ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

01.01

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ (81.338), ΠΑΡΙΣΙ
954
12° C Συννεφιασμένος
Novasports 1
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Facts Αγώνα

* Τελικός, μονή αναμέτρηση. Σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί νικητής στην κανονική διάρκεια ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο βάσει της θέσης τους στο πρωτάθλημα.

* Κεκλεισμένων των θυρών.

* Διαιτητής ο Φρανσουά Λετσιέ (μ.ο. 4,28 κιτ./ 0,30 κοκ. ανά ματς).

Στο πρωτάθλημα: Μονακό – Παρί Σ.Ζ. 3-2 (20/11/2020), Παρί Σ.Ζ. – Μονακό 0-2 (21/2/2021).

* Η Παρί Σ.Ζ. είναι η πολυνίκης του θεσμού με 13 κατακτήσεις, ενώ ήταν φιναλίστ σε 5 ακόμα τελικούς. Σχεδόν “μόνιμη” παρουσία μιας και θα πάρει μέρος στον 7ο διαδοχικό τελικό.

* Κάτοχος 5 Κυπέλλων η Μονακό, μετρά 30 χρόνια χωρίς τρόπαιο με τελευταία κατάκτηση το 1991 (1-0 επί της Μαρσέιγ με γκολ του Πασί στο 90′ με προπονητή τον Αρσέν Βενγκέρ).

* Τελευταία μεταξύ τους συνάντηση σε τελικό το 2010. Νικήτρια η Παρί Σ.Ζ. με σκορ 1-0 στην παράταση (105′ Οαρό, κ.δ. 0-0).  

Ρεπορτάζ

Πολύ εύκολη η αποστολή της στον ημιτελικό απέναντι στην ερασιτεχνική Βαλιέρ (ομάδα 4ης κατηγορίας). Παρά το αρχικό σοκ του 1-0 στο 20’, έβαλε τα “καλά” της και πήρε τη νίκη-πρόκριση με 1-5. Το ματς άλλαξε μορφή από τη στιγμή που ανέλαβε δράση ο πολύπειρος Φάμπρεγας που σημείωσε ένα γκολ και δύο ασίστ. 

Μπαίνει στον φετινό τελικό με καλή ψυχολογία. Φτερά στα πόδια η νίκη 2-1 εντός επί της Ρεν για την προτελευταία αγωνιστική του πρωτθλήματος, με εξαιρετικό τον χαφ Γκολόβιν που πρόλαβε στο ημίωρο να ανοίξει δώσει ασίστ στον Μπεν Γεντέρ και να κάνει το 2-0, κάνοντας πιο εύκολη την αποστολή στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. 

Με τους 3 βαθμούς, διατήρησε το σερί νικών αλλά κυρίως το οριακό προβάδισμα (1β.) από την 4η Λυών στο κυνήγι του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκετά δύσκολο το έργο της, καθώς την προσεχή Κυριακή φιλοξενείται από τη Λανς που επίσης έχει ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο για μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό, ο Κροάτης τεχνικός Νίκο Κόβατς. “Για να κατακτήσουμε το τρόπαιο πρέπει να φτάσουμε στο μάξιμουμ απόδοσης απέναντι στην Παρί Σ.Ζ., όμως φτάσαμε μέχρι εδώ για να τα καταφέρουμε. Η πίεση είναι στους αντιπάλους μας, γνωρίζουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε και το αποδεικνύουν οι φετινές νίκες μας”, υπογράμμισε.

Αγωνιστικά Νέα

Ευχάριστα τα νέα για τον κόουτς Νίκο Κόβατς που είδε τους φορ Γιόβετιτς, Πελέγκρι να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή. Επιπλέον, επιστρέφει στην αποστολή ο χαφ Σοφιάν Ντιόπ που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες. Κάτω από τα δοκάρια και στον τελικό ο αναπληρωματικός (στους αγώνες πρωταθλήματος) γκολκίπερ Μαζέσκι, όπως και σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου.

Ρεπορτάζ

Χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι (5-6) μετά το 2-2 στην κανονική διάρκεια για να κάμψει την αντίσταση της Μονπελιέ στον ημιτελικό της προηγούμενης εβδομάδας. Τα δύο γκολ του Μ’Μπαπέ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων όπως και οι δεκάδες ευκαιρίες δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν μια εύκολη πρόκριση, καθώς δέχθηκε τα γκολ στο 45′ και το 83′ φανερώνοντας σε ένα ακόμη φετινό ματς αμυντικά κενά.

Στο πρωτάθλημα όσο ζει, ελπίζει. Την περασμένη Κυριακή έκανε απλά το χρέος της, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 4-0 εντός έδρας της Ρεμς, που έπαιξε σχεδόν ολόκληρο το ματς με 10 παίκτες (απευθείας αποβολή και πέναλτι στο 10’). Πρωταγωνιστές και πάλι οι Νεϊμάρ (γκολ και ασίστ), Μ’Μπαπέ (γκολ) στο α’ ημίχρονο για να πάρουν τη σκυτάλη οι Μαρκίνιος και Κιν στο χορό των γκολ.

Λίγο πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πλησίασε την πρωτοπόρο Λιλ στην ελάχιστη διαφορά με την γκέλα της τελευταίας με τη Σεντ Ετιέν (0-0). Με καλύτερο δικό της αποτέλεσμα την Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική, θα παραμείνει πρωταθλήτρια.

Απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του, δείχνει ο κόουτς Ποτσετίνο. “Οι τελικοί είναι για να κερδίζονται και μια μεγάλη ομάδα όπως η Παρί Σ.Ζ. είναι εδώ για να πετύχει. Είμαστε εντός δύο στόχων και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Μπορεί να ηττηθήκαμε στα δύο προηγούμενα ραντεβού, αλλά αυτό το ματς είναι εντελώς διαφορετικό. Είμαι ήρεμος και ανυπομονώ για τον μεγάλο τελικό”, τόνισε ο Αργεντίνος.

Αγωνιστικά Νέα

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο δεν υπολογίζει στους πλάγιους Μπερνάτ, Κουρζαβά όπως και τον χαφ Βεράτι που είναι τραυματίες. Τιμωρημένοι είναι ο Κιμπεμπέ (στόπερ) που αποβλήθηκε στο ματς πρωταθλήματος με τη Ρεν (3 αγων.) και ο Νεϊμάρ (φορ) που συμπλήρωσε κάρτες με αυτή που δέχθηκε στον ημιτελικό απέναντι στη Μονπελιέ.

Casino