Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

25.06.19|07:45

Δημήτρης Φραγγάκης Δημήτρης Φραγγάκης

Online τζόγος: Τι αλλαγές θα προκύψουν για τη ρύθμιση των διαδικτυακών παιχνιδιών

online-τζόγος-τι-αλλαγές-θα-προκύψουν-για-τη-166044

Δύο εβδομάδες έμειναν (συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου) για να λήξει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής σχολίων από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. επί του σχεδίου νόμου, που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση για την αγορά τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου.

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (“Ρυθμίσεις για την αγορά διαδικτυακών παιγνίων – Τροποποίηση του ν. 4002/2011”), που αναρτήθηκε στις αρχές Απριλίου και με το οποίο επιχειρείται η συνολική ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς παιγνίων, έχει κοινοποιηθεί από τις αρχές Απριλίου στο σύστημα TRIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εάν δεν ζητηθεί νέα παράταση στη διαδικασία, θα επιστρέψει στην Αθήνα προς τελική διαμόρφωση και ψήφιση.

Ομως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί πότε θα συμβεί. Η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να χειριστεί το μείζον θέμα μιας αγοράς που δυνητικά μπορεί να αποτελέσει, πολύ περισσότερο από σήμερα, βασική πηγή φορολογικών εσόδων και οικονομικής ανάπτυξης.

 

Νέο Pamestoixima.gr: Γεννημένοι για τα μεγάλα παιχνίδια με super αποδόσεις!

 

Ζητούμενο είναι το περιεχόμενο των παρατηρήσεων των υπόλοιπων κρατών-μελών (των οργανισμών ή επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτές τις χώρες) σχετικά με το κοινοποιηθέν σχέδιο. Εάν ζητηθεί παράταση έπειτα από έναν μήνα, κάτι που είναι πολύ πιθανόν λόγω του όγκου των παρατηρήσεων, η Κομισιόν θα δημοσιεύσει στην ελληνική κυβέρνηση τις παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί. Βάσει αυτών, η ελληνική κυβέρνηση θα ενημερώσει εάν υιοθετεί τις κατατεθειμένες παρατηρήσεις και να αιτιολογήσει τους λόγους που απορρίπτει -εάν απορρίπτει- άλλες, ώστε στη συνέχεια να δρομολογήσει την ψήφιση του σχεδίου νόμου.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου

Επειτα από διαβούλευση που προηγήθηκε, το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει αποκλειστικά δύο τύπους αδειών (άδεια για διεξαγωγή στοιχηματικών παιγνίων, ήτοι αθλητικών και μη στοιχημάτων και άδεια λοιπών διαδικτυακών παιγνίων), κάθε υποψήφιος κάτοχος άδειας μπορεί να διαθέτει έως δύο άδειες διαφορετικού τύπου (μία άδεια στοιχηματικών παιγνίων και μία άδεια λοιπών διαδικτυακών παιγνίων) ανά ιστότοπο. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να αιτηθεί περισσότερες άδειες ίδιου τύπου, υποχρεούται να καταβάλει το αντίστοιχο αντίτιμο. Επιπλέον, οι κάτοχοι άδειας υποχρεούνται να διεξάγουν τυχερά παίγνια μέσω ιστοτόπου με ονομασία χώρου με κατάληξη “.gr”, αλλά και να αποθηκεύουν σε υλικό μηχανισμό που βρίσκεται στην Ελλάδα (server ή safe) τα δεδομένα που αφορούν στη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, καθώς και τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ παίκτη, κατόχου της άδειας, παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το πλαίσιο που έχει προκρίνει η κυβέρνηση για το άνοιγμα της online αγοράς τυχερών παιχνιδιών θεωρείται από τα πλέον “αυστηρά” στην Ευρώπη. Διαθέτει, επίσης αρκετές διαφορές με άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα αυτή της Πορτογαλίας όπου πρόσφατα ο Όμιλος Stoiximan αδειοδοτήθηκε για να δραστηριοποιηθεί μέσω του διεθνούς του brand Betano.

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι 24 πάροχοι που μέσω του νόμου 4002/2011 απέκτησαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους στη διαδικτυακή αγορά στοιχηματισμού στην Ελλάδα, κατέγραψαν πέρυσι μικτά κέρδη (GGR) ύψους 391,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip