ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

16:00:00
15.01

ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΟ!

ΑΡΤΕΜΙΟ ΦΡΑΝΚΙ (43.147), ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
331
11° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Νοκ άουτ αγώνας για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ιντερ.
* Φέτος στο πρωτάθλημα στην ουδέτερη Πάρμα: Αταλάντα – Φιορεντίνα 2-2 (22/09).
* 12-9-0 στα 21 τελευταία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πιο πρόσφατο διπλό το 1993.
 

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Ρεπορτάζ

Μαγική εικόνα το 1-0 με το οποίο επιβλήθηκε εντός έδρας της ΣΠΑΛ, χάρη στο γκολ του αρχηγού Πετζέλα στο 82’ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, στο δεύτερο παιχνίδι με τον Μπέπε Ιακίνι στην τεχνική ηγεσία της. Νωρίτερα η αντίπαλός της είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, ανάμεσα σε αυτές και δοκάρι. 

Στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Ακολουθεί το Σάββατο το εκτός έδρας με τη Νάπολι.

«Δεν έχω τη μαγική μπαγκέτα για να αλλάξω τα πάντα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλω όμως η ομάδα να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της Λάτσιο στον τελευταίο αγώνα της με τη Νάπολι. Θέλω να είμαστε σε θέση να παίρνουμε βαθμούς ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά. Οι νίκες φέρνουν ηρεμία και λιγότερο άγχος και μακροπρόθεσμα αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Η Αταλάντα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Και απέναντι στην Ιντερ απέδειξε ξανά ότι είναι μεγάλη ομάδα. Ο Γκασπερίνι και η διοίκηση έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, όμως και εκείνοι αντιμετώπισαν δυσκολίες στο ξεκίνημα» δήλωσε ο τεχνικός των «βιόλα».
 

Αγωνιστικά Νέα

Τιμωρημένος ο αμυντικός Βενούτι (6/0). Τραυματίας ο επιθετικός Ριμπερί (11/2). Με κράμα βασικών και αναπληρωματικών παρατάσσονται οι Τοσκανοί.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Ρεπορτάζ

Ο Μουριέλ αστόχησε σε πέναλτι στο 88’ και έτσι οι «μπεργκαμάσκι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να φύγουν με το διπλό από το Μιλάνο (1-1 με Ιντερ). Στο πρώτο ημίχρονο δεν τους δόθηκε ακόμα ένα καθαρό πέναλτι. Είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο 4’, ενώ ισοφάρισαν με τον Γκόσενς στο 75’.

Επιασαν πάντως στην τέταρτη θέση τη Ρόμα και η λογική λέει ότι με τους «τζιαλορόσι» θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την προσεχή Δευτέρα φιλοξενούν την ουραγό ΣΠΑΛ.

«Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα μας ενδιαφέρει περισσότερο, όμως σεβόμαστε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε και αυτό ισχύει και για το Κύπελλο. Ξοδέψαμε αρκετές δυνάμεις στο ματς με την Ιντερ, όμως πλέον είμαστε συνηθισμένοι να δίνουμε πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αλλαγή προπονητή έφερε νέα δεδομένα στη Φιορεντίνα και για αυτό θα χρειαστεί να δείξουμε μεγάλη προσοχή» τόνισε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.
 

Αγωνιστικά Νέα

Τέθηκε νοκ άουτ ο ακραίος χαφ Καστάν (13/1). Στην αποστολή και ο νεοαποκτηθείς στόπερ Καλντάρα. Κυρίως με βασικούς παρατάσσει την Αταλάντα ο τεχνικός της.

Casino