ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός το ζευγάρι που ξεχωρίζει στις «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, στο Μπιλμπάο θα δοκιμαστεί η Μπαρτσελόνα στο «Κύπελλο του Βασιλιά».
Η πρώτη «μάχη» είχε χρώμα πράσινο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο «Σπύρος Λούης» και ο Ολυμπιακός, με τη νίκη του επί της Ξάνθης, πέρασε πρώτος στη βαθμολογία της Super League.
Ο δεύτερος γύρος αναμετρήσεων ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και στο «τριφύλλι» θα γίνει τώρα την Τετάρτη (5/2) στο γήπεδο της Τούμπας. Το πρώτο τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα βρει τον πρωταθλητή με διάθεση «απάντησης» για την ήττα της προηγούμενης Κυριακής και την ομάδα του Γιώργου Δώνη με όρεξη να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της στα επίσημα παιχνίδια της.
Την ίδια μέρα η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να βάλει θεμέλια πρόκρισης στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, την Τρίτη (4/2) ο Ολυμπιακός θα έχει τη δική του αποστολή στη Λαμία και την Πέμπτη (6/2) ο Αρης θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο. Δύο ζευγάρια με καθαρά φαβορί, δύο ζευγάρια όπου όλα είναι πιθανά.
Δράση Κυπέλλου θα έχουμε επίσης στην Ισπανία και στη Γερμανία. Στο «Κύπελλο του Βασιλιά» η Μπαρτσελόνα έχει δοκιμασία στο Μπιλμπάο απέναντι στην Αθλέτικ και ελπίζει ο 17χρονος Ανσού Φάτι να παραμείνει τόσο «ζεστός» όσο ήταν απέναντι στη Λεβάντε. Η Ρεάλ Μαδρίτης από τη μεριά της, «ανεβασμένη» μετά και από την επιτυχία απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Στο γερμανικό Κύπελλο έχουμε ζευγάρια με… άρωμα πρωταθλήματος. Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης θα υποδεχτεί τη Λειψία λίγες μέρες αφότου τη νίκησε με 2-0 για τη Λίγκα, η Σάλκε περιμένει τη Χέρτα με την οποία έμεινε στο 0-0 στο Βερολίνο την Παρασκευή και η Μπάγερν θα φιλοξενήσει τη Χόφενχαϊμ, από την οποία είχε ηττηθεί με 2-1 στο «Αλιάντς Αρένα» για το πρωτάθλημα.
Κι αν θέλετε και λίγο άρωμα… κανονικού πρωταθλήματος, η Λάτσιο μπορεί με νίκη αύριο απέναντι στη Βερόνα, στο εξ αναβολής παιχνίδι της Serie A, να ανέβει δεύτερη στη βαθμολογία, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.