Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Διαιτητής ο Μπενουά Μιγιό (μ.ο. 4,50 κιτ./ 0.28 κοκ. ανά ματς).
* Α’ γύρος (23/12/2020): Μονπελιέ – Λιλ 2-3.
* Προβάδισμα της Λιλ βάσει συνολικής παράδοσης (25-12-16). Τα τελευταία 10 μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως έδρας είχαν 2-3 γκολ.
* Ισχυρή εντός έδρας η Λιλ, μετρά μόλις μία ήττα την πρόσφατη 20ετία (9-4-1). 2-3 γκολ τα 5 από τα 7 τελευταία σε αυτή την έδρα.
Εκανε τη διαδρομή “κόλαση-παράδεισος” αρκετές φορές την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Μετς, όμως κατάφερε να φύγει αλώβητη. Ως εκ (ποδοσφαιρικού) θαύματος δεν κόστισε το κάκιστο ξεκίνημα σε καθένα από τα δύο ημίχρονα, χρειάστηκε αφενός ο γκολκίπερ Μενιάν να αποκρούσει πέναλτι στο 17′ και αφετέρου το δοκάρι στην επανάληψη για να παραμείνει το 0-0 έως ότου “πάρει μπρος”.
Για να είμαστε ειλικρινείς, θύμισε «Λιλ» μόνο στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, διάστημα στο οποίο βρήκε δύο γκολ για το τελικό 0-2 απέναντι στους “Γκρενά”. Πλην του Μενιάν που έφτασε τα 18 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα (!!), εξαιρετικός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπεδού ο χαφ Ρενάτο Σάντσες που «όργωσε» το γήπεδο, δίνοντας την ασίστ στον φορ Γιλμάζ για το
Εφερε το ματς στα μέτρα της στη συνέχεια, κινδύνευσε ελάχιστα (πόσο παραπάνω σε ένα τέτοιο ματς άλλωστε…) για να ολοκληρώσει το έργο της με γκολ του πλάγιου Τσελίκ στο 89′. Τουρκική υπόθεση η νίκη που τη διατηρεί στο +3 από την Παρί Σεν Ζερμέν που ακολουθεί κατά πόδας. Σημαντική η νίκη, διότι επικράτησε σε ματς που είχε μεγάλα “νεκρά” διαστήματα και στο σύνολό της, δεν ήταν καλή.
Αισιόδοξος ενόψει Μονπελιέ ο κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ. “Εχουμε πολύ καλή ομάδα, η νίκη στην έδρα της Μετς μας τόνωσε περισσότερο το ηθικό και με σκληρή δουλειά μέχρι τέλους θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζουμε την ποιότητα της Μονπελιέ, αλλά έχω την πεποίθηση ότι οι παίκτες μου θα πάρουν τους 3 βαθμούς” ενώ σε ερώτηση για Λυών και Λανς (επόμενα ματς των “Λιλουά”) απάντησε ενδεικτικά ότι, “έχω μάθει να μην ασχολούμαι με άλλες ομάδες παρά μόνο με τη δική μου. Κοιτάζω μόνο τη δική μας απόδοση” ενώ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα της πρόκρισης στην Παρί Σεν Ζερμέν. “Συγχαρητήρια στους Παριζιάνους, είναι πολύ μεγάλο πράγμα να αποκλείεις αυτή την Μπάγερν. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς και το γαλλικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του”, ανέφερε.
Ευχάριστα τα νέα για τον κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ που είδε τους φορ Ντέιβιντ (42/10) και Γιαζιτσί (36/14) να ξεπερνούν τραυματισμό και Covid αντίστοιχα και να τίθενται στη διάθεσή του. Πολύ δύσκολα και για τους δύο να βρίσκονται στην 11αδα. Στην αποστολή και ο στόπερ Τζαλό (23/0) μετά την τιμωρία μίας αγωνιστικής λόγω αποβολής στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Στο πιο όμορφο από πλευράς θεάματος, συναρπαστικό από πλευράς διακύμανσης και άγριας ομορφιάς λόγω της καταρρρακτώδους βροχής σε όλο το 90λεπτο πρόσφερε σπάνιες συγκινήσεις για το 3-3 εντός έδρας με τη Μαρσέιγ. Παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκαν πέντε γκολ στα πρώτα ή τα τελευταία 2 λεπτά του κάθε ημιχρόνου, ίσως είχε δίκαιο αποτέλεσμα.
Προηγήθηκε με γκολ…από τα αποδυτήρια με κάθετη μπαλιά του αμυν.χαφ Φερί και επιτυχημένο τετ-α-τετ του Ντελόρ, χρειάστηκε πάνω από ένα λεπτό για να κατακυρωθεί μέσω var κι έτσι έγραψε 1-0 στο 2′. Φάσεις εκατέρωθεν σε όλο το α’ ημίχρονο, έπαθε μπλακ-άουτ στο τελευταίο 5λεπτο για να μείνει πίσω στο σκορ με 1-2.
Πανομοιότυπο ξεκίνημα και στην επανάληψη με ισοφάριση από πολύ νωρίς (47′ Λαμπόρντ) και εν συνεχεία πήρε τα ηνία του αγώνα, γεγονός που έγινε πιο έντονο παίζοντας με παίκτη περισσότερο από το 62′. Η αμυντική ολιγωρία δεν έλειψε σε όλο το ματς, δέχθηκε το 2-3 στο 72′ για να χάσει σωρεία ευκαιριών στο τελευταίο 10λεπτο και να έρθει η ισοφάριση κυριολεκτικά στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων.
Εκρηκτική επιθετικά, με πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν έχει την 4η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (53 γκολ). Την ερχόμενη Τρίτη φιλοξενείται από την ερασιτεχνική Ρουσιγιόν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.
Αισιόδοξος για την έκβαση του παιχνιδιού εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς ο κόουτς Ντερ Ζακαριάν. “Το έχω πει ξανά και το πιστεύω, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Ως ομάδα δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από τις πρωτοπόρους. Ισως υστερούμε σε διάρκεια και αυτό ματς κοστίζει, αλλά αν παίξουμε όπως ξέρουμε από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορούμε να κερδίσουμε τη Λιλ. Γιατί όχι;” δήλωσε,
Ο Ελβετός γκολκίπερ Ομλιν (28 συμμ.) ξεπέρασε το μικρο-πρόβλημα τραυματισμού και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του κόουτς Μισέλ Ντερ Ζακαριάν, ο οποίος θα έχει όλα τα βασικά όπλα για το μεγάλο ματς απέναντι στην πρωτοπόρο.