Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

23.03.20|11:03

Σάββας Σπανούδης Σάββας Σπανούδης

Συνέντευξη: ο δρομέας της ταράτσας

συνέντευξη-ο-δρομέας-της-ταράτσας-172061

Δεν ήταν δύσκολο να βρούμε τον «τρελό» που χθες Κυριακή έτρεξε τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας στην ταράτσα του. Με τον Σάββα Σπανούδη έχουμε μια αρκετά φιλική σχέση, και έτσι στις 8:30 σήμερα το πρωί μιλήσαμε, σε απόσταση ασφαλείας, για την απονενοημένη του πράξη. 

Πώς σου ήρθε μια τέτοια ιδέα;

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ, όταν ένας φίλος μού έστειλε το βιντέακι ενός Γάλλου που έτρεξε έναν μαραθώνιο (42 χλμ.) στο μπαλκόνι του στην Τουλούζ. «Δεν έπρεπε να μου το στείλεις αυτό», του απάντησα. 

nochomitz

Γιατί στην ταράτσα και όχι στον δρόμο;

Την Παρασκευή ο υπουργός έδωσε ξεκάθαρα το πράσινο φως: «Αυτό το Σ/Κ μπορούμε να πάμε για ένα τρέξιμο έξω». Οπότε ομολογώ ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν ‘Θα πάω να τρέξω στα στενάκια της Νέας Ιωνίας, δεν έχει πλέον και κόσμο, άρχοντας’. 

Μετά όμως συλλογίστηκα ότι ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή, ακυρώθηκε για κάποιον λόγο. Σίγουρα δεν θα θέλει η κυβέρνηση (ή ο γείτονάς μας) να δει 15 χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο να τρέχουν, αν θεωρήσουμε ότι όλοι όσοι είχαν εγγραφεί στον αγώνα, θα σκέφτονταν να τον τρέξουν μόνοι τους. Στο κάτω κάτω, το μένουμε σπίτι δεν είναι απλά ένα σλόγκαν. 

Εσυρες και άλλους στον χορό;

Κοινοποίησα σε δύο δρομικά σάιτ, όπως και σε twitter και facebook, την απόφαση / κάλεσμα για τρέξιμο στην ταράτσα, στον κήπο, στο μπαλκόνι, στο σαλόνι, είτε για τα 21 χλμ. είτε για τα 5 και τα 3, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει. Ετσι, έγινα δέσμιος της απόφασής μου -δεν μπορούσα πλέον να κάνω πίσω- ενώ θα είχα και συμπαραστάτες. Η παρέα, έστω και νοητικά, είναι καλύτερη από τη μοναξιά. 

water station

Πώς προετοιμάστηκες;

Ωρα εκκίνησης από την οργανωτική επιτροπή (του ενός ατόμου) είχε προγραμματιστεί 9 το πρωί, ώρα τέλεσης και του υπό κανονικές συνθήκες αγώνα. Η εγγύτητα του τόπου διεξαγωγής με βρήκε 8μιση το πρωί στο κρεβάτι, να χαλαρώνω μυς και μυαλό. Εννέα παρά ανέβηκα στην ταράτσα. Τοποθέτησα δύο μπουκαλάκια νερό και μία κομμένη μπανάνα στο ξεφλουδισμένο από τον ήλιο/υγρασία ξύλινο τραπέζι, όπως και ζελεδάκια, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας συνήθως μετά το 33ο χλμ του μαραθωνίου, όταν τα πράγματα γίνονται βάναυσα. Αλλά εδώ είναι ταράτσα rules, ας είμαστε προνοητικοί. 

Δώσε μας στοιχεία και τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα 

Ο ημιμαραθώνιος (21 χλμ.) στην ταράτσα ολοκληρώθηκε σε χρόνο 2:27:56. Ο τελικός μου χρόνος 1:34:11 του περσινού υπό κανονικές συνθήκες ημιμαραθωνίου της Αθήνας με βρήκε στο 14ο χλμ. του ημιμαραθωνίου της ταράτσας. Ο μέσος όρος ρυθμού ανά χιλιόμετρο ήταν 7.01 (6.33 – 7.36) και η διάρκεια ενός κύκλου 10 με 12 δευτερόλεπτα. Ηταν δύσκολο λόγω τσιμέντου και των περίπου 1500 αναστροφών! 

time half

Ακούγεται λίγο μανίκι. Θα θέλαμε να μοιραστείς σκέψεις που θυμάσαι από τις δυόμισι ώρες πάνω στην ταράτσα.

– Μπορεί να είναι ο τελευταίος αγώνας της ζωής μου (1ο χλμ.) 

– Τι θα γίνει αν το νερό που πίνουμε μολυνθεί; (1ο χλμ.)

– Τα 42 χλμ. θα τα κάνω στη διπλανή ταράτσα, είναι προκλητικά μεγαλύτερη και έχει περιθώριο για αναστροφή (2ο χλμ.)

– Λες να μάτωσε το πέλμα μου; Σίγουρα έχει φουσκάλα (13ο χλμ.)

– Δεν θα τελειώσει ποτέ (4ο χλμ.)

– Τρέχω τόσο γρήγορα, και κάτω από 6.30 δεν πέφτει (11ο χλμ.)

– Τώρα τρέχω ακόμα πιο γρήγορα, και ανέβηκε πάλι πάνω από 7.00 (20ό χλμ.)

– Αν δεν το κάνεις, δεν μπορείς να καταλάβεις (14ο χλμ.)

– Την επόμενη φορά θα μετακινήσω αυτό το τραπεζάκι. Αυτή η γωνία είναι τελικά σημαντική (8o χλμ.)

– Μια γυναίκα και δύο παιδάκια εκεί σε ένα μπαλκόνι. Λες να με χαιρετήσουν; (12ο χλμ.)

Σε χαιρέτησαν;

Οχι

taratsa run

Συγχαρητήρια λοιπόν. Ετρεξαν και άλλοι;

Σύμφωνα με τις ως τώρα μαρτυρίες, στην ταράτσα τους έτρεξαν: ένας φίλος δρομέας στην Κυψέλη 8 χλμ., μία δρομέας στο Ιλιον και ένας δρομέας στη Νέα Σμύρνη από 5 χλμ., ένας δρομέας στην Πετρούπολη και ένας στη Λαμπρινή από 3 χλμ, μία δρομέας στη Νέα Ιωνία 1 χλμ, και ένας ακόμα δρομέας, πατέρας τριών παιδιών ηλικίας δύο μηνών έως τριών ετών, 1 χλμ στο Αίγιο (φωτό)!

egio runner

Τι ξημερώνει η νέα εβδομάδα;

Ξεκούραση για σήμερα. Και από αύριο sms, ταυτότητα και τρέξιμο με τον Κίο και την Τράλα στις επτά το πρωί στα ήσυχα δρομάκια. 

Θα το ξανακάνεις;

Θα προτιμούσα όχι. Αλλά υποθέτω ναι. Αισθάνομαι όμως ότι την επόμενη φορά θα είμαστε περισσότεροι. 

Βίντεο από τον αγώνα της ταράτσας

Dogs Run

Σάββας Σπανούδης

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip