ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

EUL
19:45
23.01
Πόρτο - Ολυμπιακός προγνωστικά

ΠΟΡΤΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρκεί να μην τη φοβηθεί
1
X
2
Εκτίμηση
Ντραγκάο (50.033)
11° C Αίθριος
ANT1, Cosmote Sport 3
  • Εκτίμηση
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση
  • Στατιστικά

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Εταιρία
1
X
2
U 2.5
O 2.5
GG
NG

ΠΟΡΤΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Kingbet Kingbet
Ώρα έναρξης: 19:45
STAKE: 10

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Over 2,5

Απόδοση: 1.87
stoiximan Παίξε νόμιμα

Πάντοτε αποτελεί «γρίφο» η παρουσία μιας ομάδας μετά από αλλαγή προπονητή. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει την ελπίδα πως μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα από την Πορτογαλία -και δικαιολογημένα. Θα πρέπει όμως να δείξει πως δεν φοβάται, ποντάροντας στις αμυντικές αδυναμίες των «δράκων». Έχει λογική το Over 2,5 του 1.87 στη Stoiximan.

Bet builder

G/G+Over 0,5 στο 1ο ημίχρονο+Under 6,5 κάρτες+Ολυμπιακός Over 2,5 κόρνερ

Ειδικά στοιχήματα

Anytime σκόρερ Ελ Κααμπί

Τζολάκης 5+ αποκρούσεις

Ντ. Γκαρθία να δεχτεί κίτρινη κάρτα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΡΤΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Facts Αγώνα

  • Έβδομη αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ στο κουπόνι ΟΠΑΠ, με τη συμμετοχή 36 ομάδων. Κάθε ομάδα θα δώσει από 8 ματς (4 εντός – 4 εκτός). Οι 8 πρώτες της τελικής κατάταξης περνάνε απευθείας στους «16», όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24 θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ μέσα από διπλούς αγώνες, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 25-36 δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη.
  • Πόρτο και Ολυμπιακός έχουν αναμετρηθεί 8 φορές στο παρελθόν, όλες σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια νίκη παραπάνω μετρούν οι Πορτογάλοι (4) από τους Πειραιώτες (3), ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Ήταν και το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα των «ερυθρόλευκων» στο Πόρτο (2-2 το 1998), χάνοντας σε άλλες τρεις επισκέψεις τους εκεί (2-1 το 1997, 2-0 το 1999 και 2-0 το 2020).
  • Η Πόρτο έχει ρεκόρ 7-3-6 απέναντι σε ελληνικούς συλλόγους. Πέρα από τον Ολυμπιακό, έχει αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό (2-2-2) και ΑΕΚ (1-0-1). Δύο φορές έχει ηττηθεί στην έδρα της, αμφότερες από τους «πράσινους» (0-1 με Μάρκο το 1995 και Ολισαντέμπε το 2003).
  • 9-2-9 κόντρα σε πορτογαλικές ομάδες (24-25 γκολ) ο απολογισμός του Ολυμπιακού, κακός αυτός στην Πορτογαλία, όπου οι «ερυθρόλευκοι» μετράνε 1-2-6 (μόνη τους νίκη επί της Αρόουκα), με 6-16 γκολ.
  • Τα 9/12 τελευταία ευρωπαϊκά ματς της Πόρτο στο «Ντραγκάο» επαλήθευσαν το N/G. Στο 7-2-3 το ρεκόρ της σε αυτό το διάστημα.
  • Τα 4/6 φετινά παιχνίδια των Πορτογάλων στο Γιουρόπα Λιγκ έληξαν G/G+Over 2,5.
  • Στα 22 από τα 28 φετινά παιχνίδια του έχει σκοράρει ο Ολυμπιακός. Στα 15 εξ αυτών βρήκε γκολ μετά το 65’.
  • Μόνο under 2,5 και N/G μετράει στις φετινές (3) διεθνείς εξόδους του ο Ολυμπιακός.

Δείτε τα προγνωστικά Europa League

ΠΟΡΤΟ
Ρεπορτάζ

Αποκαρδιωτική η εικόνα της σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Ηττήθηκε και στο γήπεδο της Ζιλ Βισέντε την περασμένη Κυριακή (3-1), πέρα για πέρα δίκαια. Ίσως και να την κολακεύει που δέχτηκε μόνο τρία γκολ, με την άμυνά της να κάνει… νερά στην παραμικρή δυσκολία. Ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Μπόρζες στο 48’, αλλά και πάλι δεν έδειχνε ικανή στο livescore να αντιστρέψει την κατάσταση.

Τρίτη διαδοχική ήττα, μετά από Σπόρτινγκ (για Λιγκ Καπ) και Νασιονάλ Μαδέιρα. Το εντυπωσιακό δεν είναι πως έχασε για τρίτο σερί παιχνίδι, αυτό μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ομάδα. Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι πως πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μία σεζόν. Και για την Πόρτο είναι πραγματικά σπάνιο, γιατί συνέβη μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία της!

Το… γυαλί ήταν έτοιμο εδώ και καιρό να ραγίσει για τον Βίτορ Μπρούνο. Μετά και το τελευταίο αποτέλεσμα, αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας. Κάτι που προκάλεσε ασυνήθιστο ενθουσιασμό στον κόσμο της, με τους οργανωμένους οπαδούς να βγαίνουν στους δρόμους και να πανηγυρίζουν. Η αλήθεια είναι πως και πολλοί παίκτες χάρηκαν με αυτήν την εξέλιξη, καθώς υπήρχαν προβλήματα και στα αποδυτήρια.

Ποιος θα είναι ο «εκλεκτός» που θα καθίσει σε αυτήν την καρέκλα; Από χτες έχει διαρρεύσει στον Τύπο ότι ο Αργεντινός Μάρτιν Ανσέλμι (Κρουζ Αζούλ) είναι ο εκλεκτός. Πάντως, το ζήτημα είναι πώς θα ανταποκριθεί στους αγωνες σημερα με υπηρεσιακό τον Ζοσέ Ταβάρες. Το πρώτο πράγμα που καλείται να διαχειριστεί είναι τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών, μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Ένα καλό είχε πετύχει αυτό το εξάμηνο ο Μπρούνο και το οποίο πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Παρότι μέτρησε 8 ήττες σε αυτό το διάστημα σε όλες τις διοργανώσεις, δεν έχασε ποτέ στο «Ντραγκάο». Όχι μόνο αυτό, αλλά σχεδόν τα κέρδισε όλα (12/13). Μοναδική εξαίρεση το 3-3 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Μαγκουάιρ.

Αξιοσημείωτο επίσης πως κράτησε το ανέπαφο της εστίας στα 10/13 παιχνίδια εντός, με 7 διαδοχικά «clean sheet». Τελευταίο τέρμα που δέχτηκε ήταν στις 6 Οκτωβρίου, στο 2-1 επί της Μπράγκα.

Στα του Γιουροπα Λιγκ 24-25, οι 7 από τους 8 βαθμούς που έχει συλλέξει είναι στο Πόρτο. Θεωρητικά, χρειάζεται έστω έναν βαθμό (ή μία νίκη σίγουρα) για να «κλειδώσει» την 24άδα, ωστόσο για την οκτάδα οι αριθμοί «λένε» πως δεν προλαβαίνει. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ουδέτερο Βελιγράδι.

Αγωνιστικά Νέα

Δεύτερο ματς που θα χάσει λόγω τραυματισμού ο ταλαντούχος Μαρτίμ Φερνάντες (δ. μπακ). Πάγια απόντες οι Γκρούγιτς (μέσος), Μαρκάνο (στόπερ), Ουέντελ (αρ. μπακ), που δεν επηρεάζουν τα πλάνα του υπηρεσιακού τεχνικού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ρεπορτάζ

Ξεκίνημα με τα φρέσκα. Τα της προηγούμενης Κυριακής δηλαδή. Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο Περιστέρι, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Ατρόμητο, προηγήθηκε 2-0 στα μέσα του α’ ημιχρόνου και φάνηκε πως «κλείδωσε» τη νίκη.

Στη μοναδική φάση των Περιστεριωτών, από φάουλ και αυτογκόλ του Κοστίνια, στο τέλος του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος μείωσε. Η εικόνα και η φυσιογνωμία του παιχνιδιού δεν άλλαξαν στο β’ ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν ευκαιρίες για να το «κλειδώσουν» οριστικά, επιλέγοντας στο τελευταίο του κομμάτι να κατεβάσουν στροφές, αρκούμενοι στο 1-2.

Και λίγο έλειψε να το πληρώσουν, αφού από το… πουθενά, στις καθυστερήσεις, ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι, για ακόμη μία φορά όμως από τη «βούλα» ο Τζολάκης απέκρουσε, κρατώντας έτσι το διπλό για τον Ολυμπιακό.

Και έτσι αύξησε κάποιες διαφορές. Μόνη αμετάβλητη αυτή από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο πλέον οι «πράσινοι» είναι στη 2η θέση στη βαθμολογία ελλάδα, από την οποία οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο +4, φτάνοντας στο +6 από την ΑΕΚ και στο +9 από τον ΠΑΟΚ. Αισίως συμπλήρωσαν 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (και 10 αγωνιστικές) χωρίς ήττα, πειστήριο καλής κατάστασης, παρότι οι εμφανίσεις δεν… ξετρελαίνουν.

Όπως και να ‘χει, προφανής η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς την ερχόμενη Κυριακή φιλοξενεί τον «αιώνιο» αντίπαλο. Προφανείς όμως και οι απαιτήσεις της συγκυρίας, αφού σε διάστημα μιας εβδομάδας θα κληθούν -με ενδιάμεσο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό- να φιξάρουν την ευρωπαϊκή συνέχειά τους.

Πρώτα με την αναμέτρηση στο Πόρτο και την επόμενη Πέμπτη, στο φινάλε της League Phase, με τη φιλοξενία της Καραμπάκ. Θα μπορούσαν να είναι βαθμολογικά καλύτερα, όμως στο τελευταίο διεθνές παιχνίδι, στις 12/12, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στο Φάληρο με την Τβέντε. Ενδεικτικό πως αν είχε κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα πήγαινε στο «Ντραγκάο» με δύο βαθμούς περισσότερους, οι οποίοι θα τον τοποθετούσαν στα όρια της οκτάδας

Αυτονόητα απαιτητικό το πρόγραμμα και αυτό του επόμενου μήνα και κυρίως το άμεσο, ούτε όμως να… ακούει δεν θέλει ο Μεντιλίμπαρ για κάτι… πιο μακρινό από το παιχνίδι με τους «δράκους».

«Παίρνουμε τα παιχνίδια ένα ένα. Εάν τα σκεφτόμουν όλα, δεν θα ζούσα. Δεν σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό. Είμαστε συγκεντρωμένοι για την Πόρτο. Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε την Πόρτο. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται. Το αυριανό παιχνίδι είναι το κρίσιμο. Είστε όλοι ‘άρρωστοι’ με τον Παναθηναϊκό», το χαρακτηριστικό σχόλιο του Βάσκου τεχνικού.

Αγωνιστικά Νέα

Ταξίδεψε ο Ζέλσον Μάρτινς (εξτρέμ), μοιάζει όμως δύσκολο να πάρει το ok για να ξεκινήσει βασικός. Τιμωρημένος είναι ο Έσε (αμ. χαφ), ταξίδεψαν και οι άλλοι δύο περυσινοί πρωταθλητές Youth League, Παπακανέλλος (χαφ), Μπακούλας (αμ. χαφ), υπενθυμίζεται πως εκτός ευρωπαϊκής λίστας έχει μείνει ο -έτσι κι αλλιώς μακροχρόνια τραυματίας- Γιαζίτσι (χαφ).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΠΟΡΤΟ 4-2-3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2-3-1
99
Diogo Costa
74
Francisco Moura
3
Tiago Djalo
24
Nehuen Perez
23
Joao Mario
22
Alan Varela
16
Nico Gonzalez
13
Wenderson Galeno
86
Rodrigo Mora
11
Pepe
9
Samuel Aghehowa
88
Konstantinos Tzolakis
3
Francisco Ortega
5
Lorenzo Pirola
45
Panagiotis Retsos
23
Rodinei
14
Dani Garcia
96
Christos Mouzakitis
22
Chiquinho
84
Charalampos Kostoulas
10
Gelson Martins
9
Ayoub El Kaabi
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-2-3-1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Casino