Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Εξαιρείται το περσινό ματς τίτλου για τον ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης». Ο Άρης (ειδικά του Μάντζιου) έχει βρει τρόπους να παίρνει αποτελέσματα κόντρα στον συμπολίτη του. Λογικά η… μανιέρα δεν θα αλλάξει, άρα δύσκολα θα ανοίξει και το παιχνίδι, συνυπολογίζοντας μάλιστα και το rotation από μεριάς πρωταθλητών. Υπό αυτό το πλαίσιο, σε τιμές αουτσάιντερ το under 2,5 της Stoiximan έχει σαφή αξία.
Bet builder
Under 3,5 + Άρης Over 2,5 κόρνερ
Ειδικά στοιχήματα
Καταλογισμός πέναλτι
Ντιαντί Over 0,5 τελικές στην εστία
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ
Facts Αγώνα
- 58-53-42 υπέρ του ΠΑΟΚ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, 38-24-12 μετράει ο «δικέφαλος» στην έδρα του (51-45-35 και 34-19-12 οι αντίστοιχοι αριθμοί σε επίπεδο πρωταθλήματος).
- Τα 10 από τα 14 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια (και τα 13 από τα 18) ήταν Under και No Goal. Μάλιστα, τα 9 από αυτά ήταν και 0-1 γκολ.
- Στα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έχουν εμφανιστεί μόλις 2 ισοπαλίες (4 νίκες ο ΠΑΟΚ, 4 και ο Άρης).
- 5-6-11 γράφει το κοντέρ για τον Άκη Μάντζιο σε 20 συνολικά αγώνες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τον εντυπωσιακό, απόλυτα μοιρασμένο λογαριασμό με 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 15 αγώνες.
- Μόλις 2 νίκες έχει ο Λουτσέσκου σε 12 συνολικά ματς απέναντι στον Μάντζιο. Στη μία από αυτές όμως πανηγύρισε το πρωτάθλημα (τον περασμένο Μάιο).
- Ο Άρης δεν δέχτηκε γκολ στα δύο περσινά ματς στην Τούμπα, σε κανονική περίοδο (0-0) και πλέι οφ (0-1).
- Τα 4 από τα 5 φετινά παιχνίδια του Άρη ήταν Goal/Goal στο στοίχημα.
- Έξι γκολ έχει δεχτεί φέτος η εστία του Άρη, τα 5 εκ των οποίων στο β’ ημίχρονο.
Δείτε τα προγνωστικά Ελλάδας
Ο… «Σαν Ντόμινικ» τον έσωσε στην αρχή του παιχνιδιού στον Βόλο. Δύο επεμβάσεις στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα του livescore και απόκρουση πέναλτι πριν τη συμπλήρωση του τρίτου λεπτού το απολαυστικό μενού του ρεπερτορίου του Κοτάρσκι, ο οποίος έτσι απέτρεψε την στραβή για τον ΠΑΟΚ, επιτρέποντας παράλληλα στη συνέχεια να φέρει το ματς εκεί που ήθελε.
Προηγήθηκε (στη δεύτερη καλή στιγμή του στο ματς) στο 24’ με πέναλτι, 10 λεπτά αργότερα, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά και το παιχνίδι. Ανοιχτό τελείως στο β’, το τελικό 4-1 για τους πρωταθλητές το αναδεικνύει (είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, δεν αισθάνθηκαν απειλή ούτε όταν οι Θεσσαλοί μείωσαν πρόσκαιρα σε 1-2, αφού 3 λεπτά αργότερα αποκατέστησαν διαφορά δύο τερμάτων).
Έτσι, επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τα καλά να συνεχίζονται από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων, ως τότε, συγκατοίκων στην κορυφή. Ήττα ο Ολυμπιακός από τον Άρη, ισοπαλία η ΑΕΚ με την Καλλιθέα και έτσι ο «δικέφαλος» έμεινε μόνος πρωτοπόρος στην κορυφή της κατάταξης.
Έτσι, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Γαλατασαράι. Αξιόμαχος, ανταγωνιστικός κόντρα σε μια φοβερά ποιοτική και καταφανώς καλύτερη ομάδα, έβγαλε με 0-0 το ημίχρονο, απάντησε στο προβάδισμα των «λιονταριών» στα μέσα του β’ (67’), ωστόσο στο φινάλε δεν άντεξε και ηττήθηκε 3-1 (το τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του ματς).
Το απαιτητικό σερί παιχνιδιών συνεχίζεται με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον συμπολίτη, που πολλές φορές τα τελευταία χρόνια τού έχει κάνει ζημιές (προφανώς, η κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στην έδρα του Άρη… σπάει οποιοδήποτε ζύγι), ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, ο «δικέφαλος» υποδέχεται τη Στέαουα στη 2η αγωνιστική της League Phase.
Ολοκληρώθηκε τέλος και ο μεταγραφικός σχεδιασμός με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη του Τσέχου τερματοφύλακα Γίρι Παβλένκα (αναμένονται από Δευτέρα τα επίσημα και η ενσωμάτωσή του στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ).
Νοκ-άουτ τέθηκε ο Κόλεϊ (στόπερ, 1/0), ντεμπουτάρει σε αποστολή ο τελευταίος νιόφερτος, Λόβρεν (στόπερ). Εκτός δράσης παραμένουν οι Τόμας (επ., 0/0), Τσιφτσής (τερμ., 1/0), επέστρεψε σε σχέση με το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολης ο Μουργκ (χαφ, 4/1), όχι και ο Βιεϊρίνια (δ. μπακ-χαφ, 1/0), ούτε τώρα βρήκαν θέση οι Γκόμεζ (αρ. μπακ, 0/0), Θυμιάνης (αμ. χαφ/στόπερ, 1/0).
Εξαιρετικό ξεκίνημα στη φιλοξενία του Ολυμπιακού, «χτύπησε» σε κόντρα παίρνοντας το προβάδισμα στο 3’ και φέρνοντας το παιχνίδι πλέον στα μέτρα του. Δεν απειλήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα έκλεισε το ημίχρονο βρίσκοντας και δεύτερο γκολ.
Δεν άλλαξε τακτική στο β’, λειτουργική σε κάθε περίπτωση, αφού περισσότερο φλέρταρε με τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις (είχε και δοκάρι), παρά δέχτηκε φάσεις από τον Ολυμπιακό, η καλύτερη του οποίου ήρθε στην τελευταία φάση του ματς, χωρίς έτσι να αλλάξει τίποτα από την έκβασή του (2-1).
Δεύτερη φετινή νίκη των «κίτρινων» στις αναλύσεις αγώνων, στην παρθενική φετινή εντός έδρας αναμέτρησή τους με κόσμο στις εξέδρες. Τερμάτισαν έτσι αρνητικό σερί 2 αγωνιστικών, για πρώτη φορά ο κόουτς Μάντζιος κέρδισε τον Ολυμπιακό, με το αποτέλεσμα και την εμφάνιση (προφανώς η μακράν καλύτερη της σεζόν) να έρχεται αμέσως μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, που είχε προκαλέσει – και πάλι – γκρίνια και μπόλικη κουβέντα.
Μεσοβδόμαδα, ο Άρης επικράτησε (δύσκολα) του Εθνικού στην Αθήνα με 1-0 και έτσι πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου (υπενθυμίζεται πως μιλάμε για τον περσινό φιναλίστ) και έτσι απόψε επιστρέφει στα… ντέρμπι έχοντας σύμμαχο την καλή παράδοση που συντηρεί τα τελευταία χρόνια (ειδικά) στην Τούμπα.
Δεν πρόλαβε και παραμένει εκτός δράσης ο Φαμπιάνο (στόπερ, 2/0), ντεμπουτάρει σε αποστολή πρωταθλήματος έχοντας εκτίσει την ποινή του ο Σουλεϊμάνοβ (εξτρέμ), δεν πρόλαβε ο Μάγιο (δ. μπακ, 4/0), νοκ-άουτ τέθηκε μετά το μεσοβδόμαδο ντεμπούτο του στο Κύπελλο ο Χουάνκαρ (αρ. μπακ, 0/0), δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο προφανώς ανέτοιμος ακόμη, τελευταίος νιόφερτος, Κουάισον (επ.).