Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

04.02.21|08:53

Σάββας Σπανούδης Σάββας Σπανούδης

Ταινίες, εν όψει Οσκαρ!

ταινίες-εν-όψει-οσκαρ-172984

Τον Απρίλιο του 2021 θα διεξαχθεί η 93η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, δύο μήνες δηλαδή μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία, που ήταν η 28η Φεβρουαρίου. Είναι μόλις η τέταρτη φορά που αναβάλλεται η τελετή, ενώ τα Οσκαρ 2021 θα είναι τα πρώτα μετά τα έκτα Βραβεία (1934), όπου ταινίες από δύο διαφορετικά ημερολογιακά έτη θα είναι υποψήφιες στην ίδια τελετή.Τις υποψήφιες για Οσκαρ ταινίες θα τις μάθουμε τον Μάρτιο, υπάρχουν όμως ήδη διαθέσιμα στοιχήματα, με τις στοιχηματικές να προσφέρουν περίπου 50 φιλμ για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας 2021, ανάλογα με τις κριτικές, το αντίκτυπο, τη φημολογία, και τα όποια εισιτήρια έχουν κάνει κάποιες από αυτές που πρόλαβαν να βγουν στους κινηματογράφους. 

 

 

Nomadland

Χαμηλότερη τιμή για ανάδειξη καλύτερης ταινίας αυτήν τη στιγμή με απόδοση 3.50 ως 5.00 -ανάλογα την εταιρία- είναι το Nomadland της 38χρονης Κινέζας Κλοέ Ζαό, με πρωταγωνίστρια την 63χρονη Φράνσις ΜακΝτόναλντ, αυτήν που πριν από τρία χρόνια πήρε το Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Τη μουσική στο Nomadland έχει επιμεληθεί ο σχετικά γνωστός και στην Ελλάδα -οι δουλειές του κυκλοφορούν στα ελάχιστα δισκοπωλεία που έχουν απομείνει- Λουντοβίκο Εϊνάουντι.

Mank

To Mank προσφέρεται ως η δεύτερη πιθανότερη για καλύτερη ταινία 2021, με απόδοση από 6.00 ως 7.00. Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Φίντσερ, δημιουργού των Seven, Fight Club, Gone Girl, αλλά και των βίντεο κλιπ Vogue (Madonna), Freedom ’90 (George Michael), Who Is It? (Michael Jackson). Πρωταγωνιστούν οι Γκάρι Ολντμαν (Οσκαρ α’ ανδρικού πρόπερσι για το Darkest Hour), Αμάντα Σέιφριντ, Λίλι Κόλινς. Η ταινία είναι ασπρόμαυρη, ενώ η μουσική είναι των Τρεντ Ρέζνορ και Ατικους Ρος, οι οποίοι κέρδισαν το όσκαρ καλύτερης μουσικής για το The Social Network, επίσης σκηνοθεσίας Φίντσερ (2010). Το Mank θα μπορούμε να το δούμε από το Netflix την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

mank oscar 2021

The Trial of the Chicago 7

Στο The Social Network είχε συμβάλει και ο Ααρον Σόρκιν, κερδίζοντας το Οσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Ο 59χρονος είναι ο σκηνοθέτης του The Trial of the Chicago 7, ταινία που παίζεται ήδη στο Netflix, και προσφέρει ενημέρωση και χιούμορ μέσα από τα τεκταινόμενα όλους εκείνους τους μήνες που διήρκεσε η δίκη 8 ανθρώπων για τις ταραχές στο εθνικό συνέδριο του 1968 στο Σικάγο. Στο 8.00 το να πάρει το βραβείο Οσκαρ η ταινία αυτή, με τους πολλούς γνωστούς ηθοποιούς, από τους οποίους ξεχωρίσαμε για την ερμηνεία του τον Σάσα Μπάρον Κόεν (Βorat). Η φωτογραφική επιμέλεια της ταινίας (cinematography) ανήκει στον Ελληνα Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, υποψήφιο για Οσκαρ στην ίδια κατηγορία για το Nebraska (2013).

the trial of chicago 7 oscar 2021

Nightmare Alley

Το Nightmare Alley δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, είναι όμως στις πρώτες επιλογές για καλύτερη ταινία (από 15.00 ως 26.00 οι αποδόσεις). Δημιουργός της είναι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, με Οσκαρ σκηνοθεσίας για το The Shape of Water το 2018. Πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί εδώ: Μπράντλεϊ Κούπερ (A Star Is Born), Κέιτ Μπλάνσετ (Blue Jasmine), Γουίλεμ Νταφόε (Platoon), Τόνι Κολέτ (The Sixth Sense), Ρίτσαρντ Τζένκινς (The Visitor), Ρούνεϊ Μάρα (The Girl with The Dragon Tattoo).

nightmare alley oscar 2021

News of The World

Το News of The World (από 11.00 ως 15.00 οι αποδόσεις) θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα στις αίθουσες, όπου και αν ανοίξουν, αλλά και στο Netflix σε κάποιες χώρες. Πρωταγωνιστεί ο Αμερικανοέλληνας πλέον Τομ Χανκς, με Οσκαρ α’ ανδρικού το ’94 και το ’95 για τα Philadelphia και Forrest Gump

news of the world oscar 2021

One Night In Miami

Οι Malcolm X (ακτιβιστής), Jim Brown (αμερικανικό ποδόσφαιρο), Σαμ Κουκ (τραγουδιστής) και Μοχάμεντ Αλι (πυγμάχος) συναντιούνται σε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι το 1964. Η συνέχεια επί της οθόνης, τα Χριστούγεννα, στην ταινία με τίτλο One Night In Miami, με απόδοση για καλύτερη ταινία στα όσκαρ, στο 15.00. Σκηνοθέτιδα η Ρετζίνα Κινγκ, νικήτρια του Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου πρόπερσι για το If Beale Street Could Talk.

one night in miami oscar 2021

Γκλεν Κλόουζ

Ανάμεσα στους 50 τίτλους που προσφέρονται στις εταιρίες για καλύτερη ταινία στα όσκαρ 2021 βρίσκεται το αναγνωρισμένο και σε κυκλοφορία εδώ και μήνες, Da 5 Bloods του Σπάικ Λι (από 10.00 ως 20.00), όπως και το Hillbilly Elegy (από 10.00 ως 40.00), το οποίο θεωρούμε ότι δεν θα κάνει κάτι ως ταινία, πιθανόν όμως να τα καταφέρει στους ρόλους, εκεί που η «γιαγιά» Γκλεν Κλόουζ και η «μάνα» Εϊμι Ανταμς, «σηκώνουν» όλη την ταινία πάνω τους. Τέσσερις φορές υποψήφια για Οσκαρ α’ γυναικείου ρόλου και τρεις για β’ η 73χρονη σήμερα Γκεν Κλόουζ, δεν έχει κατακτήσει ακόμα το αγαλματάκι της Ακαδημίας. Ο 11 φορές υποψήφιος για Οσκαρ και μία φορά νικητής, το 1994 για το The Lion King, Χανς Τσίμερ, έχει γράψει τη μουσική. 

glenn close 2021

Λάουρα Παουζίνι

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες στην κατηγορία «καλύτερο τραγούδι» θα θέλαμε να δούμε το Io Si της Λάουρα Παουζίνι, γνωστή στην Ελλάδα κυρίως για το La Solitudine (1993). To Io Si ακούγεται στο τέλος του The Life Ahead, στο οποίο πρωταγωνιστεί στα 86 της η Σοφία Λόρεν, βραβευμένη με όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου το 1961 για το Two Women. Στη σκηνοθεσία του La vita davanti a se, όπως είναι ο ιταλικός τίτλος της ταινίας, βρίσκεται ο γιος της Σοφία Λόρεν, Εντοάρντο Πόντι. 

laura pausini oscar 2021

Η αίγλη των Οσκαρ

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η King Bet θα είναι κοντά σας για τις υποψηφιότητες των όσκαρ 2021, τις αποδόσεις, τις κατηγορίες στοιχημάτων -η Ακαδημία αποφάσισε τη συνένωση των κατηγοριών Best Sound Mixing και Best Sound Editing σε μία, Βest Sound– και θα κάνει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της, για έναν θεσμό που πολλοί μπορεί να έχουν λόγους να υποστηρίζουν ότι δεν είναι τέλειος -πέρσι είχε τη χαμηλότερη τηλεθέαση τουλάχιστον την τελευταία 45ετία- ηγείται όμως αίγλης και προβολής όλων των υπολοίπων. 

tenet oscar 2021

 

Οσκαρ στοίχημα

Η ερώτηση που πάντα απασχολεί τους λάτρεις του σινεμά είναι «ποια ταινία θα κερδίσει το Οσκαρ φέτος». Το 2021 είναι από τις πιο δύσκολες χρονιές για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, λόγω των ειδικών συνθηκών στους κινηματογράφους τον τελευταίο καιρό. Το μόνο που μπορούμε να απαντήσουμε είναι πότε θα γίνουν τα Οσκαρ και ποιοι είναι υποψήφιοι για Οσκαρ. Και κυρίως ποια είναι τα προγνωστικά Οσκαρ και οι αποδόσεις Οσκαρ. Αλλωστε το στοίχημα Οσκαρ έχει γίνει συνώνυμο με την ίδια την τελετή και ίσως υπάρχει αξία σε ένα ποντάρισμα όταν κάνεις καλές Οσκαρ προβλέψεις.

Σάββας Σπανούδης

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip