Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

05.01.20|00:05

Νίκος Κοτσαρίνης Νίκος Κοτσαρίνης

Προγνωστικά Basket League: Ο θάνατός σου, η ζωή μου

προγνωστικά-basket-league-ο-θάνατός-σου-η-ζωή-μου-158677

ΠΑΟΚ και Αρης συγκατοικούν στον πάτο της βαθμολογίας και το αποψινό ντέρμπι της Πυλαίας θα κρίνει πολλά. Ματσάρα και στο ΟΑΚΑ μερικές ώρες αργότερα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. 

 

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ (17:45)

Kωδ. ΟΠΑΠ: 5038

Σετ Αποδόσεων: 1.30-3.55

Tηλ. Μετάδοση: ΕΡΤ Sports

Με χάντικαπ 7,5 πόντων υπέρ του Αρη: 1.91-.190

Α’ Γύρος: Αρης – ΠΑΟΚ         85-82

ΠΑΟΚ: Η φετινή κινδυνεύει να μετατραπεί στην πιο… ντροπιαστική σεζόν της ιστορίας του. Μετά τη συμπλήρωση 13 αγωνιστικών συγκατοικεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τον αποψινό του αντίπαλο, Αρη, και θα πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα ώστε να αποφύγει το μοιραίο σενάριο του υποβιβασμού.

Πρώτο και κύριο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί, αυτό που αφορά στο κομμάτι της αμυντικής αντιμετώπισης των αντιπάλων. Με τον τρόπο αυτό πληγώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ιβανώφειο» οι παίκτες του Κώστα Χαραλαμπίδη, αφού επέτρεψαν στον Ηρακλή να οδηγήσει το παιχνίδι όπου ήθελε (99-82).

Πέραν της άμυνας, και οι 11 χαμένες βολές (19/30) έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο νεοφερμένος γκαρντ Σόρτερ ήταν πρώτος σκόρερ με 13, ενώ οι Λιούις και Τσόχλας τον ακολούθησαν βάζοντας από 10.

Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με τις φήμες που αναφέρουν πως ο Ιβαν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να δώσει λύση για άλλη μια φορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μπασκετικό τμήμα της ομάδας. Λέγεται μάλιστα πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Το πρώτο ζητούμενο πάντως ήταν η ενίσχυση του ρόστερ, και γι’ αυτό αποκτήθηκε ο πολύπειρος γκαρντ Μπόμπι Μπράυν. Εφτασε κοντά σε συμφωνία και με τον ψηλό Τσάπμαν ο «Δικέφαλος», αλλά τελικά αυτή χάλασε εν τέλει. Ετοιμος ο γκαρντ Μπεστ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΑΡΗΣ: Οσο περνά ο καιρός και δεν παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση, η υπόθεση – σωτηρία θα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για τους «κίτρινους». Ειδικά από τη στιγμή που αδυνατούν να ορθοποδήσουν μακριά από το «Αλεξάνδρειο». Το 95-79 στην Πάτρα Προμηθέα έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί των εκτός έδρας ηττών, αποτελώντας την έβδομη σε ισάριθμες εξόδους.

Κόντρα στον Προμηθέα τα πάντα κρίθηκαν από νωρίς για τους Θεσσαλονικείς, που κλήθηκαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο να κυνηγούν διψήφιες διαφορές. Τα πολλά λάθη αποφεύχθηκαν για τους παίκτες του Σάββα Καμπερίδη που υπέπεσαν μόλις σε 12, αλλά τους έλειψε η ευστοχία από την περιφέρεια (9/29) που θα έδινε το… κάτι παραπάνω.

Σημαντικό πρόβλημα και η απουσία πλουραλισμού στο επιθετικό κομμάτι. Μόρις και Μπράουν είχαν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα, αλλά χωρίς τις απαραίτητες βοήθειες ήταν αδύνατο να «κουβαλήσουν» την ομάδα.

Στα θετικά για τον κόουτς της ομάδας, το γεγονός πως η προετοιμασία της ομάδας για το αποψινό ντέρμπι ολοκληρώθηκε δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο συμπολίτες μας έχουν συνηθίσει σε ντέρμπι που κρίνονται κυρίως στις λεπτομέρειες και ο νικητής προκύπτει χάρη στην άμυνα. Το στυλ παιχνιδιού που επιδεικνύει ο ΠΑΟΚ πάντως μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δούμε ματς με υψηλό σκορ. Οι γκαρντ των «ασπρόμαυρων» στηρίζοντας πρωτίστως στο ταλέντο τους και αυτό θα επιχειρήσουν ξανά. Με τη λογική αυτή αξίζει το ποντάρισμα στο Over 156,5.

 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ (21:30)

Kωδ. ΟΠΑΠ: 5039

Σετ Αποδόσεων: 3.85-1.28

Tηλ. Μετάδοση: COSMOTE SPORT 4

Με χάντικαπ 7,5 πόντων υπέρ της ΑΕΚ: 1.90-1.90

Α’ Γύρος: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ        89-68  

ΑΕΚ: Ποιος την πιάνει. Εδώ και δυο μήνες πάει… τρένο. Δεν είναι μόνο οι οκτώ σερί νίκες στην Basket League και οι 15/16 ανεξαρτήτως διοργάνωσης που οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό, όσο κυρίως η εικόνα που βγάζει στο παρκέ το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Στο τελευταίο χρονικά δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Βρίσκοντας τον Ιωνικό σε φάση ανασύνταξης, δεν του χαρίστηκε. Αμυντικά έβγαλε ξανά το σούπερ πρόσωπο του τελευταίου διαστήματος, ενώ επιθετικά έκανε την πιο παραγωγική εμφάνισή της για φέτος (103-70).

Ο Λάνγκφορντ των 15 πόντων έκανε ξανά τη διαφορά στην επίθεση, με την Ενωση να έχει έξι διψήφιους. Οι 25 ασίστ για μόλις 10 λάθη αλλά και τα σούπερ ποσοστά σε δίποντα (25/37) και τρίποντα (13/26) είναι στοιχεία αρκετά για να αποδείξουν την ανωτερότητά της.

Αποχώρησε ο φόργουορντ Στέφαν Γιάνκοβιτς, ωστόσο το κενό του καλύφθηκε. Συγκεκριμένα αποκτήθηκε ο φόργουορντ / σέντερ Τζεράι Γκραντ που πάτησε Ελλάδα την Πέμπτη και ίσως ντεμπουτάρει απόψε. Ο Αμερικανός ψηλός πήρε τη θέση του γκαρντ Τσάλμερς στη λίστα των ελληνικών διοργανώσεων.

Εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει ο γκαρντ Ρέι, αλλά πιθανότατα θα συνεχίσει κανονικά στην ομάδα. Νοκ άουτ παραμένει σταθερά ο φόργουορντ Βλάντο Γιάνκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μετά από τις εμφανίσεις του τελευταίου 20ημερου, έψαχνε μια μεγαλειώδη παρουσία κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για να αναπτερωθεί το ηθικό του και παράλληλα να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα της Ευρωλίγκας.

Με τον Καλάθη να κάνει… μαγικά το «τριφύλλι» έκανε ξανά το θαύμα του. Πέρσι ο ηγέτης του ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στη Μόσχα με τρίποντο στο τέλος, ενώ φέτος ένα δικό του τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση (89-89). Εκεί οι παίκτες του Πιτίνο ήταν πιο αποφασιστικοί και ψύχραιμοι, παίρνοντας τη νίκη με 102-106.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν ξανά αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, αλλά η επιθετική εικόνα τους ήταν αρκετή για να φέρει τη νίκη. Οι 28 ασίστ, σε συνδυασμό με τα μόλις 8 λάθη αλλά και τα καλά ποσοστά έγειραν ουσιαστικά την πλάστιγγα.

Πέραν του εκπληκτικού Καλάθη των 22 πόντων, 17 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ο Ρικ Πιτίνο είδε και τον Ντίνο Μήτογλου να κάνει… όργια. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 25 πόντους (11/15 δίποντα) και 16 ριμπάουντ, αποτελώντας το κρυφό όπλο των «πρασίνων».

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με 45’ στην πλάτη τους στο Καλίνινγκραντ και το ταξίδι της επιστροφής, θεωρώ πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν θα έχουν την απαιτούμενη ενέργεια απόψε. Αυτό έχουν τα φόντα να εκμεταλλευτούν οι τυπικά γηπεδούχοι του Παπαθεοδώρου, που ούτως ή άλλως πάνε… σούπερ εδώ και καιρό. Ασος με την ασφάλεια των 8,5 πόντων.

 

17:45 ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ Over 156,5 1.93 Novibet
21:30 ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 (7,5) 1.90 Stoiximan

 

Νίκος Κοτσαρίνης

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip