ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

01.01

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΓΚΡΟΥΠΑΜΑ ΣΤΑΝΤΙΟΥΜ (59.186), ΛΥΩΝ
499
11° C Συννεφιασμένος
Novasports 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Facts Αγώνα

Κύπελλο Γαλλίας – Προημιτελική φάση: Μονές αναμετρήσεις, στην περίπτωση που δεν προκύψει νικητής στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί απευθείας διαδικασία των πέναλτι.

* Κεκλεισμένων των θυρών.

* Διαιτητής η Στεφανί Φραπάρ.

* Στον προηγούμενο γύρο: Ρεντ Σταρ – Λυών 4-5 στα πέναλτι (2-2 στην κανονική διάρκεια), Μονακό – Μετς 5-4 στα πέναλτι (0-0 στην κανονική διάρκεια)

* Τέσσερις νίκες της Μονακό και μία της Λυών στις 6 αναμετρήσεις στο θεσμό του Κυπέλλου. Over+G/G οι 4 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Στη μοναδική αναμέτρηση με γηπεδούχο τη Λυων, στις 19/3/2000, η Μονακό επικράτησε με 1-3 πάλι στην προημιτελική φάση.

Ρεπορτάζ

Επανήλθαν τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας μετά τα δύο επιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα που τη διατηρεί στη μάχη για την 3αδα και – γιατί όχι – τον τίτλο. Την περασμένη Κυριακή στην αναμέτρηση που έκλεισε την αυλαία της 33ης αγωνιστικής, πέρασε με σχετική ευκολία και από την έδρα της Ναντ (1-2), σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη.

Υπόθεση ενός ημιχρόνου οι τρεις βαθμοί με κορυφαίο και σκόρερ των δύο γκολ τον αρχηγό και πρώτο σκόρερ Ντεπάι (φορ, 36/18) που δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ (5′) αλλά και στο πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα ασφαλείας για την ομάδα του. “Ολα τα λεφτά” σε ένα ακόμη σημαντικό ματς η μεσαία γραμμή και ειδικά ο χαφ Πακετά (ασίστ στο 0-1) που δείχνει να αφομοιώνει με ευκολία το ρόλο του “10αριού” της ομάδας.

Κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο γκολ από το ημίχρονο με το 0-2 στο 37′ ένα σκορ που επέτρεψε μια σχετική χαλάρωση και το 1-2 που πάντως δεν κόστισε κάτι περισσότερο. Στα θετικά του παιχνιδιού, η επανεμφάνιση (ως αλλαγή στο 78’) για τον χαφ Αουάρ μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για παραπάνω από ένα μήνα.

Πλούσια τα σκορ στη φετινή πορεία στο Κύπελλο καθώς έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα ματς, από ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Τα 5-1 επί της Αζαξιό (εντός), 5-2 επί της Σοσό (εντός) αλλά ειδικότερα η πρόκριση επί της Ρεντ Σταρ στα πέναλτι, παρα το υπέρ της 0-2 στη ημίχρονο, φανερώνει την κάποια χαλαρότητα στο αμυντικό κομμάτι κάτι που φυσικά θα πρέπει να εκλείψει απέναντι στους Μονεγάσκους.

Αγωνιστικά Νέα

Τρεις απουσίες κόντρα στη Μονακό για τον κόουτς Ρουντί Γκαρσιά. Παραμένει τραυματίας ο βασικός Καντεβερέ (φορ, 32/10) όπως και ο στόπερ Μπελαμρί (7/1) αμφότεροι εκτός αποστολής. Δεν συμμετέχει στα ματς Κυπέλλου ο βασικός γκολκίπερ Λόπες (34 συμμ.), τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Πόλερσμπεκ.

Ρεπορτάζ

Τα πράγματα στο Πριγκιπάτου πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο με την ομάδα να θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για όλους τους εγχώριους τίτλους, παρ’ ότι φάνταζε ως αουτσάιντερ και εκτός πρώτης γραμμής, στην αρχή της σεζόν που διανύουμε.

Αυτό απέδειξε για μία ακόμη αγωνιστική κάνοντας επίδειξη ισχύος και στο Μπορντό με νίκη 0-3 επί της γηπεδούχου που δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση, τουλάχιστον όχι μέχρι το 0-2 και τη συμπλήρωση μίας ώρας. Με το “στραβοπάτημα” της πρωτοπόρου Λιλ, μείωσε στους δύο βαθμούς την απόσταση από την κορυφή.

Η συνεργασία των δύο πολυτιμότερων παικτών της, Μπεν Γεντέρ (ασίστ) – Φόλαντ (γκολ) έβαλαν την ομάδα στη θέση “οδηγού” με τη συμπλήρωση του ημιώρου, για να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα ο κορυφαίος στη μεσαία γραμμή Τσουαμενί με ασίστ (γκόλ του Ζέλσον Μάρτινς) για το 0-2 (47’), πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Αυτό ήταν το 3ο σερί ματς πρωταθλήματος που πετυχαίνει γκολ στο «άνοιγμα» του 2ου ημιχρόνου. Το χορό των γκολ έκλεισε ο σχεδόν μόνιμος σκόρερ τελευταία, φορ Γιόβετιτς (90’).

Πολύ πιο σφιχτή από την αντίπαλό της στα προημιτελικά Λυών. μετρά τρεις προκρίσεις με 2 νίκες και 1 ισοπαλία, διατηρώντας το “μηδέν” σε όλα. Αήττητος στα ματς Κυπέλλου (με την Αϊντραχτ στη Γερμανία και με τη Μονακό φέτος), ο κόουτς Νίκο Κόβατς επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την κατάκτηση αυτού του τροπαίου.

Αγωνιστικά Νέα

Τέσσερις ποδοσφαιριστές θετικοί στον Covid, αλλά μόνο ο εξτρέμ Ντιατά (13/1) είναι παίκτες με σημαντική συμμετοχή τη φετινή σεζόν. Τραυματίας ο Σεσκ Φάμπρεγας (χαφ, 21/2) είναι εκτός αποστολής, όπως και ο γκολκίπερ Λεκόντ (24 συμμ.) που δίνει τη θέση του στον Μαζέσκι στα ματς Κυπέλλου, σύμφωνα με απόφαση του Νίκο Κόβατς.

Casino