-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΜΟΝΟ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Το παιχνίδι δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες λόγω της κεκλειμένης οροφής του γηπέδου.
* Διαιτητής ο Ζερόμ Μπρισάρ (μ.ο. 3,89 κιτ./ 0,61 κοκ. ανά ματς).
* Α’ γύρος (29/11/2020): Σεντ Ετιέν – Λιλ 1-1.
* Δυνατή η Σεντ Ετιέν βάσει συνολικής παράδοσης (39-33-45), αν και μετρά 2 νίκες στα 10 τελευταία ανεξαρτήτως έδρας (6-2-2) την πρόσφατη 5ετία.
* Αήττητη εντός έδρας η Λιλ (12-5-0) στα ματς πρωταθλήματος την πρόσφατη 20ετία. G/G τα 4 από τα 6 πιο πρόσφατα σε αυτή την έδρα.
Γνώριζε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά ότι ο πολυπόθητος τίτλος περνούσε από την έδρα της “αιώνιας” αντιπάλου, Λανς που μετά το 4-0 του α’ γύρου θα έκανε το πάντα για να της κόψει τη φόρα. Εκρητική ατμόσφαιρα και χιλιάδες οπαδοί στο προπονητικό κέντρο πριν την αναχώρηση της ομάδας, έδωσε την καλύτερη ενθάρρυση για το ματς.
Το μεγαλύτερο “βήμα” σε 90 λεπτά. Εκλεισε στόματα, μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή του αγώνα και πήρε εμφατική εκτός έδρας νίκη με 3-0 χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα στα 90 λεπτά. Δύο μόλις βήματα από το πρωτάθλημα, ζητούμενο οι 4 βαθμοί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές για τη στέψη.
Οι δύο καθοριστικοί “πυλώνες” της μεγάλης νίκης, φορ Γιλμάζ (31/17) που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με 2 γκολ στο α’ ημίχρονο (4′-πεν., 40′) αλλά και ο «απροσπέλαστος» γκολκίπερ Μενιάν που έφτασε τα 20 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Κροάτη Σούμπασιτς της σεζόν 2016/17 του τίτλου της Μονακό.
Με την επιστροφή του βασικού και πολύτιμου Αντρέ (χαφ, 41/0) η αποστολή είναι πλήρης για τον κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ που αντιμετωπίζει ποινή μίας αγωνιστικής και θα παρακολουθήσει το ματς από τις εξέδρες του γηπεδού.
Πανηγυρική η παραμονή της στην κατηγορία παραμένοντας σε καλή φόρμα και την προηγούμενη εβδομάδα. Επιασε πολύ καλή απόδοση ειδικά στο α’ ημίχρονο, έπαιξε συνολικά για την ιστορία της και δεν έκανε καμία χάρη στη Μαρσέιγ παρά την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου.
Ισοπεδωτική απέναντι στην αντίπαλό της που κυνηγούσε τους βαθμούς και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκε με 1-0, έστω κι αν το νικητήριο γκολ (43’) προήλθε από «παιδικό» λάθος της αντίπαλης άμυνας. Σκόρερ ο εξτρέμ Νορντέν (31/4) μετά από σέντρα στο 2ο δοκάρι του Καζρί και “αέρα” σε προβολή του αμυνικού.
Σε παθητικό ρόλο στο 2ο ημίχρονο, έδωσε χώρο στη Μαρσέιγ, απειλήθηκε σε δύο φάσεις με κυριότερη το δοκάρι σε απευθείας φάουλ στο 56′, όμως το 4-3-3 του κόουτς Κλοντ Πιέλ λειτούργησε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι. Χωρίς άγχος τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο βασικός Μουκουντί (στόπερ, 26/3) ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Μαρσέιγ. Επιπλέον, εκτός αποστολής βρίσκονται και οι τραυματίες Σισέ (στόπερ, 15/0) και Μπουντεμπούζ (χαφ, 15/0).