Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΜΟΝΑΚΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Είναι δύσκολο να… βγάλεις άκρη με ένα παιχνίδι στο οποίο δεν διακυβεύεται απολύτως τίποτα, με τις ομάδες να είναι μάλιστα απογοητευμένες μετά την αποτυχία της Παρασκευής. Το 2.65 των Μονεγάσκων πάντως μοιάζει υψηλό, με το σοκ του αποκλεισμού να είναι σαφώς μεγαλύτερο στο στρατόπεδο της Μπάρτσα.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΑΚΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Facts Αγώνα
Α’ Γύρος (14/12): Μονακό – Μπαρτσελόνα 63-69
Β’ Γύρος (24/02): Μπαρτσελόνα – Μονακό 80-70
* Mε χάντικαπ 4,5 πόντων υπέρ της Μονακό: 1.90-1.91
* Μικρός τελικός του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη «Ζαλγκίριο Αρένα» του Κάουνας. Όποια ομάδα νικήσει, θα κατακτήσει την τρίτη θέση.
Στην παρθενική συμμετοχή της σε φάιναλ φορ για ένα ημίχρονο έμοιαζε να ελέγχει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κατάσταση κόντρα στον Ολυμπιακό.
Καταφέρνοντας να αποσυντονίσει πλήρως τους Πειραιώτες και με όπλο κυρίως την άμυνά της έκλεισε το πρώτο μέρος στο +12 (41-29), όμως η αφύπνιση των αντιπάλων δεν της άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους.
Συγκεκριμένα ένα επιμέρους 2-27 στην τρίτη περίοδο έφερε τους Μονεγάσκους στο -13 με δέκα λεπτά να απομένουν για το φινάλε και ουσιαστικά έγειρε εξ ολοκλήρου την πλάστιγγα.
Το 97-55 στον τομέα της αξιολόγησης εξηγεί πολλά για την έκβαση της αναμέτρησης, την ώρα που είχαν μέτρια ποσοστά με 48,4% στα δίποντα και μόλις 20,8% από την περίμετρο.
Χάνοντας παράλληλα τις μάχες στη φροντ λάιν με 37-33 και 10-12 στη σχέση ασίστ – λαθών, τα πράγματα για τους παίκτες του Ομπράντοβιτς έγιναν ακόμη δυσκολότερα.
Η τριάδα των Τζέιμς (17), Οκόμπο (17 π., 5 ασ.) και Λόιντ (11 π., 7 ρ.) έδωσε λύσεις κυρίως στο πρώτο μέρος.
Χωρίς απουσίες ξανά.
Τρίτη σερί σεζόν στην οποία φτάνει στην… πηγή (φάιναλ φορ) χωρίς να ξεδιψάσει, και πλέον η κατάσταση για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φαντάζει αφόρητη στο στρατόπεδο των Καταλανών.
Είναι μάλιστα η δεύτερη «κολλητή» αποτυχία απέναντι στη Ρεάλ, αφού και πέρσι οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που έφραξαν τον δρόμο των «μπλαουγκράνα» για τον τελικό και κατά συνέπεια τον τίτλο.
Μέχρι τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου – χωρίς να παίξουν ιδιαίτερα καλά και ποντάροντας πρωτίστως στα σουτ από την περιφέρεια – οι παίκτες της Μπάρτσα έμοιαζαν να ελέγχουν την κατάσταση στο 78-66 της Παρασκευής.
Ένα σερί 15-0 της Ρεάλ ωστόσο μετέτρεψε το 47-39 σε 47-54 και έβαλε την… αμφιβολία στο μυαλό των παικτών του Σάρας. Έκτοτε το ένα λάθος διαδέχθηκε το άλλο (14 για μόλις 13 ασίστ) και τα περισσότερα σουτ βρήκαν… σίδερο.
Τα ποσοστά τους άλλωστε με 33,3% (10/30) στα δίποντα, 35,9% (14/39) στα τρίποντα και 36,4 (4/11) στις βολές λένε όλη την αλήθεια για την πίεση στα χέρια τους, την ώρα που ούτε την κατάσταση κοντά στο καλάθι μπόρεσαν να ελέγξουν με 43-45 στον τομέα των ριμπάουντ.
Αμπρίνες (16 π., με 4/8 τρ.), Λαπροβίτολα (12 με 4/11 τρ.) και Κούριτς (11 με 3/6 τρ.) οι μοναδικοί διψήφιοι των Καταλανών, που απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ.
Νοκ άουτ ο γκαρντ Χίγκινς, αποτελώντας το μοναδικό πρόβλημα των Καταλανών.