Οι… χρυσές εποχές με τον Ρούμπεν Αμορίμ στον πάγκο και τα «παραμυθένια» αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Από εκεί που ξεκίνησε με ρεκόρ 3-1-0 και έθετε υποψηφιότητα για οκτάδα, πλέον παλεύει απλώς να μείνει στην 24άδα. Μετά τις ήττες με τον Ζοάο Περέιρα κόντρα σε Άρσεναλ και Μπριζ, ακολούθησε ακόμη μία με το 2-1 στην έδρα της Λειψία, στο ντεμπούτο του Μπόρζες στα… αστέρια.
Σήκωσε… κουβέντα το γεγονός πως δεν ξεκίνησε ο Γκιέκερες. Όμως ο 43χρονος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του: «Δεν είμαι τρελός ώστε να αφήσω εκτός ενδεκάδας έναν εκ των καλύτερων φορ στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προφανώς και υπάρχει πρόβλημα παρότι δεν μπορεί να το δει ο κόσμος. Δεν είναι στο 100% και δεν γινόταν να παίξει 90λεπτο. Το 95% των παικτών που θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα που έχει, δεν θα έπαιζε καν. Πρέπει να τον προφυλάξουμε προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του».
Παρόλα αυτά μπήκε αλλαγή ο Σουηδός «κίλερ» και ισοφάρισε προσωρινά στο 75’, ασχέτως αν ένα τρίλεπτο αργότερα έχασε για τα καλά το παιχνίδι. Το σενάριο για να συνεχίσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι απλό. Δεν πρέπει να χάσει από την ήδη αποκλεισμένη Μπολόνια, στο «Αλβαλάδε». Ακόμη και με ήττα έχει πιθανότητες πρόκρισης, αλλά ούτε που θέλει να το σκέφτεται.
Μέχρι τον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης, θα πρέπει να βγάλει εις πέρας το αποψινό εντός κόντρα στην ανεβασμένη Νασιονάλ. Το πρώτο ματς της Σπόρτινγκ μπροστά στον κόσμο της στο κουπονι οπαπ, μετά το νικηφόρο ντέρμπι με την Μπενφίκα (1-0) λίγο πριν φύγει το 2024.
Μονόδρομος να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο μετά και το άνετο 3-0 στο γήπεδο της Ρίο Άβε την περασμένη εβδομάδα. Αναθάρρησε πολύ περισσότερο βλέποντας να ξεφεύγει στο +3 από τη 2η θέση της βαθμολογίας, διαφορά που θέλει να κρατήσει (ή και φυσικά να μεγαλώσει) μέχρι το ντέρμπι με την Πόρτο στις 9/2.