- Αγώνας ρεβάνς για τα play off του Κόνφερενς Λιγκ.
- Η Κλουζ από τη Ρουμανία υποδέχεται τη Χέκεν από τη Σουηδία.
- Στο πρώτο ματς η Χέκεν κέρδισε 7-2 την Κλουζ. Σε περίπτωση που το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο μετά τα δύο 90λεπτα, το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση και, εφόσον χρειαστεί, στα πέναλτι.
- Ο νικητής της σειράς συνεχίζει στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ο χαμένος θα μείνει εκτός Ευρώπης.
- Δείτε τα προγνωστικά Κόνφερενς Λιγκ.
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
- Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
Εταιρία | 1 | X | 2 | U 2.5 | O 2.5 | GG | NG |
---|
ΑΝΑΛΥΣΗ CFR ΚΛΟΥΖ - ΧΑΚΕΝ
Facts Αγώνα

CFR ΚΛΟΥΖ
Ρεπορτάζ
Χειρότερη έκβαση δεν μπορούσε να έχει το πρώτο ματς για την Κλουζ, η οποία υπέστη μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας της χάνοντας 7-2 στη Σουηδία από τη Χέκεν.
Η σουηδική ομάδα πήρε προβάδισμα μόλις στο 2’ με τον Σίμον Γκούσταφσον, διπλασίασε στο 18’ με τον Σίλας Άντερσεν, πέτυχε τρίτο με τον Αντριάν Σβάνμπεκ στο 24’ και τέταρτο στο 34’ με τον Γκούσταφσον, για να δεχθεί προσωρινά τη μείωση στο 38’ από τον Κορένιτσα. Η Κυπελλούχος Σουηδίας συνέχισε να παίζει επιθετικά στην επανάληψη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ με τον Ισάκ Μπρούσμπεργκ στο 49’, για να δεχθεί δεύτερο από τον Κορντέα στο 50’ και να δώσει διαστάσεις με δύο γκολ του Τζον Πολ Ντεμπέ στο 61’ και 70’. Πλέον, η Κλουζ χρειάζεται ένα θαύμα για να περάσει στη League Phase του θεσμού.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της Κλουζ, Νταν Πετρέσκου, παραιτήθηκε από τη θέση του, λέγοντας πως είναι η πιο ντροπιαστική ήττα της καριέρας του:
«Για πρώτη φορά στα 25 χρόνια της καριέρας μου ως τεχνικός δέχθηκε η ομάδα μου 7 γκολ. Ούτε 5 δεν είχα δεχθεί ως τώρα. Είναι μια καταστροφική μέρα για μένα και για την ομάδα. Αυτό ήταν το τελευταίο μου ματς ως προπονητής της Κλουζ. Σχεδίαζα να παραιτηθώ μετά το δεύτερο ματς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το κάνω όμως τώρα, αφού ο προπονητής έχει την ευθύνη για τα αποτελέσματα της ομάδας».
Αντικαταστάτης του, ο Αντρέα Μαντορλίνι, ο οποίος είχε περάσει από τον πάγκο της ομάδας το 2010.
Το ντεμπούτο του πάντως δεν ήταν το καλύτερο, αφού η Κλουζ γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα 4-1 στο πρωτάθλημα από την Οτελούλ Γκαλάτι. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25’, δέχθηκε δεύτερο στην εκπνοή του ημιχρόνου (45’), έμεινε με 10 στο 50’, δέχθηκε τρίτο στο 55’, μείωσε με τον Κορένιτσα στο 71’, για να δεχθεί τη χαριστική βολή στο 77’.
Έτσι, μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς, 4 πόντους πάνω από το δίδυμο της τελευταίας θέσης.
Αγωνιστικά νέα
Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο βασικός μέσος Μέριτον Κορένιτσα. Τραυματίστηκε στο πρώτο ματς ο βασικός αμυντικός Τιντιάν Κεϊτά, δεν έπαιξε στο ματς πρωταθλήματος και δύσκολα θα παίξει σήμερα.
Αμφίβολοι παραμένουν ο μέσος Μούχαρ, ο ακραίος επιθετικός Μοχάμεντ Καμαρά και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Ομερούο.

ΧΑΚΕΝ
Ρεπορτάζ
Μια Χέκεν από τα παλιά παρουσιάστηκε στο πρώτο ματς την περασμένη Πέμπτη και πέτυχε μια συντριπτική νίκη με το εμφατικό 7-2 επί της Κλουζ. Σκορ το οποίο θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού σε κάποια φάση το ματς είχε ανοίξει και η μία στιγμή διαδεχόταν την άλλη. Έτσι, η πρόκριση στη League Phase του θεσμού θεωρείται δεδομένη, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, περίπτωση που θα πρέπει να έχει αυτοκτονικές τάσεις η κυπελλούχος Σουηδίας.
Στο πρωτάθλημα, παίζοντας με βασική ενδεκάδα, επικράτησε 5-1 εκτός έδρας της Βέρναμο και βελτίωσε σημαντικά τη θέση της στη βαθμολογία.
Πήρε προβάδισμα μόλις στο 3’ με τον Σίλας Άντερσεν, διπλασίασε στο 26’ με τον Ισάκ Μπρούσμπεργκ, για να δεχθεί δύο λεπτά αργότερα τη μείωση. Στην επανάληψη ήταν καταιγιστική, δεν άφησε κανένα περιθώριο στη γηπεδούχο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της (54’ Τζον Πολ Ντέμπε, 80’ και 90+1’ Άντριαν Σβάνμπεκ).
Με τη νίκη αυτή, η Χέκεν έφτασε στους 26 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, 8 πόντους πάνω από τη γραμμή των μπαράζ, ενώ μένουν 9 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά νέα
Δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο νέο πρόβλημα σε σχέση με το τελευταίο ματς. Κατά τα άλλα, εκτός στα 15 τελευταία ο βασικός αμυντικός Γιάκομπ Μπάρετ Λάουρσεν (1 συμ.), που υπέστη υποτροπή στο τραυματισμένο του πόδι και δεν είναι έτοιμος να παίξει. Μακροχρόνια απών ο βασικός πέρσι γκολκίπερ Πέτερ Αμπράχαμσον (χωρίς συμμετοχή φέτος), μπήκε σε ρυθμούς προπονήσεων, ωστόσο είναι νωρίς για επίσημο ματς, σε τέτοιο επίπεδο μάλιστα.
Σταθερά εκτός πλάνων ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Λέο Βαϊσάνεν (1 συμ.), ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς της πρεμιέρας και ο βασικός αμυντικός Γιόχαν Χάμαρ, ο οποίος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα χάσει πρακτικά τους επόμενους 6-8 μήνες.
Εκτός μένει και ο βασικός αμυντικός Μπράις Βενμπαγκόμο (3 συμ.), που συνεχίζει την αποθεραπεία στον δικέφαλο, έχοντας μπει όμως σε ρυθμούς ελαφρών προπονήσεων.