Δίνει ένα καλό μάθημα στον Ζάιον ο Γιάννης
Χαμένη η χθεσινή επιλογή με το under 15.5 πόντων του Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ των Μπλέιζερς, παρότι είχε μόλις 2 πόντους, με 1/6 σουτ, στις αρχές της 3ης περιόδου. Ηταν να μην ευστοχήσει στο πρώτο τρίποντο, αφού στη συνέχεια έβαλε άλλα 5 έχοντας 7/13 συνολικά και ξεπέρασε τελικά εύκολα τους 15 πόντους, τελειώνοντας τον αγώνα με 23. Δέκα αγώνες περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα και η προσοχή μου στα σημερινά προγνωστικά ΝΒΑ θα επικεντρωθεί στην αναμέτρηση των Πέλικανς με τους Μπακς, όπου προκύπτουν 3 επιλογές παικτών.
ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΜΠΑΚΣ (02:30)
Επρεπε να βρεθούν στον δρόμο τους οι «λαβωμένοι» από απουσίες και ταλαιπωρημένοι από back to back αγώνα, Γουίζαρντς για να κερδίσουν οι Πέλικανς, οι οποίοι ως τώρα παρουσιάζονται κατώτεροι των προσδοκιών, βρισκόμενοι στην προτελευταία θέση της Δύσης με καλύτερο ρεκόρ (6-10) μόνο από τους Τίμπεργουλβς.
Για το αποψινό παιχνίδι δίνεται αμφίβολος ο Λόνζο Μπολ (11.8 πόντοι, 4.6 ασίστ μ.ο.), που χτύπησε στο προηγούμενο. Ο Ερικ Μπλέντσο θα κοντραριστεί για πρώτη φορά με την πρώην ομάδα του, τους Μπακς, από τους οποίους έφυγε (με ανταλλαγή) στην ουσία ως αποτυχημένος, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδρασή του και γενικότερα την εμφάνισή του.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Ζρου Χόλιντεϊ, που αποχώρησε από τη Νέα Ορλεάνη μετά από 7 χρόνια, με τη διαφορά βέβαια ότι η δική του παρουσία ήταν άκρως πετυχημένη, όντας ένας από τους πιο πολύτιμους θεμέλιους λίθους της πορείας τους τα προηγούμενα χρόνια. Και επειδή αγωνίζονται στην ίδια θέση θα μαρκάρει ο ένας τον άλλον.
Η άλλη, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, μονομαχία είναι αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ζάιον Ουίλιαμσον, που επίσης θα αλληλομαρκάρονται. Περιμένω δυνατή εμφάνιση από τον Γιάννη, αφού οι Πέλικανς (σε αντίθεση με άλλες ομάδες όπως οι Ράπτορς, οι Λέικερς, οι Χιτ) δεν διαθέτουν τον παίκτη που μπορεί να τον σταματήσει. Και ειδικά ο Ζάιον αν έχει ένα ψεγάδι είναι σίγουρα στα αμυντικά καθήκοντά του.
Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Ζάιον στο παρκέ έχουν το 2ο χειρότερο defensive rating, δεχόμενοι 117.3 πόντους μ.ο. ανά 100 κατοχές. Το παράδοξο με αυτό το πολύ ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι οι Πέλικανς χωρίς τον Ζάιον στην 5άδα μεταμορφώνονται σε μία από τις πιο αποτελεσματικές άμυνες στη λίγκα, με τους 106.5 πόντους μ.ο. που δέχονται να ισοδυναμεί με το 2ο καλύτερο defensive rating!
Και λογικά ο Βαν Γκάντι θα δώσει οδηγία είτε στον Ανταμς είτε στον Ινγκραμ να δίνουν βοήθειες στον συμπαίκτη τους προκειμένου να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη δράση του Γιάννη μέσα στη ρακέτα.
Πάμε και στις προτεινόμενες επιλογές. Αρχικά μου αρέσει το 1.75 που προσφέρει το Pamestoixima.gr για να είναι 1ος σκόρερ του αγώνα ο Γιάννης. Για τους λόγους που προανέφερα θα ποντάρω και στο over 27.5 πόντων του Αντετοκούνμπο, με μοναδικό ενδοιασμό μου το γεγονός ότι μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα πολλά φάουλ και να περιοριστεί ο χρόνος συμμετοχής του, επειδή αναμένεται να αναλάβει το μαρκάρισμα του Ζάιον, που επίσης δεν σταματιέται εύκολα.
Στο περσινό matchup τους, νικητής αναδείχτηκε ο Γιάννης, με 34 πόντους (12/17 σουτ και 9/13 βολές), 17 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 33 λεπτά, οδηγώντας τους Μπακς στη νίκη με 108-120 και τον Ζάιον αντίστοιχα να έχει 20 πόντους με 5/19 σουτ. Θα ποντάρω και σε ένα over παίκτη των Πέλικανς, αφού περιμένω παραγωγική εμφάνιση (όπως και πέρσι που σημείωσε 32 πόντους) από τον Ινγκραμ που έρχεται από δύο κολλητές καλές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 32 και 30 πόντους απέναντι όμως σε κακές άμυνες.
Το over 22.5 πόντων του Ινγκραμ δείχνει εφικτό, από τη στιγμή που είναι αμφίβολος και ίσως δεν παίξει ο Μπολ, τον Ζάιον θα τον μαρκάρει ο Γιάννης και δεν περιμένω να έχει εύκολο βράδυ, τον Μπλέντσο θα τον αναλάβει ο κορυφαίος αμυντικά Χόλιντεϊ και με τον Ανταμς να μην προσφέρει ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα. Φυσικά και ο Μίντλετον που θα πέσει πάνω στον Ινγκραμ δεν είναι κακός αμυντικός, αλλά περιμένω να πάρει αρκετά σουτ και αν είναι λίγο εύστοχος εκτιμώ ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 22 πόντους.
Τέλος, αρκετά πιθανό θεωρώ και το over 2.5 λαθών του Ινγκραμ που πληρώνει 1.70 στην Bwin. Το έχει επιβεβαιώσει στους 11/16 αγώνες του (3.1 λάθη μ.ο.) και οι Μπακς (όταν θέλουν) παίζουν καλή άμυνα.
Οι υπόλοιποι αγώνες:
ΧΟΡΝΕΤΣ – ΠΕΪΣΕΡΣ (02:00)
ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ – ΧΟΚΣ (02:00)
ΝΙΚΣ – ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (02:30)
ΡΑΠΤΟΡΣ – ΚΙΝΓΚΣ (02:30)
ΜΑΤΖΙΚ – ΚΛΙΠΕΡΣ (02:30)
ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΣΙΞΕΡΣ (03:00)
ΘΑΝΤΕΡ – ΝΕΤΣ (03:00)
ΣΠΕΡΣ – ΝΑΓΚΕΤΣ (03:30)
ΤΖΑΖ – ΜΑΒΕΡΙΚΣ (05:00)
| ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ | |||
| 2:30 | ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΜΠΑΚΣ | Pamestoixima.gr | 38 |
| 1ος σκόρερ – Αντετοκούνμπο @ 1.75 | ✅ | ||
| 2:30 | ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΜΠΑΚΣ | Stoiximan | 38 |
| Over 27.5π. Αντετοκούνμπο @ 1.80 | ✅ | ||
| 2:30 | ΠΕΛΙΚΑΝΣ – ΜΠΑΚΣ | Novibet | 28 |
| Over 22.5π. Ινγκραμ @ 1.85 | ✅ | ||
Ερμής Καραουλάνης