Κουτσουρεμένο για άλλη μία εβδομάδα το πρόγραμμα της Basket League, αφού το τοπικό Lockdown στη Θεσσαλονίκη και η απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων οδήγησε στην αναβολή των Ηρακλής – Κολοσσός και Αρης – Λαύριο, ενώ τα πολλά κρούσματα COVID στις τάξεις του Προμηθέα δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης μεταξύ των Πατρινών και της Λάρισας.
Προγνωστικά Basket League
Ετσι, διεξάγονται μόλις τρία παιχνίδια με πρώτο χρονικά αυτό μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Ιωνικού στο Αγρίνιο. Τρελαίνουν κόσμο οι γηπεδούχοι του Ντίνου Καλαμπάκου, που μπήκαν στη σεζόν με ρεκόρ 2/2 παρά την παντελή έλλειψη εμπειρίας από το τοπ επίπεδο. Μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Αρη, έκαναν εμφατικό πέρασμα και από τη Ρόδο (66-77 τον Κολοσσό) με τον Ντεβόντε Γκριν να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλή παρουσία στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχουν πάντως και οι φιλοξενούμενοι του Στέργιου Κουφού, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα. Κόντρα στην ΑΕΚ είχαν τον έλεγχο για τρία δεκάλεπτα πριν καταρρεύσουν στη συνέχεια, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί απέναντι στο Περιστέρι. Μάχη μεταξύ δύο ομάδων που δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στο κομμάτι της ποιότητας. Οι γηπεδούχοι είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσουν με όπλο την άμυνά να ελέγξουν την κατάσταση και έτσι το Under συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.
Περιστέρι – ΑΕΚ στις 19:30 απόψε, στο παιχνίδι που φυσικά συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι φέτος διαθέτουν μεγάλο επιθετικό ταλέντο και πολλές λύσεις στο κομμάτι αυτό, οπότε έχουν επικεντρωθεί εκεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Μέσω της επίθεσης έκαναν το 2/2 στην Basket League με Κολοσσό και Ιωνικό, ενώ αυτή τους οδήγησε και στην εμφατική επικράτηση επί της Λιέτουβος Ρίτας για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το απόλυτο έχει και η Ενωση στο πρωτάθλημα. Αρχικά ζορίστηκε αρκετά μέχρι να φτάσει στη νίκη με αντίπαλο τον Ιωνικό στην πρεμιέρα, ενώ μία βδομάδα αργότερα το έργο της ήταν ασφαλώς πιο εύκολο μέχρι να φτάσει στο τελικό 87-68 επί της Λάρισας. Μεσοβδόμαδα είχε και εκείνη το ντεμπούτο της για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Χάποελ Χολόν. Θετικά τα αποτελέσματα και των δύο ομάδων λοιπόν σε αυτό το πρώτο διάστημα, ωστόσο το Περιστέρι με πείθει περισσότερο σαν ομάδα. Ως εκ τούτου, έχει και την στήριξή μου.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, με την αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Επιστροφή στη δράση και για τους δύο μονομάχους, που την προηγούμενη εβδομάδα δεν αγωνίστηκαν λόγω των κρουσμάτων COVID σε Προμηθέα και Λαύριο. Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα με τον κορωνοϊό στο προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον τα πράγματα βελτιώθηκαν αφού χθες το βράδυ αντιμετώπισαν την ΤΣΣΚΑ στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας. Στα του πρωταθλήματος, στην πρεμιέρα έβγαλαν σημάδια χαλαρότητας οι παίκτες του Βόβορα, νικώντας δύσκολα τη Λάρισα. Απογοήτευσαν και οι Θεσσαλονικείς του Κώστα Μέξα στη μοναδική υποχρέωσή τους για την Basket League, χάνοντας εύκολα στην έδρα του Ηρακλή (75-57). Αφενός η τάση του «τριφυλλιού» να μην δίνει γρήγορο τέμπο στα παιχνίδια του και αφετέρου τα αρκετά θέματα που εμφανίζει ο ΠΑΟΚ, μας οδηγούν στο Under.
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ | ||
17:00 (ΣΑΒ) | Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ | Stoiximan |
Under 152,5 (1.90) | ||
19:30 (ΣΑΒ) | ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΑΕΚ | Stoiximan |
1 (2.02) | ||
17:00 (ΚΥΡ) | ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ | Stoiximan |
Under 159,5 (1.90) | ||
Νίκος Κοτσαρίνης