Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Η Γιουβέντους συνεχίζει να παίζει στοχεύοντας αποκλειστικά στο αποτέλεσμα, χωρίς να την ενδιαφέρει ότι το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει είναι… αποκρουστικό. Η Σεβίλλη έχει βελτιωθεί πολύ με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της και φυσικά έχει το know how στη διοργάνωση. Δεν θα λέγαμε όχι σε όποιον κυνηγήσει την κόντρα του φαβορί. Θα επιλέξουμε πάντως να κινηθούμε πιο συντηρητικά επιλέγοντας το under 2,5 σε απόδοση 1.65 στην Betsson. Ειδικό στοίχημα το Χ ημίχρονο στο 2.05.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ
Facts Αγώνα
* Πρώτος ημιτελικός του Γιουρόπα Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.
* Τέσσερις οι προηγούμενες συναντήσεις τους, όλες στο Τσάμπιονς Λιγκ, τις σεζόν 2015-16 και 2016-17. 2-1-1 υπέρ της Γιουβέντους, 1-1-0 στο Τορίνο.
* Η Γιουβέντους παραμένει αήττητη εντός έδρας στο Γιουρόπα Λιγκ: 5-7-0, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα στα 6 από αυτά.
* Η Σεβίλλη μετρά 6 νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της στο Γιουρόπα Λιγκ κόντρα σε ιταλικές ομάδες. Όλες ήταν σε νοκ άουτ φάση. Πιο πρόσφατη ο τελικός με την Ίντερ το 2020.
* Τις 4 προηγούμενες φορές που η Σεβίλλη έφτασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, στο τέλος κατέκτησε και το τρόπαιο (2014, 2015, 2016, 2020).
Έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα -εν αναμονή φυσικά των δικαστικών εξελίξεων- με το διπλό στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα (0-2). Ο Αλέγκρι αποφάσισε να δώσει την μπάλα στην αντίπαλό του και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 56’ ο πιτσιρικάς Ίλινγκ-Τζούνιορ άνοιξε το σκορ, στο 89’ σώθηκε από το δοκάρι και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βλάχοβιτς διπλασίασε τα τέρματά της.
Ανέβηκε στη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενη και την ήττα της Λάτσιο από τη Μίλαν, μια ημέρα νωρίτερα, διατηρώντας το +5 από την πέμπτη στη βαθμολογία Μίλαν. Θετικό ότι έχει πολύ βατό πρόγραμμα μέχρι το φινάλε, καθώς έχει να υποδεχτεί Κρεμονέζε και Μίλαν και να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Έμπολι και Ουντινέζε.
Στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Νίκησε 1-0 στο πρώτο ματς στο Τορίνο και πήρε 1-1 στη ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.
Άξιο αναφοράς ότι έχει ηττηθεί και στα δύο τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της από ισπανικές ομάδες, μένοντας σε αμφότερα στο μηδέν ενεργητικό (με Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ). Πρέπει όμως επίσης να τονίσουμε ότι έχει προκριθεί στις δύο πιο πρόσφατες συμμετοχές της σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης: το 2014-15 απέκλεισε τη Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το 2016-17 τη Μονακό, επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία έπειτα από τη νίκη στο Μπέργκαμο. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που πανηγυρίστηκε το δεύτερο γκολ, γιατί δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που δεν τα παρατά ποτέ. Η Σεβίλλη είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, όμως εμείς θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά» ανέφερε ο Μαξ Αλέγκρι.
Τραυματίας ο μπακ Ντε Σίλιο. Νέα απώλεια ο στόπερ Μπρέμερ. Δύο οι σκέψεις του Αλέγκρι: είτε θα ξεκινήσει με 3-5-1-1 με τον Βλάχοβιτς στην κορυφή και τον Ντι Μαρία λίγο πιο πίσω του είτε με 4-3-3. Στη δεύτερη περίπτωση η τριάδα στην επίθεση θα αποτελείται από τους Κιέζα, Βλάχοβιτς, Ντι Μαρία, ο Κόστιτς θα μείνει στον πάγκο και ο Κουαδράδο θα οπισθοχωρήσει στη θέση του δεξιού μπακ. Μια θέση επίσης στην άμυνα διεκδικούν οι Άλεξ Σάντρο και Γκάτι.
Άλλαξε κατεύθυνση μετά την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία, παίζει καλύτερα, πιο απλά και προσπαθεί να σώσει ό,τι προλαβαίνει από μια δύσκολη σεζόν. Προέρχεται από νίκη στο πρωτάθλημα επί της Εσπανιόλ (3-2) την περασμένη Πέμπτη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», χάρη σε ένα γκολ του Γκέιγ στο 88’.
Πέντε νίκες στις τελευταίες επτά αγωνιστικές της LaLiga για τη Σεβίλλη κι από κει που κοιτούσε με άγχος τη μάχη για την παραμονή, πλέον αρχίζει να βλέπει ανοιχτό τον δρόμο για την έβδομη θέση, που οριστικά και αμετάκλητα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ακολουθεί την Κυριακή η Βαγιαδολίδ εκτός έδρας, αν και ασφαλώς προτεραιότητα για όλους στο κλαμπ αποτελούν οι δύο ημιτελικοί με τη Γιουβέντους.
«Για το σύλλογο, το να φτάσει στον τελικό είναι απλά μια συνέχεια σε ό,τι κάνει τα τελευταία χρόνια. Είναι συνηθισμένοι. Για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, θα ήταν ό,τι πιο μεγάλο έχει πετύχει στην καριέρα μου. Η ομάδα από κει που σκεφτόταν την παραμονή, πλέον πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει το Γιουρόπα Λιγκ. Το μόνο που λέω στους ποδοσφαιριστές μου είναι να κοιτάνε το επόμενο παιχνίδι και τίποτα πιο πέρα», το σχόλιο του Βάσκου προπονητή.
Σταθερά τραυματίας ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Μαρκάο, δεν είναι δηλωμένος στην Ευρώπη ο μέσος Γκέιγ, ενώ αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις και δεν ταξίδεψαν στο Τορίνο οι μέσοι Χορδάν και Σούσο. Αντίθετα, ξεπέρασε έναν μικροτραυματισμό και ακολούθησε την αποστολή ο εξτρέμ Λαμέλα.