Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΕΤΑΦΕ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Facts Αγώνα
* 7-4-3 η συνολική παράδοση με γηπεδούχο τη Χετάφε.
* Τελευταίο διπλό της Μαγιόρκα στο «Αλφόνσο Πέρεθ» τη σεζόν 2011-12.
* H Χετάφε μένει αήττητη στα 6 πιο πρόσφατα εναντίον της Μαγιόρκα, ανεξαρτήτως έδρας, μάλιστα στα τρία τελευταία κράτησε ανέπαφη την εστία της.
Με μία νίκη στα 8 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και μόλις δύο γκολ στην πιο πρόσφατη τετράδα αγώνων, κινείται στη μετριότητα και το ταβάνι της φέτος μοιάζει η παραμονή. Είναι η τρίτη λιγότερο παραγωγική επίθεση της LaLiga, ενώ μετράει μόνο μία νίκη από την αρχή της σεζόν στο «Αλφόνσο Πέρεθ» (3 ήττες, 3 ισοπαλίες).
Την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Ντιοθεσάνο στο πλαίσιο του Κυπέλλου, χάρη σε δύο γκολ του Μουνίρ Ελ Χανταντί. Την επόμενη Τρίτη αγωνίζεται στη Βαλένθια κόντρα στη Λεβάντε για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.
Ο προπονητής της Χετάφε, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, έχει νικήσει τη Μαγιόρκα στις τελευταίες τέσσερις φορές που την αντιμετώπισε ως γηπεδούχος.
Παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ο αμυντικός μέσος Μάουρο Αραμπάρι (6/0). Ολοι οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους, μεταξύ των οποίων και οι Σέρβοι Μακσίμοβιτς και Μίτροβιτς, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και επέστρεψαν στις προπονήσεις μέσα Δεκέμβρη.
Συμπαγής, πειθαρχημένη και ανταγωνιστική σε όλα τα ματς, με τον έμπειρο Μεξικανό τεχνικό Χαβιέρ Αγκίρε να βάζει τη σφραγίδα του, έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Και με το εξαιρετικό σερί που έτρεξε πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ (3 νίκες, 1 ισοπαλία), έβαλε τις βάσεις για την παραμονή.
Την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ρεάλ Ουνιόν (0-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την γ’ κατηγορίας Ποντεβέδρα (Τετάρτη).
Μόνο ο Λεβαντόφσκι κι ο Μπόρχα Ιγκλέσιας έχουν σκοράρει περισσότερο φέτος από τον Μουρίτσι στη LaLiga. O Κοσοβάρος ισοφάρισε μάλιστα ένα ρεκόρ συλλόγου, στις 14 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που κρατάει από τη σεζόν 2009-10 με τον Άριτς Αντούριθ.
Την τιμωρία τους εκτίουν οι Μαρτίν Βαλιέντ (στόπερ, 13/0) και Ρουίθ ντε Γκαλαρέτα (χαφ, 12/0), έξω κι ο Λάγο Τζούνιορ (εξτρέμ, 5/0). Επέστρεψε μετά από περίπου 13 μήνες ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Γκρέιφ. Επίσης, διαθέσιμοι είναι οι δύο του Μουντιάλ, ο Σέρβος γκολκίπερ Ραΐκοβιτς και ο Κορεάτης μεσοεπιθετικός Κανγκ Ιν Λι.