Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΡΤΡΑΙΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ
Facts Αγώνα
* 3-0-8 η παράδοση στα 11 τελευταία με γηπεδούχο την Κόρτραϊκ. Στα 6 πιο πρόσφατα ανεξαρτήτως έδρας η Αντβέρπ μετράει 5 νίκες (5-0-1).
* Η Κόρτραϊκ πραγματοποιεί τη χειρότερη πορεία των τελευταίων 23 ετών.
* 9 σερί νίκες μετράει η Αντβέρπ. Η τελευταία ομάδα που έκανε το 10/10 στο ξεκίνημα ήταν η Κλαμπ Μπριζ τη σεζόν 2000-01.
* 1-2-9 το εντός έδρας ρεκόρ της Κόρτραϊκ μέσα στο 2022.
Μάζεψε οκτώ φορές την μπάλα από τα δίχτυα της στα δύο τελευταία παιχνίδια, καθώς το 1-4 από τη Μαλίν διαδέχτηκε η ήττα με το ίδιο σκορ στις Βρυξέλλες από την Αντερλεχτ. Βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 59’, μείωσε στο 61’, αλλά δεχόμενη άμεσα το 3-1 (64’) τέθηκε οριστικά εκτός παιχνιδιού.
Από τις απογοητεύσεις της σεζόν μέχρι στιγμής, βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και αν συνεχίσει έτσι είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό. Σε φιλικό αγώνα ηττήθηκε 0-2 από τη Σιντ Τρούιντεν.
«Η Αντβέρπ μετράει εννέα σερί νίκες, δέχεται δύσκολα γκολ και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψή μου βέβαια η Γκενκ είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι όλα είναι πιθανά. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη. Η Αντβέρπ κάποια στιγμή θα χάσει και θέλουμε να είμαστε εμείς που θα την υποχρεώσουμε στην πρώτη της ήττα», σημείωσε ο προπονητής Κούστοβιτς.
Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο στόπερ Ντεσολέιλ (8 συμ., αγωνίζεται δανεικός από την Αντβέρπ), έμειναν εκτός επίσης για διάφορους λόγους ο στόπερ Σίλβα (4 συμ.), ο εξτρέμ Μπρούνο (3 συμ.) και οι μέσοι Ντε Μπρούιν (4 συμ.) και Καντρί (22/1 πέρυσι). Έτοιμος ο χαφ Μπενσαΐμπ (2 συμ.).
Σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο μετρώντας το απόλυτο έπειτα από εννέα αγωνιστικές (καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της). Τελευταίο «θύμα» της η Σερένγκ, σε ένα ματς στο οποίο η Αντβέρπ μπήκε πολύ δυνατά (2-0 στο 20’), αλλά στη συνέχεια και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της.
Σταθερά στο +5 από τη 2η θέση, αύξησε τη διαφορά της στο +8 από την πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει αλλά παίρνει αποτελέσματα χάρη στο κυνισμό και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει σε άμυνα και επίθεση (καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, δεύτερη καλύτερη επίθεση).
Σε αγώνα προετοιμασίας που έδωσε επ’ ευκαιρία της διακοπής και στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν κυρίως αναπληρωματικοί ηττήθηκε 1-2 από τη Βάαλβαϊκ. «Η Γκενκ μπορεί να παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως εμείς έχουμε περισσότερους βαθμούς. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Κόρτραϊκ έχει καλούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να προσέξουμε να μην πέσουμε στην παγίδα», σχολίασε ο προπονητής Φαν Μπόμελ.
Παραμένουν εκτός οι πολύτιμοι Φρέι (φορ, 5/4) και Μπαλικίσα (εξτρέμ, 4/3), ο στόπερ Ενχελς (16/2 πέρυσι), ο μέσος Χαρούν (2 συμ.) και ο εξτρέμ Μούγια (φετινό απόκτημα από την Ντρίτα).