-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τερματίσει 1η πέρσι, όμως οι πολλές ισοπαλίες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, της στέρησαν αυτή τη δυνατότητα και την ανάγκασαν να συμβιβαστεί με τη 2η θέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Λογικό ήταν να παραμείνει ο Τζίμι Τέλιν στην άκρη του πάγκου, στον οποίο έχει συμπληρώσει τρία χρόνια.
Μεταγραφικά, έδωσε βαρύτητα στη μεσαία γραμμή, αποκτώντας τον Μάουντο Γιαρζουέ (Αούστρια Βιέννης) και τον Αντρέ Ρομέρ (Ράντερς), ενώ παρελθόν αποτελεί ο μέσος Σίβερτ Χέλτνε Νίλσεν (συνεχίζει στην Μπέβερεν). Στο Κύπελλο τερμάτισε 2η στον όμιλο με Φάλκενμπεργκ, Ντέγκερφορς και Ούτσικτενς και έμεινε εκτός θεσμού.
Οι οπαδοί της είναι βέβαιο πως θα επιθυμούσαν ανάλογη πορεία και φέτος, όμως είναι δύσκολο να επαναλάβει το περσινό επίτευγμα από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός δείχνει αυξημένος και η ίδια δεν άλλαξε πολύ το ρόστερ της. Λογικά θα κινηθεί στις παρυφές της πεντάδας.
Πρώτο ματς της σεζόν δίχως τον αμυντικό Λέο Βαϊσάνεν, τους μέσους Αλεξάντερ Μπέρναρντσον, Σίμον Ολσον και Πρινς Κουαμέ και τον επιθετικό Τζακ Κούπερ Λοβ.
Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2019 δεν είχε περιθώρια χαλάρωσης και ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο την υπεράσπιση των κεκτημένων. Μέχρι και τα τέλη καλοκαιριού έμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου, όμως ένας κακός Σεπτέμβριος στάθηκε αρκετός για να την ρίξει στη βαθμολογία και να καταλάβει τελικά την 4η θέση.
Αν μη τι άλλο σε αυτό που ξεχωρίζει είναι η ύπαρξη τεχνικού διδύμου, με τους Κιμ Μπέργκστραντ και Τόμας Λάγκερλεφ να συνεχίζουν για τρίτη χρονιά στον πάγκο και να ανανεώνουν ως το τέλος του 2023. Έγινε γερό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ με σημαντικές αλλαγές σε αριθμούς και ποιότητα. Από αυτούς που έφυγαν ξεχωρίζει ο περσινός τοπ σκόρερ Φρέντρικ Ούλβεσταντ και ο αμυντικός Ογκούστινσον (Ρόζενμποργκ). Νέα αποκτήματα ο μεσοεπιθετικός Αλμπιον Αντέμι (Μάριεχαμν) και ο επιθετικός Αζόρο (Σουόνσι).
Γνωρίζοντας τη σκληρή μάχη που θα κληθεί να δώσει στο πρωτάθλημα, προσπάθησε να εξασφαλίσει τη διάκριση μέσω Κυπέλλου, εκεί όπου έφτασε όμως ως τον ημιτελικό. Πλέον περιμένει βοήθεια από τη Χέκεν για να παίξει στην Ευρώπη.
Ομάδα που τα τελευταία χρόνια στοχεύει στην 4άδα. Φέτος μάλιστα, δηλώνει πως βλέπει τίτλο. Μειονέκτημα σε αυτόν τον στόχο είναι οι σημαντικές ανακατατάξεις στο ρόστερ και το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να παρουσιάσει την ανάλογη ομοιογένεια. Αναμένεται να παλέψει για την είσοδο στην τριάδα.
Εκτός θα μείνει ο μέσος Χάμπους Φίντελ που αποκόμισε τραυματισμό στην προπόνηση, ενώ δεν προλαβαίνουν το σημερινό οι αμυντικοί Ισάκ Χίεν και Μέλκερ Γιόνσον. Γνωστοί απόντες εδώ και καιρό οι αμυντικοί Αξελ Βάλενμποργκ, Ερικ Μπεργκ, και Γιέσπερ Νίχολμ.