- Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, για τη Ζώνη της Ευρώπης. Οι νικητές των 12 ομίλων θα προκριθούν αυτόματα στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ οι δεύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσω πλέι οφ. Σε αυτά θα συμμετάσχουν και οι 4 καλύτερες ομάδες του Nations League που δεν θα έχουν τερματίσει στην πρώτη δυάδα των ομίλων στην προκριματική διαδικασία. Κάθε Εθνική θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες του ομίλου της σε διπλά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.
- Τι ισχύει στις ισοβαθμίες: 1) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους, 4) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 6) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 7) Βαθμολογία Fair play, 8 ) Κλήρωση.
- Αποδόσεις
- Ανάλυση
- Εκτίμηση
- Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
Εταιρία | 1 | X | 2 | U 2.5 | O 2.5 | GG | NG |
---|
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Facts Αγώνα

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Ρεπορτάζ
Η κάκιστη εμφάνιση και η εκτός έδρας συντριβή με 5-0 από την Ισλανδία έφεραν το τέλος του Σάντος από τον πάγκο του Αζερμπαϊτζάν. Ο έμπειρος Πορτογάλος είχε τα ηνία για λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Και αφού δέχθηκε μεγάλες πιέσεις, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί, απλά απολύθηκε.
Το προηγούμενο παιχνίδι, φυσικά, δεν είναι άξιο σχολιασμού, καθώς αφού δέχθηκε το πρώτο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το Αζερμπαϊτζάν απλά κατέρρευσε στην επανάληψη και δέχθηκε άλλα 4 γκολ στο δεύτερο. Την ίδια στιγμή απείλησε ελάχιστα. Αντικαταστάτης του Σάντος στον πάγκο γι’ αυτό το παιχνίδι θα είναι ο Αμπάσοβ, προπονητής της U21, ως υπηρεσιακός.
«Δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε με τους παίκτες, αλλά είναι καθήκον μας να κρατήσουμε ψηλά την περηφάνια. Ελπίζω ότι θα δείξουμε βελτίωση και θα κάνουμε καλό παιχνίδι. Η ευθύνη είναι μεγάλη, ωστόσο είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ», αρκέστηκε να πει ο Αμπάσοβ, που θα περιμένει να δει αν θα συνεχίσει στον πάγκο του Αζερμπαϊτζάν και μετά από αυτό το παιχνίδι.
Αγωνιστικά νέα
Τραυματίστηκε και αποχώρησε από την αποστολή ο Αχουτζάτζε (φορ, Καραμπάγκ), ενώ από την U21 πήραν «προαγωγή» και εντάχθηκαν στο ρόστερ οι μέσοι Αχματζάτζε και Χαϊμπουλάεβ.
Η αποστολή του Αζερμπαϊτζάν
Τερματοφύλακες: Ρ. Τσαφάροβ (Νέφτσι), Σ. Μαχαμανταλίεβ (Καραμπάγκ), Α. Μπαϊράμοβ (Ζίρα)
Αμυντικοί: Α. Χουσεΐνοβ (Καραμπάγκ), Μ. Μουσταφάτζε (Καραμπάγκ), Ε. Μπαντάλοβ (Νέφτσι), Τ. Χουσεΐνοβ (Άρντα), Ρ. Ντασνταμίροβ (Σαμπάχ), Α. Κρίβοτσιουκ (Ντατζεόν), Ε. Τσαφαρκουλίεβ (Καραμπάγκ)
Μέσοι: Τ. Μπαϊράμοβ (Καραμπάγκ), Κ. Αλίεβ (Ζίρα), Χ. Αλίεβ (Σαμπάχ), Ι. Ιμπραχίμλι (Ζίρα), Τ. Νουρίεβ (Ζίρα), Σ. Αμπντουλαζάτζε (Σουμγκαΐτ), Ε. Μαχμούντοβ (Νέφτσι), Α. Νουρίεβ (Σαμπάχ), Ο. Κοκτσού (Φόλενταμ), Σ. Σαχνιγιάροβ (Γκαμπάλα), Ρ. Αχματζάτζε (Σουμγκαΐτ), Α. Χαϊμπουλάεβ (Σαμπάχ).
Επιθετικοί: Μ. Εμρέλι (Καϊζερσλάουτερν), Ρ. Νταντάσοβ (Μότορ Λούμπλιν), Μ. Κουρμπανλί (Καραμπάγκ)
Προπονητής: Αϊχάν Αμπάσοβ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ρεπορτάζ
Υποδέχθηκε τη Γαλλία στο πρώτο παιχνίδι για τον όμιλο και δεν κατάφερε να κοντράρει τους αντιπάλους της. Προσπάθησε η Ουκρανία, αλλά στο τέλος αυτό που κρατάει είναι μόνο το αξιοπρεπές σκορ στην ήττα με 2-0. Τώρα, ξέρει ότι αν θέλει να έχει πιθανότητες πρόκρισης, μόνο η νίκη της κάνει.
Προφανώς και δεν συγκρίνεται ο βαθμός δυσκολίας με το προηγούμενο παιχνίδι, όμως στην Ουκρανία φάνηκε η κούραση στους περισσότερους παίκτες και είναι σημαντικό να βρει τη φρεσκάδα. Σε τέτοια παιχνίδια πάντα προσπαθεί να κοντρολάρει τον ρυθμό και δεν πρόκειται να παίξει φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό.
«Δεν πρόκειται να είναι εύκολο το παιχνίδι και ελπίζω οι παίκτες μου να το έχουν καταλάβει καλά αυτό. Το Αζερμπαϊτζάν θα έχει άλλον προπονητή στον πάγκο και αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Ελπίζω ότι οι δικοί μου παίκτες θα δώσουν την προσοχή που πρέπει από το πρώτο λεπτό. Αναλύσαμε το παιχνίδι του Αζερμπαϊτζάν και δεν πιστεύω ότι άξιζε τόσο βαριά ήττα. Έπαιξε οργανωμένα, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ επιθετικά», σχολίασε ο τεχνικός της Ουκρανίας, Ρεμπρόβ.
Αγωνιστικά νέα
Δεν έχουν προκύψει προβλήματα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι για τους Ουκρανούς. Θυμίζουμε ότι αποχώρησαν από την αποστολή λόγω τραυματισμού οι Μικολένκο (αμυντικός, Έβερτον), Γιάρεμτσουκ (φορ, Ολυμπιακός), ενώ λίγο νωρίτερα εκτός είχαν μείνει για τον ίδιο λόγο και οι Τσιγκανκόβ (μέσος, Χιρόνα), Λούνιν (κίπερ, Ρεάλ Μαδρίτης).
Η αποστολή της Ουκρανίας
Τερματοφύλακες: Α. Τρουμπίν (Μπενφίκα), Ν. Ρίζνικ (Σαχτάρ), Γ. Μπουσάν (Αλ Σαμπάμπ)
Αμυντικοί: Ι. Ζαμπάρνι (Παρί Σεν Ζερμέν), Ο. Σβάτοκ (Όστιν), Μ. Ματβιένκο (Σαχτάρ), Β. Μπόνταρ (Σαχτάρ), Ε. Κονόπλια (Σαχτάρ), Μ. Μιχαϊλιτσένκο (Πολισία), Τ. Μιχάβκο (Ντινάμο Κιέβου), Κ. Βιβτσαρένκο (Ντινάμο Κιέβου)
Μέσοι: Ο. Ζίντσενκο (Νότιγχαμ Φόρεστ), Γ. Σουντακόβ (Μπενφίκα), Ν. Σαπαρένκο (Ντινάμο Κιέβου), Α. Μπονταρένκο (Σαχτάρ), Ο. Οτσερέτσκο (Σαχτάρ), Α. Γκουτσουλιάκ (Πολισία), Α. Ναζαρένκο (Πολισία), Α. Ζουμπκόβ (Τράμπζονσπορ), Ν. Βολόσιν (Ντινάμο Κιέβου), Ι. Γιαρμολιούκ (Μπρέντφορντ), Ι. Καλιούζνι (Μεταλίστ)
Επιθετικοί: Α. Ντόβμπικ (Ρόμα), Β. Βάνατ (Χιρόνα)
Προπονητής: Σεργκέι Ρεμπρόβ