Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ «ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ»
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* 6-6-1 η μεταξύ τους παράδοση συνολικά από τη σεζόν 1994-95, 5-2-0 με γηπεδούχο την Κιέβο την ίδια περίοδο. 6-2-0 για την Κιέβο στα 8 τελευταία, 14 χρόνια πριν η τελευταία νίκη της Ασκολι.
* Πρώτος γύρος: Ασκολι – Κιέβο 0-0
Μετά την εντός έδρας ισοπαλίας με την Κρεμονέζε ο προπονητής Αλιέτι τόνισε «Δεν είναι ώρα για κλάματα, πάμε να κάνουμε δύο νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και να μπούμε στα πλέι οφ». Το πρώτο βήμα έγινε μετά τη νίκη στο Κιάβαρι απέναντι στη Βίρτους Εντέλα (3-1).
Με την έναρξη λαχτάρισε αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1’, δεν ήταν διατεθειμένη όμως για πλάκες. Ισοφάρισε στο 7’ με τον Τζιλιότι, στρατοπέδευσε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και το γύρισε με γκολ του Γκάουντιο στο 43’, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους «σφράγισε» το τρίποντο (3-1 ο Κανότο στο 50’).
Με νίκη δεν τη νοιάζει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι, θα τερματίσει έβδομη και την Πέμπτη θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά σε νοκ άουτ αγώνα στην έδρα του έκτου. «Ο Σοτίλ και τα παιδιά του έκαναν έναν σπουδαίο δεύτερο γύρο και αξίζουν συγχαρητήρια. Το μόνο που αξίζει είναι η νίκη και πάμε μόνο για αυτήν» τα λόγια του Αλιέτι.
Ο προπονητής Αλιέτι κάλεσε και τους 24 παίκτες στην αποστολή, προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό κλίμα και όπως ανέφερε θα κρίνει πριν τον αγώνα ποιοι θα μείνουν εκτός. Αμφίβολο το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσουν οι Τσιτσιρέτι (βασικός εξτρέμ, 29/3), Ντε Λούκα (βασικός επιθετικός, 32/6/1) και Μόγκος (βασικός δεξιός μπακ, 34/3/6).
Σε εκπληκτική κατάσταση τις πέντε τελευταίες εβδομάδες. Απέδωσε – επιτέλους – ανάλογα με την αξία και την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει. Εξαιρετική συνολικά στο δεύτερο γύρο κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού. Η εντός έδρας νίκη της Παρασκευής απέναντι στην Τσιταντέλα (2-0) σφράγισε την παραμονή στην κατηγορία.
Το πρώτο μισάωρο ήταν δύσκολο, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν αρκετά και να έχουν δοκάρι μετά από κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, όλα όμως έγιναν πιο εύκολα μετά το 1-0 με τον Μπούχελ στο 39’, ενώ ο Μπάγιτς βρήκε δίχτυα για το 2-0 στο 45’+3’. Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος, χαρές και πανηγύρια στη συνέχεια.
Ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά αλλά όπως τόνισε ο προπονητής Σοτίλ, ο οποίος επιστρέφει στον πάγκο μετά την τιμωρία μίας αγωνιστικής «Στη Βερόνα δεν θα είμαστε ένα θύμα έτοιμο προς θυσία».
Παραμένει τραυματίας ο Πίνα (δεξιός μπακ, 7/0) στη μοναδική απουσία.