Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Βάσει εικόνας των δύο ομάδων, λογικός μοιάζει ο φαβοριτισμός της ΑΕΚ. Αγοράζεται το 2.20 του άσου στο Pamestoixima.gr, λογική βάσει εκατέρωθεν επιδόσεων και οποιαδήποτε αγορά χτισμένη στα -πολλά και από τις δυο πλευρές- γκολ. Εν τέλει, προτιμάται στα όρια του διπλασιασμού ένας… συγκερασμός: combo του 1Χ με το g/g στο 1.92 του Pamestoixima.gr.
Bet builder
1X + G/G + Over 2,5
Ειδικά στοιχήματα
Over 1,5 και στα 2 ημίχρονα
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕΚ - ΑΓΙΑΞ
Facts Αγώνα
- Αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στον όμιλο, θα αναμετρηθούν στην ενδιάμεση νοκ-άουτ φάση με τις τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση θα συνεχίσουν την πορεία τους στο Κόνφερενς Λιγκ.
- Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Πόντοι στα μεταξύ τους παιχνίδια. 2) 2. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια.
- Στην περίπτωση που έχουμε ισοβαθμία σε περισσότερες από δύο ομάδες και μετά από τα παραπάνω κριτήρια δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες, τότε εξετάζονται τα παρακάτω κριτήρια, μόνο για τις δύο ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες.
- 1) Συντελεστής των γκολ σε όλα τα ματς του γκρουπ. 2) Καλύτερη επίθεση. 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση. 4) Περισσότερες νίκες. 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες. 6) Πόντοι πειθαρχίας (κόκκινη κάρτα=3 πόντοι, κίτρινη κάρτα=1 πόντος, δύο κίτρινες κάρτες=3 πόντοι). 7) Θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA.
- ΑΕΚ και Άγιαξ αναμετρήθηκαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2018-19: 3-0 στο Άμστερνταμ και 2-0 στην Αθήνα οι νίκες του «Αίαντα».
- 1-1-10 έχει η ΑΕΚ κόντρα σε ολλανδικές ομάδες, το εντός έδρας 1-0 επί της PSV στις 21/10/1992 στο α’ ματς του 2ου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ τότε, η μόνη της νίκη. Σε αυτά τα παιχνίδια η Ένωση μετράει 10/11 n/g.
9/11 g/g και 7/11 over ο ως τώρα απολογισμός της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις. - 12-6-3 μετράει ο Άγιαξ κόντρα σε ελληνικές ομάδες, 5-3-2 στις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Οι 2 ήττες του έχουν καταγραφεί από τον Ολυμπιακό, στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1983-84 (2-0) και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 1998-99 (1-0), στα μόνα παιχνίδια στην Ελλάδα που ο «Αίαντας» δεν σκόραρε, όντας έκτοτε αήττητος στις 5 επόμενες επισκέψεις του (3-2-0) και στα 11 ανεξαρτήτως έδρας παιχνιδιών του με ελληνικές ομάδες.
- Ο Άγιαξ έχει ηττηθεί στα 5 από τα 6 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρώπη (1-0-5).
- Ο Άμραμπατ μέχρι 13 ετών αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Άγιαξ.
Δείτε προγνωστικα γιουροπα λιγκ
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ. ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Ονειρεμένο το ξεκίνημά της στον όμιλο. Με μυθικό παιχνίδι έκλεισε το σπίτι της Μπράιτον στο παρθενικό παιχνίδι των «γλάρων» σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προηγήθηκε νωρίς, είχε ευκαιρίες και για το 0-2, ισοφαρίστηκε με πέναλτι, προηγήθηκε ξανά πριν βγει το ημίχρονο, ισοφαρίστηκε και πάλι με πέναλτι και συνεχίζοντας μέχρι τέλους να κυνηγάει και τρίτο γκολ, το βρήκε (86’), χωρίς αυτή τη φορά να δεχτεί καμία απάντηση, πανηγυρίζοντας ένα τεράστιο διπλό (3-2).
Αποτέλεσμα που με το… καλημέρα αλλάζει τη δυναμική της Ένωσης στον όμιλο. Και από εκεί που κανείς δεν της έδινε τύχη και σοβαρές πιθανότητες, πλέον έχει βρεθεί μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία να μπει για τα καλά στο κεφάλι του γκρουπ -και τι γκρουπ…- με μια δεύτερη νίκη στη σειρά και τουλάχιστον να κάνει ένα τεράστιο βήμα για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια (τουλάχιστον μέσω της 3ης θέσης και έκτοτε των νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ).
Στο μεσοδιάστημα των δύο ευρωπαϊκών παιχνιδιών, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν με ανατροπή από τη Λεωφόρο, έφτασαν -για ακόμη μια φορά- στο +90’ για να κερδίσουν τον Ατρόμητο, την περασμένη Δευτέρα όμως στο Ηράκλειο, κάνοντας πιθανώς τη χειρότερη εμφάνισή τους επί ημερών Ματίας Αλμέιδα, ηττήθηκαν δίκαια από τον ΟΦΗ (με 2-0).
Προφανές ζητούμενο προς άμεση βελτίωση και διόρθωση τα γκολ που συνεχίζουν να έρχονται στην άμυνα -έχουν δεχτεί και στα 11 φετινά παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις-, θέμα διαχείρισης πλέον το -7 που τους χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (με παιχνίδι λιγότερο, που «ξεχρεώνεται» την Κυριακή με τη φιλοξενία του Παναιτωλικού στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Super League).
Τα πάντα βέβαια πλέον στρέφονται γύρω από το ματς με τον Άγιαξ και της μεγάλης ευκαιρίας που παρουσιάζεται στους «κιτρινόμαυρους» για να αλλάξουν οριστικά το στάτους τους στο Γιουρόπα Λιγκ.
«Η νίκη επί της Μπράιτον ήταν σημαντική. Δεν αλλάζει όμως τίποτα στη νοοτροπία μας και στη σκέψη μας για το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με ιστορία. Έναν αντίπαλο που σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αναγνωρίσιμος για τον τρόπο του παιχνιδιού του. Μας περιμένει ακόμη ένα δύσκολο ματς, όπως αυτό με την Μπράιτον», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός.
Διαθέσιμοι έχοντας ξεπεράσει τραυματισμούς και ενοχλήσεις οι Βίντα (βασικός στόπερ), Γιόνσον (βασικός αμ. χαφ), Άμραμπατ (εξτρέμ), επιστρέφουν έχοντας πάρει ανάσες στο παιχνίδι του Ηρακλείου ο Χατζισαφί (βασικός αρ. μπακ), αλλά και ο τιμωρημένος Σιντιμπέ (δ. μπακ), μοναδική έτσι, αλλά πολύ σημαντική απώλεια ο Γκαρσία (επ.), ύστερα από τη νέα θλάση την οποία υπέστη.
Ανοιχτό άφησε ο Αλμέιδα το αν οι προερχόμενοι από τραυματισμούς Βίντα και Μουκουντί θα ξεκινήσουν στην πρώτη από τις εκκρεμότητες των γηπεδούχων, με τη δεύτερη να είναι η σύνθεση του επιθετικού διδύμου: ο Αραούχο είναι σίγουρος, Τσούμπερ ή Πόνσε ο παρτενέρ του.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως εκτός ευρωπαϊκής λίστας έχουν μείνει οι Ζίνι (επ.), ο Βαν Βέερτ (φορ) και ο μακροχρόνια τραυματίας Φερνάντες (χαφ).
Το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Βάαλβαϊκ διακόπηκε στο 84’ με το σκορ στο 3-2 υπέρ του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων (έχασε τις αισθήσεις του από χτύπημα στο κεφάλι). Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, ενώ όπως αποφάσισε η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, τα εναπομείναντα λεπτά θα παιχθούν στις 6 Δεκεμβρίου.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο «Αίαντας» ήταν συνολικά καλύτερος από τον αντίπαλό του (διπλάσιες τελικές και 62% κατοχή μπάλας), αλλά για μία ακόμη φορά εμφάνισε σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα. Την προσεχή Κυριακή θα υποδεχθεί στο Άμστερνταμ την Άλκμααρ.
Στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις και έξι συνολικά γκολ, παραχώρησε 3-3 στη Μαρσέιγ. Μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 2-0 στο 20’, αλλά οι Γάλλοι έβγαλαν αντίδραση φέρνοντας στο ματς στα ίσα στο 38’. Στις αρχές του δευτέρου μέρους πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ (52’), αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να το κρατήσει, με το τελικό 3-3 να διαμορφώνεται στο 78’.
Το κλίμα στο εσωτερικό του παραμένει βαρύ, καθώς βιώνει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας του. Ήδη υπήρξαν οι παραιτήσεις του αθλητικού διευθυντή Μίσλιντατ και του πρόεδρου του εποπτικού συμβουλίου Ερίνχα, ενώ σε δυσμενή θέση βρίσκεται και ο προπονητής Στέιν, ο οποίος «παίζει το κεφάλι του» στα ματς με ΑΕΚ και Άλκμααρ. Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ επιστρέφει στον «Αίαντα» για να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο.
«Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και το απέδειξε με τη νίκη της στην έδρα της Μπράιτον. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει φαβορί. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα είναι ωραίο για τον κόσμο να γίνει ένα ανοιχτό ματς, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κερδίσουμε. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Δεχόμαστε εύκολα γκολ, αλλά δουλεύουμε για να αποκτήσουμε σταθερότητα», ανέφερε σχετικά με το σημερινό παιχνίδι ο Στέιν.
Τιμωρημένος ο ταλαντούχος μέσος Φος που αποβλήθηκε στο ματς με τη Μαρσέιγ. Θα τον αντικαταστήσει πιθανότατα ο Ταχίροβιτς. Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός χαφ Μάνσβερκ και ο βασικός τερματοφύλακας Ρούλι.