελικός μέσος Γιόνι Μοντιέλ, ο εξτρέμ Εμπάρμπα και ο στόπερ Αριδάνε. Μόνο οι δύο τελευταίοι είχαν κάποιον ρόλο στην ομάδα πέρσι.

    Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το ρόστερ κρίνεται φτωχό για να αντέξει σε διπλό ταμπλό. Βέβαια, για να παίξει στη League Phase του Conference League καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Κλάκσβικ ή Νέμαν Γκρόντνο. Εφικτό μεν, όχι βέβαιο δε. Στο λογικό σενάριο πρόκρισης, θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω για ν’ αντέξει τον ανταγωνισμό. Πρώτος στόχος πάντως δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

    Οσασούνα

    Οσασούνα

    Πάλεψε ως το τέλος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στην 9η θέση, καθώς υστέρησε στην ισοβαθμία με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Ήταν μια μεταβατική χρονιά, η πρώτη μετά την αποχώρηση του Γιαγκόμπα Αρασάτε από τον πάγκο έπειτα από 6 χρόνια, με τον Βιθέντε Μορένο να μην τα πηγαίνει άσχημα. Παρουσίασε μια ομάδα που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην έδρα και πλήρωσε την αδυναμία της να παίρνει αποτελέσματα μακριά από το «Ελ Σαδάρ».

    Ο Μορένο δεν συνέχισε στον πάγκο, αφού αποδέχθηκε την πρόταση της Αλ-Ουακρά του Κατάρ. Στη θέση του ήρθε ο ανερχόμενος Ιταλός Αλέσιο Λίσι, που λίγο έλειψε να πετύχει το θαύμα της ανόδου με τη Μιραντές. Προηγουμένως ήταν για 10 χρόνια στους μικρούς της Λεβάντε, πέρασε και από τον πάγκο της πρώτης ομάδας το 2022, χωρίς να καταφέρει να τη σώσει, παρά την αξιοπρεπή προσπάθεια. Τον Νοέμβριο κλείνει τα 40 ο Λίσι, ο οποίος για πρώτη φορά ξεκινά σεζόν σε πάγκο ομάδας Primera.

    Η Οσασούνα πούλησε τον δεξιό μπακ Αρέσο στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (12 εκατ.), έφυγαν επίσης ο στόπερ Ουνάι Γκαρθία, ο χαφ Πάμπλο Ιμπάνιεθ, ο δεξιός μπακ Ρουμπέν Πένια και ο εξτρέμ Αρνάιθ, ενώ έληξε ο δανεισμός του Μπράιαν Θαραγόθα. Πήρε τον δεξιό μπακ Ροζιέ από τη Λεγανές για να καλύψει το κενό του Αρέσο και τον νεαρό εξτρέμ Βίκτορ Μουνιόθ από τη Ρεάλ Β για αντί-Θαραγόθα.

    Αν ο Μπούντιμιρ της δώσει ξανά 21 γκολ όπως πέρσι, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το να τα περιμένει όμως όλα από τον Κροάτη στο σκοράρισμα, δεν είναι πάντα και ό,τι καλύτερο. Στόχος η εξασφάλιση της παραμονής το συντομότερο δυνατόν κι έπειτα θα ψάξει το κάτι παραπάνω.

    Μαγιόρκα

    Μαγιόρκα

    Σώθηκε άνετα στην πρώτη σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιαγκόμπα Αρασάτε. Για ένα διάστημα μάλιστα διεκδικούσε και ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι όμως που δεν αποτελούσε προτεραιότητα για αυτό και χαλάρωσε προς το φινάλε, όπου ήταν και άτυχη, καθώς έχασε τον Απρίλιο με τραυματισμό τον μπόμπερ Μουρίτσι. Ο Αρασάτε συνεχίζει φυσικά στο τιμόνι της ομάδας, ευελπιστώντας σε ανάλογη και γιατί όχι καλύτερη πορεία.

    Πούλησε τους στόπερ Κοπέτε (Βαλένθια) και Φαν ντερ Χέιντεν (Γάνδη), συμφώνησε και με τη Λυών για την παραχώρηση του βασικού γκολκίπερ Γκρέιφ, δέχθηκε πρόταση από τη Σεβίλλη για τον σημαντικό δεξιό μπακ Μαφέο. Έφυγε επίσης ως ελεύθερος ο εξτρέμ Ρόμπερτ Ναβάρο, ενώ έληξαν οι δανεισμοί του εξτρέμ Τσικίνιο και του μπακ Βάλερι, αμφότεροι αναπληρωματικοί. Δαπάνησε 5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον επιτελικό μέσο Πάμπλο Τόρε από την Μπαρτσελόνα, με τον 22χρονο ποδοσφαιριστή να θέλει να αναγεννηθεί στους νησιώτες.

    Αν τα καταφέρει, θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Παίρνει επίσης από τη Λιντς τον 20χρονο επιθετικό Ματέο Γιόσεφ, ο οποίος είναι διεθνής με την U21 της Ισπανίας, ενώ ήρθε ως ελεύθερος από την Τσέλσι ο Φινλανδός γκολκίπερ Μπέργκστρεμ (Τσέλσι), που προορίζεται για δεύτερος, πίσω από τον Λέο Ρομάν.

    Δεμένη ομάδα η Μαγιόρκα, χωρίς πολλές προσθαφαιρέσεις. Αν της βγουν οι δύο νεαροί που πήρε, μπορεί να πετύχει μια άνετη παραμονή και ό,τι ήθελε προκύψει από εκεί και πέρα.

    Ρεάλ Σοσιεδάδ

    Ρεάλ Σοσιεδάδ

    Ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα, καθώς ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία μετά από 6,5 χρόνια. Πέρα για πέρα πετυχημένη η παρουσία του, με κατάκτηση κυπέλλου και συνεχείς ευρωπαϊκές παρουσίες. Πέρσι πάντως τα πράγματα δεν κύλησαν καλά, ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν μπορούσε ν’ αντιστρέψει την κατάσταση κι αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

    Στη θέση του ο 46χρονος Σέρχιο Φρανθίσκο, που είχε αντικαταστήσει τον Τσάμπι Αλόνσο στη β’ ομάδα το 2022, ενώ για μια πενταετία (2017-22) ήταν στην τρίτη ομάδα του συλλόγου. Εκτιμήθηκε η δουλειά του και η διοίκηση του έδωσε την ευκαιρία για το άλμα στην καριέρα του. Επιλογή που εμπεριέχει ρίσκο, ωστόσο και ο Αλγκουαθίλ κάπως έτσι ξεκίνησε.

    Η Σοσιεδάδ πούλησε στην Άρσεναλ έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ τον πολύτιμο χαφ Θουμπιμέντι, έφυγε για τη Λεβάντε και ο χαφ Ολασαγκάστι, ενώ έληξε ο δανεισμός του στόπερ Αγκέρ. Για να καλύψει το κενό του Μαροκινού, έφερε δανεικό τον έμπειρο Κροάτη στόπερ Τσαλέτα-Τσαρ από τη Λυών. Απέκτησε με 4 εκατ. ευρώ τον εξαιρετικό Πορτογάλο εξτρέμ Γκέντες από τη Γουλβς, ενώ επέστρεψαν οι 7 δανεικοί που είχε σε άλλες ομάδες. Ένας εξ αυτών, ο χαφ Γκοροτσατέγκι, δείχνει να κερδίζει τη θέση του αντί-Θουμπιμέντι, όσο δεν αποκτάται κάποιος αντικαταστάτης.

    Αν ο Σέρχιο Φρανθίσκο καταφέρει ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, τότε θα πάει καλά και θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πρέπει να βρει λύση στο σκοράρισμα, αφού πέρσι είχε την τρίτη χειρότερη επίθεση με 35 γκολ πίσω από Βαγιαδολίδ και Χετάφε. Ο Όσκαρσον δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, ενώ ο Σαντίκ έρχεται από ένα καλό εξάμηνο στη Βαλένθια.

    Βαλένθια

    Βαλένθια

    Δύο πρόσωπα είχε την περσινή σεζόν. Ως τα Χριστούγεννα ήταν ουραγός, με τον Ρουμπέν Μπαράχα να μην μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα της. Η διοίκηση του Πέτερ Λιμ αποφάσισε την αντικατάστασή του, φέρνοντας τον Κάρλος Κορμπεράν. Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ο αναμορφωτής των «νυχτερίδων». Εξαιρετική πορεία στον δεύτερο γύρο, με μόλις δύο ήττες από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Μπορεί να ήταν στα 2/3 του πρωταθλήματος εντός επικίνδυνης ζώνης, όμως βγήκε από αυτήν την 27η αγωνιστική με τη νίκη επί της Βαγαδιαδολίδ και δεν επέστρεψε ποτέ εκεί, κλείνοντας τη χρονιά με αήττητο σερί 9 αγώνων (5-4-0).

    Την ίδια ώρα ξανάρχισαν τα έργα για το νέο «Μεστάγια», εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση «μαμούθ» ύψους 322 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος (237 εκατ.) θα προέλθει από την έκδοση ομολόγου, ενώ τα υπόλοιπα 85 εκατ. ευρώ από βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Το νέο γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2027.

    Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Βαλένθια πούλησε τους στόπερ Μοσκέρα (15 εκατ., Άρσεναλ) και Γιάρεκ Γκασιορόφσκι (9,8 εκατ., PSV Αϊντχόφεν), ενώ έληξε ο δανεισμός των Μαμαρντασβίλι, Μπαρενετσέα, Σαντίκ, Ράφα Μιρ και Ιβάν Χάιμε. Έφερε τον στόπερ Κοπέτε (Μαγιόρκα), τον γκολκίπερ Αγκιρεθαμπάλα (Αθλέτικ Μπιλμπάο), τον εξτρέμ Ντάνι Ράμπα (Λεγανές) και τους χαφ Σανταμαρία (Ρεν), Ούγκρινιτς (Γιουνγκ Μπόις), ενώ βρίσκεται κοντά και στην απόκτηση του επιθετικού Νταντζούμα από τη Βιγιαρεάλ.

    Μοιάζει εφικτό να μην μπλέξει σε περιπέτειες, θα ήταν ιδανικό να πάρει έναν φορ για να πλαισιώσει τον Ούγκο Ντούρο, μπορεί να σωθεί γρήγορα και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

    Χετάφε

    Χετάφε

    Μπορεί ο πρόεδρος Άνχελ Τόρες να μην ενίσχυσε την ομάδα πέρσι όπως θα έπρεπε και το ρόστερ να ήταν από τα πιο φτωχά της κατηγορίας, ο Πέπε Μπορδαλάς όμως ξέρει τον τρόπο. Με τη γνωστή συνταγή της σφιχτής άμυνας και του σκληρού παιχνιδιού, ο 61χρονος τεχνικός οδήγησε τους Μαδριλένους για άλλη μια φορά στην παραμονή στην κατηγορία.

    Δεν έλειψαν όλη τη χρονιά οι σπόντες περί μη ενίσχυσης με την ευθύνη να βαραίνει τη διοίκηση. Ο τεχνικός διευθυντής Ρουμπέν Ρέγιες έφυγε για τον Άρη και στη θέση του ήρθε ο Τόνι Μουνιόθ που ήταν ξανά στον σύλλογο για μια δεκαετία (2008-17).

    Ήταν αρκετά δραστήριος στο μεταγραφικό παζάρι, προχωρώντας σε ουσιαστικές προσθήκες. Ήρθαν ως ελεύθεροι οι χαφ Χάβι Μουνιόθ (Λας Πάλμας), Νεϊού (Λεγανές), ο δεξιός μπακ Κίκο Φεμενία (Βιγιαρεάλ), ο στόπερ Αμπκάρ (Αλαβές) και ο φορ Άλεξ Σανκρίς (Μπούργος), ως δανεικοί ο χαφ Μάριο Μαρτίν (Ρεάλ, πέρσι Βαγιαδολίδ) και ο νεαρός εξτρέμ Αδριάν Λίσο (Σαραγόσα), ενώ έδωσε 1,2 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον έμπειρο εξτρέμ Χουάνμι από την Μπέτις.

    Η Χετάφε δεν έχασε για την ώρα κάποιο σημαντικό στέλεχος, αλλά oδεύει προς Premier League ο στόπερ Αλντερέτε. Πήρε 1 εκατομμύριο από την παραχώρηση του Αλενιά, ενώ έφυγαν και κάποιοι δανεικοί.

    Δείχνει πιο γεμάτη από πέρσι, στόχος φυσικά η παραμονή, την οποία μπορεί να πετύχει πιο εύκολα από πέρσι.

    Εσπανιόλ

    Εσπανιόλ

    Ήταν κι αυτή από τις ομάδες που δεν ενισχύθηκαν σημαντικά και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Ο Μανόλο Γκονθάλεθ αφού πρώτα την ανέβασε στην Primera, κατάφερε να την κρατήσει κιόλας στην κατηγορία. Μάλιστα, 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος, που φαινόταν να είχε επιτευχθεί ο στόχος, τα έχωσε στη διοίκηση για τη μη ενίσχυση. Λίγο έλειψε να του γυρίσει μπούμερανγκ, αφού η ομάδα χρειάστηκε να κερδίσει τη Λας Πάλμας την τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στη La Liga Ισπανίας 2025-26.

    Ο Μανόλο Γκονθάλεθ έμεινε στη θέση του, όχι όμως και ο φύλακας-άγγελος Τζοάν Γκαρσία, με τον εξαιρετικό γκολκίπερ να φεύγει για την Μπαρτσελόνα έναντι 25 εκατ. ευρώ. Στη θέση του ήρθε ο έμπειρος Σέρβος Ντμίτροβιτς με θητεία σε Έιμπαρ, Σεβίλλη και Λεγανές. Έδωσε 6,2 εκατομμύρια στην Μπράγκα για ν’ αγοράσει τον φορ Ρομπέρτο Φερνάντεθ.

    Τον πλαισίωσε με τον έμπειρο φορ Κίκε Γκαρθία από την Αλαβές, έφερε δανεικό τον πολύ καλό μέσο Ραμόν Τεράτς (Βιγιαρεάλ, πέρσι Χετάφε), ενώ πήρε επίσης τον αριστερό μπακ Σαλίνας (Έλτσε), τον στόπερ Μιγκέλ Ρούμπιο (Γρανάδα) και τον εξτρέμ Ντόλαν (Μπλάκμπερν). Παρελθόν αρκετοί παίκτες, μεταξύ αυτών οι επιθετικοί Βέλις, Σεντίρα, οι χαφ Κραλ, Γραχέρα, ο στόπερ Κουμπούλα και ο δεξιός μπακ Τεχέρο.

    Ένα κλικ πιο ποιοτικό το ρόστερ της Εσπανιόλ συγκριτικά με πέρσι, θα παλέψει και φέτος σκληρά για την παραμονή στην κατηγορία, δεν είναι για παραπάνω πράγματα.

    Αλαβές

    Αλαβές

    Ο Εντουάρντο Κουδέτ ήρθε πέρσι στα μέσα της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Λουίς Γκαρθία Πλάθα και κατάφερε να την κρατήσει στην κατηγορία. Ζορίστηκε αρκετά, όμως τα κατάφερε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο γερόλυκος φορ Κίκε Γκαρθία, που σημείωσε 13 γκολ και βοήθησε τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου. Δεν υπολογιζόταν ωστόσο για τη νέα σεζόν κι αποχώρησε για την Εσπανιόλ.

    Δεν ήταν ο μόνος όμως που έφυγε. Γενικότερα η Αλαβές προχώρησε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Πούλησε έναντι 16,5 εκατ. ευρώ στο Στρασβούργο τον φορ Πανιτσέλι, που ήταν πέρσι δανεικός στη Μιραντές. Πήρε 4 από την Ατλέτικο για τον στόπερ Μουρίνιο και 3 από τη Ράσινγκ Κλουμπ για τον εξτρέμ Κονέτσνι. Παρελθόν επίσης οι στόπερ Αμπκάρ, Σέντλαρ, ενώ έληξαν οι δανεισμοί του χαφ Τζοάν Τζορδάν και του εξτρέμ Κάρλος Μαρτίν.

    Αγόρασε τον μέσο Αλενιά, που ήταν δανεικός από τη Χετάφε, πήρε τον αριστερό μπακ Γιουσέφ Ενρίκεθ από τη Ρεάλ Β, ήρθαν ελεύθεροι ο δεξιός μπακ Γιόνι (ΠΑΟΚ), ο χαφ Πάμπλο Ιμπάνιεθ (Οσασούνα), ο γκολκίπερ Ραούλ Φερνάντεθ (Μιραντές) και ο επιτελικός μέσος Καλέμπε (Φορταλέζα). Τελευταίες προσθήκες ο φορ Μαριάνο Ντίας, που είχε μείνει ελεύθερος πέρσι τον Γενάρη από τη Σεβίλλη, στέλνοντας στη Σανταντέρ τον φορ Βιγιαλίμπρε.

    Δεν θα είναι απλά τα πράγματα για τους Βάσκους ούτε φέτος. Προμηνύεται σκληρή μάχη για την παραμονή και ο Κουδέτ καλείται να βρει λύσεις, μπολιάζοντας στην ομάδα τα νέα αποκτήματα.

    Χιρόνα

    Ήταν αναμενόμενο να μην έχει ανάλογη πορεία με την προπέρσινη σεζόν, όπου τερμάτισε 3η και βγήκε στο Champions League. Η παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν λογικό να την αποσυντονίσει, αν και στον πρώτο γύρο μάζεψε περισσότερους βαθμούς, που την οδήγησαν στην εξασφάλιση της παραμονής. Καταστροφικός ο δεύτερος γύρος, αν είχε 4-5 αγωνιστικές ακόμη, μπορεί και να έπεφτε.

    Χιρόνα

    Χωρίς ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος, ευελπιστεί σε καλύτερη πορεία, πάντα υπό τις οδηγίες του πετυχημένου τεχνικού Μίτσελ. Ας μην ξεχνάμε πως ανήκει στο City Football Group και βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία συνήθως παίρνει και αρκετούς δανεικούς.

    Για την ώρα πήρε από εκεί τον 19χρονο Βραζιλιάνο στόπερ Βίτορ Ρέις, ενώ ήρθαν ως δανεικοί επίσης ο Γάλλος μεσοεπιθετικός Λεμάρ από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο δεξιός μπακ Ούγκο Ρινκόν από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος έκανε εξαιρετική χρονιά πέρσι στη Μιραντές. Έληξαν οι δανεισμοί των Νταντζούμα, Μπράιαν Χιλ, Οριόλ Ρομεόυ και Άρθουρ Μέλο, πούλησε τον εξτρέμ Ιλίας Σάιρα στην Οβιέδο, έδωσε δανεικό στον Άρη τον Μισεχούι. Προς πώληση στη Νάπολι ο σημαντικός αριστερός μπακ Μιγκέλ.

    Το ρόστερ για την ώρα δεν είναι για κάτι παραπάνω από μια άνετη παραμονή. Αν θέλει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω η Χιρόνα, θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Λογικά θα τη βρει την άκρη και φέτος.

    Σεβίλλη

    Στον πάγκο της Σεβίλλης ο Ματίας Αλμέιδα

    Άλλη μια απογοητευτική σεζόν η περσινή για το καμάρι της Ανδαλουσίας. Τρίτη συνεχόμενη που η Σεβίλλη τερματίζει στο δεύτερο μισό στη βαθμολογία Α Ισπανίας, κινδυνεύοντας μάλιστα ξανά με υποβιβασμό. Η 17η θέση ήταν η χειρότερη από το 2001 που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια. Το πρότζεκτ με τον Γκαρθία Πιμιέντα απέτυχε και τον Απρίλιο επιστρατεύτηκε ξανά ο Χοακίν Καπαρός για να σώσει την ομάδα. Μια νίκη πέτυχε επί της Λας Πάλμας (1-2-4 ο απολογισμός του) και ήταν αρκετή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

    Γύρισε σελίδα, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Μπέτις και του Ολυμπιακού, Αντόνιο Κορδόν, ήρθε αντί του Βίκτορ Όρτα, φέρνοντας για προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα. Ο «πελάδο» υπήρξε παίκτης του κλαμπ τη σεζόν 1996-97, όταν ήρθε από τη Ρίβερ και δηλώνει έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

    Μεταγραφικά πάντως οι Σεβιγιάνοι έχουν κινηθεί σε ρηχά νερά για την ώρα. Ήρθαν ως ελεύθεροι ο νεαρός εξτρέμ Αλφόν από τη Θέλτα και ο αριστερός μπακ Σουάσο από την Τουλούζ, ενώ υπάρχει συμφωνία και με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο για το τέρμα. Παρελθόν ο εξτρέμ Σούσο, ενώ έληξαν οι δανεισμοί των χαφ Σαούλ και Λοκονγκά.

    Αν θέλουν στο «Πιθχουάν» να δουν την ομάδα ξανά σε υψηλές πτήσεις, θα πρέπει να προχωρήσουν σε περισσότερες και καλύτερες κινήσεις. Με το τρέχον ρόστερ, αποτελεί γερό ερωτηματικό το πού θα κινηθεί. Από Ευρώπη μέχρι και μάχη για τη σωτηρία ξανά.

    Λεβάντε

    Μετά από 3 χρόνια απουσίας από τη μεγάλη κατηγορία, η Λεβάντε επιστρέφει στα σαλόνια. Μπορεί κάτι τέτοιο να φάνταζε πολύ δύσκολο το περσινό καλοκαίρι λόγω της σφιχτής οικονομικής πολιτικής της διοίκησης λόγω χρεών, ωστόσο ο Χουλιάν Καλέρο και οι ποδοσφαιριστές του τα κατάφεραν. Ο πρώην τεχνικός της Μπούργος και της Καρταχένα άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά (που ο ίδιος δεν έχει, γαρ φαλακρός) και με μπροστάρηδες τις παλιοσειρές Μοράλες-Ιμπόρα σε συνδυασμό με το ταλέντο των υπολοίπων, οδήγησε τους «γκρανότας» ξανά στην Primera.

    Δεδομένη η παραμονή του στον πάγκο, όπως και η ενίσχυση, ώστε να καταφέρει η ομάδα να διατηρηθεί εκεί. Ήρθαν κάποιοι παίκτες πάντως από την Ιταλία, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, όπως οι στόπερ Μορένο (Φιορεντίνα), στόπερ Ματούρο (Τζένοα) και ο δεξιός μπακ Τόλιαν (Σασουόλο), ερωτηματικό και ο φορ Κογιαλίπου (Λανς). Γνώστες του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι οι χαφ Ολσαγκάστι (Σοσιεδάδ), Αριάγα (Παρτιζάν, πέρσι Σαραγόσα), που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά των Ιμπόρα και Κοτσορασβίλι.

    Λεβάντε

    Ο πρώτος αποσύρθηκε και ο δεύτερος πωλήθηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι 5,5 εκατ. ευρώ. Παρελθόν και ο έμπειρος γκολκίπερ Αντρές Φερνάντεθ (Αλμερία), ο χαφ Αλγκόμπια και ο στόπερ Ιγνάσι Μικέλ. Για το τέρμα πάντως υπάρχει ο Πάμπλο Κουνιάτ, βασικός στην U21 της Ισπανίας, που πέρσι έπαιζε δανεικός στην Καρταχένα.

    Το ρόστερ για την ώρα δεν είναι επιπέδου Primera, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και με τα υπάρχοντα δεδομένα, η Λεβάντε είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό. Χρειάζεται ποιοτικότερη ενίσχυση, για να καταφέρει να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τις υπόλοιπες ομάδες.

    Έλτσε

    Έλτσε

    Όταν πέρσι το καλοκαίρι ξεκινούσε η Segunda, λίγοι πίστευαν πως η Έλτσε μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο. Η αποδυνάμωση του ρόστερ ήταν ο κύριος λόγος, καθώς είχαν φύγει σημαντικές μονάδες. Ο Έντερ Σαράμπια ερχόταν με συμβόλαιο ενός έτους με στόχο την άνετη παραμονή και διεκδίκηση μιας θέσης στην εξάδα. Έφτιαξε όμως ένα σύνολο που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και με πρωταγωνιστές δύο Αργεντίνους κι έναν Ουρουγουανό, κατάφερε να πανηγυρίσει την απευθείας άνοδο στο φινάλε.

    Ο Σαράμπια ανανέωσε ως το 2027, όμως κανείς από τους τρεις Λατίνους δεν έμεινε. Ο Αργεντίνος εξτρέμ Νίκο Φερνάντες Μερκάου πωλήθηκε έναντι 8 εκατ. ευρώ τον στη Νιου Γιορκ Σίτι και ο συμπατριώτης του επιτελικός μέσος Νίκο Κάστρο έναντι 5 εκατ. ευρώ στην Τολούκα, ενώ έληξε ο δανεισμός του φορ Αγουστίν Άλβαρες από τη Σασουόλο. Έφυγαν επίσης οι επιθετικοί Σόρι Καμπά, Όσκαρ Πλάνο, οι εξτρέμ Ρασάνι, Πεχίνιο, ο μπακ Σαλίνας και ο γκολκίπερ Μιγκέλ Σαν Ρομάν. Αποκτήθηκε ο φορ Άλβαρο Ροντρίγκες (Ρεάλ, πέρσι Χετάφε), ο χαφ Νέτο (Μπενφίκα) και ο Αριστερός μπακ Πετρό (Σεντ Ετιέν), ήρθε δανεικός ο στόπερ Βίκτορ Τσουστ (Κάδιθ), ενώ κράτησε τον εξτρέμ Βαλέρα (Βαλένθια).

    Όπως η Λεβάντε, έτσι και η Έλτσε, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, αν θέλει να παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή στην κατηγορία. Πέρα από την ομοιογένεια, δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο και για την ώρα είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό, αφού υστερεί ποιοτικά.

    Οβιέδο

    Έλτσε

    Κάθε χρόνο έκανε ένα μικρό βήμα προς τη μεγάλη επιστροφή. Πρόπερσι έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό, καθώς έχασε στον τελικό των play off ανόδου από την Εσπανιόλ. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση των Μεξικανών ιδιοκτητών (Grupo Pachuca) κράτησε τον Χαβιέρ Καγιέχα στον πάγκο. Κάπου όμως το πράγμα δεν πήγαινε καλά και αποφάσισε σε μια κίνηση που αποδείχθηκε ευεργετική. Έτσι, στις 26 Μαρτίου έδωσε τα ηνία στον άλλοτε παίκτη της ομάδας, τον Σέρβο Βέλικο Παούνοβιτς, ο οποίος με ένα σερί 9-4-1 οδήγησε την Οβιέδο ξανά στην Primera έπειτα από 24 χρόνια.

    Μπροστάρης στην όλη προσπάθεια και ο Σάντι Καθόρλα, ο οποίος πριν δύο χρόνια επέστρεψε με στόχο να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ξεκίνησε. Με πατημένα τα 40, ο έμπειρος μέσος θα παίξει και φέτος κι έπειτα λογικά θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

    Από τις τρεις νεοφώτιστες, μάλλον έχει κάνει τις καλύτερες κινήσεις ως τώρα. Ήρθαν ως δανεικοί ο έμπειρος Βενεζουελάνος φορ Σάλομον Ροντόν (Πατσούκα), ο νεαρός φορ Άλεξ Φορές (Βιγιαρεάλ) και ο γκολκίπερ Μολντοβάν (Ατλέτικο). Αγόρασε τον δανεικό από τη Χιρόνα εξτρέμ Ιλίας Σάιρα, πήρε τον μέσο Αλμπέρτο Ρέινα από τη Μιραντές και τους μέσους Λούκα Ίλιτς (Ερυθρός Αστέρας) και Μπράντον Ντομίνγκες (Ντέμπρετσεν). Έφυγαν ο φορ Παράσιφ, ο εξτρέμ Παουλίνο, ο εξτρέμ Σέμπας Μογιάνο, ο μπακ Πομάρες και ο γκολκίπερ Μπράατ, απώλειες που δεν επηρεάζουν και τόσο.

    Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στην Αστούριας για την επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια, το «Κάρλος Ταρτιέρε» θα γεμίζει σε κάθε ματς κι αποτελεί μοχλό πίεσης για κάθε αντίπαλο. Η Οβιέδο επέστρεψε και θα παλέψει σκληρά για να παραμείνει. Έτσι, όπως έχουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να τα καταφέρει.

    Τα μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα Ισπανίας 2025-26

    Ψάχνοντας για αστέρια που θα παρακολουθήσουμε στους live streaming αγώνες στην Α Ισπανίας 2025-26, στρέφουμε τα βλέμματα στις μεγάλες. Ξεχωρίζει σίγουρα ο Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ, όπως και ο Βινίσιους, αλλά και οι Άγγλοι διεθνείς Μπέλιγχαμ και Αλεξάντερ-Άρνολντ. Στην Μπαρτσελόνα το νέο μεγάλο αστέρι του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι ο Λαμίν Γιαμάλ, από κοντά και ο Πέδρι, με τους Λεβαντόφσκι και Ραφίνια να τους πλαισιώνουν.

    Στην Ατλέτικο ο Χουλιάν Άλβαρες έλαμψε πέρσι και το ίδιο πιθανώς να κάνει και φέτος, ενώ σταθερή αξία αποτελεί ο Αντουάν Γκριεζμάν. Υπάρχει επίσης ο Νίκο Ουίλιαμς στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο μάγος Ίσκο της Μπέτις, ο έμπειρος Οϊαρθάμπαλ στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ στα γήπεδα της Primera επιστρέφει μετά από χρόνια και ο Σάντι Καθόρλα με τη φανέλα της Οβιέδο.

    Το πάρε-δώσε στη Λα Λιγκα 2025-26

    Μία από τις μεταγραφές που ξεχώρισαν στην Ισπανία ήταν και αυτή του Αλεξάντερ Άρνολντ.

    Πέρσι ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης που ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Όχι πως φέτος έδωσε λίγα (πάνω από 100 εκατομμύρια), ωστόσο η Ρεάλ ήταν αυτή που έκανε τις τρεις πιο ακριβές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι με τους Χάουσεν (62,5 εκατ.), Άλβαρο Καρέρας (50 εκατ.) και Φράνκο Μασταντουόνο (45 εκατ.), ενώ πήρε… κοψοχρονιά (10 εκατ.) και τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ.

    Η Ατλέτικο μπορεί να ξόδεψε λιγότερα φέτος, όμως οι προσθήκες των Άλεξ Μπαένα, Τζόνι Καρντόσο, Χάντσκο, Αλμάδα, Ρουτζέρι και Πουμπίλ είναι όλες ουσιαστικές. Η Μπαρτσελόνα πήρε τον γκολκίπερ Τζοάν Γκαρσία και δανείστηκε τον Μάρκους Ράσφορντ, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες καλές μεταγραφές Ισπανία έκανε η ευρωπαία Θέλτα με Μπράιν Θαραγόθα και Φεράν Τζουτζλά.

    ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΣΕ
    Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ Δεξιός μπακ Λίβερπουλ Ρεάλ Μαδρίτης
    Ντιν Χάουσεν Στόπερ Μπόρνμουθ Ρεάλ Μαδρίτης
    Μάρκους Ράσφορντ Επιθετικός Μάντσεστερ Γ. Μπαρτσελόνα
    Άλεξ Μπαένα Αριστερός εξτρέμ Βιγιαρεάλ Ατλέτικο Μαδρίτης
    Τζοάν Γκαρσία Γκολκίπερ Εσπανιόλ Μπαρτσελόνα
    Ντάβιντ Χάντσκο Στόπερ Φέγενορντ Ατλέτικο Μαδρίτης
    Τζόνι Καρντόσο Χαφ Μπέτις Ατλέτικο Μαδρίτης
    Τιάγκο Αλμάδα Επιτελικός μέσος Μποταφόγκο Ατλέτικο Μαδρίτης
    Άλβαρο Καρέρας Αριστερός μπακ Μπενφίκα Ρεάλ Μαδρίτης
    Αλμπέρτο Μολέιρο Αριστερός εξτρέμ Λας Πάλμας Βιγιαρεάλ

    Α Ισπανίας Στοίχημα – Αποδόσεις και Φαβορί

    Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες δεν δείχνουν να συγκινούνται από τις αλλαγές στη Ρεάλ Μαδρίτης και το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα είναι η περσινή πρωταθλήτρια. Μας προσφέρουν πρώτο φαβορί και φέτος τους «μερένχες» για την κατάκτηση του τίτλου στις αποδόσεις α ισπανίας με 1,80. Λίγο πιο πίσω φυσικά η Μπαρτσελόνα στο 2,10, ενώ στο 9,00 προσφέρεται η Ατλέτικο. Την πρώτη εξάδα των φαβορί συμπληρώνουν η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Βιγιαρεάλ και η Μπέτις, ενώ ακολουθούν η Σοσιεδάδ και η Θέλτα. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι τρεις νεοφώτιστες είναι τα φαβορί, με τη σειρά που ανέβηκαν. Η Οβιέδο στο 1,83, η Έλτσε στο 2,00 και η Λεβάντε στο 2,37 κι έπονται οι Εσπανιόλ (3,00), Αλαβές (3,75), Ράγιο Βαγιεκάνο (4,50) και Οσασούνα (4,50).

    Μακροχρόνια στοιχήματα La Liga 2025-26

    Ψάχνοντας τα πρώτα μακροχρόνια στοιχήματα της σεζόν στις στοιχηματικές προσφορές, το μάτι πέφτει στη μάχη για τη σωτηρία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η Λεβάντε και η Έλτσε από τις νεοφώτιστες είναι στη χειρότερη μοίρα τη δεδομένη στιγμή, με το 2,37 στην πρώτη να μην περνά απαρατήρητο, ενώ σαν απόδοση και το 3,75 της Αλαβές δεν είναι άσχημο. Ο Κουδέτ καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ με πολλές αλλαγές και δεν είναι από τους πλέον αξιόπιστους προπονητές εδώ που τα λέμε. Αν δεν ξεκινήσουν καλά οι Βάσκοι, το άγχος θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

    Από τις αποδόσεις για τερματισμό στην τετράδα δεν προκύπτει κάτι ιδιαίτερο, ενώ νορμάλ δείχνει το 1,85 της Μπέτις για εξάδα. Μοιάζει με μπάνκερ πάντως, όπως κάθε χρόνο εξάλλου, με εξαίρεση πρόπερσι, το 1,50 για νικήτρια Ατλέτικο στην αγορά χωρίς Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

    Mystery προσφορές* για σήμερα

    Διάλεξε την προσφορά σου!

    livescore betslip
    • Livescore
    • Betslip