-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Διαιτητής ο Φρανκ Σνάιντερ (μ.ο. 4,07 κιτ./ 0,20 κοκ. ανά ματς).
* Α’ γύρος (23/12/2020): Ανζέ – Μαρσέιγ 2-0.
* Ελαφρύ προβάδισμα της Μαρσέιγ βάσει συνολικής παράδοσης (18-16-14). Τα 7 από τα 9 τελευταία ματς ανεξαρτήτως έδρας είχαν 2-3 γκολ την πρόσφατη 5ετία.
* Ισχυρή εντός έδρας η Μαρσέιγ (12-7-5). G/G τα 4 από τα 6 ματς σε αυτή την έδρα την τελευταία 20ετία.
Οι οιωνοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ευνοϊκοί. Τόσο η καλή κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα όσο και η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου της αντιπάλου, έδιναν ένα θεωρητικό προβάδισμα πριν την έναρξη του αγώνα. Αποδείχθηκε όμως ότι από μόνο του το κίνητρο, δεν δίνει νίκες.
Παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, κάκιστη στο α’ ημίχρονο όταν και σχεδόν δεν πέρασε τη μεσαία γραμμή και γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 1-0 στην έδρα της Σεντ Ετιέν που έμοιαζε σε όλο το ματς να είναι αυτή η ομάδα που κυνηγάει το αποτέλεσμα.
Απολύτως δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει συνολικής απόδοσης, γλίτωσε από περισσότερα γκολ στο α’ ημίχρονο όταν παραχώρησε 9 (!!) κόρνερ σε 30 λεπτά. Φάνηκε να κλείνει το “εφιαλτικό” αυτό διάστημα με 0-0 αλλά ο στόπερ Μπαλέρντι είχε άλλα σχέδια στο 43’ όταν “έπιασε” αέρα προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα, δίνοντας γκολ “πάρε-βάλε” στον αντίπαλο επιθετικό.
Παρά την επιθετική πρωτοβουλία και τις λίγες αλλά σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε για να πάρει βαθμούς μένοντας στο “μηδέν”. Παρά την απρόσμενη βάσει ονόματος αντιπάλου ήττα, εξακολουθεί να κρατά το προβάδισμα για την 5η θέση λόγω ευνοϊκού προγράμματος.
Σημαντική για τη μεσαίσ γραμμή της ομάδας, η απουσία λόγω τιμωρίας (με κάρτες) του βασικού Γκέιγ (38/2) ο οποίος μαζί με τον Κουισάνς (χαφ, 30/2) είναι οι δύο απουσίες για τον Χόρχε Σαμπαόλι.
Με την απόδοση και τις εμφανίσεις της στον τελευταίο γύρο και ειδικά το πρόσφατο δίμηνο (2 ισοπαλίες, 5 ήττες) έδωσε δικαιώματα ακόμη και υποβιβασμό ή τα μπαράζ υποβιβασμού. Για καλή της τύχη, βρήκε την ουραγό και υποβιβασμένη Ντιζόν στο δρόμο της τρεις αγωνιστικές πριν τον τερματισμό.
Το έργο της εύκολο, η απόστολή της εξίσου άνετη, φτάνοντας στο εντός έδρας 3-0 που της εξασφάλισε οριστικά την παραμονή. Επιστροφή με γκολ για τον MVP της σεζόν Αντζελο Φουλτζίνι (6 γκολ), ο οποίος άνοιξε το δρόμο στο 7′. Είχε τον έλεγχο σε όλο το 90λεπτο, προσπάθησε να “σφραγίσει” τη νίκη στις αρχές του β’ ημιχρόνου, σκόραρε με τον Μπαοκέν (48′) αλλά το γκολ που μέτρησε ήταν το αυτογκόλ του αντίπαλου γκολκίπερ στο 50′. Εκλεισε τη νίκη στο τέλος με τον φορ Ντιονί (36/5) που μπήκε ως αλλαγή στο 70′.
Η πιο σημαντική στιγμή καταγράφηκε μετά το τέλος του αγώνα. Συγκινημένος ο κόουτς Στεφάν Μουλέν, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της ομάδας του, ευχαρίστησε τους πάντες μιας και αποχαιρετά το σύλλογο μετά από 10 συναπτά έτη στον πάγκο.
Ο κόουτς Στεφάν Μουλέν δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κουλιμπαλί (χαφ, 31/1) και τους τραυματίες πλάγιους Μπαμπά (19/0) και Ντουμπιά (27/1) που δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και τέθηκαν εκτός αποστολής.