Τι παίζει σήμερα Κουπόνι Aναλύσεις
Μάκης Μηνδρινός
Μάκης Μηνδρινός Δες όλα τα άρθρα του
Στοιχηματικές:

NoviBet

Το παιχνίδι όπως θα ήθελες να είναι!
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

VistaBet

Εδώ κάνεις παιχνίδι!
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Χαιρετώ! Ωρα για απολογισμό λοιπόν. Το φετινό εγχείρημα, με το Betsellers να περνάει στη συνδρομητική εποχή, ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο. Οσα χρόνια και να είσαι στην… πιάτσα (τη στοιχηματική εν προκειμένω) δεν είναι εύκολο να «ζητάς» χρήματα από κάποιον. Εστω κι αν για τα δεδομένα της αγοράς η συνδρομή ήταν από τις μικρότερες (αν όχι η μικρότερη) που κυκλοφορεί.

Με νέες στήλες (μία για Ιππόδρομο και μία για Μπάσκετ) και με τον Billara στα… όπλα και με πολύ μεγάλη παρουσία στο ανανεωμένο chat, είπαμε να το τολμήσουμε και η αλήθεια είναι ότι η στήριξη ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το γνωρίζαμε καλά και ήταν ένας από τους λόγους που τολμήσαμε να πάμε στην συνδρομητική εποχή, όμως επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο: το Betsellers με το πέρασμα των χρόνων έγινε κάτι παραπάνω από ένα «tipsterάδικο» site.

Μέσα από το betsellers όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μια τρομερή παρέα που προσεγγίζει το στοίχημα με το δικό της τρόπο. Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν το βήμα και πλέον αρθρογραφούν σε στοιχηματικές εφημερίδες και sites. Υπάρχουν άλλοι που καθημερινά δίνουν τις αναλύσεις και τις προτάσεις τους μέσα από το chat. Είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ, είτε για τένις, είτε ακόμα και για… Eurovision.

Με πολύ μεγάλη χαρά μπορούμε να πούμε ότι το Betsellers δεν είναι μόνο ο Billaras, ο Μηνδρινός, ο Ζαφείρης και ο Skotostrious όπως φαίνεται στη «βιτρίνα» του. Είναι η παρέα στο chat, είναι οι συνάξεις που κάνουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα λέμε από κοντά, είναι τα… στοιχηματικά φυντάνια που βγαίνουν μέσα από την καθημερινή επικοινωνία.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πριν πάμε στον απολογισμό, υπενθυμίζω τη διαδικασία για όποιον θέλει να μπει στην παρέα του betsellers: Μπαίνετε στο betsellers.com, πατάτε στη λέξη ΕΓΓΡΑΦΗ πάνω δεξιά και στη συνέχεια συμπληρώνετε μια πολύ απλή φόρμα εγγραφής. Η κατάθεση γίνεται είτε στην  τράπεζα, είτε ηλεκτρονικά μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει άμεσα να στείλετε το καταθετήριο-απόδειξη με φωτό στο [email protected] ώστε να ενεργοποιηθεί η συνδρομή. Στη δεύτερη περίπτωση (ηλεκτρονική πληρωμή) δεν χρειάζεται τίποτα, γίνεται αυτόματα (απλώς για να πληρώσετε μέσω κάρτας μεταφέρεστε στο περιβάλλον της viva wallet).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απολογισμός

Πάμε να δούμε και πως πήγε στοιχηματικά η πρώτη σεζόν στη συνδρομητική εποχή. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Η σεζόν (Αύγουστος 2018) ξεκίνησε δίχως κάβα περιμένοντας να ετοιμαστεί το νέο site. Και ξεκίνησε καλά, χωρίς όμως να καταγράφονται συγκεντρωτικά τα στοιχήματα. Με το που ετοιμάστηκε το site και μπήκε η κάβα, εκεί στα μέσα Οκτωβρίου, ήρθε και η προσωπική μου «κοιλιά». Ευτυχώς την ξεπεράσαμε σχετικά γρήγορα.

Με πονταρίσματα, λοιπόν, κατά 95% από Αγγλία (Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2, Νάσιοναλ Λιγκ, Νάσιοναλ Βορράς και Νάσιοναλ Νότος) το yield στο τέλος της σεζόν ήταν 17,82%. Το ποσοστό είναι μεγάλο και αν μου έλεγαν τώρα να υπογράψω ότι και του χρόνου θα ήμουν με Yield πάνω από 10%  θα υπέγραφα επί τόπου με χέρια και με πόδια. Για να θεωρείται κάποιος καλά κερδισμένος στο στοίχημα, το yield του συνηθίζουμε να λέμε ότι πρέπει να είναι 7-10%.

35 σε 121 παιχνίδια κι όμως…

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα έπαιξα συνολικά 128 αγώνες, έπιασα τους 35, έχασα τους 86 και είχα 7 επιστροφές. Αρα ήταν σαν έπαιξα 121 αγώνες. Οι συνολικές επιστροφές σε μονάδες ήταν 56,66 και το yield 17,82%. Για να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, είναι το ποσοστό καθαρού κέρδος. Και αν απορείτε πώς γίνεται από τη στιγμή που έπιασα μόλις 35 σε 121 ματς να έχω τέτοιες επιστροφές και yield, η απάντηση είναι απλή: «απόδοση».

Οι αποδόσεις που έπαιξα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι πήραμε αρκετές φορές και καλύψεις. Δεν είναι, όμως, μόνο η απόδοση. Τη μεγάλη διαφορά, το ξεπέταγμα, την έκανε ένα σύστημα. Ναι μεν πήγα κυρίως με μονά αποδεκτά σε όλη τη σεζόν, όμως η διαφορά (σε μονάδες) έγινε στις 27 Απριλίου, όταν πέρασε ατόφιο ένα σύστημα 2-3 με Γουίμπλεντον, Μάκλσφιλντ και Νιούπορτ. Μπορεί οι αποδόσεις σ’ αυτά τα τρία ματς να μην ήταν πολύ μεγάλες, όμως το σύστημα έφερε 55,71 μονάδες καθαρό κέρδος. Που σημαίνει το κέρδος της σεζόν!

Ο μέσος όρος απόδοσης των πιασμένων σημείων ήταν 3,54. Ανεξάρτητα αν τα πληρώθηκα ή όχι. Υπολογίζω δηλαδή και τα παιχνίδια που παίχτηκαν και πέρασαν, αλλά δεν με πλήρωσαν επειδή μπορεί να τα είχα σε δυάδα ή σε κάποιο σύστημα που δεν έφερε τίποτα πίσω. Από εκείνα που παίχτηκαν και με πλήρωσαν ο μέσος όρος απόδοσης ήταν πιο ψηλά, στο 3,89. Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος που το yield είναι τόσο ψηλά συγκριτικά με τα συνολικά πιασμένα σημεία που είχα.

«Απίθανο» Κύπελλο και «τρέλα» με Βορρά και Νότο!

Είπαμε ότι ασχολήθηκα εξ ολοκλήρου με την Αγγλία και τις 7 κατηγορίες. Συν τα Κύπελλα στην Αγγλία. Πάμε να τα δούμε ανά πρωτάθλημα.

Πρέμιερ Λιγκ

Για τους πιο παλιούς, ίσως να θυμάστε ότι πέρσι η Πρέμιερ Λιγκ ήταν το πρωτάθλημα που πήγε καλύτερα στοιχηματικά από οποιοδήποτε άλλο. Φέτος έπαιξα πολύ λιγότερο Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια έπαιξα μόλις 7 ματς σε όλη τη σεζόν! Το ένα ήταν over και το άλλο ένα φαβορί. Και μάλιστα το φαβορί πέρασε (Φούλαμ – Χάντερσφιλντ 1-0 σε απόδοση 2,15). Αυτό μαζί με την Μπέρνλι (Χάντερσφιλντ – Μπέρνλι 1-2 σε απόδοση 4,20) ήταν τα 2 που έπιασα στα 7 που έπαιξα .

Τσάμπιονσιπ

Εδώ φέτος έπαιξα τα περισσότερα ματς από οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα. Συνολικά 24 παιχνίδια. Από αυτά έπιασα τα 7 και στο άλλο είχα επιστροφή. Αρα 7 στα 23. Μέσος όρος απόδοσης 2,94. Το ταμείο αν είχα παίξει μόνο αυτά τα ματς μονά αποδεκτά και ισόποσα θα ήταν σχεδόν μηδέν. Ούτε νίκη, ούτε ήττα.

Λιγκ 1

Εδώ έπαιξα συνολικά 15 ματς. Επιασα τα 5 με μέσο όρο απόδοσης 3,44. Αν τα έπαιζα όλα αυτά τα 15 ματς μονά και ισόποσα στο τέλος θα είχα ένα μικρό κέρδος. Ξεχωρίζει το 5,25 της Μπράντφορντ στην έδρα της Ρότσντεϊλ, στις 29 Δεκέμβρη.

Λιγκ 2

Δεν ήταν τόσο καλή η Λιγκ 2 φέτος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επαιξα 16 παιχνίδια και έπιασα μόλις τα 4, ενώ σε ένα είχα επιστροφή. Δηλαδή 4 στα 15. Μέσος όρος απόδοσης χαμηλός για τα δεδομένα μου, στο 2,71. Προφανώς αν τα έπαιζα μονά αποδεκτά και ισόποσα στο τέλος θα ήμουν χαμένος.

Νάσιοναλ

Δεν ήταν καλή ούτε η Νάσιοναλ Λιγκ, αν και στο μυαλό μου – πριν δω το εξέλ – νόμιζα ότι είχε πάει καλύτερα. Επαιξα συνολικά 14 παιχνίδια και έπιασα μόλις τα δύο: Χάρογκεϊτ – Σάλφορντ 2 στο 3,20 τον Μάρτη και Σόλιχαλ – Μπάροου 2 dnb στο 3,25. Είχα και δύο επιστροφές. Αρα σύνολο 2 πιασμένα σε 12 ματς.

Νάσιοναλ Βορράς/Νότος

Οι δύο πολύ μικρούλες πήγαν εξαιρετικά φέτος! Και στις δύο κατηγορίες έπαιξα συνολικά 19 ματς (9 Βορρά και 10 Νότο). Επιασα τα 9 και σε ένα είχα επιστροφή. Αρα έπιασα τα μισά (9 στα 18). Ο μέσος όρος απόδοσης στα πιασμένα ήταν 3,65, με highlight το διπλό της Κόνκορντ στην έδρα της Ιστμπουρν, στο 5,60. Προφανώς θα κέρδιζα αν τα έπαιζα μονά και ισόποσα: το roi (return on investment) μόνο σ’ αυτές τις δύο κατηγορίες είναι 182,5!

Νάσιοναλ Λιγκ Βορράς Νότος - Προγνωστικά - Μηνδρινός

 

Κύπελλα

Το Κύπελλο Αγγλίας ήταν επίσης εντυπωσιακά καλό. Επαιξα 17 ματς, στο ένα είχα επιστροφή, άρα 16 παιχνίδια. Επιασα τα 7 και ο μέσος όρος απόδοσης ήταν 4,72! Το roi στο εξωπραγματικό 206! Δεν το θυμάμαι αυτό να έχει συμβεί ποτέ στο προσωπικό μου παιχνίδι. Προφανώς δεν έχει νόημα να ψάχνουμε roi σε κάθε κατηγορία, γιατί πολύ απλά δεν θα παίζαμε ποτέ σε μία σεζόν μόνο μία κατηγορία. Κουβέντα κάνουμε για να βγάλουμε τα συμπεράσματα που πρέπει…

Στα υπόλοιπα Κύπελλα, ένα ματς Λιγκ Καπ έπαιξα όλο κι όλο και ένα Λιγκ Τρόφι. Χάθηκαν αμφότερα (Μπόρνμουθ – Νόριτς 2-1 και Πόρτσμουθ – Αρσεναλ U21 2-1).

Κύπελλο Αγγλίας Προγνωστικά - Μηνδρινός

 

Υπόλοιπα

Επαιξα και κάποια Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά στις δύο διοργανώσεις, μαζί με τα fun bet στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξα 7 ματς. Και έπιασα μόνο μια ισοπαλία στο Ιντερ – Μπαρτσελόνα.

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα είναι πασιφανές. Οι δύο πολύ μικρές (Νάσιοναλ Βορράς και Νότος) μαζί με το Κύπελλο Αγγλίας πήγαν εντυπωσιακά καλά. Καλύτερα και από το «φυσιολογικό». Το Κύπελλο είναι και θέμα συγκυριών, χημείας, παίζουν πολλοί παράγοντες.

Χαίρομαι διπλά που τα καλύτερα πρωταθλήματα φέτος ήταν ο Βορράς και ο Νότος της Νάσιοναλ Λιγκ. Πέρσι, στην πρώτη σεζόν που ασχολήθηκα σοβαρά μ’ αυτές, δεν είχαν πάει τόσο καλά. Φέτος δεν πήγαν στράφι οι πάρα πολλές ώρες που ασχοληθήκαμε μ’ αυτές τις κατηγορίες. Υπολογίστε ότι χρειάζονται σχεδόν διπλάσιες ώρες μελέτης στην καθεμία από αυτές τις κατηγορίες σε σχέση με τις «κανονικές». Είναι πολύ πιο δύσκολη η πληροφορία, η ειδησεογραφία, όλα! Είναι διπλή η χαρά επειδή είναι πρωταθλήματα που δεν ασχολείται κανείς στην Ελλάδα και που αποδεικνύεται πως έχει ψωμάκι!

Κλείνοντας, υπενθυμίζω κάτι πολύ σημαντικό: ιδανικό για μένα είναι αν κάποιος ασχολείται σοβαρά με το στοίχημα, να εστιάζει σε συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Αν προσπαθήσει να έχε άποψη για όλα, πιθανότατα δεν θα μάθει κανένα καλά. Χρειάζεται εξειδίκευση, χρειάζεται να γίνεται focus σε συγκεκριμένα πρωταθλήματα, ώστε να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα. Επίσης, είναι σημαντικό κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο να γίνεται ένα διάλειμμα. Αλλοι επιλέγουν το καλοκαίρι (όπως εγώ, καθώς ασχολούμαι με την Αγγλία), άλλοι τον Ιανουάριο (οι «Γερμανοί»), άλλοι τον χειμώνα (όσοι παίζουν Σκανδιναβία). Ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει αυτό το διάλειμμα, είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους.

Οι Αγγλίες ξεκινούν πάλι αρχές Αυγούστου, οπότε θα είμαστε στις επάλξεις από τέλος Ιουλίου. Λιγότερο από μήνας δηλαδή. Θα κάνουμε τα κλασικά μας previews, θα αναλύσουμε κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά και θα κάνουμε τα πρώτα μας πονταρίσματα. Μέχρι τότε να περνάτε καλά και να προσέχετε! Καλές βουτιές!

 

Περισσότερα προγνωστικά

Χρηστος Χρυσαΐτης

Σημεία από Αργεντινή, Παραγουάη και Προολυμπιακό!

Επαναρχίζει απόψε το πρωτάθλημα Αργεντινής με τέσσερα παιχνίδια για τη 17η αγωνιστική. Επίσης ξεκινά η 2η αγωνιστική στην Παραγουάη με δύο αναμετρήσεις και συνεχίζεται το…

Θανασης Κυλωνης

Τέσσερα γαλλικά σημεία

Τέσσερα σημεία από Γαλλία στη σημερινή στήλη...

Βαγγελης Κωστογλου

Πιο φορμαρισμένες από ποτέ

Δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας δοκιμάζονται μακριά από τα γήπεδά τους αυτή την αγωνιστική.

Δημητρης Λιαργκοβας

Τρία σημεία και ένα combo του 7.95

Οι γηπεδούχοι έχουν την τιμητική τους στην 21η «στροφή» της Ligue 2. Τέσσερις οι επιλογές, τρία σημεία και ένα combo με απόδοση που πλησιάζει το οκτώ.

Θανασης Κελαντωνης

Για τον «Μούκι» Μπάναχ

Η στροφή της Μπούντεσλιγκα στα κλασσικά εννιάρια, η φαγούρα του Μπόμπιτς και της Κολωνίας.

Περισσότερα Προγνωστικά