Τα πλέι οφ της Euroleague οδεύουν προς το τέλος τους! Τα προγνωστικά euroleague αλλάζουν με το πέρας της κάθε αναμέτρησης, όσο πλησιάζουμε προς το Φάιναλ Φορ του Άμπου Ντάμπι. Και με βάση την τελευταία μεταβολή στις αποδόσεις, δεν άλλαξε κάτι ριζικά στις πρώτες θέσεις της λίστας της bwin.
Η εξιλέωση του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Φάιναλ Φορ! Επικράτησε με 86-84 της Ρεάλ στο Game 4 στη Μαδρίτη και θα βρεθεί για τέταρτη διαδοχική χρονιά σε απόσταση δύο αγώνων από το τρόπαιο. Πριν από αυτό, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το καθήκον της στα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, επικρατώντας αρχικά με 84-72 και έπειτα με 77-71.
Δεν κατάφερε όμως να τελειώσει τη σειρά στο Game 3 στην ισπανική πρωτεύουσα (ήττα με 80-72), δεν έχασε όμως και το δεύτερο match ball. Το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν αυτή τη φορά την κούπα (ξορκίζοντας παράλληλα και την κατάρα της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο), άγνωστο. Πάντως, το ενδεχόμενο για κάτι τέτοιο, «πληρώνει» στο 2.60.
Ο «επτάστερος» Παναθηναϊκός που θέλει να ράψει το όγδοο
Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ θα περάσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το «καυτό» ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Άμπου Ντάμπι στην Κωνσταντινούπολη, με την Εφές να φέρνει τη σειρά στο 2-2.
Πλέον όλα κρίνονται στην Αθήνα (6/5), με τα προγνωστικά μπάσκετ να είναι ασφαλώς υπέρ του «τριφυλλιού». Αν η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κάνει το καθήκον της, τότε θα βρεθεί στα ημιτελικά ξανά μετά από το 2024 και θα επιχειρήσει να ισοφαρίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους 8 τίτλους της διοργάνωσης (και τότε θα κυνηγάει μόνο τη Ρεάλ των 11 κατακτήσεων!).
Το τρίτο φαβορί ακούει στο όνομα… Φενέρμπαχτσε
Η ομάδα του Σάρας που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, είχε γίνει η πρώτη ομάδα που «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ. «Σκούπισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Παρί (3-0), μετά και τη νίκη με 98-88 στη Γαλλία. Θα φτάσουν οι Τούρκοι στη δεύτερη κατάκτηση τους, μετά από αυτή του 2017; Το συγκεκριμένο στοιχημα τοποθετείται στο 5.00 στη bwin.
Η Μονακό του Σπανούλη
Οι Μονεγάσκοι έκαναν το 2-0 στο Πριγκιπάτο στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ματσάρισμα του 4-5. Πήραν τα πρώτα δύο παιχνίδια στην έδρα τους, όμως οι «μπλαουγκράνα» έχουν ακόμη σφυγμό.
Με δύο νίκες στην πρωτεύουσα της Καταλονίας ισοφάρισαν τη σειρά (2-2), μεταφέροντάς τη σε τελευταίο και καθοριστικό Game 5 στο Μονακό (6/5). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κρατάει την τύχη στα χέρια της και το ενδεχόμενο να πάρει την πρώτη κούπα της ιστορίας της πληρώνει 7.00 στις στοιχηματικες εταιριες.