Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
Facts Αγώνα
* Δεν έχουν παίξει ξανά αντίπαλοι οι δυο τους.
* Στους τελευταίους έξι αγώνες του ο Απόλλων Πόντου δεν έχει σημειώσει γκολ.
* Ο ορισμός του N/G και του Under ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν ο Μακεδονικός, αλλά μετράει τρία διαδοχικά G/G και δύο σερί Over.
Τα έξτρα ματς λόγω Κυπέλλου θα σταματήσουν και αυτό μόνο καλό είναι, αφού το ρόστερ του δεν μπορούσε να αντέξει δύο διοργανώσεις. Ο Απόλλων Πόντου στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Προς το παρόν απογοητεύει. Έχει κακή εικόνα και αποτελέσματα που δείχνουν πως θα κινδυνέψει σοβαρά έως το φινάλε. Για να σωθεί θα χρειαστούν μεταγραφές και σημαντική αγωνιστική αλλαγή. Πρώτος στόχος το να βρεθεί λύση στο σκοράρισμα. Έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που σκόραραν οι Πόντιοι. Μετρούν έξι ματς άσφαιροι και οκτώ στα τελευταία εννιά! Σε αυτό το χρονικό διάστημα μετρούν μία νίκη, μία ισοπαλία και επτά ήττες. Κοινώς βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Την Πέμπτη (12/1) έχασαν στο Κύπελλο από τον Πανσερραϊκό με 1-0 παίζοντας εντός έδρας. Είχε προηγηθεί το 3-0 του πρώτου αγώνα, οπότε το ματς πήγε σβηστά. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, είχαν ακυρωθέν γκολ του Μπαΐροβιτς στο 19′ και το 0-1 με τον Κατσαντώνη στο 37′ μετά από κόρνερ του Κολομπίνο. Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε για την ισοφάριση ο Απόλλων Πόντου, είχε ένα καλό σουτ του Καλαϊτζίδη στο 50′ και οκτώ λεπτά μετά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπελεβώνη. Οι Πόντιοι έψαξαν το γκολ για την τιμή των όπλων, είχαν άλλη μία φάση στο 78′ με τον Κωστίκα, αλλά δίχτυα δεν βρήκαν.
Αποστολή δεν ανακοινώνει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης γιατί δεν υπάρχει και λόγος. Ούτε 18άδα δεν συμπληρώνει ο Απόλλων Πόντου. Από τη στιγμή που έφυγε και ο Ελλέ (χαφ), με τα ίδια 14-15 άτομα πηγαίνει ο έμπειρος τεχνικός μέχρι να γίνουν μεταγραφές.
Ξεκίνησε τη σεζόν παίζοντας κλειστά. Δύσκολα έβαζε, ακόμη πιο δύσκολα δεχόταν. Εκμεταλλευόταν κυρίως τις στατικές φάσεις για να σκοράρει και αυτό εξακολουθεί να το κάνει καλά. Σε ροή αγώνα ζοριζόταν πολύ να βρει δίχτυα. Ωστόσο, στα μετόπισθεν έβγαζε μία σιγουριά. Αυτή έχει χαθεί και κάπως έτσι οι αγώνες το άρχισαν να ανοίγουν. Εδώ και τέσσερα διαδοχικά ματς δέχεται γκολ, ενώ έχει 3/3 G/G και δύο διαδοχικά Over. Όλα αυτά μία ομάδα που στους πρώτους της επτά αγώνες μετρούσε μόνο N/G και Under. Είναι, πάντως, τέτοιο το στυλ παιχνιδιού των «πράσινων» που αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν στα κλειστά ματς των ελάχιστων γκολ.
Την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΛ ο Μακεδονικός έχασε με 1-3 παρόλο που προηγήθηκε μόλις στο 8′ με τον Μπρατσιάνι μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι «βυσσινί» πίεσαν στη συνέχεια και είχαν μία σημαντική ευκαιρία στο 28′ υποστηρίζοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Δύο λεπτά μετά έγινε παρόμοια φάση. Εκεί δημιουργήθηκε χάος και τελικά πιστώθηκε γκολ στον Ηλιάδης μετά από οκτώ λεπτά! Με τη σέντρα οι Θεσσαλοί έκλεψαν την μπάλα και έκαναν το 1-2 στο 39′ με τον Κούστα. Τέσσερα λεπτά μετά είχε δοκάρι ο Σιμόνι για το 2-2. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε παιχνίδι κέντρου με την ΑΕΛ να προσπαθεί να το κοντρολάρει. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και στο 70′ έκανε το 1-3 με τον Παπαγεωργίου.
Ο Μακεδονικός έχει αποφασίσει να μην ενημερώνει για την αποστολή του. Πλην των μακροχρόνια τραυματιών, δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει άλλο πρόβλημα. Ο Γιώργος Αμανατίδης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως οι δύο μεταγραφές, δηλαδή οι Ουνγιαλίδης (αρ. μπακ) και Λιούμης (επ.), θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα για να προσφέρουν. Συνεπώς δεν υπολογίζονται γι’ αυτό τον αγώνα.