Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑ(ΝΤ) Η ΚΟΡΥΦΗ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Διαιτητής ο Μπενουά Μπαστιάν (μ.ο. 4,08 κιτ./ 0,50 κοκ. ανά ματς).
* Α’ γύρος (23/12/2020): Λυών – Ναντ 3-0.
* Δυνατή η Ναντ βάσει συνολικής παράδοσης (45-27-36), αν και μετράει μόνο 2 νίκες στα 15 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας από το 2009 (2-4-9). 2-3 γκολ τα 4 από τα 5 τελευταία.
* Ισχυρή η Ναντ εντός έδρας (27-10-8). G/G και over τα 6 από τα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος σε αυτή την έδρα.
Μοιάζει να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να πάρει αποτελέσματα, αλλά δεν τα καταφέρνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κάτι παρόμοιο έγινε και στην προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ρεν στα πλαίσια του ντέρμπι της Βρετάνης για το πρωτάθλημα.
Γνώρισε την ήττα με 1-0 με φανερά προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων. Παρά το αμυντικογενές πλάνο του α’ ημιχρόνο, κατάφερε να κρατήσει το “μηδέν” γεγονός που της έδωσε περισσότερο θάρρος. Τα πράγματα άλλαξαν με την έναρξη του β΄ημιχρόνου μιας και δέχτηκε νωρίς το γκολ (52’).
Χωρίς να έχει περιθώρια βγήκε μπροστά, πήρε μέτρα στο γήπεδο με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο. Είχε τη μεσαία γραμμή σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση και οι καλές στιγμές εμφανίστηκαν με το σταγονόμετρο. Μοναδική σημαντική ευκαιρία στις καθυστερήσεις όταν για εκατοστά δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή για το 1-1 σε παράλληλη σέντρα-σουτ προς την εστία.
Η προτελευταία της θέση δεν δίνει άλλη πίστωση χρόνου και οι έξι τελευταίες αγωνιστικές μοιάζουν κυριολεκτικά ανηφόρα.
Χωρίς σημαντικές απουσίες, ο κόουτς Αντουάν Κομπουαρέ θα έχει τη ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα.
Ανησυχητικό το πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών με τρία ματς χωρίς νίκη που την έχουν υποχρεώσει να “παραχωρήσει” τη 3η θέση του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μονακό. Χωρίς περαιτέρω περιθώρια την περασμένη αγωνιστική, αποφάσισε να αγωνιστεί ως Λυών μετά από καιρό και τα κατάφερε.
Εστειλε από νωρίς στα «σχοινιά» την Ανζέ, έδειξε ποιος είναι το “αφεντικό” της αναμέτρησης πετυχαίνοντας δύο γκολ στο α’ ημίχρονο (21′ Ντεπάι, 45΄Πακετά) ενώ θα μπορούσε και περισσότερα, για να «κλειδώσει» το ματς από νωρίς.
Κατέβασε αισθητά ταχύτητα στην επανάληψη χωρίς να χάσει το ρυθμό της. Βρήκε περισσότερους ανοιχτούς χώρους σε αυτό το διάστημα, όμως έδειξε να επαναπαύεται στο σκορ του α΄ημίχρονου σφραγίζοντας το τελικό 3-0 με το 2ο γκολ τους Ντεπάι στα τελευταάι λεπτά.
Πήρε πίστωση χρόνου με αυτό το αποτέλεσμα, χρήσιμο για τη συνέχεια. Βαθμολογική ανάσα και ένεση ψυχολογίας ενόψει του «Γολγοθα» των επόμενων παιχνιδιών απέναντι σε Λιλ και Μονακό εις διπλούν (σε Κύπελλο και πρωτάθλημα).
Ο κόουτς Ρουντί Γκαρσιά δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπελαμρί (στόπερ, 7/1) και Καντεβερέ (φορ, 30/10). Ευχάριστα τα νέα για τον Αουάρ (χαφ, 26/6) που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και είναι κανονικά στην αποστολή.