Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

15.08.20|13:32

Πάνος Γαρίδης Πάνος Γαρίδης

Προγνωστικά ΝΒΑ: Προσέχει την καρδάρα το Πόρτλαντ

προγνωστικά-νβα-προσέχει-την-καρδάρα-167867

Ωρα μπαράζ, με τους όγδοους στη Δύση Μπλέιζερς να αντιμετωπίζουν τους ένατους Γκρίζλις, ώστε να αναδειχθεί η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τους Λέικερς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Στο Πόρτλαντ αρκεί μία νίκη. Αν την πάρει το Μέμφις, οι δυο τους παίζουν και αύριο στις 23:30. Μόχθησε πολύ το πρώτο ώστε να γεμίσει την καρδάρα (ξεπερνώντας στο παρά ένα τις «αρκούδες») και δεν νομίζουμε να χύσει το γάλα. Ποντάρουμε σε Νούρκιτς, Τρεντ και Μοράντ ως προς τα ειδικά στοιχήματα. Χθες πέρασε η νίκη των Ράπτορς επί των Νάγκετς, όχι όμως και το over στο Κλίπερς-Θάντερ.

 

ΠΟΡΤΛΑΝΤ – ΜΕΜΦΙΣ (21:30)

ΠΟΡΤΛΑΝΤ (35-39): Eκείνο το 140-135 επί του Μέμφις κατόπιν παράτασης στο πρώτο παιχνίδι τους στη «φούσκα» αποδείχθηκε καθοριστικό. Με ρεκόρ 6-2 και εξωγήινες επιδόσεις από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, οι Τρέιλ Μπλέιζερς έκαναν δική τους την όγδοη θέση της Δύσης.

Λίγο έλειψε βέβαια να έχουμε δράματα στο φινάλε της ρέγκιουλαρ σίζον. Εχοντας μόλις «σκαρφαλώσει» όγδοη, η ομάδα του Τέρι Στοτς έπρεπε απλώς να νικήσει τους αδιάφορους Νετς ώστε να έχει το πλεονέκτημα στο μπαράζ. Με ήττα, από την άλλη, έμενε δέκατη -πίσω κι από τους Σανς- και έμενε εκτός συνέχειας! Γλίτωσε με 134-133 και με… μόνο 42 πόντους του Ντέιμ, που είχε βάλει στους προηγούμενους αγώνες 51 και 61. Εκανε και το κρισιμότατο κλέψιμο 1,12’’ πριν το τέλος (στο 132-130), ενώ σε νεκρό χρόνο αστόχησε ο Κάρις ΛεΒερτ (των κατά τ’ άλλα 37 πόντων) και οι καρδιές επέστρεψαν στη θέση τους. Το καλύτερό του ματς στην Ντίσνεϊλαντ έκανε ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με 25άρα και παρά τα 0/6 τρίποντα. Ο εξαιρετικός σούτινγκ γκαρντ παίζει με κάταγμα σε σπόνδυλο της μέσης και φυσικά δεν πρόκειται να λείψει στο σημαντικότερο ματς της σεζόν. «Διπλός» με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ ο σέντερ Γιουσούφ Νούρκιτς, ακόμα καλύτερη η ρεζέρβα του (και βασικότατος μέχρι τη διακοπή, όσο δηλαδή έλειπε ο Βόσνιος) Χασάν Γουάιτσαϊντ με 16-9 σε 15’. Δεν προβληματίζει η αφυδάτωση που έχει υποστεί ο εκτός ροτέισιον φόργουορντ Νασέρ Λιτλ, δεν έχουν ακολουθήσει την ομάδα στη «φούσκα» οι ίδιων θέσεων Τρέβορ Αρίζα και Ρόντνεϊ Χουντ.

 

ΜΕΜΦΙΣ (34-39): Μετά από έξι ήττες στα επτά παιχνίδια τους στη «φούσκα», οι Γκρίζλις είχαν «καταφέρει» να πέσουν από την όγδοη θέση. Στο όγδοο και τελευταίο τους ματς για τη ρέγκιουλαρ σίζον έπρεπε να επανέλθουν στις νίκες ώστε να μπουν στα μπαράζ, έστω και μειονεκτώντας ως ένατοι.

Το κατάφεραν δίχως εισαγωγικά, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του τιμωρημένου Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη συντήρηση δυνάμεων των Μπακς (κανείς δεν αγωνίστηκε πάνω από 21 λεπτά, πλην των Ντι Τζέι Γουίλσον και Φρανκ Μέισον που υπό κανονικές συνθήκες δεν παίζουν καθόλου) και κερδίζοντας 119-106. Για πρώτη φορά στην ιστορία των «αρκούδων» (και για πρώτη φορά γενικώς στην τρέχουσα σεζόν στο ΝΒΑ σε αγώνα δίχως παράταση) δύο παίκτες έκαναν τριπλ νταμπλ στο ίδιο ματς: ο Γιόνας Βαλαντσιούνας πάρταρε στις ρακέτες με 26-19-12, παίρνοντας τις περισσότερες φορές ασίστ από τον Τζα Μοράντ του 12-13-10. Πρώτος σκόρερ πάντως αναδείχθηκε με 31 πόντους ο σούτινγκ γκαρντ Ντίλον Μπρουκς. Ο μπακ απ «άσος» Τάιους Τζόουνς δεν έχει παίξει καθόλου στην Ντίσνεϊλαντ. Επανήλθε στις προπονήσεις, μα δύσκολα θα ξεντυθεί τώρα. Τις πρώτες ημέρες της επανέναρξης χτύπησε και δεν ξαναπαίζει φέτος το βασικότατο «τεσσάρι» Τζάρεν Τζάκσον, μακροχρόνια η απουσία του πόιντ φόργουορντ Τζάστις Γουίνσλοου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Την έβδομη συναπτή παρουσία του στα πλέι οφ γυρεύει το Πόρτλαντ και η βαθμολογική ανατροπή που κατάφερε δείχνει ότι το θέλει περισσότερο από το νεανικό και άπειρο Μέμφις. Δεν χρειάζεται να παίξει πάλι με τη φωτιά, όπως με το Μπρούκλιν, άρα θα το στηρίξουμε στο 5+. Το ίδιο κάνουμε με τα over των Γιουσούφ Νούρκιτς και Γκάρι Τρεντ. Ο Βόσνιος σέντερ έχει ξεπεράσει το 30 σε πόντους, ριμπάουντ κι ασίστ έξι φορές στα οκτώ ματς μετά την επανεκκίνηση και το κάνει πάντα όταν παίζει μίνιμουμ 30 λεπτά. Ο νεαρός σούτινγκ γκαρντ είναι η ευχάριστη έκπληξη της «φούσκας» με 34 εύστοχα τρίποντα! Είχε 4/10 κόντρα στους Νετς. Aπό τα χέρια του Τζα Μοράντ περνά όλο το παιχνίδι των Γκρίζλις κι ο σίγουρα νικητής του βραβείου του ρούκι της χρονιάς υποπίπτει σε 4,3 λάθη στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΟΡΤΛΑΝΤ (-4,5) – ΜΕΜΦΙΣ       1             1.67       Stoiximan

 

Γιουσούφ Νούρκιτς (Πόρτλαντ): Over 30,5 πόντοι, ριμπάουντ και ασίστ

Γκάρι Τρεντ (Πόρτλαντ): Over 2,5 τρίποντα

Τζα Μοράντ (Μέμφις): Over 3,5 λάθη

 

Παύλος Δεπόλλας

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip