Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

19.06.23|00:04

Kingbet Kingbet

2023-24: Οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

2023-24-οι-ελληνικές-ομάδες-στην-ευρώπη-213816

Με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα και γνωρίζουμε πλέον πώς θα μοιραστούν τα πέντε εισιτήρια για την Ευρώπη. Ας δούμε τα δεδομένα.

ΑΕΚ (3ος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ)

Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2022-23 και θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο μονοπάτι των πρωταθλητών (8 ή 9 και 15 ή 16 Αυγούστου οι αγώνες). Εφόσον καταφέρει να προκριθεί, συνεχίζει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (22 ή 23 και 29 ή 30 Αυγούστου οι αγώνες), με στόχο να δώσει το «παρών» στους χρυσοφόρους ομίλους. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν περάσει από τον 3ο προκριματικό γύρο, συνεχίζει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους. Αν αποκλειστεί και από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, τότε αυτόματα θα βρεθεί στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

* Η κλήρωση για τον αντίπαλο της ΑΕΚ στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στις 24 Ιουλίου.

Παναθηναϊκός (2ος προκριματικός Τσάμπιονς Λιγκ)

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο θα βρεθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, συμμετέχοντας στον 2ο προκριματικό γύρο (στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών), όπου θα αντιμετωπίσει την Ντνίπρο (Ουκρανίας). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Κόσιτσε της Σλοβακίας στις 25 Ιουλίου και η ρεβάνς 1η Αυγούστου στη Λεωφόρο. Αν προκριθεί, «ακολουθεί» την πορεία της ΑΕΚ, άρα εξασφαλίζει σίγουρα μια θέση σε ομίλους, στη χειρότερη περίπτωση του Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον περάσει στον 3ο προκριματικό, θα βρει απέναντί του τη Μαρσέιγ (Γαλλίας).

Ολυμπιακός (3ος προκριματικός Γιουρόπα Λιγκ)

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα, επωφελήθηκε από την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και θα συμμετάσχει στο ερχόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό (10 και 17 Αυγούστου οι αγώνες), όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Γκενκ (Βέλγιο) – Σερβέτ (Ελβετία), με στόχο να συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα (24 και 31 Αυγούστου). Σε μια τέτοια περίπτωση, εξασφαλίζει σίγουρα τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Αν ηττηθεί στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα, συνεχίζει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, με στόχο τους ομίλους.

* Ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ στις 24 Ιουλίου.

ΠΑΟΚ (2ος προκριματικός Κόνφερενς Λιγκ)

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά από τη στιγμή που δεν κατέκτησε το Κύπελλο, «έπεσε» στο Κόνφερενς Λιγκ. Θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο, επομένως για να βρεθεί στους ομίλους, πρέπει να πετύχει τρεις προκρίσεις. Στον 2ο προκριματικό θα αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 27 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στο Ισραήλ.

Άρης (2ος προκριματικός Κόνφερενς Λιγκ)

Ο Άρης ξέρει ποιο… δρόμο πρέπει να βαδίσει για να διακριθεί στην Ευρώπη. Θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ, άρα για να βρεθεί στους ομίλους θα πρέπει να πετύχει τρεις προκρίσεις. Ξεκινάει τους αγώνες του στις 27 Ιουλίου (3 Αυγούστου η ρεβάνς) με αντίπαλο μία εκ των Αραράτ (Αρμενίας) ή Εγνατίας (Αλβανίας) και σε περίπτωση που αποκλειστεί, τελειώνει η ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Να τονίσουμε, τέλος, ότι στον 2ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ δεν υπάρχει VAR, αν όμως ΠΑΟΚ και Άρης περάσουν στην επόμενη φάση, οι αγώνες τους θα έχουν τη συνδρομή της τεχνολογίας.

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip