Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

29.09.20|09:25

Μάκης Μηνδρινός Μάκης Μηνδρινός

Προγνωστικά e-Sports: Στοίχημα στα knock out

προγνωστικά-e-sports-στοίχημα-στα-knock-out-165596

Ναι, είναι η καλύτερη διαδικασία ομίλων σε Play In φάση από το 2017 που ξεκίνησε αυτό το format αγώνων. Ναι, είναι η πιο αναπάντεχη από άποψη αποτελεσμάτων, η πιο συναρπαστική από άποψη αγώνων, η πιο εμπορική από άποψη τηλεθέασης καθώς από την πρώτη ημέρα των αγώνων σπάνε ρεκόρ. Και για κάποιες ομάδες η πιο αγχωτική! 

Τι διδαχτήκαμε από αυτή την διαδικασία; Να μην έχουμε τίποτα ως δεδομένο. Τα πράγματα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, το meta του παιχνιδιού σε αυτό το patch δεν είναι δυσνόητο αλλά απαιτεί πειθαρχία και σταθερές στρατηγικές. Κάποια πράγματα που γνωρίζαμε για τις ομάδες προφανώς και δεν ισχύουν πλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τους πάντα, αλλά καταλάβαμε και εμείς ότι όλες οι regions έχουν κάτι να προσφέρουν και ότι η διαφορά των μικρότερων από τις πιο μεγάλες δεν είναι και τόσο χαοτική όσο παλαιότερα. Τουλάχιστον όχι τόσο αναφορικά με τις κορυφαίες ομάδες κάθε region. 

Εξ ου και το 1/2 που καταφέραμε στο τελευταίο μας bet, πράγμα καθόλου λίγο αν αναλογιστεί κανείς τι έγινε! Η ευχάριστη έκπληξη της Play In φάσης PSG Talon και η βασική… ύποπτη, τουλάχιστον κατ’ εμέ, Team Liquid, πέρασαν απευθείας στην Main Event. Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα θα προσπαθήσουμε να ξεκλειδώσουμε τα πιθανότερα σενάρια πρόκρισης των υπολοίπων δυο ομάδων στην Main Event μέσα από την Knock Out διαδικασία.

 

 

Με το over 3,5 χάρτες 

Ξεκινάμε με τον πρώτο αγώνα της ημέρας στις 09:00 ώρα Ελλάδος και τις ομάδες του B Ομίλου Rainbow7 (5,50) εναντίον LGD (1.12), αποδόσεις από την Bet365. Ολοι, συμπεριλαμβανομένου εμού του ιδίου, περιμέναμε την LGD να είναι ήδη στην Main Event. Αντ’ αυτού είναι στον πρώτο Knock Out αγώνα απέναντι στην πολύ καλή Rainbow7! Τι έγινε λοιπόν ξαφνικά και η 4η ομάδα από την LPL έχει βρεθεί αντίπαλος με την πρωταθλήτρια της LLA; Μήπως υποτιμήθηκαν οι αντίπαλοι; Μήπως το γεγονός ότι η διοργάνωση φιλοξενείται ουσιαστικά στο σπίτι τους να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των παιχτών; Μήπως το meta του παιχνιδιού στην παρούσα φάση να μην βολεύει την λειτουργία και το στυλ της LGD αλλά βολεύει τις υπόλοιπες ομάδες; 

Λοιπόν διαβάζοντας τα δεδομένα των ομάδων μετά από 4 αγώνες (5 για την LGD λόγω του επιπλέον αγώνα που έπαιξε σε μπαράζ εξαιτίας ισοβαθμίας) βλέπουμε μια LGD να είναι αργή. Ήταν αργή σε σχέση με τις υπόλοιπες κινεζικές ομάδες αλλά σε αυτό το Worlds είναι ακόμα πιο αργή. Και δεν είναι μόνο αυτό, η δυναμική των Jungler- Mid Laner να επηρεάσουν  τον χάρτη έχει περιοριστεί! Tα συνεχή λάθη, η έλλειψη επικοινωνίας και κοινής γραμμής εντός παιχνιδιού την έχει φέρει σε αυτό το αποτέλεσμα. 

Στον αντίποδα, στον ίδιο τομέα η Rainbow7 έχει καταφέρει να ισορροπήσει τις γραμμές της και να βρει το παιχνίδι της προσπαθώντας να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου μέσω του επηρεασμού του χάρτη στην συνεργία Jungler –Mid Laner. Τιμωρεί τα λάθη της αντίπαλης ομάδας όπου και όποτε μπορεί και δημιουργεί συνθήκες συνεχούς πίεσης. Αυτό βεβαία δημιουργεί κενά στο παιχνίδι της και οι ομάδες που δεν την πήραν αψήφιστα την τιμώρησαν στο ίδιο της το παιχνίδι. Πράγμα που προσπάθησε να κάνει η LGD αλλά δεν τα κατάφερε! Τώρα όμως μιλάμε για έναν τελείως διαφορετικό αγώνα. Στα χαρτιά προ Play In φάσης το 1,12 ίσως και να το δικαιολογούσα αν και το 1,30 με 1,44 θα ήταν πιο σωστό. Τώρα απλά είναι αδικαιολόγητο. Ακόμα και στο 1,50 θα ήταν αδικαιολόγητο. 

Ο αγώνας είναι Best Of 5 και για την ακρίβεια Best Of 5 αποκλεισμού, με την LGD φαινομενικά να είναι με την πλάτη στο τοίχο και την Rainbow 7 απλά χαλαρή. Ήρθε ως αουτσάιντερ και εξακολουθεί να είναι αουτσάιντερ. Και να χάσει δεν πρόκειται να πει κανείς τίποτα, με ομάδα της LPL έπαιζε region με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα competitive gaming στο League Of Legends. Θεωρώ πως το Over 3,5 χάρτες στο 1,72 της Bet365 είναι value σύμφωνα πάντα με την έως τώρα εικόνα που έχουμε από τις ομάδες τιμή που δεν πρόκειται να μείνει σε αυτά τα επίπεδα ήδη αρχίζει και πιέζεται… Ο νικητής του ματς θα αντιμετωπίσει την Legacy Esports η οποία τερμάτισε 2η στον Α όμιλο αύριο στις 09:00 ώρα Ελλάδος.

 

 

Ακριβές σκορ

O επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδος ανάμεσα στις ομάδες του Α ομίλου SuperMassive Esports (2.62) και MAD Lions (1.44). Ούτε σε αυτόν τον όμιλο έλειψαν οι εκπλήξεις. Πλην της Team Liquid που εγώ προσωπικά την περίμενα να τερματίσει 1η, το είπα από την πρώτη ημέρα, όλα τα υπόλοιπα όπως και στον άλλο όμιλο ήταν ο εφιάλτης του αναλυτή! Τρίτη η SuperMassive 4η (!) η MAD Lions και καταϊδρωμένη!

Τα ερωτήματα και εδώ πολλά. Τι μετάλλαξη έπαθε η MAD Lions και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στους αγώνες της; Γιατί δεν ακολουθεί την κλασσική συνταγή της επιτυχίας της με το άκρως επιθετικό στυλ και τον Jungler σε ρόλο playmaker και τον Mid laner σε ρολο εκτελεστή; Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή του κλίματος για τους rookies που δεν μπορούν να διαχειριστούν το βάρος της διοργάνωσης; Είναι ακόμα επηρεασμένοι από το ταξίδι τους στην Σαγκάη; Η απάντηση βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι ότι λείπει η ηγεσία μέσα στην ομάδα, η φωνή που θα δώσει τις κατευθύνσεις μέσα στο ματς και θα ακολουθήσουν την στρατηγική οι παίχτες. Ο συντονισμός των κινήσεων μέσα στον χάρτη κρίνεται ανεπαρκής και κάποιες φορές ανύπαρκτος. Από την μια είναι λογικό, οι παίχτες δεν έχουν εμπειρία τέτοιων αγώνων και πριν καλά καλά να έρθουν στην Σαγκάη υπήρχε μεγάλη πίεση λόγω του φαβοριτισμού της ομάδας. Ναι είναι ταλέντα όλοι τους. 

Βλέπουμε το μέλλον της LEC και τις δυνατότητες σαν region τα επόμενα χρόνια αλλά, μήπως δεν είναι έτοιμοι ακόμα; Δεν φταίνε βέβαια μόνο οι παίκτες… Το διάβασμα του meta του κάθε patch και την χάραξη της στρατηγικής δεν την φτιάχνουν οι παίκτες. Την καθορίζουν οι coaches και εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι κυρίως. Ναι οκ δέχομαι τις λάθος εκτελέσεις της στρατηγικής μέσα στον χάρτη αλλά  αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν σου φταίει ο παίκτης όταν του δίνεις να πιλοτάρει Champion που δεν ταιριάζει στο meta του patch! Είναι αρκετά τα θέματα της ομάδας κατά την γνώμη μου. Πράγματα όμως που λύνονται και που θα πρέπει να λυθούν άμεσα! 

 

 

Γιατί η SuperMassive είναι μεν ασταθής και κάνει λάθη, αλλά δεν είναι άσχετη ομάδα. Θα σε βρει αδύναμο και θα σε τιμωρήσει. Θα πέσεις στις παγίδες της; Θα βρεθείς πίσω στον χάρτη και πολύ δύσκολα θα επανακάμψεις. Δεν την περίμενα καλύτερη από την 3η θέση και η αλήθεια είναι ότι δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση η απόδοση της με τα σκαμπανεβάσματα της, τα πολύ καλά διαστήματα μέσα στον χάρτη, το ωραίο και σωστό στήσιμο της ομάδας σύμφωνα με τα comfort picks του κάθε παίχτη. Παίζει by the book, πράγμα που την κάνει προβλέψιμη. Δεν έχει τις τρελές εμπνεύσεις οπότε ξέρεις τι να περιμένεις από αυτή την ομάδα. 

Σαφώς και δεν είναι εύκολη ομάδα καμία δεν είναι και εννοείται ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω τους παίχτες της SuperMassive ούτε το ταλέντο τους. Ίσα ίσα που θέλω να τονίσω ότι το να παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο συνεχώς με το ίδιο τέμπο , με σχέδιο και με πειθαρχία στο παιχνίδι σου είναι το λιγότερο, αξιοθαύμαστο. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και γι’αυτό βρίσκονται στην knock out φάση και όχι στον δρόμο για το σπίτι τους. Αλλά δεν εκτιμώ ότι μπορούν να πάνε παρακάτω εκτός και αν πάθουν black out οι MAD. 

Σαφώς και την «πίεση» την έχουν οι MAD Lions και την λιγότερη οι SuperMassive αλλά είναι η ίδια ιστορία όπως με τον προηγούμενο αγώνα. Best Of 5 Do or Die θεωρώ καλύτερη την MAD Lions. Έστω και δύσκολα εκτιμώ ότι θα περάσει στην επόμενη φάση των knock outs. Και κάπου εδώ δυσκολεύομαι με τις αποδόσεις. Προφανώς και το ίδιο εκτιμούν και οι book γι’ αυτό και το 1,44 δεν είναι μεν μικρό αλλά το πιο σωστό θα ήταν στο 1,50 με 1,57 τηρουμένων των αναλογιών και της σημασίας του αγώνα. Οπότε θα προτιμήσω το 3,75 στο 3-1 σκορ χαρτών υπέρ της MAD Lions της Bet365. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Unicorns Of Love η οποία τερμάτισε 2η στον Β όμιλο αύριο στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Αυτά για σήμερα καλή μας τύχη και τα θα τα πούμε αύριο με νέες εκτιμήσεις.

Αν θέλετε, τα λέμε και στο twitter.

Tank

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip