ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

01.01

ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΚΑ Η ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΠΟ ΔΥΟ «ΠΕΝΤΑΡΕΣ» Η ΙΣΠΑΝΙΑ

ΚΡΕΣΤΟΦΣΚΙ ΣΤΕΪΝΤΙΟΥΜ (67.800), ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
23° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΖΑΚΑ Η ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΠΟ ΔΥΟ «ΠΕΝΤΑΡΕΣ» Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Facts Αγώνα

* Νοκ άουτ αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Euro που διεξάγεται στο «Κρεστόφσκι Στέιντιουμ», στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), παρουσία 34.067 θεατών. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Βέλγιο – Ιταλία.

* Διαιτητής ο 36χρονος Αγγλος Μάικλ Ολιβερ. Τρίτη αναμέτρηση που σφυρίζει στο τουρνουά. Ουγγαρία – Γαλλία (1-1) και Σουηδία – Πολωνία (3-2) οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, ενώ ήταν και 4ος στο Ιταλία – Ελβετία (3-0). Στην πρώτη έδειξε μόλις δύο κίτρινες. Τρεις κίτρινες στο δεύτερο ματς.

* Το 1-0 της Ελβετίας στους ομίλους του Μουντιάλ του 2010 ήταν η μοναδική ήττα της Ισπανίας στο τουρνουά που τελικά κατέκτησε. Είναι και η μοναδική νίκη της Ελβετίας στις 22 συναντήσεις τους (16 νίκες η Ισπανία). Πιο πρόσφατες συναντήσεις τους ήταν για το Nations League του 2020, 1-0 η Ισπανία εντός, 1-1 εκτός. Οι 4 τελευταίες συγκρούσεις τους εμφάνισαν under.

* 48 γκολ έχει σκοράρει η Ισπανία στις 22 φορές που αντιμετώπισε την Ελβετία. Κατά μέσο όρο 2.1 γκολ ανά παιχνίδι.

* 3 προκρίσεις και 5 αποκλεισμοί είναι το συνολικό ρεκόρ της Ισπανίας σε προημιτελική φάση Euro. Οσες φορές μπόρεσε να προκριθεί, κατέκτησε το τρόπαιο.

* 5 νίκες και 4 ήττες είναι ο απολογισμός της Ισπανίας σε διαδικασία των πέναλτι, είτε σε Euro, είτε σε Μουντιάλ και Κονφεντερέισον Καπ. 

* 7 goal/goal στα 9 τελευταία παιχνίδια της Ελβετίας σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ. Σε αυτά τα παιχνίδια ο απολογισμός είναι 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

* 4 παρατάσεις στις 5 τελευταίες παρουσίες σε τελική φάση είτε Euro, είτε Μουντιάλ από το 1994 και μετά έχει η Ελβετία στα νοκ άουτ. Οι 3 κρίθηκαν στα πέναλτι. Μία φορά ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια.
 

Ρεπορτάζ

«Μεθυσμένη πολιτεία»! Τη σημαντικότερη στιγμή ως Εθνική ομάδα έζησε το βράδυ της Δευτέρας. Οχι με τον τρόπο που προκρίθηκε, όχι μόνο ότι απέκλεισε το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Γαλλία, αλλά και επειδή πέρασε για πρώτη φορά στους «8» του Euro, μετά το 1954 τότε που έδιναν το «παρών» λιγότερες από 10 ομάδες σε κάθε τουρνουά. 

Σε διάστημα 10 λεπτών γύρισε από την κόλαση στον παράδεισο, μιας και στο 75’ έχανε 3-1, όμως οι Σεφέροβιτς (81’) και Γκαβράνοβιτς (90’) οδήγησαν το ματς στην παράταση (3-3). Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησε σε όλα για να αποκρούσει ο Ζόμερ το τελευταίο πέναλτι του Εμπαμπέ (5-4). Ενα τρελό ματς, στο οποίο ήταν καλύτερη στο α’ ημίχρονο, καλά στημένη, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα. Προηγήθηκε στο 15’ με τον Σεφέροβιτς, για να γίνει το 3-1 από το 57’ μέχρι το 75’. 

Ιστορία γράφει και ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς καθώς κόντρα στην Ισπανία θα γίνει ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στον πάγκο της Εθνικής (78 ματς). Ενας άνθρωπος που εξέλιξε το παιχνίδι της Ελβετίας όλα αυτά τα χρόνια, την βάζει συνεχώς σε τελικές φάσεις και κάνει καλές πορείες σε κάθε παρουσία. Να θυμίσουμε ότι στον όμιλο πέρασε ως μία από τις καλύτερες τρίτες έχοντας μία νίκη, στην τελευταία αγωνιστική με 3-1 κόντρα στην Τουρκία, μία ισοπαλία στην πρεμιέρα 1-1 με την Ουαλία και μία ήττα 3-0 από την Ιταλία.

«Δεν μένουμε στην πρόκριση επί της Γαλλίας. Δεν πετύχαμε κάτι σημαντικό για να χαλαρώσουμε τώρα. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο πεινασμένοι για να προκριθούμε στα ημιτελικά», σχολίασε ο Πέτκοβιτς, που έπραξε σωστά να χαμηλώσει τους τόνους και να βάλει στην πρίζα τους παίκτες του και τα Μέσα συγχρόνως.
 

Αγωνιστικά Νέα

Σημαντική απουσία στα προημιτελικά αυτή του αρχηγού Τζάκα (μέσος), ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Πολλά τα ονόματα που μπορούν να καλύψουν τη θέση στη μεσαία γραμμή (Σο, Ζακάρια, Φερνάντες, Ζούμπερ), αλλά ο Ζακάρια είναι αυτός που κερδίζει τη μάχη. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αναμένεται να μην κάνει άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Σκέψεις για τον Εμπαμπού ως δεξί μπακ, που έδειξε δραστήριος και ορεξάτος με τη Γαλλία, αλλά και αυτό είναι ερωτηματικό. 

Ρεπορτάζ

Υστερα από ένα επικό παιχνίδι τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη, επιβλήθηκε 5-3 της Κροατίας στην παράταση και προκρίθηκε σε προημιτελική φάση μεγάλου τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 2012. Σε ακόμα ένα ματς της φετινής διοργάνωσης αδίκησε τον εαυτό της και απλά έκανε τα εύκολα, δύσκολα. 

Παρότι βρέθηκε πίσω μετά από μπλούπερ του γκολκίπερ Ουνάι Σιμόν, βρήκε τον τρόπο, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και έφτασε εμφατικά στην ανατροπή. Μάλιστα, μέχρι το 85’ κρατούσε προβάδισμα δύο τερμάτων. Στη συνέχεια δεν το διαχειρίστηκε σωστά, ίσως να χαλάρωσε παραπάνω από όσο έπρεπε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Στην παράταση χρειάστηκε δύο γκολ για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας, αφού προηγουμένως ο Σιμόν την έσωσε με μια εξαιρετική απόκρουση. 

Πάμπλο Σαράμπια, Αθπιλικουέτα, Φεράν Τόρες, Μοράτα και Οϊαρθάμπαλ ήταν οι πέντε (!) σκόρερ της «ρόχα», η οποία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Euro που σημειώνει δύο σερί «πεντάρες». Το πρόβλημα για τους Ισπανούς εστιάζεται πλέον στα μετόπισθεν, όπου δείχνουν αρκετά ευάλωτοι και αδυνατούν να κρατήσουν το μηδέν όταν δέχονται πίεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις υποχρεώσεις της στον όμιλο έφερε δύο ισοπαλίες, με τη Σουηδία (0-0) και την Πολωνία (1-1), ενώ έκλεισε το γκρουπ απέναντι στη Σλοβακία (5-0). Και τα τρία ματς τα έδωσε στη Σεβίλλη, ενώ την Τρίτη μετέβη και πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στην Αγία Πετρούπολη.

«Καλώς ή κακώς, οι δυο ομάδες γνωριζόμαστε αρκετά (σ.σ από το Nations League). Θα είναι ένα αρκετά πολύπλοκο παιχνίδι. Δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα που αρέσουν στον κόσμο, αλλά σαν μπλοκ, όπως πρεσάρουν και βγαίνουν στην επίθεση, είναι μία από τις καλύτερες στο Euro» τόνισε ο Λουίς Ενρίκε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση από την Ισπανία, ο Αστουριάνος τεχνικός απάντησε με ένα «όχι». 
 

Αγωνιστικά Νέα

Ο αριστερός μπακ Χοσέ Γκαγιά ξεκίνησε βασικός αντί του Αλμπα, κυρίως για να τον ξεκουράσει, αλλά χτύπησε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Χθες πάντως επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς και είναι διαθέσιμος, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Από κει και πέρα, οι Πάου Τόρες, Ζεράρδ Μορένο και ενδεχομένως ο πολυσύνθετος Μάρκος Γιορέντε, που μπορεί να παίξει είτε στα δεξιά της άμυνας είτε στα χαφ, διεκδικούν φανέλα βασικού. 

Ροή ειδήσεων
Προσφορές
Όλες οι ειδήσεις
Όλες οι προσφορές

Casino