*Παράδοση: 6-1-1 εντός, 7-2-8 συνολικά.
Α’ γύρος: Οπάβα – Γιάμπλονετς 2-0
*Παράδοση: 6-1-1 εντός, 7-2-8 συνολικά.
Α’ γύρος: Οπάβα – Γιάμπλονετς 2-0
Επέστρεψε στις νίκες και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά. Κέρδισε σε μια αρκετά δύσκολη έδρα (παρά το γεγονός πως φέτος η Ολομουτς δεν τα πάει καλά), με 2-1 την Σίγμα Ολομουτς και ανέβηκε στην 3η θέση. Έκανε σχετικά καλή εμφάνιση, ούσα κυρίως καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο όταν μπήκαν και τα γκολ της. Δεν επηρέαστηκε ιδιαίτερα από τις απουσίες που είχε. Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Βαταζέλου, από τον οποίο ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ που έβαλε ο Κουμπίστα στο 78΄. Ισοφαρίστηκε δέκα λεπτά αργότερα σε μία από τις λίγες απειλές της Σίγμα, όμως μέσα σε δύο λεπτά ξαναπήρε το προβάδισμα. Αυτή τη φορά ο Βαταζέλου έκανε ωραία ατομική ενέργεια και έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Ντόλεζαλ που «έγραψε» το 1-2 με κοντινό πλασέ.
Επιστρέφει στην έδρα της και θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως τώρα δεν έχει την Ευρώπη για να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί μέχρι τα πλέι οφ. «Τελικά παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, είναι διαφορετικό από το να παίζεις εκτός. Θέλουμε να πάρουμε άλλους τρεις σημαντικούς βαθμούς στην έδρα μας, αλλά τίποτα δεν θα είναι εύκολο» τόνισε ο κόουτς Ράντα.
Συμπλήρωσε κάρτες ο Ποζάβανετς (αμ.χαφ, 20/3). Αμφίβολοι οι Τράβνικ (μέσος, 18/8 γκολ/ 7 ασίστ) και Κράτοτβιλ (μέσος, 7/1). Τραυματίες οι Λίτσκα (στόπερ, 18/2), Γιάνκοβιτς (δ.μπακ, 19/0) και Στέπανεκ (νεοαποκτηθείς στόπερ).
Πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στο ντέρμπι με την Καρβινά (1-1), πλέον έφτασε τους τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα. Προηγήθηκε με το διαγώνιο σουτ του Γιουρέτσκα στο 14ο λεπτό, όμως η χαρά της δεν κράτησε πολύ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό δέχθηκε την ισοφάριση. Είχε 1-2 καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο τέρμα. Το δεύτερο μέρος ήταν εξίσου ισορροπημένο και το σκορ δεν άλλαξε.
Στα επόμενα δύο παιχνίδια η δυσκολία ανεβαίνει όμως η φετινή Οπάβα έχει αποδείξει πως τα παλεύει όλα. «Η Γιάμπλονετς προχώρησε σε αλλαγές τον χειμώνα αλλά παραμένει ποιοτική ομάδα. Ισως ο Βαταζέλου να έχει περισσότερη εμπειρία από τον Χάνουσεκ. Η Γιάμπλονετς είναι το φαβορί αλλά εμείς θέλουμε να σκοράρουμε και να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι» τόνισε ο κόουτς Κοπέτσκι.
Εξέτισε ο Ζβόσιλ (στόπερ, 18/0). Αμφίβολος ο Χράμπινα (δ.μπακ, 18/0). Τραυματίες οι Γιούρσα (μέσος, 17/1) και Σάφαρτζικ (δεκάρι, 17/0), όλοι βασικοί.
03.05.25|15:38
03.05.25|15:35