Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

28.10.19|07:00

Δημήτρης Φραγγάκης Δημήτρης Φραγγάκης

Ασημίνα Ιγγλέζου: Οι παραισθήσεις στις Αλπεις, οι sexy φωτογραφίες και τα σχέδιά της

ασημίνα-ιγγλέζου-οι-παραισθήσεις-στι-162095

Μητέρα – Μοντέλο – Δρομέας – Sex Symbol. Συνδυάζονται; Αν είσαι η Ασημίνα Ιγγλέζου συνδυάζονται με εξαιρετικά αποτελέσματα! Η μοναδική Ελληνίδα γυναίκα που ολοκλήρωσε τον αγώνα των 330 χλμ. στις Αλπεις. Και παράλληλα εκείνη που κόβει την ανάσα με τις sexy φωτογραφίες της και τους 126.000 followers στο Instagram.

Συνέντευξη στον Σάββα Σπανούδη

 

Ποιες ήταν οι παραισθήσεις της στις Αλπεις; Πού θα δοκιμάσει τον εαυτό της τον Μάιο; Πού θα βρίσκεται σε… 10 χρόνια; Τι ομάδα είναι; Παίζει στοίχημα; Η δρομέας και μοντέλο Ασημίνα Ιγγλέζου αποκαλύπτει τις εμπειρίες και τα σχέδιά της 

 

 

– Πότε ξεκίνησες το τρέξιμο;

Το 2014. Τυχαία. Ξαφνικά. Είχε κάποιον αγώνα, κατέβηκα στα 10 χλμ. Μετά άκουσα ότι υπήρχαν αγώνες βουνού. Εμαθα για τον Ολυμπο, ενδιαφέρθηκα και πήγα.

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 1

 

– Τον περασμένο μήνα (Σεπτέμβριος 2019) έτρεξες σε υψόμετρο 3300 μ. στο «Tor des Geants», 141 ώρες, 330 χιλιόμετρα. Περίπου 6 μέρες. Σωστά τα λέω;

Ακριβώς. Το όριο ήταν 150 ώρες και εγώ τελείωσα στις 141. Ηρθα 34η στις γυναίκες και 360ή συνολικά στους 565 συμμετέχοντες. Από τους 945 εγκατέλειψαν οι 380!

 

– Ησουν μόνη σου ή υπήρχαν και άλλοι αθλητές γύρω σου για τυχόν βοήθεια;

Μετά την τρίτη μέρα δεν είχες κοντά σου τους άλλους δρομείς όπως πριν. Για αυτό προσπαθούσα να μην κοιμηθώ. Επρεπε να τα καταφέρω μέχρι να φτάσω στον σταθμό, γιατί βρισκόμουν σε χώρο που θα κρύωνα, θα πάγωνα.

Κάποια στιγμή που αποκοιμήθηκα, ήρθε ευτυχώς ένας Ιταλός συναθλητής και με ξύπνησε. Με ταρακούνησε με δύναμη! Αλλά αν κάποιος σταματούσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο, ερχόταν άμεσα το ελικόπτερο και τον έπαιρνε.

 

– Φοβήθηκες καθόλου;

Οχι. Ενιωσα μόνο ότι ήταν ατελείωτο. Οτι δεν τελείωναν τα υψόμετρα. Αλλά ήταν πανέμορφο. Ο,τι πιο δυνατό.

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 2

 

– Είχες παραισθήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα;

Ναι. Κάποιες στιγμές έκλειναν τα μάτια μου. Τα άνοιγα και έβλεπα πέτρες σαν ανθρώπους. Εβλεπα φίλους μου να τρέχουν δίπλα μου. Εβλεπα διάφορα πράγματα. Δεν έχω ξανανιώσει κάτι τέτοιο.

 

– Κοινό υπήρχε να σας δίνει κουράγιο;

Στο υψόμετρο ήσουν μόνος. Οταν περνάγαμε όμως από τα μονοπάτια, τη μέρα, υπήρχαν οι Ιταλοί που σε εμψύχωναν. Τις τελευταίες μέρες, που πλέον με γνώριζαν, περνούσα από τα μονοπάτια και φώναζαν «ήρθε η Ελληνίδα»!

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 3

 

– Πόσοι Ελληνες ήταν; Ποιους πήρες μαζί σου;

Ηταν άλλοι τρεις Ελληνες. Η κοπέλα, που είχε δοκιμάσει και πέρσι, εγκατέλειψε σχετικά νωρίς. Τα αγόρια, τερμάτισε ο ένας μπροστά μου και ο άλλος πίσω μου, με διαφορά περίπου 4 ωρών. Δεν είχα κανέναν μαζί από την Ελλάδα. Ημουν μόνη μου.

 

– Σκέφτηκες ποτέ, «πάει, τα παρατάω;»

Οχι. Απλά τις πρώτες μέρες που είχε πολύ χιόνι, απορούσα. Πώς μπορούν να αφήσουν να γίνει ο αγώνας με τέτοιες συνθήκες! Αλλά έλεγα για να το κάνουν όλοι αυτοί οι «τρελοί», μπορώ να το κάνω και εγώ! Μετά τις τρεις μέρες δεν σκέφτεσαι να τα παρατήσεις. Οσο πλησιάζεις στον τερματισμό νιώθεις ότι θα τα καταφέρεις. Κλαις και καμιά φορά…

 

– Είχες επαφή με τους δικούς σου στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα;

Βέβαια. Στους σταθμούς κοιτούσα πάντα το κινητό μου, μιλούσα στις κόρες μου, έπαιρνα κουράγιο από τα μηνύματα της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Και από τα μηνύματα στο φέισμπουκ. Τα κοιτάω αυτά. Και τα καλά και τα άσχημα.

 

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 4

 

– Τι χρειάστηκε να στερηθείς για να κάνεις τον Κύκλο των Γιγάντων;

Τίποτα. Μόνο τις διακοπές μου. Αλλά έτρεξα στις Αλπεις!

 

– Σε συναντήσαμε πριν από τρεις εβδομάδες στο Trail Race της Ανδρου. Οι αγώνες βουνού είναι η αδυναμία σου;

Παρόλο που πολλές φορές καταπονούμαι, αυτό που μου δίνει το βουνό, δεν μπορώ να το βρω αλλού. Εχω δοκιμάσει και τρίαθλο, μου αρέσουν διάφορα αθλήματα. Αλλά ακόμα και όταν έχω πει μετά από δύσκολους αγώνες «αυτό ήταν, θα βρω να κάνω κάτι άλλο», επιστρέφω στο βουνό. Είναι το πιο ανθρώπινο. Είναι ξεχωριστό. Είναι 100% συναίσθημα.

 

– Ποια είναι η επόμενη πρόκληση;

Ιμαλάια. Τον Μάιο. Αγώνας 850 χλμ. που διεξάγεται κάθε τρία-τέσσερα χρόνια, διότι είναι δύσκολη η διοργάνωσή του. Δεν έχει πάει ποτέ Ελληνας. Ξεκινάς από 5.500 μ. υψόμετρο, ανεβαίνεις συνολικά 40.000μ. και είσαι 25 μέρες στα βουνά.

Πριν από τον αγώνα, για προσαρμογή στο υψόμετρο, θα διανύσουμε 100 χλμ. από το Κατμαντού ως τη βάση μας στο Εβερεστ, και άλλα τόσα μετά τον τερματισμό.

Σηματοδότηση στα μονοπάτια των Ιμαλαΐων δεν υπάρχει. Θα μας δοθούν χάρτες με τους οποίους θα πρέπει να κατευθυνόμαστε κάθε μέρα αυτόνομα, με ολόκληρο τον εξοπλισμό μας.

Ναι, έχω κλείσει, περιμένω τα τυπικά!

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 5

 

– Μαραθώνιο έχεις τρέξει;

Δύο φορές. Το 2015, όταν ξεκινούσα. Χωρίς ιδιαίτερη προπόνηση. Εκανα 4:10. Και τη δεύτερη, που συνέτρεξα με ένα χαρισματικό πλάσμα, τον Αγγελο, ένα παιδί με ειδικές ικανότητες. Ηταν ο πιο ουσιαστικός μαραθώνιος της Αθήνας για μένα. Δεν βρίσκω άλλο λόγο να κάνω για τρίτη φορά 42 χλμ. στη νεκρή άσφαλτο. Ανούσιο για τα δικά μου πιστεύω και θέλω.

 

– Δεν είσαι μια δρομέας συνηθισμένη. Είσαι μοντέλο. Νιώθεις τα αντρικά βλέμματα πάνω σου στους αγώνες;

Χα χα. Εσύ είχες το βλέμμα σου πάνω μου όταν τρέχαμε στον αγώνα; – Οχι. – Ακριβώς. Οταν τρέχεις, κοιτάς τον αγώνα σου, δεν έχεις το μυαλό σου αλλού. Πιο πολύ νιώθω τον σεβασμό των άλλων. Και όχι, δεν έχω ακούσει απρεπή σχόλια κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ετσι και αλλιώς, αυτά τα λένε συνήθως πίσω από την πλάτη σου.

 

– Ποια είναι η καθημερινότητά σου;

Δουλειά το πρωί, στη γραμματεία ιατρείου. Τα δύο σκυλάκια μου. Και ό,τι κάνει μια γυναίκα σε ένα σπίτι. Και οι κόρες μου βέβαια, που η μία πλέον σπουδάζει. Προπόνηση καθημερινά. Στον δρόμο. Και γυμναστήριο.

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 6

 

– Ποια είναι η μυστική τροφή που σε διατηρεί φιτ;

Καθημερινά κάτι γαλακτοκομικό, δηλαδή γιαούρτι, τυρί κτλ, και ψωμί ή μακαρόνια ή κάποιο άμυλο. Η χωριάτικη σαλάτα είναι καθημερινά στο τραπέζι. Χρειάζονται και τα συμπληρώματα διατροφής. Τα φρούτα δεν σε καλύπτουν για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις των δύσκολων αγώνων.

 

– Το αγαπημένο σου φαγητό;

Μπριζόλα. Γεμιστά. Και αυγά τηγανητά.

 

– Παρακολουθείς ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή κάτι άλλο;

Οχι. Τι ομάδα είμαι; Εθνική Ελλάδας. Που τα πιάνει όλα.

 

– Στοίχημα παίζεις;

Οχι. Τζόκερ καμιά φορά. Και κάνα λαχείο.

 

– Από πού κατάγεσαι;

Είμαι από τη Λαμία. Ζω στη Λαμία. Προπονούμαι στη Λαμία!

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 7

 

– Τι σε χαλαρώνει;

Οι ταινίες. Μου αρέσουν και οι σειρές. Πιο πρόσφατη ήταν το Casa De Papel. Το είδα μέσα σε δυο τρεις μέρες.

 

– Πού θα είναι η Ασημίνα σε πέντε χρόνια;

Πω πω. Τι ερώτηση είναι αυτή τώρα. Πού να είμαι ε; Στη Σελήνη. Ελπίζω να τα καταφέρουν ως τότε και να έχουν διοργανώσει έναν αγώνα εκεί.

 

– Πού θα είναι η Ασημίνα σε δέκα χρόνια (στην έφερα!);

Χα χα. Τι να σου πω. Θα ξαναπαντρευτώ. Μάλλον!

 

Ασημίνα Ιγγλέζου - 8

 

 

 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

 

analysis ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ stoiximatikes ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ kouponi ΚΟΥΠΟΝΙ programma ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
fav ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip