Μουντιάλ 2022 – Οι πρώτες αποδόσεις για κατάκτηση
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ απέχει δύο χρόνια. Ακόμα καλά καλά δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό, ενώ η κλήρωση των ευρωπαϊκών προκριματικών του Μουντιάλ θα γίνει την ερχόμενη δευτέρα. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τις στοιχηματικές από το να βγάλουν ήδη αποδόσεις για τα φαβορί της διοργάνωσης του Κατάρ 2022.
Τα φαβορί για το Μουντιάλ 2022
Ως πρώτο φαβορί εμφανίζεται η Βραζιλία, με απόδοση στο 7.00. Η «Σελεσάο» απέτυχε στο Μουντιάλ του 2018, στη Ρωσία, χάνοντας από το δυνατό Βέλγιο στα προημιτελικά, όμως επέστρεψε δυναμικά, κερδίζοντας εμφατικά το Κόπα Αμέρικα του 2019, δεχόμενη όλο κι όλο ένα γκολ σε όλη τη διοργάνωση και μάλιστα χωρίς τον μεγάλο της αστέρα, τον Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν τραυματίας.
Δεύτερο φαβορί, με απόδοση 7.50, είναι η κάτοχος του τίτλου, Γαλλία. Οι «Τρικολόρ», μετά τον χαμέλο τελικό του Euro 2016 πήραν την εκδίκησή τους και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μόσχα, ενώ θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο και στο Euro 2021. Επίσης, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Final-4 του Nations League.
Από εκεί και πέρα, στο 9.00 προσφέρεται η κατάκτηση του τίτλου από τη Γερμανία, τη μεγάλη απογοήτευση του προηγούμενου Μουντιάλ, όταν δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Πλέον, με ανανεωμένο ρόστερ δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στις παλιές επιτυχίες, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Ισπανίας, η οποία, μαζί με την Αγγλία, ακολουθούν στον πίνακα των αποδόσεων (11.00).
Τα ισχυρά αουτσάιντερ
Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο (ίσως και στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά που θα τους δούμε) πληρώνουν από 13.00 και 18.00 αντίστοιχα. Στα ισχυρά αουτσάιντερ συμπεριλαμβάνονται ακόμα Βέλγιο (13.00), Ολλανδία (15.00) και Ιταλία (18.00). Στο 51.00, μαζί με Ουρουγουάη, Χιλή και Κολομβία, βρίσκουμε την Κροατία, φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης.
Στο 201.00 η Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει ως στόχο την παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ, μια δύσκολη αποστολή, με δεδομένο ότι βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ευρωπαϊκών προκριματικών και θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες από το πάνω ράφι. Η κατάκτηση του Μουντιάλ από τη «Γαλανόλευκη» πληρώνει 201.00, που ίσως είναι σχετικά μικρό ως απόδοση, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν την έναρξη του Euro 2004, το οποίο εν τέλει κατέκτησε, η απόδοσή της ήταν στο 251.00.