Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad

12.03.20|10:00

Μάκης Μηνδρινός Μάκης Μηνδρινός

League of Legends: Ολα όσα πρέπει να ξέρεις!

league-of-legends-ολα-όσα-πρέπει-να-ξέρεις-172327

Συνεχίζοντας από τον κόσμο των esports, σήμερα θα μάθουμε περισσότερα για το παιχνίδι που θα μας απασχολήσει περισσότερο στοιχηματικά, το League of Legends.

Δώδεκα Λίγκες

Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο υπάρχουν δώδεκα  (12) λίγκες στο League Of Legends. Για να είμαι πιο ακριβής αυτές είναι οι επίσημα συνεργαζόμενες με την Riot, την εταιρεία που δημιούργησε το lol esports και οι οποίες έχουν και την πλήρη υποστήριξη της. Αυτές λαμβάνουν και εισιτήρια για τα μεγάλα events. Υπάρχουν και άλλες λίγκες βέβαια, οι οποίες συνεργάζονται με την Riot όπως για παράδειγμα η UKLC (United Kingdom League Championship, αλλά δεν έχουν τα ίδια προνόμια με τις άλλες και δύσκολα θα βρεθούν σε κάποιο μεγάλο event.

 

 

Μία σεζόν χωρισμένη σε δύο μέρη

Η σεζόν χωρίζεται σε 2 Splits. Στο Εαρινό και το Καλοκαιρινό (στο εξής Spring και Summer Split). Κάθε split έχει έναν στόχο. Για το Spring split ο στόχος των ομάδων είναι, εκτός από τα χρήματα, το Mid Season Invitational (στο εξής MSI). Για το Summer split είναι το Season World Championship (στο εξής Worlds), το οποίο είναι και το μεγαλύτερο event της χρονιάς και το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε τηλεθέαση. Πάμε λοιπόν να  γνωρίσουμε τα πρωταθλήματα με μία υποσημείωση. Οι ομάδες που θα αναφερθούν παρακάτω έχουν κατά τη διάρκεια των ετών αλλάξει ονομασία ουκ ολίγες φορές. Θεώρησα λοιπόν σκόπιμο να αναφέρω μόνο τις αλλαγές που έχουν υποστεί από το 2019 και μετά.

Τι είναι το MSI;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το MSI είναι ο θεσμός που καθιερώθηκε το 2015 ως ένα ενδιάμεσο μίνι παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους  πρώτους κάθε λίγκας στο Spring Split. Είναι το δεύτερο σημαντικότερο διεθνές τουρνουά League of Legends μετά από το Worlds. Μέχρι το 2016 οι ομάδες οι οποίες συμμετείχαν ήταν οι πρωταθλήτριες του Spring Split από τις πέντε (5)  πιο σημαντικές περιφέρειες του League Of Legends (LEC ,LCS, LCK, LMS ) και μίας ακόμα από τις πιο αδύναμες σχετικά περιοχές μέσω της διαδικασίας των  προκριματικών Wildcards. 

Από το 2017 όλες οι νικήτριες των πρωταθλημάτων προκρίνονται στο MSI. Φέτος όμως τα πράγματα είναι λιγάκι δύσκολα. Όπως σε όλα τα σπορ έτσι και σε αυτό ο κορονοϊός έχει φέρει την Riot σε δύσκολη θέση. Έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει προβεί σε μία ανακοίνωση μέσω Twitter από τον John Needham (global head of esports της Riot), ο οποίος μεταξύ άλλων εκφράζει την θέση της Riot και την δέσμευση της ότι το event θα διεξαχθεί πάρα ταύτα ακόμα για το που και το πότε θα γίνει δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτι.

Όλη η ανακοίνωση εδώ:

 

 

League of Legends European Championship (LEC)

Είναι η Ευρωπαϊκή λίγκα αποτελούμενη από δέκα (10) ομάδες για το Spring Split, οι οποίες αγωνίζονται για μια θέση από τις έξι (6) στα playoffs και από κει για την θέση που οδηγεί στο MSI.Οι φετινές ομάδες είναι οι: Origen, Fnatic, G2 Esports, Misfits Gaming, Rogue, MAD Lions (Πρώην Splyce), Excel Esports, SK Gaming, FC Schalke 04, Tean Vitality.

League of Legends Championship Series North America (LCS)

Είναι η Βορειοαμερικανική λίγκα αποτελούμενη από δέκα (10) ομάδες για το Spring Split, οι οποίες αγωνίζονται για μια θέση από τις έξι (6) στα playoffs και από κει για την θέση που οδηγεί στο MSI.  Οι φετινές ομάδες είναι οι: Cloud9, FlyQuest, Team SoloMid , Immortals(Πρώην OpTic Gaming), Team Liquid, Evil Geniuses (πήραν την θέση των Echo Fox διότι διαλύθηκαν ως ομάδα, κατόπιν ενός ρατσιστικού περιστατικού, από την ίδια την Riot και ανακλήθηκε η επαγγελματική της άδεια!!!), Dignitas (πήραν τη θέση των Clutch Gaming μετά την συγχώνευση των δύο εταιρειών), Golden Guardians, 100 Thieves, Counter Logic Gaming.

League of Legends Champions Korea (LCK)

Είναι η Νοτιοκορεάτικη λίγκα αποτελούμενη από δέκα (10) ομάδες για το Spring Season, οι οποίες αγωνίζονται για μια θέση από τις πέντε (5) στα playoffs και από κει για την θέση που οδηγεί στο MSI.Οι φετινές ομάδες είναι οι: Gen.G, T1(πρώην SK Telecom T1), Dragon X (πρώην Kingzone DragonX), Afreeca Freecs, DAMWON Gaming, kt Rolster, Hanwha Life Esports, SANDBOX Gaming, Griffin, APK Prince.

 

* Εχει ανακοινωθεί η αναστολή των αγώνων μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στις 6 Μαρτίου 2020, λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού στην χώρα.

 

 

 

League of Legends Pro League (LPL)

Είναι η Κινέζικη λίγκα από τελούμενη από δεκαεφτά (17) ομάδες για το Spring Season οι οποίες αγωνίζονται για μια θέση από τις οχτώ (8) που οδηγούν στα  playoffs και από κει για την θέση που οδηγεί στο MSI. Οι φετινές ομάδες είναι οι:  eStar, Invictus Gaming, JD Gaming, Bilibili Gaming, Top Esports, Edward Gaming, Vici Gaming, LNG Gaming, Rogue Warriors, Victory Five, Team WE, Royal Never Give Up, Oh My God, LGD Gaming, Suning, Dominus Esports, FunPlus Phoenix.

 

* Εξαιτίας του ξεσπάσματος του  κορονοϊού η λίγκα είχε αναστείλει τις εργασίες τις μέχρι την 9η Μαρτίου 2020. Η διοίκηση έλαβε τις διαβεβαιώσεις της Κινεζικής κυβέρνησης ότι θα τη βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού και άνοιξε εκ νέου η λίγκα. Αλλά τα παιχνίδια θα διεξαχθούν online από τα γραφεία των ομάδων.

Pacific Championship Series (PCS)

Είναι η καινούργια λίγκα η οποία προέκυψε από αυτές των League Of Legends Masters Series (LMS) και League Of Legends SEA Tour (LST). Σε αυτή την λίγκα συμμετέχουν δέκα (10) ομάδες από την Ταϊβάν, το Χονγκ Κόνγκ, το Μακάο και την ευρύτερη Νοτιοανατολική Ασία προκειμένου οι οχτώ (8) από αυτές να προκριθούν στα playoffs της Spring Season και από κει για την θέση που οδηγεί στο MSI. Οι φετινές ομάδες είναι οι: ahq eSports Club, J Team, Talon Esports, Machi Esports, Berjaya Dragons, Liyab Esports, Alpha Esports, Hong Kong Attitude, Nova Esports, Resurgence.

League Of Legends Continental League (LCL)

Είναι η Ρώσικη λίγκα αποτελούμενη από οχτώ (8) ομάδες και για την Spring Season θα κονταροχτυπηθούν για τις τέσσερις (4) θέσεις που οδηγούν στα playoffs και από κει για την θέση που οδηγεί στο MSI. Οι φετινές ομάδες είναι οι: Rox, Unicorns Of Love, CrowCrowd (πήρε την θέση της Vaevictis eSports όταν και αυτή διαλύθηκε), Elements Pro Gaming, Vega Squadron, Gambit Esports, Dragon Army, M19.

Turkish Championship League (TCL) 

Είναι η Τουρκική λίγκα αποτελούμενη «κανονικά» από δέκα (10) ομάδες για την Winter Season, αλλά η Galatasaray Esports αποβλήθηκε από την λίγκα λόγω μη έγκαιρης αποπληρωμής των παιχτών της με αποτέλεσμα να συμμετέχουν εννέα (9) ομάδες στη λίγκα. Η συμμετοχή της στην Summer Season θα επανεξεταστεί στο μέλλον. Οι ομάδες οι οποίες αγωνίζονται για τις έξι (6) θέσεις των Winter Playoffs και μετέπειτα συμμετοχή στο MSI είναι οι: 1907 Fenerbahce Espor, Dark Passage, Papara SuperMassive, Besiktas, GALACTICOS, Royal Youth, Team Aurora, fastPay Wildcats (ή Instanbul Wildcats),5 Ronin (πρώην Bursaspor Esports).

Riot Games Brazilian Championship (CBLOL)

Είναι η Βραζιλιάνικη  λίγκα αποτελούμενη από οχτώ (8) ομάδες για το Split 1 της λίγκας, οι οποίες αγωνίζονται αρχικά για τις τέσσερις (4) θέσεις που οδηγούν στα Playoffs  και ύστερα για την συμμετοχή στο MSI. Οι ομάδες είναι οι: Flamengo eSports, Vivo Keyd, Prodigy Espots (πρώην ProGaming Esports), Furia Uppercut Esports (Πρώην Uppercut Esports), pain Gaming, Redemption Porto Alegre, INTZ, KABUM E-SPORTS.

Liga Latinoamérica  (LLA)

Είναι η λίγκα η οποία προέκυψε από την  ένωση πολλών μικρότερων πρωταθλημάτων της υπόλοιπης Λατινικής Αμερικής αποτελούμενη από οχτώ (8) ομάδες για την Opening Season. Λοιπόν εδώ περιπλέκονται λίγο τα πράγματα. Η Season χωρίζεται σε δύο Φάσεις! Στην πρώτη φάση οι οχτώ (8) ομάδες αγωνίζονται για να φτάσουν στις πέντε (5) θέσεις που οδηγούν στην δεύτερη φάση και από εκεί στις τέσσερεις (4) των playoffs και από εκεί για το MSI. Οι ομάδες είναι οι: All Knights, Gillette Infinity Esports, Rainbow7, Isurus, Pixel Esports Club, XTEN Esports, Azules Esport, Furius Gaming.

Oceanic Pro League (OPL)

Είναι η λίγκα της Ωκεανίας και για το Split 1. Αγωνίζονται οχτώ (8) ομάδες με στόχο τις πέντε (5) θέσεις των  Playoffs και από εκεί το εισιτήριο για το MSI. Οι ομάδες είναι οι: The Chiefs Esports Club, Legacy Esports, Dire Wolves, Pentanet.GG (αγόρασαν τη θέση των Bombers στις 2 Δεκεμβρίου 2019), Order, Avant Gaming, Gravitas, MAMMOTH.

League Of Legends Japan League (LJL)

Είναι η λίγκα της Ιαπωνίας αποτελούμενη από οχτώ (8) ομάδες, οι οποίες για το Spring Split αγωνίζονται να φτάσουν στις έξι (6) θέσεις των Playoffs και από εκεί για το εισιτήριο του MSI. Οι ομάδες είναι οι: Detonation FocusMe, Sengoku Gaming, Crest Gaming Act, Burning Core, Rascal Jester, V3 Esport, AXIZ, Fukuoka SoftBank HAWKS gaming.

Vietnam Championship Series (VCS)

Είναι η λίγκα του Βιετνάμ αποτελούμενη από οχτώ (8) ομάδες οι οποίες για την Spring Season αγωνίζονται προκείμενου τέσσερις (4) από αυτές να διαγωνιστούν στα playoffs προκειμένου μία από αυτές να φτάσει στο MSI. Οι ομάδες είναι: GAM Esports, Team Flash, Team Secret (είναι ευρωπαϊκός esports οργανισμός γνωστός κυρίως για την DOTA ομάδα της η οποία αγόρασε την βιετναμέζικη Lowkey Esports και συμμετέχει πλέον και στο League Of Legends με βλέψεις στην Ευρωπαϊκή λίγκα) , Dashing Buffalo, CERBERUS Esports, EVOS Esports, V Gaming Adonis (Μετονομάστηκε από Adonis Esports), FTV Esports.

 

Αυτές είναι οι λίγκες οι οποίες συμμετέχουν στο Season World Championship Cycle όπως αυτό ονομάζεται. Στοιχηματικά θα επικεντρωθώ στις LEC (Ευρώπη), LCS (Βόρεια Αμερική),  σίγουρα στις LCK (Ν. Κορέα), LJL (Ιαπωνία) , χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι αποκλείω και τις υπόλοιπες. Απλά θα πρέπει να είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για να ασχοληθούμε σοβαρά. Το lol esports παίζεται σχεδόν σε όλες τις στοιχηματικές και στην Ελλάδα, όπως η Bet365, η Bwin, η Stoiximan, η Interwetten και η winnmasters, πράγμα που επιβεβαιώνει τα όσα γράφαμε στο προηγούμενο κείμενο ότι η ζήτηση είναι μεγάλη και η αγορά  -θέλοντας και μη- ακολουθεί τη ζήτηση.

 

Tank

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip