Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

28.02.20|06:09

Σταύρος Πραβής Σταύρος Πραβής

Αφιέρωμα MLS 2020

αφιέρωμα-mls-2020-172941

Σε εορταστικό κλίμα ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος, καθώς η MLS συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής. Ειδικό logo, στο οποίο αναγράφεται το νούμερο 25, θα κοσμεί μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν τον Νοέμβριο το πρωτάθλημα. Μία σεζόν με αύξηση ομάδων, από 24 σε 26, με την Ιντερ Μαϊάμι του Ντέβιντ Μπέκαμ και τη Νάσβιλ να μπαίνουν στις ζωές μας.

Δεν είναι μόνο οι ομάδες που έρχονται για να κάνουν πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, αλλά και τα ονόματα. Ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες για χάρη των Λος Αντζελες Γκάλαξι άφησε την Ευρώπη, ο Γάλλος σούπερ σταρ Τιερί Ανρί, ανέλαβε το Μόντρεαλ, ενώ παλιοί γνωστοί των ελληνικών γηπέδων πήραν μεταγραφή σε Γκάλαξι (Αλεκσάντερ Κάταϊ) και Κάνσας (Πουλίδο) αντίστοιχα.

Στη σέντρα το πρωτάθλημα το Σάββατο το βράδυ 29 Φεβρουαρίου με τον τελικό των πλέι οφ στις 7 Νοεμβρίου. Αλλαγές προπονητών, το πάρε-δώσε των ομάδων, το σύστημα διεξαγωγής όλα ενημερωμένα. Παρακάτω, ακολουθεί και ανάλυση για κάθε μία από τις 26 ομάδες της MLS.

Αλλαγές προπονητών

Εξι ήταν οι ομάδες που άλλαξαν προπονητή σε σχέση με την αγωνιστική σεζόν του 2019. Ο τεχνικός που τραβάει τα βλέμματα είναι αναμφίβολα ο Τιερί Ανρί, ο οποίος μετά το πέρασμά του από την Εθνική Βελγίου στη θέση του βοηθού, αλλά και ως πρώτος προπονητής στη Μονακό παίρνει τα κλειδιά του Μόντρεαλ. Σημαντική προσωπικότητα και ο Νορβηγός, Ρόνι Ντέιλα. Ο 44χρονος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη διετία του στη Σέλτικ. Εξι χρόνια στη νορβηγική Στρόμσγκοντσετ, πριν πάει στη Σκωτία, και μία τριετία στη Βαλερένγκα (2017-2020) οι δύο ακόμα σταθμοί στην καριέρα του. Η Νέα Υόρκη Σίτι είναι η επόμενη δουλειά του.

Ενας ακόμη Ευρωπαίος είναι ο Ελβετός Ραφαέλ Βίκι, ο οποίος απολύθηκε πέρσι το καλοκαίρι (2018) από τη Βασιλεία, έπειτα από έναν χρόνο στον πάγκο της. Το Σικάγο δίνει την ευκαιρία στον 42χρονο τεχνικό να επανέλθει στους πάγκους, αν και είχε ένα μικρό πέρασμα το 2019 από την U19 των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κολομβιανός, Οσκαρ Παρέχα, ανέλαβε το Ορλάντο με καριέρα σε MLS και Μεξικό. Ο Αμερικάνος, με ρίζες από την Ουρουγουάη, Ταμπάρε Ράμος βρίσκεται στον πάγκο του Χιούστον. Ο 53χρονος ήταν επί σειρά ετών προπονητής των μικρών κατηγοριών της Εθνικής Αμερικής. Τέλος, ένα… μπέρδεμα στο Σινσινάτι. Συνεχίζει με υπηρεσιακό τεχνικό τον 29χρονο Γάλλο Γιοάν Νταμέτ, αφού ο Ολλανδός Ρον Γιανς απομακρύνθηκε από τον πάγκο στις 18 Φεβρουαρίου.

Πάρε-δώσε

Λίγες, αλλά καλές μεταγραφές στη φετινή MLS. Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Τσιτσαρίτο Ερνάντες, ο οποίος από τη Βιγιαρεάλ βρέθηκε στους Λος Αντζελες Γκάλαξι με 8,5 εκατομμύρια. Ο Μεξικανός θα καλύψει το κενό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Αίσθηση έκανε η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ιντερ Μαϊάμι, για να δαπανήσει το ποσό των 11 εκατομμυρίων για τον Ροδόλφο Πισάρο από τη Μοντερέι.

Ενας παλιός γνώριμος από τα ελληνικά γήπεδα, ο Αλαν Πουλίδο, έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις τα τελευταία δύο χρόνια στο Μεξικό ανάγκασε το Κάνσας να καταβάλει 8,6 εκατομμύρια στην Τσίβας. Από το Μεξικό και την Τίγκρες, η Κολόμπους απέκτησε τον Ζελαραγιάν με 7,2 εκατομμύρια, έναν ποιοτικό και έμπειρο μέσο.

Μύρισε και… Πρέμιερ Λιγκ η MLS, όπου μετά το δρομολόγιο προς Αγγλία του Γουέιν Ρούνεϊ από την Ουάσινγκτον στο Ντέρμπι, το Κάνσας πήρε τον στόπερ Ριντ από τη Γουέστ Χαμ.

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 26 ομάδες που στελεχώνουν την κατηγορία θα αναμετρηθούν σε 34 αγωνιστικές. Στην ανατολική περιφέρεια υπάρχουν 13 ομάδες και άλλες τόσες στη δυτική περιφέρεια. Το πρωτάθλημα της MLS στελεχώνουν και τρεις ομάδες από τον Καναδά, ο λόγος για τις Μόντρεαλ, Τορόντο και Βανκούβερ. Οι επτά πρώτες της ανατολικής περιφέρειας και οι επτά πρώτες της δυτικής περιφέρειας, μετά το πέρας των 34 αγωνιστικών θα βρεθούν στα πλέι οφ. 

Κάθε ομάδα θα δώσει 34 παιχνίδια, 17 εντός και 17 εκτός. Οι ομάδες από την ίδια περιφέρεια θα αναμετρηθούν από δυο φορές. Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των δύο περιφερειών θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της κάθε περιφέρειας και θα περιμένουν εκεί τους νικητές των θέσεων 2-7. 

Οι δυο πρώτες ομάδες σε Ανατολή και Δύση παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ του 2021, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα ξεκινήσουν από το πρώτο γύρο.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά:  1. Πόντοι. 2. Σύνολο νικών. 3. Διαφορά γκολ. 4. Η καλύτερη επίθεση

ΑΤΛΑΝΤΑ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: MERCEDES-BENZ STADIUM (71.000), ΑΤΛΑΝΤΑ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

1 Κύπελλο

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μπήκε στο νέο πρωτάθλημα ως πρωταθλήτρια, έχοντας μείνει στη ζάλη των πανηγυρισμών του πρώτου της τίτλου. Εκανε μία εξίσου σημαντική πορεία και στο περσινό πρωτάθλημα, τερμάτισε δεύτερη στην ανατολική περιφέρεια, έχοντας και τη 2η καλύτερη επίθεση. Στα πλέι οφ πέρασε δύο φάσεις, όμως στους τελικούς περιφέρειας ηττήθηκε 2-1 από το Τορόντο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τον μάθαμε από την επιτυχημένη 6ετία στον Αγιαξ, πέρασε λίγο από την Ιντερ, λίγο από την Κρίσταλ Πάλας, όμως από τον Δεκέμβριο του 2018, ο Φρανκ ντε Μπουρ είναι στον πάγκο της Ατλάντα. Δεύτερος χρόνος φέτος για τον Ολλανδό.     Πέρσι έπρεπε να διαχειριστεί μία ομάδα που ερχόταν από τον πρώτο της τίτλο, τα πήγε περίφημα, φέτος χτίζει τη δική του ομάδα.

ΡΟΣΤΕΡ: Το επιθετικό στοιχείο δεν λείπει ούτε φέτος από την ομάδα. Οι ποιοτικοί Γκονζάλο Μαρτίνες, Εζεκιέλ Μπάρκο, Ζοσέφ Μαρτίνες ξεχωρίζουν, o δεύτερος για το… πάρε-βάλε, οι δύο Μαρτίνες για την εκτελεστική δεινότητα. Στα μεταγραφικά ενισχύθηκε στην άμυνα, δύο μπακ (δεξί, αριστερό από Νιου Ινγκλαντ και Σολτ Λέικ) και ένα στόπερ, ο Μέζα από τη Νεκάξα. Στο ρόστερ βρίσκεται κανονικά ο 37χρονος τερματοφύλακας, με βασικό ρόλο, Γκούζαν.

 

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BC PLACE (22.120), ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα Καναδά

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Τελευταία στη δυτική περιφέρεια, προτελευταία στη συνολική βαθμολογία. Μάζεψε 34 βαθμούς, με 8 νίκες (η δεύτερη χειρότερη επίδοση), 10 ισοπαλίες και 16 ήττες. Παράλληλα, είχε τη δεύτερη χειρότερη επιθετική επίδοση, με 37 γκολ ενεργητικό.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Παρά το γεγονός ότι στον πρώτο του χρόνο στον πάγκο της ομάδας, το Βανκούβερ έκανε μία κάκιστη χρονιά, η οποία είναι παράδειγμα προς αποφυγήν, η διοίκηση συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Καναδό, Μαρκ Ντος Σάντος. Το Βανκούβερ γι αυτόν είναι ο πρώτος σύλλογος που προπονεί ως πρώτος τεχνικός. Στην MLS ήταν βοηθός σε Κάνσας και Λος Αντζελες τα τελευταία χρόνια.

ΡΟΣΤΕΡ: «Ταρακουνήθηκε» μεταγραφικά, μετά την κακή χρονιά που πέρασε. Εκανε ρεκόρ συλλόγου με τα 4,5 εκ. στον φορ Καβαλίνι της Πουέμπλα, ενώ αγόρασε και τους Γοδόι (στόπερ, Κολόν) και Γκουτιέρες (μπακ, Κόλο Κόλο). Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει το μεγάλο όνομα στο ρόστερ.

ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: INTER MIAMI CF STADIUM (18.000), ΜΑΪΑΜΙ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Φέτος είναι η πρώτη συμμετοχή.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Με πλούσιο βιογραφικό σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής, σημαντικότερες οι Πενιαρόλ, Πατσούκα, Μοντερέι, ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο θα κοουτσάρει την Ιντερ στην παρθενική της συμμετοχή. Με την Μοντερέι την περσινή σεζόν (2019) κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Αμερικής.

ΡΟΣΤΕΡ: Με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πρόεδρο, από το καλοκαίρι του 2019 και μετά άρχισε το χτίσιμο το ρόστερ, ενώ πολλοί παίκτες είχαν κλείσει πάνω από χρόνο στην Ιντερ. Ξεχώρισε η απόκτηση του Μεξικανού μεσοεπιθετικού, Πισάρο, από την Μοντερέι με 11 εκατομμύρια. Ο 26χρονος αποτελεί και το μεγάλο αστέρι της ομάδας.

 

ΚΑΝΣΑΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: CHILDREN’S MERCY PARK (18.467), ΚΑΝΣΑΣ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

4 Κύπελλα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας του, το Κάνσας τερμάτισε στην 11η θέση της Δύσης, αλλά και στην 21η στη συνολική βαθμολογία. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Από το 2009 στο τιμόνι της ομάδας ο Πίτερ Βέρμς, δίχως άλλες παραστάσεις στην MLS ή σε άλλα πρωταθλήματα. Ακόμα και στη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, την περσινή δηλαδή, η διοίκηση δεν κινήθηκε για αλλαγή στον πάγκο. Ενας άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα το 2013 στον τίτλο και στο Κύπελλο τις σεζόν 2012, 2015, 2017.

ΡΟΣΤΕΡ: Μεταγραφή ρεκόρ για την ίδια η απόκτηση του φορ Πουλίδο, άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, από την Τσίβας με 8,6 εκατομμύρια. Προφανώς και αποτελεί πλέον το αστέρι της ομάδας. Λύσεις στην επίθεση και με τον Σέλτον από την Πάντερμπορν, ενώ σημαντική είναι και η απόκτηση του Αυστραλού στόπερ, Ριντ, από τη Γουέστ Χαμ.

 

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: MAPFRE STADIUM (19.968), ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

1 Κύπελλο

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μπορεί τη γεύση του να μην μπαίνει στα πλέι οφ να την έχει ξαναγευτεί, όμως την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη χειρότερη βαθμολογική θέση των τελευταίων ετών. Εμεινε στην 10η θέση της Ανατολής, πόνεσε επιθετικά με μόλις 39 γκολ ενεργητικό (τη δεύτερη χειρότερη επίθεση).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Παρά την κακή χρονιά που έκανε η Κολόμπους, ο Κάλεμπ Πόρτερ συνεχίζει στον πάγκο, θεωρώντας η διοίκηση πως η δεύτερη χρονιά του 45χρονου θα είναι επιτυχημένη. Ειδικά από τη στιγμή που ενισχύθηκε το ρόστερ.

ΡΟΣΤΕΡ: Ανανεωμένη μετά την κάκιστη περσινή χρονιά. Εκανε ρεκόρ συλλόγου με την απόκτηση του επιτελικού Ζελαραγιάν (7,2 εκ.) από την Τίγκρες, ενώ η κίνηση του μέσου Ναγκμπέ από την Ατλάντα τη δυναμώνει στη μεσαία γραμμή. Ο επιθετικός Γκιάσι Ζάρντες και οι εξτρέμ Πέδρο Σάντος και Μόχταρ ακόμα δύο παίκτες με ποιότητα στο ρόστερ της. «Νιώθουμε σαν έχουμε την ομάδα για τίτλο», το σχόλιο του προέδρου, Μπεζμπατσένκο.

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SPORTING GOODS PARK (18.061), ΚΟΜΕΡΣΙ ΣΙΤΙ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται στα πλέι οφ, οπότε όπως και πέρσι και έτσι φέτος ξεκινάει με στόχο απλώς να ξεπεράσει τα όρια της. Ούτε πέρσι βρέθηκε εκεί, όμως τερμάτισε στην 9η θέση, έπειτα από δύο σερί χρονιές που έμεινε στην 11η. Με 57 γκολ ενεργητικό, είχε τη 2η καλύτερη επίθεση(!). 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: O Ρόμπιν Φράσερ ήταν επί 4 χρόνια βοηθός προπονητή στο Τορόνο, η ανάγκη, όμως, τον έφερε στον πάγκο του Κολοράντο στα τέλη Αυγούστου. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες σκε 7 ματς έκτοτε στην MLS (αήττητος δηλαδή) και η διοίκηση του έδωσε τα κλειδιά και της φετινής σεζόν. Η πρώτη ομάδα σε τόσο υψηλό επίπεδο που προπονεί.

ΡΟΣΤΕΡ: «Κρέμασε» τα γάντια του ο Τιμ Χάουαρντ, η πιο ηχηρή απώλεια από το περσινό ρόστερ, το οποίο φέτος δεν φαίνεται ούτε ενισχυμένο, ούτε αποδυναμωμένο. Δεν υπάρχει το μεγάλο όνομα στο ρόστερ της, με τον Γιουνές Ναμλί (μεσοεπιθετικός) από την Κράσνονταρ να αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση. 

 

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BANC OF CALIFORNIA STADIUM (22.000), ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Στη 2η χρονιά της στο πρωτάθλημα, έσπασε όλα τα… κοντέρ, όμως «πλήρωσε» την απειρία της στα πλέι οφ. Πρώτη στη Δύση, πρώτη στη συνολική βαθμολογία, η παραγωγικότερη επίθεση (85 γκολ), η καλύτερη άμυνα (37 γκολ παθητικό).  Στους τελικούς περιφέρειας αποκλείστηκε από το Σιάτλ με 3-1, ενώ στα ημιτελικά είχε αποκλείσει τη συμπολίτισσα, Γκάλαξι, με 5-3.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χέρι χέρι πορεύονται Λος Αντζελες και Μπομπ Μπράντλι, με τον 61χρονο να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στην MLS. Με ποσοστό 55% νικών, 43 νίκες σε 77 ματς δηλαδή πρωταθλήματος και τη συνεχή άνοδο της ομάδας –βλέποντας και την περσινή χρονιά- ο έμπειρος κόουτς μοιάζει ο ιδανικότερος αυτή τη στιγμή για να οδηγήσει την ομάδα προς τις επιτυχίες.

ΡΟΣΤΕΡ: Ο Κάρλος Βέλα δεν χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο όνομα της Λος Αντζελες, αλλά σε όλη την MLS. Ο Μεξικανός είναι αυτός που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, όπου λίγη από τη δόξα του προσπαθούν να «κλέψουν» οι Ντιέγκο Ρόσι (εξτρέμ) και Μπράιν Ροντρίγκες (εξτρέμ).

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: DINGITY HEALTH SPORTS PARK (27.000), ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΤΙΤΛΟΙ

5 Πρωταθλήματα

2 Κύπελλα

1 Τσάμπιονς Λιγκ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Επειτα από δύο σερί χρονιές εκτός πλέι οφ, το γεγονός ότι επιστρέφει εκεί χαρακτηρίζει τη χρονιά θετική. Τερμάτισε 5η στη Δύση, ενώ ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ισοπαλίες (3). Στα πλέι οφ και στα ημιτελικά της περιφέρειας «πληγώθηκε» από τη συμπολίτισσα Λος Αντζελες με 5-3, στο αντίο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της θα βρίσκεται ο Αργεντινός, Γκιλιέρμο Μπάρος Σελότο, έπειτα από μία ικανοποιητική χρονιά. Ελπίζουν άπαντες σε συνεχή άνοδο της ομάδας. Αλλωστε, το βιογραφικό του 46χρονου είναι ήδη πλούσιο, έχοντας δουλέψει μία 3ετία στη Λανούς και μία 2ετία στην Μπόκα Τζούνιορς.

ΡΟΣΤΕΡ: Μονίμως τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, βέβαια, είναι ότι αποκτά βαριά ονόματα που βοηθούν στους στόχους της. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποτέλεσε παρελθόν και η διοίκηση έκανε δικό της τον Τσιταρίτο, δίνοντας στη Σεβίλλη 8,5 εκατομμύρια. Τζόναθαν ντος Σάντος (μεσοεπιθετικός) και Κρίστιαν Παβόν (εξτρέμ) ακόμα δύο ονόματα που ξεχωρίζουν στο ρόστερ.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: ALLIANZ FIELD (19.400), ΣΑΙΝΤ ΠΟΛ-ΜΙΝΕΣΟΤΑ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Η τρίτη παρουσία στο πρωτάθλημα ήταν και η καλύτερη στη… μικρούλα ιστορία της. Τερμάτισε 4η στη Δύση,  7η στη συνολική βαθμολογία, μπαίνοντας στα πλέι οφ. Εκεί, μοιραία, έπεσε πάνω σε μία έμπειρη Λος Αντζελες Γκάλαξι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τέταρτος χρόνος της Μινεσότα στο πρωτάθλημα, τέταρτος χρόνος και για τον έμπειρο προπονητή Αντριαν Χιθ στον πάγκο της. Με οδηγό την υποσχόμενη περσινή χρονιά, η δουλειά αναμένεται να συνεχιστεί φέτος. 

ΡΟΣΤΕΡ:  Απλές, λιτές κινήσεις στα μεταγραφικά δίχως το μεγάλο όνομα στη λίστα των μετακινήσεων, αλλά ούτε και από το ρόστερ της. Γιαν Γκρέκους (μέσος), Φίνλεϊ (εξτρέμ) και Αμαρίγια (φορ) αποτελούν τις πιο ποιοτικούς παίκτες στη λίστα, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο Ρόμπιν Λουντ, μέχρι πρότινος παίκτης του Παναθηναϊκού.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SAPUTO STADIUM (20.801), ΜΟΝΤΡΕΑΛ

ΤΙΤΛΟΙ

4 Πρωταθλήματα Καναδά

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Αν και έμεινε για 3η σερί χρονιά εκτός πλέι οφ, τουλάχιστον η… χαρά ήρθε από την κατάκτηση του καναδικού πρωταθλήματος. Το πρώτο μετά από 5 χρόνια. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μπορεί να κάνει ακόμα τα πρώτα του προπονητικά βήματα, όμως η πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα φέρνει όλα τα φώτα της MLS πάνω του. Ο λόγος για τον Τιερί Ανρί, με τον Γάλλο να παίρνει τα κλειδιά του Μόντρεαλ. Δεύτερη ομάδα ως πρώτος προπονητής, μετά το Μονακό της σεζόν 2018-19.

ΡΟΣΤΕΡ: Από τη στιγμή που στον πάγκο της κάθεται ο Τιερί Ανρί, αυτόματα μιλάμε το για το μεγαλύτερο όνομα στην ομάδα. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Μπόγιαν Κρίκιτς, ο οποίος ήρθε πέρσι από την Στόουκ, αλλά και ο μέσος Ταϊντέρ που αποκτήθηκε  στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα από την Μπολόνια.

ΝΑΣΒΙΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: NISSAN STADIUM, ΤΕΝΕΣΙ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Φέτος είναι η πρώτη συμμετοχή.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ενας άνθρωπος με τίτλο MLS ως προπονητής στην τροπαιοθήκη του, με παρουσία σε αγγλικά γήπεδα από τον πάγκο της Στίβενεϊτζ, ο Γκαρι Σμιθ δίνει άλλη αίγλη στη Νάσβιλ. Αλλωστε, ο 51χρονος τεχνικός διανύει τη δεύτερη χρονιά του στο σύλλογο, μιας και ήταν στην USL πέρσι, δηλαδή  τη Β’ Κατηγορία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΡΟΣΤΕΡ: Παρθενική συμμετοχή στην MLS, προσπάθησε τους τελευταίους μήνες να στελεχώσει το ρόστερ της. Με παίκτες νεαρούς, ταλαντούχους, αλλά και παίκτες που έχουν εμπειρία από την MLS. Ο στόπερ Ζίμερμαν, μέχρι πρότινος παίκτης της Λος Αντζελες, αποτελεί έναν… βράχο στην άμυνα. Αστέρι της ομάδας ο Μούχταρ, ο μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Μπρόντμπι. 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΙΤΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: YANKEE STADIUM (30.321), ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Γυρόφερνε την πρωτιά στην Ανατολή τα τελευταία δύο χρόνια (τη μία 2η, την άλλη 3η), το κατάφερε την περσινή χρονιά. Η εκπληκτική σεζόν, όμως, του Λος Αντζελες την άφησε στη 2η θέση στη συνολική βαθμολογία. Στα πλέι οφ αποκλείστηκε με το… καλημέρα, 2-1 εντός έδρας από το Τορόντο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Από τους προπονητές που άφησαν την Ευρώπη για να δοκιμάσουν λίγο από την MLS. Ο Νορβηγός Ρόνι Ντέιλα, έπειτα από δύο χρόνια στη Σέλτικ (2014-2016), τρία χρόνια στη Βαλερένγκα (2017-2020) και 6 χρόνια στη Στρόμσγκοντσετ πέρασε τον Ατλαντικό. Ηδη μετράει 2 στις 2 νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΟΣΤΕΡ: Από τις ομάδες με το μικρότερο πάρε-δώσε της μεταγραφικής περιόδου. Χωρίς το μεγάλο όνομα στις μετακινήσεις, αλλά ούτε στο ρόστερ της. Ο Βραζιλιάνος φορ Χέμπερ και ο μεσοεποθετικός Μίτριτα θεωρούνται τα πιο βαριά… χαρτιά!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΡΕΝΤ ΜΠΟΥΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: RED BULL ARENA (25.000), ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΙ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Ζορίστηκε, αλλά τελικά κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Τερμάτισε στην 6η θέση, στο +6 από τη ζώνη. Από το 2008 έχει να πάει στον τελικό του πρωταθλήματος, πέρσι αποκλείστηκε στην πρώτη φάση με 4-3 στην παράταση από τη Φιλαδέλφεια. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Από τον Ιούλιο του 2018 στον πάγκο της κάθεται ο 47χρονος Κρις Αρμας. Είχαν προηγηθεί τρία χρόνια βοηθός προπονητή στο σύλλογο, όπως και προηγουμένως σε άλλες ομάδες. Με 53% νικών έχει κερδίσει τη θέση του, ειδικά από τη στιγμή που έβαλε και πέρσι την ομάδα στα πλέι οφ.

ΡΟΣΤΕΡ: «Ξεσκαρτάρισμα» του ρόστερ, μετά τη μέτρια περσινή παρουσία της. Επένδυσε σε νεαρούς παίκτες, πέντε παίκτες κάτω των 22. Πήρε 2 εκατομμύρια για τις πωλήσεις δύο μπακ στην Αντερλεχτ. Ο Αλεχάντρο Γκαμάρα (μέσος), ο Ρόιερ (εξτρέμ) και ο Σιμς (εξτρέμ) είναι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της.

ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: GILLETE STADIUM (20.000), ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ 

ΤΙΤΛΟΙ

1 Κύπελλο

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Βρέθηκε οριακά στα πλέι οφ, τερμάτισε στη 7η θέση της Ανατολής και έπειτα από τρία σερί ανεπιτυχή δήλωσε ξανά το παρών. Τα πράγματα εκεί ζόρισαν, ηττήθηκε 1-0 από την πρωταθλήτρια, Ατλάντα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πέντε πρωταθλήματα MLS, πέντε πρωταθλήματα περιφέρειας με δύο διαφορετικές ομάδες, η παρουσία του Μπρους Αρένα στον πάγκο της δίνει σπουδαία αύρα τόσο στην ίδια, όσο και στους παίκτες. Μπορεί να ήρθε στα μισά της περσινής σεζόν, ωστόσο φέτος είναι η δική του χρονιά, η δική του ομάδα.

ΡΟΣΤΕΡ: Εκεί που ποντάρει περισσότερο είναι στον Μπρους Αρένα και πώς θα κουμπώσει τους παίκτες του ρόστερ. Εδωσε 4,2 εκ. για τον Πολωνό Μπούκσα από την Πογκόν, η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή της μεταγραφικής περιόδου. Ο μεσοεποθετικός Σαρλς Ζιλ και ο φορ Γκουστάβο Μπου είναι οι πιο ποιοτικοί παίκτες της.

ΝΤΑΛΑΣ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: TOYOTA STADIUM (20.500), ΤΕΞΑΣ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Κύπελλα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Δεύτερη σερί χρονιά στα πλέι οφ, ξανά αποκλείστηκε νωρίς. Τερμάτισε στην 7η θέση στη Δύση, όπου στον πρώτο γύρο αποκλείστηκε σε ένα τρελό ματς 4-3 από το Σιάτλ εκτός έδρας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Λούτσι Γκονζάλες διανύει τον δεύτερο χρόνο του ως πρώτος προπονητής στο Ντάλας. Επί 6 χρόνια ήταν υπεύθυνος ακαδημιών, από το 2012 έως το 2018. Ενας άνθρωπος που γνωρίζει το σύλλογο και στην πρώτη του χρονιά, στην πρώτη του απόπειρα ως πρώτος προπονητής δεν τα πήγε και άσχημα… 

ΡΟΣΤΕΡ: Ο Τιάγκο Σάντος (μέσος) από την Παλμέιρας αποτελεί τη σημαντικότερη μεταγραφή, η οποία έφτασε το 1 εκατομμύριο, την ώρα που δεν αποχώρησαν βασικά στελέχη από το ρόστερ. Με τις μετρήσεις της MLS, διαθέτει το πιο νεανικό ρόστερ της κατηγορίας με 24.2 μ.ο. 

 

ΟΡΛΑΝΤΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: EXPLORIA STADIUM (25.500), ΟΡΛΑΝΤΟ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Δεν έχει καταφέρει ακόμα να προκριθεί στα πλέι οφ, μετά από 5 σερί παρουσίες στο πρωτάθλημα της MLS. Όπως το 2018, έτσι και πέρσι, τερμάτισε στην 11η θέση της περιφέρειας και στην 22η στη συνολική βαθμολογία. Τουλάχιστον δεν επανέλαβε το αρνητικό αριθμό ηττών του 2018 (22), έκανε πολλές ισοπαλίες (10), ενώ υπέστη 15 ήττες.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η κάκιστη περσινή χρονιά ανάγκασε τους ανθρώπους της διοίκησης να σπεύσουν άμεσα τις διαδικασίες για προπονητή και παίκτες. Ο Οσκαρ Παρέχα, με πλούσιο βιογραφικό σε MLS και Μεξικό, είναι ο προπονητής που θα προσπαθήσει να την οδηγήσει για πρώτη φορά σε πλέι οφ ή κάποιο τίτλο.

ΡΟΣΤΕΡ: Μπορεί σε γενικές γραμμές το υλικό να μην θέλγει, σε σχέση με άλλα ρόστερ της κατηγορίας, πιο ποιοτικά και πιο έμπειρα, ωστόσο την ομάδα στελεχώνει ένα τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν περάσει από την MLS, τον Νάνι. Ο Μαουρίτσιο Περέιρα, ο οποίος ήρθε από την Κράσνονταρ, προσφέρει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ.

 

 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: AUDI FIELD (20.000), ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΤΙΤΛΟΙ

4 Πρωταθλήματα

3 Κύπελλα

1 Τσάμπιονς Λιγκ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Πέμπτη στην Ανατολή, 10η στη συνολική βαθμολογία με τον Γουέιν Ρούνεϊ να ανακηρύσσετε ξανά πρώτος σκόρερ  με 11 γκολ. Από τις 24 ομάδες, βρέθηκε στην 21η θέση με την καλύτερη επίθεση! Στα πλέι οφ ηττήθηκε 5-1 στον πρώτο γύρο από το Τορόντο στην παράταση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τι να πούμε για τον Μπεν Ολσεν; Από το 1998 και σε ηλικία 21 ετών βρίσκεται στο σύλλογο. Προφανώς ως παίκτης μέχρι το 2009, παρά μία σεζόν που δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ (2000-01). «Κρέμασε» τα παπούτσια του, αρχικά ήταν βοηθός προπονητή, όμως από το 2010 και μετά είναι μόνιμος προπονητής της Ουάσινγκτον. 

ΡΟΣΤΕΡ: Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί παρελθόν, ένας παίκτης που με την εμπειρία του, την ποιότητά του άλλαζε το παιχνίδι της. Πλέον ζει χωρίς αυτόν, ωστόσο η διοίκηση δεν κινήθηκε σε παρόμοιο τύπο παίκτη. Ο μεσοεπιθετικός Γκρέσελ, ο μέσος Αριόλα και επιθετικός Φλόρες είναι οι πιο ποιοτικοί παίκτες του ρόστερ.

 

ΠΟΡΤΛΑΝΤ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: PROVIDENCE PARK (25.218), ΟΡΕΓΚΟΝ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Με εξαίρεση στο 2013 και το 2017 που τερμάτισε στην πρώτη θέση της περιφέρειας, στις υπόλοιπες χρονιές φιγουράρει στη μέση της βαθμολογίας. Κάτι που έκανε και πέρσι, όπου βρέθηκε στην 6η θέση. Δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση στα πλέι οφ και αποκλείστηκε με το… καλημέρα, 2-1 από το Σολτ Λέικ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Αν και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, η διοίκηση είναι ευχαριστημένη από τη συνεργασία και την επικοινωνία με τον προπονητή Τζιοβάνι Σαβαρέσε. Τρίτος χρόνος για τον Βενεζουελάνο, στόχος ακόμη μία συμμετοχή σε πλέι οφ.

ΡΟΣΤΕΡ: Κινήσεις με λογική και όχι εντυπωσιασμού, αφού δαπάνησε 9 εκατομμύρια για την απόκτησή τους. Ο εξτρέμ Χάρα από την Ατλέτικο Μινέιρο, ο φορ Νιέζγκοντα από την Λέγκια Βαρσοβίας και ο στόπερ Ζούπαριτς οι τελευταίες κινήσεις της.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: EARTHQUAKES STADIUM (18.000), ΣΑΝ ΧΟΣΕ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μόλις 3 παρουσίες σε πλέι οφ τα τελευταία 11 χρόνια. Πέρσι δεν κατάφερε να δηλώσει το παρών, τερμάτισε στην 8η θέση και στο -4 από την είσοδο εκεί. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δεν κατάφερε να βάλει το Σαν Χοσέ στα πλέι οφ την περσινή σεζόν, στη δεύτερη χρονιά του ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να ολοκληρώσει τη δουλειά. Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ και Γουαλαδαχάρα οι ομάδες που εργάστηκε στο παρελθόν ο Αργεντινός.

ΡΟΣΤΕΡ: Δύο σημαντικές κινήσεις μεταγραφικά, απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Εσπινόζα (μέσος) από τη Βιγιαρεάλ, τον καλύτερο παίκτη της πέρσι που αγωνίστηκε ως δανεικός, αλλά και τον στόπερ Αλάνις (από Γουαλαδαχάρα). Οι Κάρλος Φιέρο (φορ) και έμπειρος Κρις Βοντολόφσκι (φορ) συνθέτουν τις πιο σημαντικές μονάδες του ρόστερ της.

ΣΙΑΤΛ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: CENTURYLINK FIELD (39.419), ΣΙΑΤΛ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

4 Κύπελλα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Μία μαγική χρονιά, η οποία βλέποντας τη βασική βαθμολογία της MLS δεν έδειχνε σημάδια ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Δεύτερο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο του 2016, επικράτησε 3-1 του Τορόντο στον τελικό. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δύο πρωταθλήματα έχει στην ιστορία της και στα δύο προπονητής ήταν ο Μπράιν Σμέτζερ. Από το 2016 ως πρώτος προπονητής, φέτος είναι ο 5ος χρόνος, γενικά στο σύλλογο από το 2002, αποτέλεσε και βοηθός και υπηρεσιακός όποτε χρειάστηκε.

ΡΟΣΤΕΡ: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει! Δεν υπήρξαν πολλές μετατροπές στο ρόστερ της. Αποκτήθηκε ο στόπερ Αντράντε από την Ουνιόν με 1,8 εκατομμύρια και οι ελεύθεροι Ο’Νιλ (στόπερ), Ιμπάρα (μέσος) από Ορλάντο και Μινεσότα αντίστοιχα. Τα πιο βασικά ονόματα οι Λοδέιρο (μέσος), Ρουιντίαζ (φορ) και Ρολντάν (μέσος).

 

ΣΙΚΑΓΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SOLDIER FIELD (24.955), ΣΙΚΑΓΟ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

4 Κύπελλα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Οριακά εκτός πλέι οφ, μιας και τερμάτισε στην 8η θέση και στο -3 από τη θέση που οδηγεί στον πρώτο γύρο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μετά τη Βασιλεία, ένα αποτυχημένο πέρασμα από το ελβετικό πρωτάθλημα στο οποίο απολύθηκε στην έναρξη της δεύτερης χρονιάς του το 2018, ο Ράφαελ Βίκι επιστρέφει ως πρώτος προπονητής. Ο 42χρονος προπονητής μέχρι πρότινος ήταν στις μικρές κατηγορίες της Εθνικής Ηνωμένων Πολιτείων.

ΡΟΣΤΕΡ: Νέος ιδιοκτήτης, νέος προπονητής (Ράφαελ Βίκι), πολλοί παίκτες αποκτήθηκαν κάνοντας ολοκληρωτικό λίφτινγκ. Ο φορ Μπέριτς από τη Σεντ Ετιέν αποτελεί την πιο σημαντική μεταγραφή, αλλά και το αστέρι της ομάδας. Μεταγραφές ουσίας οι Χιμένες (αμυντικός μέσος) από την Βέλεζ, Αλισέντα (εξτρέμ) από την Ντιφένσα.

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: NIPPERT STADIUM (32.250), ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Η παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της MLS, σαφώς δεν αποτελεί παράδειγμα προς… μίμηση! Ουραγός τόσο της περιφέρειας, όσο και της συνολικής βαθμολογία. Η ομάδα με τις λιγότερες νίκες (6), με τις περισσότερες ήττες (22), τη χειρότερη επίθεση (31), τη χειρότερη άμυνα (75).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θυμίζει λίγο ελληνικό σκηνικό, όμως στον πάγκο της –στο ξεκίνημα τουλάχιστον της σεζόν- βρίσκεται με το ρόλο «υπηρεσιακός» ο Γάλλος Γιόαν Ντάμετ. Ο 29χρονος από πέρσι είναι στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, ωστόσο υπήρξε ξανά υπηρεσιακός για τρεις μήνες το καλοκαίρι του 2019 ανάμεσα στους Αλαν Κοχ και Ρον Γιανς. Ο τελευταίος αποτέλεσε παρελθόν στις 17 Φεβρουαρίου του 2020, η διοίκηση είναι στο… ψάξιμο και ο νεαρός Ντάμετ θα κοουτσάρει την ομάδα.

ΡΟΣΤΕΡ: Επαθε και έμαθε από την πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα και κινήθηκε μυαλομένα στο μεταγραφικό παζάρι. Ενισχύθηκε σημαντικά με τους Γιούργκεν Λοκάντια (φορ), Σιμ ντε Γιονγκ (μέσος) και Κουμπό (φορ) από Μπράιτον, Αγιαξ και Γάνδη αντίστοιχα.

ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: RIO TINTO STADIUM (20.213), ΓΙΟΥΤΑ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Ικανοποιητική κρίνεται η περσινή πορεία της στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε 3η στην περιφέρεια, 6η στη βασική βαθμολογία. Εκεί διασταυρώθηκε με το Πόρτλαντ στον πρώτο γύρο, όπου και επικράτησε με 2-1. Στον επόμενο γύρο είπε αντίο μετά το 2-0 από το Σιάτλ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Επιτυχημένος ο πρώτος χρόνος του Φρέντι Χουάρες στον πάγκο της ως πρώτος προπονητής, αφού για δύο χρόνια (2017-19) ήταν βοηθός στο σύλλογο. Ο 41χρονος οδήγησε την ομάδα στα πλέι οφ, αυτός είναι και ο φετινός στόχος.

ΡΟΣΤΕΡ: H πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα οφείλεται και στην εμπειρία και στην ποιότητα που διαθέτει το υλικό της. Στο μεταγραφικό παζάρι «χτύπησε» περισσότερο στην εμπειρία, καθώς έκλεισε τους Μέραμ (εξτρέμ) από την Ατλάντα, Μόργκαν (μπακ) από το Τορόντο και Λουίζ (αμυντικός μέσος) από την ΣΠΑΛ.

ΤΟΡΟΝΤΟ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BMO FIELD (30.000), ΤΟΡΟΝΤΟ

ΤΙΤΛΟΙ

1 Πρωτάθλημα

7 Πρωταθλήματα Καναδά

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ:  Εκανε την καλύτερη σεζόν μετά από εκείνη τη μαγική του 2017 (όταν και κατέκτησε MLS και Καναδά). Βρέθηκε στους τελικούς τόσο της MLS, όσο και του καναδικού πρωταθλήματος, όμως δεν κατάφερε να σηκώσει κανένα από τα δύο. Στην MLS ηττήθηκε στον τελικό 3-1 από το Σιάτλ. Στον τελικό Ανατολής επικράτησε 2-1 την Ατλάντα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκρεγκ Βάνι, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό του Τορόντο. Από το καλοκαίρι του 2014 στον πάγκο και έκτοτε έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα MLS, τρία Πρωταθλήματα Καναδά, τρία Πρωταθλήματα Περιφέρειας στην MLS. Με αυτόν συνεχίζει για 7ο διαδοχικό χρόνο.

ΡΟΣΤΕΡ: Και φέτος αποτελεί από τα φαβορί για να φτάσει έως και τα ημιτελικά, πιστώνεται την ταμπέλα από το έμπειρο και γεμάτο ποιότητα ρόστερ της. O Πάμπλο Πιάτι (μέσος, από Εσπανιόλ) τη δυναμώνει, o οποίος ήρθε να προστεθεί στους Μάικλ Μπράντλεϊ (μεσοεπιθετικός) Γιόζι Αλτιντορ (φορ).

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: SUBARU PARK (18.500), ΤΣΕΣΤΕΡ

ΤΙΤΛΟΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της πραγματοποίησε την περσινή χρονιά. Τρίτη στην περιφέρεια, 5η στη συνολική βαθμολογία, μαζεύοντας και τους περισσότερους βαθμούς (55). Στα πλέι οφ αποκλείστηκε στα ημιτελικά της Ανατολής με 2-0 από την Ατλάντα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Εβδομος χρόνος για τον 40χρονο Τζιμ Κάρτιν στον πάγκο της. Η πολύ καλή χρονιά πέρσι, η καλύτερη δηλαδή του συλλόγου στην MLS, ανάγκασε τη διοίκηση να ανανεώσουν για ακόμη δύο χρόνια τη συνεργασία τους.

ΡΟΣΤΕΡ: Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τους Μοντέιρο (από Μετς), Οραβετς (από Στρέντα) και Μαρτίνες (Ζούλια) να ανεβάζουν ποιοτικό τη Φιλάδελφεια. Δεν έχασε σημαντικά κομμάτια του περσινού υλικού, παρά μόνο τον Παρκς ο οποίος πήρε στην Μπενφίκα Β’ με 1 εκατομμύριο.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ: BBVA STADIUM (22.039), ΧΙΟΥΣΤΟΝ

ΤΙΤΛΟΙ

2 Πρωταθλήματα

1 Κύπελλο

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΣΙ: Πολύ κακή χρονιά για το Χιούστον. Αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο, στο πρωτάθλημα τερμάτισε 10η στην περιφέρεια, 19η στη συνολική βαθμολογία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χωρίς πλέι οφ πέρσι το χτίσιμο της ομάδας άρχισε νωρίς. Η διοίκηση συμφώνησε με τον 53χρονο Ταμπάρε Ράμος, ο οποίος από το 2009 έως και το 2019 βρέθηκε στους πάγκους των μικρών κατηγοριών της Εθνικής Ηνωμένων Πολιτειών. Για πρώτη φορά προπονεί ανδρική ομάδα. 

ΡΟΣΤΕΡ: Με τη λήξη της περσινής σεζόν, μένοντας οριστικά εκτός πλέι οφ, άρχισε το χτίσιμο. Προσέλαβε άμεσα τον Ταμπάρε Ράμος, επί χρόνια στην Εθνική, κυρίως για να τη… συμμαζέψει αγωνιστικά, μιας και δεν υπάρχει η απαραίτητη ποιότητα ώστε να ζητήσει κάτι παραπάνω. 

 

Σταύρος Πραβής

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip