Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

13.08.21|09:27

Θανάσης Κελαντώνης Θανάσης Κελαντώνης

Αφιέρωμα Α' Γερμανίας: Τουλάχιστον άλλαξαν προπονητές

αφιέρωμα-α-γερμανίας-τουλάχιστον-άλλ-64189

Οι πρώτες έξι ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος άλλαξαν προπονητή (συνολικά το έπραξαν οι 8/18). Πάλι καλά να λέτε γιατί νέα πρόσωπα στους αγωνιστικούς χώρους δεν πρόκειται να δείτε και πολλά.

Από τον προηγούμενο Μάιο ο πρώην πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες είχε κάνει πρόβλεψη για «πολύ δύσκολη επόμενη διετία για το ποδόσφαιρο» ως συνέπεια των οικονομικών συνεπειών του COVID-19. Αν δεν υπάρχει Αραβας ιδιοκτήτης ώστε να μοιράζει εκατομμύρια απ’ το πορτοφόλι του ή αν δεν είσαι η Πρέμιερ Λιγκ, μετράς και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.

Καλώς ορίσατε λοιπόν, συνέπειες. Τα έσοδα όλων των συλλόγων της Μπούντεσλιγκα είναι λιγότερα από κάθε… μπάντα. Μόνο πωλήσεις ποδοσφαιριστών έδιναν τη δυνατότητα εύρεσης χρημάτων για την πραγματοποίηση αγορών αλλά απ’ την άλλη, ποιος να βρεθεί να αγοράσει;

Οταν κοτζάμ Μπάγερν δίνει χρήματα για τον νέο προπονητή της και έναν στόπερ και μετά λέει τέλος, αυτό ήταν, δεν γίνεται να δώσουμε άλλα, καταλαβαίνετε.

Το νέο γερμανικό πρωτάθλημα θα μοιάζει με «άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Κάποιοι απ’ τους προπονητές που μετακινήθηκαν θα κατορθώσουν να πετύχουν, κάποιοι (αναπόφευκτα) θα αποτύχουν.

[bet365_desktop keimeno_etaireias=”Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στην Bet365!” width=”50%”]

Και μεταξύ μας, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ στη Βόλφσμπουργκ είναι φαβορί στην δεύτερη κατηγορία. Πέρα από τα αγωνιστικά, της προετοιμασίας, που δεν ήταν αισιόδοξα, έκανε και έξι αλλαγές, μία παραπάνω απ’ ότι επιτρέπεται, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Πρόισεν Μίνστερ και αναμένεται να χάσει την πρόκριση στα χαρτιά.

Καλή μας σεζόν κύριοι και κυρίες. Με ίδιους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να πρωταγωνιστήσουν, ίδιους προπονητές σε άλλα πόστα, και ίδια φαβορί με την περασμένη σεζόν. Δεν άλλαξε κάτι.

Αν θα αλλάξει κάτι στην κορυφή; Εκεί όπου η Μπάγερν έχει βγάλει κάρτα διαρκείας και κατά μέσο όρο κατακτά το πρωτάθλημα με μέσο όρο διαφοράς 14,2 βαθμών από την δεύτερη από το 2012-2013 ως σήμερα; Σαν… οπτασία μοιάζει παρεμπιπτόντως η σεζόν 2018-2019 όταν οι Βαυαροί βγήκαν πρώτοι μόλις δύο βαθμούς πάνω από την δεύτερη Ντόρτμουντ, τελευταία πρωταθλήτρια (2012) προτού αρχίσει το βαυαρικό σερί.

Δύσκολο να αλλάξει κάτι. Πρέπει να είναι η Μπάγερν εκείνη που θα δώσει δικαίωμα και εν συνεχεία κάποια άλλη που θα βρει την απαραίτητη σταθερότητα. Δίχως μεταγραφές ποδοσφαιριστών και με νέους τεχνικούς στις κεφαλές, εκτίμηση δεν κάνουμε για το τι μπορεί να συμβεί στα της κορυφής.

Εδώ καλά καλά δεν έγινε κανονική προετοιμασία για την πλειοψηφία των ομάδων. Μέχρι και τις αρχές του μήνα, στην καλύτερη στα τέλη του προηγούμενου, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές απουσίαζαν. Προσθέστε και άλλους απόντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Gold Cup και έχετε την εικόνα.

Εχουμε την αίσθηση πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο ώστε να «κάτσει» η σκόνη και να καταλάβουμε την δυναμική αλλά και το στιλ παιχνιδιού των ομάδων. Στην αρχή θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, εβδομάδα με εβδομάδα. Κακό αυτό για το στοίχημα…

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι 18 ομάδες παίζουν δύο γύρους, σύνολο 34 παιχνίδια. Οι πρώτες τέσσερις της τελικής βαθμολογίας θα παίξουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πέμπτη παίρνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, η έκτη για το Κόνφερενς Λιγκ και η Κυπελλούχος επίσης θα βρεθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι τελευταίες δύο ομάδες υποβιβάζονται στην δεύτερη κατηγορία. Η 16η παίζει παιχνίδια διαβάθμισης με την τρίτη στη βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΔΟΣΗ

Στην πρώτη τετράδα Γκλάντμπαχ 3.20

Στην πρώτη εξάδα Ουνιόν Βερ. 10.00

Εκτός πρώτης εξάδας Βόλφσμπουργκ 3.30

Στην τελευταία δυάδα Γκρόιτερ Φιρτ 2.25

H2H: Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ: 1 1.95

 

[interwetten_desktop keimeno_etaireias=”Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης!” width=”50%”]

 

(1) ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Προπονητής: Γιούλιαν Νάγκελζμαν (34), νέος.

Την περασμένη σεζόν κατέκτησε για ένατη σερί σεζόν το πρωτάθλημα, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Παρί Σεν Ζερμέν και στις «32» του Κυπέλλου από τη Χόλσταϊν Κίελ. Ξόδεψε χρήματα μόνο για τον νέο τεχνικό της, που άφησε τη Λειψία και διαδέχεται τον απόλυτα πετυχημένο Χάνζι Φλικ, προκειμένου να αποδείξει πως μπορεί να αποδειχτεί το «next big thing» στον βαυαρικό πάγκο και για τον στόπερ Ουπαμεκανό. Το έμψυχο δυναμικό της είναι ποσοτικά λιγότερο ισχυρό, δεν πείθει πως θα την κρατήσει μέχρι τέλους σε όλες τις διοργανώσεις, μα για τα δεδομένα του γερμανικού πρωταθλήματος παραμένει απλά πολύ καλό.

O Γιούλιαν Νάγκελζμαν διάδοχο του Χάνζι Φλικ στο πόστο του προπονητή. Ο 33χρονος έχει αποδείξει στη Χόφενχαϊμ και στη Λειψία ότι μπορεί να κάνει ομάδες καλύτερες και να τις οδηγήσει να παίξουν στο όριο των δυνατοτήτων τους. Στο Μόναχο ωστόσο πρέπει να μάθει και να διατηρεί ευχαριστημένο ένα ρόστερ ισχυρών προσωπικοτήτων. Αυτή ήταν η βάση της επιτυχίας του Φλικ.

Πολλοί προπονητές στο παρελθόν απέτυχαν στην Μπάγερν διότι έχασαν τους ποδοσφαιριστές. Ο Νάγκελζμαν έχει ιδέες, έχει ικανότητες αλλά είναι και η πρώτη φορά που πρέπει να είναι και διαχειριστής ανθρώπων. Να κρατήσει και τους παγκίτες σε εγρήγορση, να τους κερδίσει, να τους πείσει. Ο σύλλογος τον πιστεύει. Το πενταετές συμβόλαιο είναι το μήνυμα στήριξης που έστειλε η διοίκηση, η επιθυμία της να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια μαζί του.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Σβεν Ούλραϊχ (τερματοφύλακας, Αμβούργο), Νταγιότ Ουπαμεκανό (κεντρικός αμυντικός, Λειψία), Ομάρ Ρίτσαρντς (αριστερός μπακ, Ρέντινγκ)

Γύρισαν: Κρίστιαν Φριχτλ (τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού στη Νυρεμβέργη), Κρις Ρίτσαρντς (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στη Χόφενχαϊμ), Μικαέλ Κιζάνς (χαφ, τέλος δανεισμού στη Μαρσέιγ)

Εφυγαν: Αλεξάντερ Νίμπελ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, δανεικός στη Μονακό), Ντάβιντ Αλαμπα (βασικός κεντρικός αμυντικός, Ρεάλ Μαδρίτης), Τζερόμ Μπόατενγκ (συνήθως βασικός κεντρικός αμυντικός, ελεύθερος), Λαρς Λούκας Μάι (κεντρικός αμυντικός, δανεικός πέρσι στην Ντάρμσταντ, δανεικός στη Βέρντερ Βρέμης), Χάβι Μαρτίνεθ (αναπληρωματικός αμυντικός χαφ, Κατάρ), Αντριαν Φάιν (αμυντικός χαφ, δανεικός πέρσι στην Αϊντχόφεν, δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ), Τιάγκο Ντάντας (χαφ, τέλος δανεισμού από Μπενφίκα), Ντάγκλας Κόστα (αναπληρωματικός αριστερός μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού από τη Γιουβέντους), Φίετε Αρπ (αναπληρωματικός επιθετικός, δανεικός στη Χόλσταϊν Κιέλου), Τζόσουα Ζίρκζεε (επιθετικός, δανεικός πέρσι στην Πάρμα, δανεικός στην Αντερλεχτ)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

17.07: Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 2-3

24.07: Μπάγερν Μονάχου – Αγιαξ 2-2

28.07: Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ 0-2

31.07: Μπάγερν Μονάχου – Νάπολι 0-3

Η ΕΙΚΟΝΑ

Πρακτικά δεν έγινε προετοιμασία. Οι περισσότεροι βασικοί έλειπαν μέχρι και το τέλος του Ιουλίου. Ο Νάγκελζμαν δεν έχει αλλάξει κάτι σε πρώτη φάση. Το 4-2-3-1 παραμένει διότι δεν είχε τους βασικούς ποδοσφαιριστές του ώστε να δουλέψει κάτι άλλο. Θα είναι μικρό θαύμα αν παρουσιαστεί έτοιμη στην αρχή των υποχρεώσεών της.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Αλιάντς Αρένα (75.024), Μόναχο

ΤΙΤΛΟΙ

31

Πρωταθλήματα

20

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 1η

2017-18 1η

2018-19 1η

2019-20 1η

2020-21 1η

 

 

(2) ΛΕΙΨΙΑ

Προπονητής: Τζέσε Μαρς (48), νέος.

Την περασμένη σεζόν ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα, έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από την Ντόρτμουντ και αποκλείστηκε στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ. Ο Τζέσε Μαρς άφησε τη Σάλτσμπουρκ και διαδέχτηκε τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν στο πόστο. «Παιδί» της Ρεντ Μπουλ με το επιθετικό σκεπτικό και την πλήρη νοοτροπία λειτουργίας αυτής. Αποκτήθηκε ο γκολτζής περιοχής (Αντρέ Σίλβα) που της έλειπε από το ρόστερ, έγινε υποχρεωτική ανανέωση στο κέντρο άμυνας (Ουπαμεκανό, Κονατέ πωλήθηκαν) μα αν έστω ένας από τους νεαρούς αναπληρωτές (Γκβαρντιόλ, Σιμακάν) της βγει άμεσα έχει το υλικό προκειμένου να μείνει κοντά στην Μπάγερν.

Σε αντίθεση με τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν ο νέος προπονητής Τζέσε Μαρς προτιμά δύο κλασσικούς επιθετικούς στο γήπεδο. Προτιμά και το 4-4-2 ως διάταξη αλλά η αγωνιστική ιδέα δεν εξαρτάται από την διάταξη, όπως λέει.

Δεν ήταν απρόσμενη η επιλογή του, είναι παιδί της Ρεντ Μπουλ (Νέα Υόρκη, Ζάλτσμπουρκ), ήταν και βοηθός του Ραλφ Ράνγκνικ στη Λειψία στη σεζόν 2018-2019. Ξέρει τον σύλλογο, την πόλη, όλα.

Στόχος του είναι να τονώσει το ποδόσφαιρο πίεσης στο γήπεδο αλλά να μην «καταστρέψει» την εξέλιξη που υπήρξε στο στιλ ανάπτυξης μέσω κατοχής μπάλας που πέτυχε ο προκάτοχός του.

Είναι Αμερικανός, σκέφτεται ως Αμερικανός, λειτουργεί ως Αμερικανός και κάνει… αμερικανιές. Ομαδικές αγκαλιές, ο ηγέτης της διπλανής πόρτας, τι λείπει απ’ τον ποδοσφαιριστή του στην προσωπική του ζωή, τέτοια φάση.

Θεωρεί την λέξη τακτική υπερεκτιμημένη στο ποδόσφαιρο και προτιμά να δίνει περισσότερη αξία στη λέξη στρατηγική και φυσικά, ως Αμερικανός, δεν βάζει μικρούς στόχους. Ουδέν πρόβλημα έχει να λέει πως στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ενα καλό παιδί σαν να λέμε, αλλά με τα όριά του. Εχει μείνει στην ιστορία η έκρηξή του στα αποδυτήρια της Ζάλτσμπουρκ στο ημίχρονο παιχνιδιού με τη Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η κραυγή του «αυτό δεν είναι γαμ^#$^@ φιλικό» ακούστηκε από πολλούς.

Δεν θα τον ακούσετε να λέει «η ομάδα μου» αλλά «η ομάδα μας» και επιθυμεί να δημιουργεί ποδοσφαιριστές με ηγετικό ρόλο και με την προσωπικότητα ώστε να κάνουν τη δική του δουλειά στο γήπεδο.

Και τι είναι το ποδόσφαιρο για αυτόν; «Ενα παιχνίδι για παιδιά. Αν ο προπονητής μιλάει συνέχεια για πειθαρχία, κανόνες, οργάνωση, δουλειά, οι ποδοσφαιριστές θα χάσουν την ελευθερία, την προσωπικότητά τους και την όρεξή τους για παιχνίδι».

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Γιόσκο Γκβαρντιόλ (κεντρικός αμυντικός, Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Μοχάμεντ Σιμακάν (κεντρικός αμυντικός, Στρασμπούρ), Μπράιαν Μπρόμπεϊ (επιθετικός, Αγιαξ), Αντρέ Σίλβα (επιθετικός, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης)

Γύρισαν: Ιβόν Εμβογκό (τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού στην Αϊντχόφεν), Μαρτσέλο Σάρακι (αριστερός μπακ, τέλος δανεισμού στη Γαλατάσαραϊ), Αντεμόλα Λουκμάν (επιθετικός, τέλος δανεισμού στη Φούλαμ)

Εφυγαν: Νταγιότ Ουπαμεκανό (βασικός κεντρικός αμυντικός, Μπάγερν Μονάχου), Ιμπραϊμα Κονατέ (βασικός κεντρικός αμυντικός, Λίβερπουλ), Λαζάρ Σάμαρντζιτς (αναπληρωματικός χαφ, Ουντινέζε), Φαμπρίς Χάρτμαν (αναπληρωματικός ακραίος μεσοεπιθετικός, δανεικός στην Πάντερμπορν)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

17.07: Λειψία – Αλκμααρ 1-0

23.07: Λειψία – Μονπελιέ 1-2

31.07: Λειψία – Αγιαξ 1-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Στόχος της είναι να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος προκειμένου να παίξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ, να φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια αυτού στην καινούργια σεζόν και να κατακτήσει ένα τρόπαιο, με πιο… βατή περίπτωση το Κύπελλο Γερμανίας. Στην τετράδα μπορεί να είναι. Για να εκθρονίσει την Μπάγερν θα χρειαστεί και «συναίνεση» αυτής.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Ρεντ Μπουλ Αρένα (42.959), Λειψία

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 2η

2017-18 6η

2018-19 3η

2019-20 3η

2020-21 2η

 

 

(3) ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Προπονητής: Μάρκο Ρόζε (45), νέος.

Την περασμένη σεζόν άλλαξε προπονητή (Τέρζιτς αντί Φαβρ) τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα, κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό με τη Λειψία και αποκλείστηκε στις «8» του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μάρκο Ρόζε ήρθε από την Γκλάντμπαχ ως νέος τεχνικός. Δεν έβγαλε και μάτια στα «πουλάρια» από πλευράς σταθερότητας στην απόδοση αυτών. Ειδικά αμυντικά ουδέποτε τα έκανε αξιόπιστα.

Περισσότερη σταθερότητα στην άμυνα ως βάση για καλό ποδόσφαιρο και κυριαρχία επί του αντιπάλου. Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο Μάρκο Ρόζε στην πρώτη μέρα του ως προπονητής της Ντόρτμουντ. Αφησε την Γκλάντμπαχ, ανέλαβε την άλλη Μπορούσια και μένει να δούμε αν θα μας παρουσιάζει το αγαπημένο του 4-3-3 ή το 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ και μαζί της.

Η προετοιμασία έγινε μετά βασάνων. Οι 3/4 βασικοί της την έχασαν όλη εξαιτίας τραυματισμών. Ο Μάλεν ήρθε ως αντί-Σάντσο, το γκολ ωστόσο παραμένει υπόθεση του Χάααλντ. Δεν περιμένουμε κάτι πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι από την Μπορούσια.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Γκρέγκορ Κόμπελ (τερματοφύλακας, Στουτγκάρδη), Σουμάιλα Κουλιμπαλί (κεντρικός αμυντικός, Παρί Σεν Ζερμέν), Αμπντουλαγέ Καμαρά (αμυντικός χαφ, Παρί Σεν Ζερμέν), Ντονιέλ Μάλεν (επιθετικός, Αϊντχόφεν).

Γύρισαν: Μάριους Βολφ (δεξιός χαφ, τέλος δανεισμού στην Κολωνία), Σέρχιο Γκόμεθ (μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στην Ουέσκα), Ιμάνουελ Περάι (ακραίος μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στη Ζβόλε)

Εφυγαν: Λεονάρντο Μπαλέρντι (κεντρικός αμυντικός, δανεικός πέρσι στη Μαρσέιγ, πωλήθηκε σε αυτή), Λούκας Πίστσεκ (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός/δεξιός μπακ, Γκοσάλκοβιτσε Ζντρόι), Μάρσελ Σμέλτσερ (αναπληρωματικός αριστερός μπακ, ελεύθερος), Τζέιντον Σάντσο (βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

13.07: Γκίσεν – Ντόρτμουντ 0-2

17.07: Μπόχουμ – Ντόρτμουντ 3-1

24.07: Ντόρτμουντ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2

30.07: Ντόρτμουντ – Μπολόνια 3-0

Η ΕΙΚΟΝΑ

Για τα δεδομένα του γερμανικού πρωταθλήματος είναι μια χαρά επιθετικά, έστω και αν ο Χάαλαντ είναι η αρχή και το τέλος της επίθεσής της. Μην πάθει κάτι δηλαδή… Για την άμυνα δεν βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά. Θέλουμε να δούμε ώστε να πειστούμε.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ (81.365), Ντόρτμουντ

ΤΙΤΛΟΙ

8

Πρωταθλήματα

5

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 3η

2017-18 4η

2018-19 2η

2019-20 2η

2020-21 3η

 

 

(4) ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Προπονητής: Μαρκ φαν Μπόμελ (44), νέος

Την περασμένη σεζόν τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και στις «8» του Κυπέλλου από τη Λειψία.

Η πιο σημαντική στιγμή στην αρχή του καλοκαιριού ήταν η απόφαση του προπονητή Ολιβερ Γκλάζνερ να αποχωρήσει έπειτα από διετή εργασία στον σύλλογο. Αποχώρησε πετυχημένος, αλλά οι διαφορές που είχε με τον Γερκ Σμάντκε μα και με μερικούς ποδοσφαιριστές που ήθελαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, κάνουν τη Βόλφσμπουργκ να σκέφτεται πως ίσως να είναι καλύτερο το ότι τερματίστηκε η συνεργασία.

Αλλο αυτό βέβαια, άλλο το ποιος είναι ο διάδοχος. Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ. Να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε; Δεν θα το κάνουμε. Ενάμιση χρόνο εργασίας στην Αϊντχόφεν έχει να παρουσιάσει στο βιογραφικό του ως προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο. Στους διοικούντες άρεσε η πρόθεσή του να εξελίξει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν συνέβαινε επί Γκλάζνερ. Ο Αυστριακός χρησιμοποιούσε όσους του έκαναν την δουλειά προκειμένου να πετύχει.

Οι «λύκοι» είχαν μάθει να παίζουν «σφιχτά» και οργανωμένα και ο Ολλανδός ζητάει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και επιθέσεων. Οι 5/5 ήττες στα πρόσφατα φιλικά προετοιμασίας και τα δώδεκα γκολ παθητικό σε αυτά δείχνουν το τι συμβαίνει. Το ρόστερ δεν άλλαξε, τα υλικά είναι ίδια και έχουμε την αίσθηση πως στην αρχή τουλάχιστον η συνταγή δεν θα πετύχει.

Ο προβληματισμός μας είναι αναπόφευκτος. Καλή η εξέλιξη ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας, μπορεί να αποφέρει και κέρδη από μελλοντικές πωλήσεις, αλλά το τώρα, το αγωνιστικό κομμάτι, ασφαλώς και μπορεί να επηρεαστεί. Τέλος πάντων, τα βλέπουμε στην πράξη αυτά.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Σεμπασιάν Μπορνό (κεντρικός αμυντικός, Κολωνία), Αστέρ Βρανκξ (χαφ, Μαλίν), Φέλιξ Ενμεσά (μεσοεπιθετικός, Μάντσεστερ Σίτι), Λούκας Ενμεσά (επιθετικός, Μάντσεστερ Σίτι)

Γύρισαν: Γουίλιαμ (δεξιός μπακ, τέλος δανεισμού στη Σάλκε), Ομάρ Μάρμους (μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στη Ζανκτ Πάουλι), Μάρβιν Στέφανιακ (ακραίος μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στην Ντινάμο Δρέσδης)

Εφυγαν: Τζέφρεϊ Μπρούμα (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, Κασίμπασα), Τιμ Ζίρζλεμπεν (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, δανεικός στη Χάιντενχαϊμ), Ελβις Ρέτσμπετσαϊ (χαφ, δανεικός πέρσι στην Κολωνία, δανεικός στην Μπόχουμ)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

06.07: Αουε – Βόλφσμπουργκ 1-2

10.07: Χάνζα Ρόστοκ – Βόλφσμπουργκ 3-0

14.07: Χόλσταϊν Κιέλου – Βόλφσμπουργκ 1-0

17.07: Λιόν – Βόλφσμπουργκ 4-1

24.07: Βόλφσμπουργκ – Μονακό 1-2

31.07: Βόλφσμπουργκ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Η ΕΙΚΟΝΑ

Ολα στραβά στα φιλικά, ήρθε και το Κύπελλο. Νικησε με 3-1 την Πρόισεν Μίνστερ μετά από παράταση, αλλά ήρθε η γκάφα της έκτης αλλαγής. Η Πρόισεν Μίνστερ έκανε ένσταση και θα πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Και το 2004 είχε κάνει γκάφα η Βόλφσμπουρκ. Ο προπονητής Ερικ Γκέρετς είχε χρησιμοποιήσει τον τιμωρημένο Μάριαν Χριστόφ στο 3-0 επί της Κολωνίας ΙΙ και αποκλείστηκε στα χαρτιά. Ο γενικός αρχηγός Πέτερ Πάντερ είχε παραιτηθεί μετά από αυτό.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Φόλκσβαγκεν Αρένα (30.000), Βόλφσμπουργκ

ΤΙΤΛΟΙ

1

Πρωτάθλημα

1

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 16η

2017-18 16η

2018-19 6η

2019-20 7η

2020-21 4η

 

[novibet_desktop keimeno_etaireias=”Στη Novibet γράφεις τη δική σου ιστορία!” width=”50%”]

(5) ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Προπονητής: Ολιβερ Γκλάζνερ (46), νέος

Την περασμένη σεζόν αυτοκτόνησε στις τελευταίες αγωνιστικές, έμεινε πέμπτη στο πρωτάθλημα και έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου από τη Λέβερκουζεν. Ο Ολιβερ Γκλάζνερ διαδέχτηκε τον Αντι Χίτερ στην τεχνική ηγεσία της και όπως στη Βόλφσμπουργκ, φτιάχνει σύνολο που θα ρίχνει μπόλικη δουλειά στην άμυνα. Η πώληση του πρώτου σκόρερ Αντρέ Σίλβα στη Λειψία θα (επιχειρηθεί να) καλυφθεί με ψεύτικα εννιάρια (Μπορέ, Λίνστρεμ, Χάουγκε), σε ρόστερ που δεν μέτρησε άλλη απώλεια βασικού σε σχέση με πέρσι. Θα είναι ξανά από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, στο Κύπελλο ωστόσο ήρθε «σφαλιάρα» αποκλεισμού από τη Μάνχαϊμ.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Ντιάντ Ραμάι (τερματοφύλακας, Χάιντενχαϊμ), Γενς Γκραλ (τερματοφύλακας, Στουτγκάρδη), Κρίστοφερ Λεντς (αριστερός μπακ, Ουνιόν Βερολίνου), Φάμπιο Μπλάνκο Γκόμεθ (ακραίος μεσοεπιθετικός, Βαλένθια), Γέσπερ Λίντστρεμ (αριστερός μεσοεπιθετικός, Μπρέντμπι), Αλί Ακμάν (επιθετικός, Μπούρσασπορ), Ραφαέλ Σάντος Μπορέ (επιθετικός, Ρίβερ Πλέιτ), Ενρίκε Ερέρο Γκαρσία (επιθετικός, Βιγιαρεάλ), Γιάνς Πέτερ Χάουγκε (επιθετικός, δανεικός από τη Μίλαν).

Γύρισαν: Ντάνι ντα Κόστα (δεξιός μπακ, τέλος δανεισμού στη Μάιντς), Γκονσάλο Πασιένσια (επιθετικός, τέλος δανεισμού στη Σάλκε)

Εφυγαν: Μάρκους Σούμπερτ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού από τη Σάλκε), Φρέντερικ Ρένοβ (τερματοφύλακας, δανεικός πέρσι στη Σάλκε, Ουνιόν Βερολίνου), Ελίας Μπέρντνερ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, δανεικός στην Βικτόρια Κολωνίας), Γιάνικ Μπρούγκερ (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, ελεύθερος), Γέτρο Βίλεμς (αναπληρωματικός αριστερός μπακ, ελεύθερος), Λούκας Φάρνμπεργκερ (αναπληρωματικός χαφ, ελεύθερος), Νιλς Στεντέρα (χαφ, δανεικός πέρσι στη Λοκ Λειψίας, Εσεν Κάσελ), Ροντρίγκο Σάλασαρ (χαφ, δανεικός πέρσι στη Ζανκτ Πάουλι, δανεικός στη Σάλκε), Λούκα Γιόβιτς (ενίοτε βασικός επιθετικός, τέλος δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης), Γιαμπέζ Μακαντά (αναπληρωματικός επιθετικός, ελεύθερος), Αντρέ Σίλβα (βασικός επιθετικός, Λειψία), Αλί Ακμάν (επιθετικός, δανεικός στη Ναϊμέγκεν), Ντέγιαν Γιόβελιτς (επιθετικός, δανεικός πέρσι στην Βόλφσμπεργκερ, Λ.Α. Γκάλαξι)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

10.07: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Βέεν Βίζμπαντεν 1-3

17.07: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ζάντχαουζεν 1-0

20.07: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Γκίσεν 6-1

31.07: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Σεντ Ετιέν 2-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Χωρίς τον Σίλβα πλέον δοκιμάζει ψεύτικα εννιάρια (Μπαρκόκ, Λίντστρεμ) στα φιλικά. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Βάλντχοφ Μάνχαϊμ ήταν σοκαριστικός ως προς την εικόνα της, όχι ως προς το αποτέλεσμα. Ο Τραπ κράτησε την έκταση της ήττας χαμηλά.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Ντόιτσε Μπανκ Παρκ (51.500), Φρανκφούρτη

ΤΙΤΛΟΙ

1

Πρωτάθλημα

5

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 11η

2017-18 8η

2018-19 7η

2019-20 9η

2020-21 5η

 

 

(6) ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Προπονητής: Χεράρδο Σεοάνε (43), νέος

Την περασμένη σεζόν άλλαξε προπονητή (Βολφ αντί Μπος) και «έσωσε» έστω το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αποκλείστηκε στις «16» του Κυπέλλου από τη Ροτ Βάις Εσσεν και στις «32» του Γιουρόπα Λιγκ από τη Γιάνγκ Μπόις.

Νέος μόνιμος τεχνικός της είναι ο Χεράρδο Σεοάνε που έκανε πλάκα στην Ελβετία με τη Γιάνγκ Μπόις και πήρε… προαγωγή πρωταθλήματος. Εχει παρόμοιο σκεπτικό επιθετικού ποδοσφαίρου με τον Πέτερ Μπος, τεχνικό της Μπάγερ την προηγούμενη διετία, αλλά παρουσιάζεται ως πιο έτοιμος και ικανός ώστε να το εγκαταλείψει αν οι καταστάσεις το απαιτήσουν. Προτιμά το 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ, προσαρμόζεται στο 4-1-4-1 ή στο 4-2-3-1 αν πρέπει. Και για αυτό επιλέχθηκε, μαζί με την (θεωρητική) περισσότερη ικανότητά του στο να βελτιώσει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Α, μιλάει και έξι γλώσσες. Χρήσιμο για το πολυεθνικό ρόστερ που διαχειριζεται.

Θιασώτης του επιθετικού στιλ, αλλά η Γερμανία θέλει και λίγη ισορροπία η οποία ακόμα δεν υπάρχει στην Μπάγερ. Αποχώρησαν και ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα (π.χ. τα αδέρφια Μπέντερ), η προετοιμασία είχε έναν σκασμό τραυματισμούς, η εικόνα στα φιλικά ήταν ανησυχητική και γενικά είναι ομάδα υπό (ανα)κατασκευή.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Αντρέι Λούνεβ (τερματοφύλακας, Ζενίτ), Οντιλόν Κοσουνού (κεντρικός αμυντικός, Μπριζ), Μίτσελ Μπάκερ (αριστερός μπακ/κεντρικός αμυντικός, Παρί Σεν Ζερμέν), Ζιντάν Σερντεμίρ (χαφ, Νόρντζελαντ), Ικερ Μπράβο (επιθετικός, Μπαρτσελόνα)

Γύρισαν: Παναγιώτης Ρέτσος (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στη Σεντ Ετιέν), Αϊμάν Αζίλ (μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στη Βάαλβαϊκ), Γιοέλ Πογιανπάλο (επιθετικός, τέλος δανεισμού στην Ουνιόν Βερολίνου)

Εφυγαν: Σβεν Μπέντερ (βασικός κεντρικός αμυντικός, τέλος καριέρας), Αλεκσάνταρ Ντράγκοβιτς (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Ερυθρός Αστέρας), Τιμ Γέντβαϊ (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, Λοκομοτίβ Μόσχας), Λαρς Μπέντερ (λογιζόμενος ως βασικός δεξιός μπακ, τέλος καριέρας), Σαντιάγκο Αρίας (αναπληρωματικός δεξιός μπακ, τέλος δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντεμαράι Γκρέι (αναπληρωματικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Εβερτον), Λεόν Μπέιλι (βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Αστον Βίλα).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

23.07: Φράιμπουργκ – Λέβερκουζεν 0-0

28.07: Λέβερκουζεν – Ουτρέχτη 1-5

31.07: Λέβερκουζεν – Ομπερχαουζεν 3-1

04.08: Λέβερκουζεν – Βικτόρια Κολωνίας 0-1 (2 X 30 λεπτά)

Η ΕΙΚΟΝΑ

Κατά παραδοχή πολλών ποδοσφαιριστών της η προετοιμασία δεν ήταν καλή. Υπάρχουν διάφορες ατέλειες. Αγωνιστικές (κάθε άλλο παρά πειστική ήταν η εικόνα της στα φιλικά) και μη. Η Μπάγερ ακόμα αναζητά την ιεραρχία της. Η αποχώρηση των αδερφών Μπέντερ έχει αφήσει ηγετικό κενό. Ποιοι θα βγουν μπροστά; Ποιοι θα εξελιχθούν; Πότε θα επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες;

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

ΜπάιΑρενα (30.210), Λέβερκουζεν

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα

1

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 12η

2017-18 5η

2018-19 4η

2019-20 5η

2020-21 6η

 

 

 

(7) ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Προπονητής: Ουρς Φίσερ (55), από το 2018

Την περασμένη σεζόν πήρε το εισιτήριο για το Κόνφερνς Λιγκ με κύρια όπλα της την οργάνωση και την άμυνα. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου από την Πάντερμπορν. Είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που πήρε μικρό οικονομικό ρίσκο. «Γέμισε» το ρόστερ της ώστε να διαχειριστεί όλες τις διοργανώσεις. Θέλει να συνδυάσει τα πάντα. Και το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Αν μπορεί; Ναι, μπορεί. Ουδείς βασικός αποχώρησε, έτοιμο σύνολο έχει, πρόσθεσε και «πινελιές» σε αυτό, αν πετύχει και τη σωστή συνταγή στο ροτέισον μια χαρά μπορεί να τα καταφέρει. Δεν θα μας προσφέρει θέαμα βεβαίως.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Φρέντερικ Ρένοβ (τερματοφύλακας, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Πάουλ Γέκελ (κεντρικός αμυντικός, Γκρόιτερ Φιρτ), Ρικ φαν Ντρόνχελεν (κεντρικός αμυντικός, Αμβούργο), Τίμο Μπάουμγκαρτλ (κεντρικός αμυντικός, δανεικός από την Αϊντχόφεν), Τιμότεους Πούχαζ (αριστερός μπακ, Λεχ Πόζναν), Ράνι Κεντίρα (αμυντικός χαφ, Αουγκσμπουργκ), Γκένκι Χαραγκούτσι (επιθετικός χαφ, Αννόβερο), Λεβίν Εζτουνάλι (επιθετικός χαφ, Μάιντς), Πάβελ Βζόλεκ (δεξιός μεσοεπιθετικός, Λέγκια Βαρσοβίας), Αντρέας Φόγκλζαμερ (ακραίος μεσοεπιθετικός, Αρμίνια Μπίλεφελντ), Κέβιν Μπέρενς (επιθετικός, Ζάντχαουζεν).

Γύρισαν: Λόρεντς Ντελ (επιθετικός χαφ, τέλος δανεισμού στη Χάλεσερ), Σουλεϊμάν Αμπντουλάχι (μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στην Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊχ).

Εφυγαν: Λορίς Κάριους (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού από τη Λίβερπουλ), Λέναρτ Μόζερ (τερματοφύλακας, ανανέωση δανεισμού στην Αούστρια Κλάνγκεφουρτ), Νίκολαϊ Κέμλαϊν (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, ελεύθερος). Νίκο Σλότερμπεκ (συχνά βασικός κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού από τη Φράιμπουργκ), Φλόριαν Χίμπνερ (σπάνια βασικός κεντρικός αμυντικός, Νυρεμβέργη), Γιούλιους Κάντε (αριστερός μπακ-χαφ, ανανέωση δανεισμού στην Ντινάμο Δρέσδης), Νίκολαϊ Ραπ (κεντρικός αμυντικός/αμυντικός χαφ, δανεικός πέρσι στην Ντάρμσταντ, Βέρντερ Βρέμης), Κρίστοφερ Λεντς (συνήθως βασικός αριστερός μπακ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Τιμ Ματσιγιέβσκι (χαφ, ανανεώση δανεισμού στην Αούστρια Κλάνγκεφουρτ), Κρίστιαν Γκέντνερ (συνήθως βασικός χαφ, Λουκέρνη), Μάριους Μπίλτερ (συχνά βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Σάλκε), Ακάκι Γκόγκια (αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός, ελεύθερος), Γιοέλ Πογιανπάλο (ενίοτε βασικός επιθετικός, τέλος δανεισμού από τη Λέβερκουζεν), Πέτερ Μούσα (ενίοτε βασικός επιθετικός, τέλος δανεισμού από τη Σλάβια Πράγας).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

14.07: Ουνιόν Βερολίνου – Βικτόρια Βερολίνου 5-2

17.07: Ουνιόν Βερολίνου – Ντινάμο Δρέσδης 3-0

23.07: Ουνιόν Βερολίνου – Ντινάμο Κιέβου 1-1

24.07: Ουνιόν Βερολίνου – Νις 2-0

31.07: Ουνιόν Βερολίνου – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Ετοιμη ομάδα, με συνοχή. Δεν θα μας γοητεύει με το ποδόσφαιρό της αλλά είναι ικανή να παίζει για την ουσία και να την κατακτά.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Στάντιον αν ντερ Αλτεν Φέρστεραϊ (22.012), Βερολίνο

ΤΙΤΛΟΙ

1

Κύπελλο Ανατολικής Γερμανίας

2

Προβιβασμοί στην κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 Β’ – 4η

2017-18 Β’ – 8η

2018-19 Β’ – 3η

2019-20 11η

2020-21 7η

 

 

 

 

(8) ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Προπονητής: Αντι Χίτερ (51), νέος

Την περασμένη σεζόν έκανε μία τρύπα στο νερό. Δεν πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αποκλείστηκε στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι και στις «8» του Κυπέλλου από την Ντόρτμουντ. Κατάρρευσε μόλις έγινε γνωστό το «αντίο» του Μάρκο Ρόζε. Ο διάδοχος είναι ο Αντι Χίτερ που έχει αποδείξει ότι ξέρει να φτιάχνει καλά σύνολα και ομάδες διαφορετικών στιλ.

Μια χαρά δουλειά έκανε στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Στόχος του είναι να πάρει εισιτήριο για ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Λογικό και αναμενόμενο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο. Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας είναι απαραίτητη. Τα 56 γκολ παθητικό ήταν υπερβολικά πολλά την περασμένη σεζόν. Θεωρεί ότι οι μονάδες υπάρχουν. Η ομαδική λειτουργία ήταν το πρόβλημα.

Ιδιο ρόστερ με τον προκάτοχό του θα διαχειριστεί διότι το ταμείο δεν είχε άνεση για κινήσεις, αλλά με πλεονέκτημα την έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων μπορεί να επαναφέρει τα «πουλάρια» ψηλά. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο να μην έχει τραυματισμούς. Το ρόστερ είναι «ρηχό».

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Λούκα Νετς (αριστερός μπακ, Χέρτα Βερολίνου).

Γύρισαν: Μόριτς Νίκολας (τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού στην Οσναμπρικ), Αντρέας Πόουλσεν (αριστερός μπακ, τέλος δανεισμού στην Αούστρια Βιέννης), Κουαντιό Κονέ (χαφ, τέλος δανεισμού στην Τουλούζ), Λάζλο Μπένες (αριστερός χαφ, τέλος δανεισμού στην Αουγκσμπουργκ), Κίναν Μπένετς (ακραίος μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στην Ιπσουϊτς)

Εφυγαν: Μαξ Γκριν (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Βικτόρια Ασάφενμπουργκ), Μίχαελ Λανγκ (αναπληρωματικός δεξιός μπακ, Βασιλεία), Οσκαρ Βεντ (αναπληρωματικός αριστερός μπακ, Γκέτεμποργκ), Ρόκο Ράιτς (αναπληρωματικός αμυντικός χαφ, δανεικός στη Σιντ Τρούιντεν), Βαλεντίνο Λαζάρο (ενίοτε βασικός δεξιός χαφ, τέλος δανεισμού από την Ιντερ), Ιμπραϊμα Τραορέ (αναπληρωματικός ακραίος μεσοεπιθετικός, ελεύθερος), Χούλιο Βιγιάλμπα (αναπληρωματικός επιθετικός, ελεύθερος).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

10.07: Γκλάντμπαχ – Βικτόρια Κολωνίας 2-2

17.07: Πάντερμπορν – Γκλάντμπαχ 3-1

24.07: Γκλάντμπαχ – Μετς 1-0

28.07: Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ 0-2

31.07: Γκλάντμπαχ – Χρόνιγχεν 2-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Κλασσική ομάδα Χίτερ. Οργάνωση και αν πάρει κεφάλι στο σκορ ακόμα περισσότερη έμφαση στην άμυνα.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μπορούσια Παρκ (54.018), Μένχενγκλαντμπαχ

ΤΙΤΛΟΙ

5

Πρωταθλήματα

3

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 9η

2017-18 9η

2018-19 5η

2019-20 4η

2020-21 8η

[stoiximan_desktop keimeno_etaireias=”0% γκανιότα* με σούπερ αποδόσεις κάθε μέρα” width=”50%”]

 

(9η) ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Προπονητής: Πελεγκρίνο Ματαράτσο (44), απ’ το 2019

Απόλυτα πετυχημένη ως νεοφερμένη την περασμένη σεζόν, έμεινε άνετα στην κατηγορία και αν δεν την «χτύπαγαν» οι τραυματισμοί θα φλέρταρε με ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αποκλείστηκε στις «16» του Κυπέλλου από την Γκλάντμπαχ. Εμεινε πιστή στην πολιτική επένδυσης σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αλλοι τρεις πεπειραμένοι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν, «πιτσιρίκια» αποκτήθηκαν και αν στην πράξη δεν αποδειχτεί ότι το παρά έκανε με τα «ατίθασα νιάτα» μπορεί να έχει ήρεμη σεζόν. «Παίζει» όμως και το σενάριο να της λείψει η πείρα για αυτό παραμένουμε επιφυλακτικοί μαζί της. Ομορφο ποδόσφαιρο περιμένουμε να μας προσφέρει γενικά, η αρχή ωστόσο θα είναι ζόρικη. Εχει πολλούς τραυματισμούς.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Φλόριαν Μίλερ (τερματοφύλακας, Μάιντς), Χιρόκι Ιτο (κεντρικός αμυντικός, δανεικός από την Γιούμπιλο Ιβάτα), Ομέρ Φαρούκ Μπεγιάζ (χαφ, Φενέρμπαχτσε), Κρις Φίριχ (μεσοεπιθετικός, Πάντερμπορν), Αλού Κουόλ (επιθετικός, Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς)

Γύρισαν: Μαξίμ Αβούντζα (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στην Τιρκγκιτσού Μονάχου), Νικολάς Ναρτέι (χαφ, τέλος δανεισμού στη Ζάντχαουζεν)

Εφυγαν: Γκρέγκορ Κόμπελ (βασικός τερματοφύλακας, Ντόρτμουντ), Γενς Γκραλ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Μάρτσιν Καμίνσκι (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, Σάλκε), Αντώνης Αηδόνης (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, δανεικός στην Ντινάμο Δρέσδης), Πάμπλο Μαφέο (δεξιός μπακ, δανεικός πέρσι στην Ουέσκα, δανεικός στη Μαγιόρκα), Γκονσάλο Κάστρο (βασικός χαφ, ελεύθερος), Νικολάς Γκονσάλες (βασικός επιθετικός, Φιορεντίνα)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

06.07: Χόλενμπαχ – Στουτγκάρδη 1-10

10.07: Στουτγκάρδη – Ζανκτ Γκάλεν 3-0

14.07: Στουτγκάρδη – Ντάρμσταντ 1-1

20.07: Στουτγκάρδη – Λίβερπουλ 1-1

20.07: Στουτγκάρδη – Βάκερ Ινσμπρουκ 1-0

23.07: Αρμίνια Μπίλεφελντ – Στουτγκάρδη 2-5

31.07: Στουτγκάρδη – Μπαρτσελόνα 0-3

Η ΕΙΚΟΝΑ

Αλλοτε χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ, άλλοτε με εκλάμψεις σοβαρότητας και τακτικής. Νεανικό ρόστερ. Αναμενόμενες οι μεταπτώσεις.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Μερτσέντες Μπεντς Αρένα (60.441), Στουτγκάρδη

ΤΙΤΛΟΙ

5

Πρωταθλήματα

3

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 Β’ – 1η

2017-18 7η

2018-19 16η

2019-20 Β’ – 2η

2020-21 9η

 

 

(10) ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Προπονητής: Κρίστιαν Στράιχ (56), απ’ το 2011.

Για ακόμα μία φορά φλέρταρε με το ταβάνι της την περασμένη σεζόν και εφόσον εξασφάλισε άνετα την παραμονή ήταν πετυχημένη. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου από τη Στουτγκάρδη. Μεταγραφές; Ουδεμία. Τρία πιτσιρίκια από την U23 της προώθησε. Καμια δεκαριά ρολίστες αποχώρησαν και η «αλεπού» του πάγκου της καλείται με τα ίδια όπλα να παρουσιάσει ξανά ανταγωνιστικό σύνολο. Ασφαλώς και μπορεί να το πετύχει, αλλά οτιδήποτε άλλο πιο πολύ από το πλασάρισμα προς τη μέση της βαθμολογίας δύσκολο μας μοιάζει. Στο σύνολο θα ποντάρει ξανά, στην ομαδική δουλειά, στην αυτογνωσία της και στο ότι ουδείς περιμένει κάτι σπουδαίο.

Ηρθαν: Νοά Ατουμπόλου (τερματοφύλακας, προωθήθηκε από την U23), Νοά Βάισχαουπτ (αριστερός μεσοεπιθετικός, προωθήθηκε από την U23), Νισάν Μπούρκαρτ (επιθετικός, προωθήθηκε από την U23)

Γύρισαν: Νίκο Σλότερμπεκ (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στην Ουνιόν Βερολίνου), Πάτρικ Κάμερμπαουερ (χαφ, τέλος δανεισμού στην Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊχ).

Εφυγαν: Φλόριαν Μίλερ (βασικός τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού από τη Μάιντς), Νίκλας Τίντε (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, δανεικός στη Φερλ), Τσιμά Οκορόζι (αριστερός μπακ, δανεικός πέρσι στην Πάντερμπορν, Ζάντχαουζεν), Αμίρ Αμπράσι (αμυντικός χαφ, δανεικός πέρσι στη Βασιλεία, Γκρασχόπερ), Λίνο Τέμπελμαν (αναπληρωματικός χαφ, δανεικός στη Νυρεμβέργη), Φλόριαν Κατ (χαφ, δανεικός πέρσι στο Μαγδεβούργο, Μαγδεβούργο), Χούους Τιλ (αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού από τη Σπαρτάκ Μόσχας), Τσανγκ-Χοον Κουόν (αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός, στρατιωτική θητεία στη Νότιο Κορέα), Μπράντον Μπορέλο (ακραίος μεσοεπιθετικός, δανεικός πέρσι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, Ντινάμο Δρέσδης), Μάρβιν Πίρινγκερ (επιθετικός, δανεικός πέρσι στην Κίκερς Βίρτσμπουργκ, δανεικός στη Σάλκε)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

10.07: Φράιμπουργκ – Ζάαρμπρικεν 2-1

16.07: Φράιμπουργκ – Βαντούζ 1-1

23.07: Φράιμπουργκ – Λέβερκουζεν 0-0

31.07: Στρασμπούρ – Φράιμπουργκ 2-1

31.07: Στρασμπούρ – Φράιμπουργκ 1-2

Η ΕΙΚΟΝΑ

Ιδια υλικά με πέρσι, ίδια συνταγή, ελπίζει το φαγητό να μην είναι ξαναζεσταμένο.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Σβάρτσβαλντ Στάντιον (24.000), Φράιμπουργκ

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 7η

2017-18 15η

2018-19 13η

2019-20 8η

2020-21 10η

 

 

 

(11) ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Προπονητής: Ζεμπάστιαν Χένες (39), απ’ το 2020.

Δύσκολα σώθηκε την περασμένη σεζόν. Πάρα πολλοί τραυματισμοί την «τσάκισαν». Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου από την Γκρόιτερ Φιρτ και στις «32» του Γιουρόπα Λιγκ από τη Μόλντε. Ηθελε να προσφέρει επιθετικό στιλ αλλά «μαζεύτηκε» στο τελευταίο δίμηνο ώστε να μην… πάθει τα χειρότερα. Στο έτσι κι αλλιώς υπερβολικά μεγάλο ρόστερ της (αλλά γεμάτο από χρυσές μετριότητες) προστέθηκαν κυρίως νεαροί ποδοσφαιριστές. Ελπίζει να μείνει υγιής ώστε να παίξει πιο σταθερά, αμυντικά και στα χαφ έχει πολλές επιλογές, αλλά επιθετικά αν δεν κάνει σούπερ σεζόν ο Κράμαριτς δεν υπάρχει φορ με προσωπικότητα και διάρκεια απόδοσης.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Ουμπέρ Εμπαγί-Μουαμπά (κεντρικός αμυντικός, Παρί Σεν Ζερμέν), Ντάβιντ Ράουμ (αριστερός μπακ, Γκρόιτερ Φιρτ), Ματιέ Καμπαλά (αμυντικός χαφ, Μετς), Ανγκελο Στίλερ (αμυντικός χαφ, Μπάγερν Μονάχου ΙΙ)

Γύρισαν: Γιάκομπ Μπρούουν Λάρσεν (ακραίος μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στην Αντερλεχτ)

Εφυγαν: Ντάνιελ Κλάιν (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Αουγκσμπουργκ), Κρις Ρίτσαρντς (συνήθως βασικός κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού από την Μπάγερν Μονάχου), Γιούστιν Χόογκμα (κεντρικός αμυντικός, δανεικός πέρσι στην Ουτρέχτη, δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ), Ράιαν Σεσενιόν (ενίοτε βασικός αριστερός μπακ, τέλος δανεισμού από την Τότεναμ), Κώστας Σταφυλίδης (αναπληρωματικός αριστερός μπακ, δανεικός στην Μπόχουμ), Ιλάι Ελμκις (χαφ, δανεικός πέρσι στην Ντεν Χάαγκ, δανεικός στην Αντμίρα Βάκερ), Τσινεντού Εκένε (αναπληρωματικός επιθετικός, Ντούισμπουργκ).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

17.07: Χάιντενχαϊμ – Χόφενχαϊμ 1-0

24.07: Γκρόιτερ Φιρτ – Χόφενχαϊμ 2-2

31.07: Χόφενχαϊμ – Ρεμς 3-1

04.08: Χόφενχαϊμ – Καρλσρούη 5-0

Η ΕΙΚΟΝΑ

Οσο ο Κράμαριτς θα είναι υγιής και θα έχει κέφια το σύστημα θα λειτουργεί και η πορεί θα είναι καλύτερη της περσινής. Θα είναι έτσι όμως ο Κροάτης συνέχεια;

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Βίρζολ Ράιν Νέκαρ Αρένα (30.150), Ζίνσχαϊμ

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 4η

2017-18 3η

2018-19 9η

2019-20 6η

2020-21 11η

 

 

(12) ΜΑΪΝΤΣ

Προπονητής: Μπο Σβένσον (42), απ’ το 2021

Αλλαξε προπονητες (Λίχτε αντί Μπάιερλοτσερ, Σβένσον αντί Λίχτε) έγινε «σφιχτή» ομάδα, εξαιρετικά ικανή στο στιλ αντεπιθέσεων, και εξασφάλισε την παραμονή την περασμένη σεζόν. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου από την Μπόχουμ. Με τον Σβένσον απέκτησε λειτουργικό στιλ και με αυτό θα πορευτεί και στη νέα σεζόν. Το ρόστερ της μοιάζει ΟΚ αμυντικά και στα χαφ αλλά καλό θα ήταν να έχει αποκτήσει και κάποιον επιθετικό ποιοτικότερο όσων διαθέτει. Είναι πάντως έτοιμο σύνολο και θεωρούμε πως δεν θα έχει θέμα με την παραμονή, καθώς δεν θα είναι πολλά τα παιχνίδια που θα παίζει ως φαβορί. Δεν της ταιριάζει αυτό.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Σιλβάν Βιντμέρ (δεξιός μπακ, Βασιλεία), Αντερσον Λουκοκί (αριστερός μπακ, Αρμίνια Μπίλεφελντ), Αντον Σταχ (αμυντικός χαφ, Γκρόιτερ Φιρτ), Γιάε-σουνγκ Λι (μεσοεπιθετικός, Χόλσταϊν Κιέλου)

Γύρισαν: Ντάβιντ Νέμεθ (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στη Στουρμ Γκρατς), Ααρόν Μαρτίν (αριστερός μπακ, τέλος δανεισμού στη Θέλτα), Γιόναταν Μάιερ (αριστερός μπακ, τέλος δανεισμού στην Ντινάμο Δρέσδης)

Εφυγαν: Φλόριαν Μίλερ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Στουτγκάρδη), Ντάνι ντα Κόστα (συνήθως βασικός δεξιός μπακ, τέλος δανεισμού από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Φίλιπ Μουενέ (συχνά βασικός αριστερός μπακ, Αϊντχόφεν), Ντάνι Λάτσα (συχνά βασικός αμυντικός χαφ, Σάλκε), Κουντέ (αναπληρωματικός αμυντικός χαφ, Ολυμπιακός), Λεβίν Εζτουνάλι (σπάνια βασικός χαφ, Ουνιόν Βερολίνου), Ολιβερ Βέλινγκ (αναπληρωματικός χαφ, Οσναμπρικ), Ντονγκ-Βον Γι (ακραίος μεσοεπιθετικός, δανεικός πέρσι στην Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊχ, Σεούλ), Ρόμπερτ Γκλάτσελ (σπάνια βασικός επιθετικός, τέλος δανεισμού από την Κάρντιφ), Ισά Αμπάς (επιθετικός, δανεικός πέρσι στην Τβέντε, δανεικός στη Ριέκα)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

03.07: Πλάνιχ – Μάιντς 0-11

09.07: Μάιντς – Κίκερς Βίρτσμπουργκ 2-1

23.07: Μάιντς – Λίβερπουλ 0-1

27.07: Μάιντς – Γκαζιάντεπσπορ 1-0

31.07: Μάιντς – Τζένοα 3-2

Η ΕΙΚΟΝΑ

Ιαχή απ’ το ΝΒΑ: «Τιν, τιν, τιν, τιν, ντι-φενς, τιν, τιν, τιν, τιν, ντι-φενς». Αμυνα. Σε αυτή θα ποντάρει ώστε να κλέψει παιχνίδια. Λογικά θα πάρει όσα της χρειάζονται ώστε να μείνει στην κατηγορία.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Οπελ Αρένα (34.000), Μάιντς

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 15η

2017-18 14η

2018-19 12η

2019-20 13η

2020-21 12η

 

[pamestoixima_desktop keimeno_etaireias=”Ενισxυμένες αποδόσεις καθημερινά” width=”50%”]

(13) ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ

Προπονητής: Μάρκους Βάιντσιρλ (47), απ’ το 2021

Αλλαξε στο τέλος της περασμένης σεζόν προπονητή (Βάιντσιρλ αντί Χέρλιχ) και κουτσά στραβά έμεινε στην κατηγορία. Κάκιστο, βαρετό ποδόσφαιρο έπαιζε, δίχως ταυτότητα και πρωτοβουλία. Αποκλείστηκε στις «32» του Κυπέλλου από τη Λειψία. Ο παλιός γνώριμος του συλλόγου (πετυχημένος στην πρώτη θητεία του) Βάιντσιρλ θεωρούμε ότι μπορεί να την κάνει πιο «δραστήρια» στον αγωνιστικό χώρο. Στήριξε το ρόστερ που παρέλαβε, επένδυσε στον Νίκλας Ντορς με την ελπίδα να γίνει αυτός ο νέος Ντάνιελ Μπάιερ του συλλόγου.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Ντάνιελ Κλάιν (τερματοφύλακας, Χόφενχαϊμ), Νίκλας Ντορς (αμυντικός χαφ, Γάνδη), Αρνε Μάιερ (αμυντικός χαφ, Χέρτα Βερολίνου), Λάσε Γκίντερ (ακραίος μεσοεπιθετικός, Μπάγερν ΙΙ)

Γύρισαν: Φρέντερικ Βίντερ (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στη Λίνγκμπι), Μόρις Μαλόουν (επιθετικός, τέλος δανεισμού στη Βέεν Βίζμπαντεν), Σέρχιο Κόρδοβα (επιθετικός, τέλος δανεισμού στην Αρμίνια Μπίλεφελντ)

Εφυγαν: Μπένγιαμιν Λέναϊζ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, δανεικός στο Μαγδεβούργο), Κέβιν Ντάνσο (κεντρικός αμυντικός, δανεικός πέρσι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, Λανς), Μάρεκ Σούτσι (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, ελεύθερος), Γιόζο Στάνιτς (κεντρικός αμυντικός/δεξιός μπακ, δανεικός πέρσι στην Τσβίκαου, δανεικός στη Βέεν Βίζμπαντεν), Φέλιξ Γκέτσε (κεντρικός αμυντικός/αμυντικός χαφ, ανανέωση δανεισμού στην Κάιζερσλαουτερν), Ράνι Κεντίρα (συνήθως βασικός αμυντικός χαφ, Ουνιόν Βερολίνου), Λούκας Πέτκοφ (αναπληρωματικός χαφ, δανεικός στη Φερλ), Λάζλο Μπένες (αναπληρωματικός αριστερός χαφ, τέλος δανεισμού από την Γκλάντμπαχ), Μάρκο Ρίχτερ (ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός, Χέρτα Βερολίνου)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

07.07: Αουγκσμπουργκ – Αμβούργο 2-2

15.07: Αουγκσμπουργκ – Καραμπάγκ 2-2

21.07: Παρί Σεν Ζερμέν – Αουγκσμπουργκ 2-1

31.07: Αουγκσμπουργκ – Κάλιαρι 3-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Ικανή να έχει ασφαλή σεζόν ώστε να αποφευχθεί και περαιτέρω εσωτερική γκρίνια. Η εμπλοκή του Αμερικανού επενδυτή Ντέιβιντ Μπλίτσερ είναι θετική για το ταμείο αλλά δημιουργεί και απαιτήσεις. Και γκρίνιες αν τα αποτελέσματα δεν είναι όπως πρέπει.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

WWK Αρένα (30.660), Αουγκσμπουργκ

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 13η

2017-18 12η

2018-19 15η

2019-20 15η

2020-21 13η

 

 

 

(14) ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Προπονητής: Παλ Ντάρνταϊ, απ’ το 2021

Για μεγαλεία πήγαινε την περασμένη σεζόν, αλλαγή προπονητή (Ντάρνταϊ αντί Λαμπαντία) χρειάστηκε ώστε να γίνει σύνολο εργατικό και να παραμείνει στην κατηγορία. Αποκλείστηκε στις «64» του Κυπέλλου από την Μπράουνσβαϊχ. Εκανε σούπερ μεταγραφή με τον Φρέντι Μπόμπις ως αθλητικό διευθυντή, πήρε χαφ με δημιουργία και πείρα (Σερντάρ, Μπόατενγκ) και φορ με τα ίδια στοιχεία (Γιόβετιτς) και αν καταφέρει να πάρει και ακραίο μεσοεπιθετικό ικανό στο ένας εναντίον ενός θα είναι σίγουρα πάνω από τη μέση της βαθμολογίας. Δεν μας γεμίζει το μάτι ο Ρίχτερ για αυτόν τον ρόλο. Το ρόστερ της είναι καλό, χρήματα έχει, μπορεί να βάλει τις βάσεις σε αυτή τη σεζόν και να «χτυπήσει» ευρωπαϊκό εισιτήριο στην επόμενη.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Σουάτ Σερντάρ (χαφ, Σάλκε), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (χαφ, Μόντσα), Μάρκο Ρίχτερ (μεσοεπιθετικός, Αουγκσμπουργκ), Στέβαν Γιόβετιτς (επιθετικός, Μονακό)

Γύρισαν: Ντένις Γιαστρέμπσκι (χαφ, τέλος δανεισμού στη Βάλντχοφ Μάνχαϊμ), Ντέιβι Ζέλκε (επιθετικός, τέλος δανεισμού στη Βέρντερ Βρέμης)

Εφυγαν: Ομάρ Αλντερέτε (σπάνια βασικός κεντρικός αμυντικός, δανεικός στη Βαλένθια), Σάμι Κεντίρα (ενίοτε βασικός αμυντικός χαφ, τέλος καριέρας), Ματέο Γκεντουζί (συνήθως βασικός αμυντικός χαφ, τέλος δανεισμού από την Αρσεναλ), Αρνε Μάιερ (χαφ, δανεικός πέρσι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, Αουγκσμπουργκ), Εντουαρντ Λέβεν (αναπληρωματικός χαφ, δανεικός στην Μπόχουμ), Μάθιου Λέκι (αναπληρωματικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Μελβούρνη), Νεμάνια Ράντονιτς (ακραίος μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού από τη Μαρσέιγ), Γεσίκ Ενγκανκάμ (αναπληρωματικός επιθετικός, δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ), Τζον Κόρδομπα (συνήθως βασικός επιθετικός, Κρασνοντάρ)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

01.07: Νόισταντ/Ντόσε – Χέρτα Βερολίνου 0-16

07.07: Νόιρουπιν – Χέρτα Βερολίνου 0-7

10.07: Μπάμπελσμπεργκ – Χέρτα Βερολίνου 1-3

14.07: Χέρτα Βερολίνου – Αννόβερο 4-4

17.07: Ζανκτ Πάουλι – Χέρτα Βερολίνου 2-2

21.07: Χέρτα Βερολίνου – Λίμπεκ 1-1

29.07: Χέρτα Βερολίνου – Λίβερπουλ 4-3

30.07: Χέρτα Βερολίνου – Αλ Χιλάλ 3-2

31.07: Χέρτα Βερολίνου – Γκαζιάντεπσπορ 3-0

Η ΕΙΚΟΝΑ

Πλασάρισμα στην μέση της βαθμολογίας μοιάζει εφικτό. Ποιότητα υπάρχει.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Ολίμπιασταντιον (74.475), Βερολίνο

ΤΙΤΛΟΙ

2

Πρωταθλήματα

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 6η

2017-18 10η

2018-19 11η

2019-20 10η

2020-21 14η

 

 

(15η) ΑΡΜΙΝΙΑ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ

Προπονητής: Φρανκ Κράμερ (49)

Στα μέσα του δρόμου της περασμένης σεζόν άλλαξε προπονητή (Κράμερ αντί Νόιχαουζ) και με μικρή βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι έμεινε στην κατηγορία. Αποκλείστηκε στις «64» του Κυπέλλου από τη Ροτ Βάις Εσσεν. Με εξαίρεση τον Κλοζ και τον Οκουγκάβα έχασε όλους τους βασικούς φορ και μεσοεπιθετικούς της. Ποσοτικά τους αναπλήρωσε, ποιοτικά θα δούμε. Δεν ξέρουμε και κατά πόσο μπορούν να συνυπάρχουν στην ενδεκάδα ο Κλοζ με τον νεοφερμένο Ζέρα. Δεν περιμένουμε θέαμα και θαύματα από αυτήν. Αν μείνει στην κατηγορία θα έχει πετύχει, αν έρθουν δυο, τρεις τραυματισμοί βασικών (ειδικά στην άμυνα) θα έχει δύσκολο έργο.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Γκιγιέρμε Ράμος (κεντρικός αμυντικός, Φεϊρένσε), Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης (χαφ, Πάντερμπορν), Πάτρικ Βίμερ (χαφ, Αούστρια Βιέννης), Αλεσάντρο Σεπφ (δεξιός χαφ, Σάλκε), Ρόμπιν Χακ (μεσοεπιθετικός, Νυρεμβέργη), Γιάνι Ζέρα (επιθετικός, Χόλσταϊν Κιέλου), Φλόριαν Κρίγκερ (επιθετικός, Αουε)

Εφυγαν: Αντερσον Λουκοκί (συνήθως βασικός αριστερός μπακ, Μάιντς), Ράινχολντ Γιαμπό (σπάνια βασικός χαφ, τέλος καριέρας), Νιλς Ζόιφερτ (αναπληρωματικός χαφ, Γκρόιτερ Φιρτ), Αρνε Μάιερ (συχνά βασικός χαφ, τέλος δανεισμού από τη Χέρτα Βερολίνου), Τζομέιν Κόνζμπρουχ (χαφ, δανεικός στην Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊχ), Μάρσελ Χάρτελ (αναπληρωματικός χαφ, Ζανκτ Πάουλι), Ρίτσου Ντόαν (συνήθως βασικός μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού από την Αϊντχόφεν), Σεμπιό Σουκού (αναπληρωματικός ακραίος μεσοεπιθετικός, ελεύθερος), Γιόαν Σίμουν Εντμουντσον (αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός, ελεύθερος), Μίχαελ Φλαπ (ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού από την Αντερλεχτ), Αντρέας Φόγκλζαμερ (συνήθως βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός, Ουνιόν Βερολίνου), Σβεν Σίπλοκ (αναπληρωματικός επιθετικός, Στουτγκάρδη ΙΙ), Σέρχιο Κόρδοβα (επιθετικός, τέλος δανεισμού από την Αουγκσμπουργκ), Νοέλ Νίμαν (επιθετικός, δανεικός πέρσι στην Τιρκγκιτσού Μονάχου, δανεικός στη Χάρτμπεργκ), Ζεμπάστιαν Μίλερ (επιθετικός, δανεικός πέρσι στην Οσναμπρικ, δανεικός στην Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊχ)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

03.07: Φερλ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 3-0

10.07: Αρμίνια Μπίλεφελντ – Αννόβερο 1-0

23.07: Αρμίνια Μπίλεφελντ – Στουτγκάρδη 2-5

28.07: Αρμίνια Μπίλεφελντ – Βίντενμπρικ 1-1

31.07: Αρμίνια Μπίλεφελντ – Τβέντε 1-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Μάλλον τα ίδια με πέρσι. Η διάταξή της, το 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ, φαντάζει επιθετική, μα δεν είναι. Η κύρια δουλειά της είναι η άμυνα. Μάχη για την παραμονή θα δώσει.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Σίκο Αρένα (26.515), Μπίλεφελντ

ΤΙΤΛΟΙ

3

Πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας

1

Πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 Β’ – 15η

2017-18 Β’ – 4η

2018-19 Β’ – 7η

2019-20 Β’ – 1η

2020-21 15η

 

 

 

 

(16) ΚΟΛΩΝΙΑ

Προπονητής: Στέφεν Μπάουμγκαρτ (49), Νέος

Αλλαξε προπονητή (Φούνκελ αντί Γκίζντολ), κατάφερε να πάει στο παιχνίδι διαβάθμισης με τη Χόλσταϊν Κίελ και σε αυτά επικράτησε την περασμένη σεζόν ώστε να μείνει στην κατηγορία. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στις «16» απ’ τη Ρέγκενσμπουργκ.

Πρώτη απόφαση μετά από την εξασφάλιση της παραμονής στα παιχνίδια διαβάθμισης με τη Χόλσταϊν Κιέλου ήταν η απομάκρυνση του αθλητικού διευθυντή Χορστ Χελντ. Περίεργη απόφαση, πιο πολύ έχει να κάνει με προβλήματα συνεργασίας με άλλα διοικητικά στελέχη. Ναι, έκανε και λάθη στις επιλογές μερικών μεταγραφών ο Χελντ αλλά δεν ήταν και ο μόνος υπεύθυνος για την πορεία της προηγούμενης σεζόν.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε αποφασιστεί η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Στέφεν Μπάουμγκαρτ. Ο υπηρεσιακός Φρίντχελμ Φούνκελ πέτυχε το ρόλο του «σωτήρα», την κράτησε στην κατηγορία και αποχώρησε χαμογελαστός. Ο Μπάουμγκαρτ αναζητά το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Οδήγησε την Πάντερμπορν στην πρώτη κατηγορία με σύνολο απόλυτα επιθετικού ποδοσφαίρου, υποβιβάστηκε άμεσα στην δεύτερη κατηγορία με αυτό, και πέρσι παρουσίασε μία «χρυσή» μετριότητα.

Ο νέος προπονητής της έχει διαφορετικό σκεπτικό από τους προκατόχους του. Πιο επιθετικό. Το 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ δούλεψε στην προετοιμασία. Κάπως υπερβολικό μας μοιάζει αλλά απ’ τα «ταμπούρια» που μας πρόσφεραν οι «τράγοι» πέρσι καλύτερα να βλέπουμε κάτι το πιο διασκεδαστικό. Για την ίδια βεβαίως είναι λίγο επικίνδυνο αυτό. Εύκολα μπορεί να την βάλει σε μπελάδες.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Μάρβιν Σβέμπε (τερματοφύλακας, Μπρέντμπι), Τίμο Χίμπερς (κεντρικός αμυντικός, Αννόβερο), Ντέγιαν Λιούμπιτσιτς (αμυντικός χαφ, Ράπιντ Βιέννης), Μαρκ Ουτ (μεσοεπιθετικός, Σάλκε).

Γύρισαν: Βενσάν Κοσιελό (αμυντικός χαφ, τέλος δανεισμού στη Νασιονάλ Φουντσάλ), Νίκλας Χάουπτμαν (χαφ, τέλος δανεισμού στη Χόλσταϊν Κιέλου), Κίνγκσλεϊ Σίντλερ (δεξιός χαφ, τέλος δανεισμού στο Αννόβερο), Λούις Σάουμπ (δεξιός μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού στη Λουκέρνη), Αντονί Μοντέστ (επιθετικός, τέλος δανεισμού στη Σεντ Ετιέν), Τόμας Οστρακ (επιθετικός, τέλος δανεισμού στην Κάρβινα)

Εφυγαν: Γιούλιαν Κραλ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Βικτόρια Κολωνίας), Ρον-Ρόμπερτ Τσίλερ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού από το Αννόβερο), Σεμπαστιάν Μπορνό (βασικός κεντρικός αμυντικός, Βόλφσμπουργκ), Ρόμπερτ Φόλοντερ (αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός, Μάριμπορ), Γιάν Ορέλ Μπισέκ (κεντρικός αμυντικός, δανεικός πέρσι στην Γκιμαράες, δανεικός στην Ααρχους), Λάσε Ζόμπιχ (κεντρικός αμυντικός, δανεικός πέρσι στη Ζυρίχη, Ντάρμσταντ), Ισμαϊλ Γιάκομπς (συνήθως βασικός αριστερός μπακ-χαφ, Μονακό), Μάρκο Χέγκερ (αναπληρωματικός αμυντικός χαφ, ελεύθερος), Ελβις Ρέτσμπετσαϊ (ενίοτε βασικός χαφ, τέλος δανεισμού από τη Βόλφσμπουργκ), Σαλίχ Εζτσάν (ενίοτε βασικός χαφ, ελεύθερος), Δημήτρης Λημνιός (αναπληρωματικός χαφ, δανεικός στην Τβέντε), Ντόμινικ Ντρέξλερ (αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός, Σάλκε), Μάριους Βολφ (βασικός δεξιός μεσοεπιθετικός, τέλος δανεισμού από την Ντόρτμουντ), Εμάνουελ Ντένις (αναπληρωματικός επιθετικός, τέλος δανεισμού από την Μπριζ).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

09.07: Φορτούνα Κολωνίας – Κολωνία 0-4

10.07: Ντούισμπουργκ – Κολωνία 1-1

17.07: Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 2-3

18.07: Σάφχαουζεν – Κολωνία 0-2

24.07: Ελφερζμπερκ – Κολωνία 1-2

31.07: Κολωνία – Ρόντα 1-1

Η ΕΙΚΟΝΑ

Το σκεπτικό του Μπάουμγκαρτ είναι πως η άμυνα της ομάδας αρχίζει από τους επιθετικούς. Κλασσικά. Ετσι παίζουν οι ομάδες του. Θέλει να δει την Κολωνία πιο επιθετική, πιο τολμηρή σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Ο στόχος ωστόσο παραμένει ξανά μόνο η παραμονή. Δεν είμαστε βέβαιοι πως έχει το ρόστερ ώστε να παίξει όπως επιθυμεί.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Ράιν Ενεργκι Στάντιον (50.000), Κολωνία

ΤΙΤΛΟΙ

3

Πρωταθλήματα

4

Κύπελλα

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 5η

2017-18 18η

2018-19 Β’ – 1η

2019-20 14η

2020-21 16η

[winmasters_desktop keimeno_etaireias=”Winmasters: 30.000 live παιχνίδια με υψηλές + κορυφαίες αποδόσεις στα φαβορί Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 210 9237777″ width=”50%”]

 

(1η στη δεύτερη κατηγορία) ΜΠΟΧΟΥΜ

Προπονητής: Τόμας Ράιζ (47), απ’ το 2020

Σταθερή αμυντικά στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, πολύ οργανωμένη και με συνοχή, τερμάτισε ως πρωταθλήτρια στην δεύτερη κατηγορία. Αποκλείστηκε στις «16» του Κυπέλλου από τη Λειψία. Μοναδική απώλειά της το καλοκαίρι ήταν ο βασικός επιθετικός χαφ Ζουλ. Σημαντική βεβαίως. Θεωρητικά θα λείψουν τα γκολ και οι πάσες του. Τα στελέχη της θεωρούν πως μπορούν να βαδίσουν στα βήματα της Αρμίνια Μπίλεφελντ που παρέμεινε στην κατηγορία την περασμένη σεζόν ως πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας, δίχως να φορτώσει τα οικονομικά της. Πιθανό μα ρισκαδόρικο. Ενίσχυση δεν υπήρξε στο ρόστερ. Θα φανεί αρκετή η συνοχή; Πόσο εύκολο θα της είναι να σκοράρει;

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Μίχαελ Εσερ (τερματοφύλακας, Αννόβερο), Κώστας Σταφυλίδης (αριστερός μπακ, δανεικός από τη Χόφενχαϊμ), Πάτρικ Οστερχαγκε (αμυντικός χαφ, Ντόρτμουντ ΙΙ), Εντουαρντ Λέβεν (χαφ, δανεικός από τη Χέρτα Βερολίνου), Ελβις Ρετσμπέτσαϊ (χαφ, δανεικός από τη Βόλφσμπουργκ), Κρίστοφερ Αντβί-Αντζέι (ακραίος μεσοεπιθετικός, Πάντερμπορν), Τακούμα Ασάνο (μεσοεπιθετικός, Παρτιζάν Βελιγραδίου)

Εφυγαν: Πάτρικ Ντρέβεζ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Ζάντχαουζεν), Μόριτς Ρέμλινγκ (αναπληρωματικός αριστερός μπακ-χαφ, δανεικός στην Τιρκγκιτσού Μονάχου), Ρόμπερτ Ζουλ (βασικός επιθετικός χαφ, Αλ Ιτιχάντ Καλμπά), Τόμας Αϊζφελντ (αναπληρωματικός επιθετικός χαφ, ελεύθερος)

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

07.07: Φέλμπερτ – Μπόχουμ 0-9

10.07: Μπόχουμ – Φερλ 3-3

14.07: Μπόχουμ – Μπόνερ 6-0

17.07: Μπόχουμ – Ντόρτμουντ 3-1

21.07: Μπόχουμ – Πάρμα 1-0

29.07: Μπόχουμ – Φιτέσε 1-2

31.07: Μπόχουμ – Ουτρέχτη 0-2

Η ΕΙΚΟΝΑ

Παρά τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία η Μπόχουμ δεν σκόπευε να κάνει πολλές αλλαγές. Το μπάτζετ της για το μισθολόγιο ανέβηκε μεν από τα 12 στα 22 με 23 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα στελέχη της θεωρούν πως μπορούν να βαδίσουν στα βήματα της Αρμίνια Μπίλεφελντ που παρέμεινε στην κατηγορία την περασμένη σεζόν, ως πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας, δίχως να φορτώσει τα οικονομικά της. Δύσκολο. Οχι αδύνατο, μα δύσκολο.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Βονόβια Ρούρσταντιον (27.599), Μπόχουμ

ΤΙΤΛΟΙ

7

Προβιβασμοί στην Α’ κατηγορία

4

Πρωταθλήματα στην Β’ κατηγορία

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 Β’ – 9η

2017-18 Β’ – 6η

2018-19 Β’ – 11η

2019-20 Β’ – 8η

2020-21 Β’ – 1η

 

 

(2η στη δεύτερη κατηγορία) ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ

Προπονητής: Στέφαν Λάιτλ (43), απ’ το 2019.

Την περασμένη σεζόν έπαιξε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην δεύτερη κατηγορία και αυτό αποδείχτηκε αρκετό, παρ’ ότι αμυντικά δεν ήταν βράχος, να την προβιβάσει. Αποκλείστηκε στις «16» του Κυπέλλου από τη Βέρντερ Βρέμης. Τώρα πέφτει στα βαθιά. Απ’ το ρόστερ της αποχώρησαν τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές αλλά η πολιτική της δεν άλλαξε. Εχει τον πιο μικρό προϋπολογισμό της κατηγορίας, νεαρούς ή «άσημους» ποδοσφαιριστές απέκτησε και ο αποκλεισμός απ’ την Μπάμπελσμπεργκ στο Κύπελλο ήταν το πρώτο ανησυχητικό σημάδι. Αν δεν υποβιβαστεί θα έχει πετύχει «θαύμα» μεγαλύτερο από την άνοδό της στην κατηγορία. Το κλειδί θα είναι η αμυντική λειτουργία. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει καλύτερη.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ

Ηρθαν: Γκίντεον Γιούνγκ (κεντρικός αμυντικός/αμυντικός χαφ, Αμβούργο), Γιούστιν Χόογκμα (κεντρικός αμυντικός, δανεικός από τη Χόφενχαϊμ), Ελίας Κράτσερ (μπακ, προωθήθηκε από την U23), Αντριαν Φάιν (αμυντικός χαφ, δανεικός από την Μπάγερν Μονάχου), Μαξ Κρίστιανσεν (χαφ, Βάλντχοφ Μάνχαϊμ), Νιλς Ζόιφερτ (χαφ, Αρμίνια Μπίλεφελντ), Γεσίκ Ενγκανκάμ (επιθετικός, δανεικός από τη Χέρτα Βερολίνου)

Εφυγαν: Πάουλ Γέκελ (βασικός κεντρικός αμυντικός, Ουνιόν Βερολίνου), Μερτζίμ Μάβραϊ (ενίοτε βασικός κεντρικός αμυντικός, ελεύθερος), Ντάβιντ Ράουμ (βασικός αριστερός μπακ, Χόφενχαϊμ), Αλεξάντερ Λούνγκβιτς (αναπληρωματικός αριστερός μπακ, τέλος δανεισμού από την Μπάγερν Μονάχου), Αντον Σταχ (βασικός αμυντικός χαφ, Μάιντς), Ζεμπάστιαν Ερνστ (βασικός χαφ, Αννόβερο), Μάριγιαν Κάβαρ (αναπληρωματικός χαφ, ελεύθερος).

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

09.07: Γκρόιτερ Φιρτ – Μπάγερν Μονάχου ΙΙ 0-1

14.07: Κίκερς Βίρτσμπουργκ – Γκρόιτερ Φιρτ 1-0

17.07: Ινγκολσταντ – Γκρόιτερ Φιρτ 1-1

24.07: Γκρόιτερ Φιρτ – Χόφενχαϊμ 2-2

31.07: Φενέρμπαχτσε – Γκρόιτερ Φιρτ 3-2

Η ΕΙΚΟΝΑ

Με ρεαλισμό ο Στέφαν Λάιτλ λέει πως η παραμονή στην πρώτη κατηγορία θα είναι μεγαλύτερη έκπληξη από την άνοδο που πέτυχε με την ομάδα του σε αυτή. Το κλειδί θα είναι η αμυντική λειτουργία. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι καλύτερη εκείνης της προηγούμενης σεζόν στην δεύτερη κατηγορία.

Από το τέλος της προηγούμενης σεζόν γνώριζε πως βασικά στελέχη (Ράουμ, Γέκελ, Ερνστ) δεν θα παρέμεναν στο ρόστερ της, αλλά στόχος της ήταν να μείνει πιστή στον δρόμο της. Νεαροί ποδοσφαιριστές, εξελίξιμοι, καμία επιβάρυνση για το ταμείο. Δρόμος που έκανε τον προπονητή Στέφαν Λάιτλ να σκέφτεται αν πρέπει να συνεχίσει στο πόστο του τεχνικού. Αποφάσισε να παραμείνει.

Το δικό της μπάτζετ ανέβηκε από τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ στα 18. Σημαντική διαφορά για την ίδια, αλλά δεδομένα ο πιο μικρός προϋπολογισμός της κατηγορίας για την στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της. Αν μείνει στην κατηγορία θα είναι τεράστια υπέρβαση.

ΕΔΡΑ – ΠΟΛΗ

Σπόρτπαρκ Ρόνοφ Τόμας Ζόμερ (16.626), Φιρτ

ΤΙΤΛΟΙ

3

Πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας

1

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας

ΠΟΡΕΙΑ 5ΕΤΙΑΣ

2016-17 Β’ – 8η

2017-18 Β’ – 15η

2018-19 Β’ – 13η

2019-20 Β’ – 9η

2020-21 Β’ – 2η

[bwin_desktop keimeno_etaireias=”Τα μεγάλα ντέρμπι σε Live Streaming* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις ” width=”50%”]

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip