Kingbet Robot icon
native-img-ad
native-img-ad
native-img-ad

13.04.21|12:10

Θανάσης Κελαντώνης Θανάσης Κελαντώνης

Εντάξει παιδιά, η μάσκα έσφιξε

εντάξει-παιδιά-η-μάσκα-έσφιξε-12822

Καλημέρα σε όλους και όλες. Προσοχή. Ακολουθεί κείμενο για τα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ που απειλείται από έλλειψη αντικειμενικότητας. Αν σε κάποιο σημείο αναγνωρίσετε οπαδική προσέγγιση απολογούμαι προκαταβολικά. 

Είναι αφιερωμένο στα βαυαρικά μου καμάρια με δύο μέτωπα ενδιαφέροντος. Το πρώτο είναι η αμυντική συμπεριφορά τους σε όλη την αγωνιστική περίοδο και το δεύτερο η αδύνατη μελλοντική συνύπαρξη των Χάνζι Φλικ και Χασάν Σαλιχάμιτζιτς στον σύλλογο.

Στα της άμυνας πρώτα. Το τρίτο γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν στο Μόναχο προ εβδομάδας ήταν το πεντηκοστό (τότε) που δέχτηκε η Μπάγερν σε 42 (τότε) επίσημα παιχνίδια στην τρέχουσα σεζόν (51 έγιναν μετά το Σάββατο) και σύμφωνα (και) με τον Λόταρ Ματέους, «αν δεν υπήρχε ο Νόιερ θα ήταν ήδη εβδομήντα». Συμφωνούμε. Κι ας μην είχε την καλύτερη βραδιά του και ο Νόιερ στο ραντεβού με τους Παριζιάνους.

17 φορές έχει βρεθεί πίσω στο σκορ σε αναμέτρησή της στην αγωνιστική περίοδο η βαυαρική ομάδα, τόσο πολλές όσο ποτέ ξανά την τελευταία δεκαετία σε αυτή τη στιγμή της σεζόν. 

Από τις ομάδες που μετέχουν στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν δέχεται 1,1 γκολ ανά συνάντηση σε αυτό, όσα και η Παρί Σεν Ζερμέν, λιγότερα μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης (1,2) και την Ντόρτμουντ (1,2). Ετη φωτός τη χωρίζουν από τα 0,2 γκολ παθητικό της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. 

Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ

Στο γιατί τώρα. Το πρόβλημα της Μπάγερν δεν είναι οι ποδοσφαιριστές της ως ικανότητα. Είναι οι ποδοσφαιριστές ως τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο και η συμπεριφορά τους σε αυτόν. Και στην προηγούμενη σεζόν του τρεμπλ γίνονταν λάθη που δώριζαν αντεπιθέσεις ή επιθέσεις σε ανοιχτό χώρο στην εκάστοτε αντίπαλο. Ηταν όμως λιγότερα.

Ηταν λιγότερες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές της πήγαν «μαλθακά» στη διεκδίκηση της μπάλας ή απείχαν ένα μέτρο παραπάνω απ’ αυτό που έπρεπε από τον αντίπαλό τους. Αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης και όχι ικανότητας. Την ικανότητα την έχουν, το έδειξαν πέρσι που και ένα γκολ να δέχονταν (ένα όμως!) είχαν την άνεση να το «βγάλουν» από την θαυμάσια επιθετική λειτουργία τους.

Το πρώτο γκολ της Παρί στο Μόναχο αρχίζει από «νίκη» του Νεϊμάρ επί του Κίμιχ στα χαφ. ΟΚ, μπορεί να συμβεί. Αυτό που δεν μπορεί/επιτρέπεται να συμβεί είναι να μην ακολουθήσει άμεσα στη συνέχεια τη φάση ο Κίμιχ. 

Ο Ιβάν Πέρισιτς έλεγε πέρσι στη Λισσαβώνα ότι εφόσον η Μπάγερν πιέζει και παίζει ψηλά είναι απαραίτητο οι ποδοσφαιριστές της να μην σταμάτανε την προσπάθεια. Εχασαν την μπάλα; Σκασίλα τους! Οφείλουν να τρέξουν άμεσα και να επιχειρήσουν να την ανακτήσουν. 

Το δευτερόλεπτο σκέψης, αδράνειας και μη αντίδρασης που έδειξε ο Κίμιχ όταν έχασε την μπάλα από τον Νεϊμάρ ήταν η αρχή του κακού. Ακολούθησε το μη δυναμικό μαρκάρισμα του Ερνάντες στον Νεϊμάρ, η προσπάθεια του Αλαμπα να… ματιάσει τον Ντι Μαρία και η απέλπιδα προσπάθεια του Ζίλε να καταλάβει πού είναι ο Μ’Μπαπέ (σ.σ. Με έχεις καταστρέψει βρε Λουί, γράψτον Εμπαμπέ να μου είναι πιο εύκολο!). 

 

Πάμε και στο δεύτερο γκολ της Παρί (έχουμε ακόμα για την ενότητα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ, υπομονή παρακαλώ). Αφότου ο Τσουπό-Μοτίνγκ απομάκρυνε την μπάλα στο φάουλ του Ντι Μαρία, ο Νεϊμάρ μπορούσε, αν ήθελε, να πατήσει το κουμπί της εσπρεσιέρας και να περιμένει να αρχίσει να τρέχει ο καφές και παράλληλα να οργανώσει το επόμενο πάρτι του προτού με όλη την άνεση αποφασίσει τι θα κάνει 35 μέτρα μακριά από την εστία του Νόιερ.

Ο Κίμιχ έτρεχε δίχως ιδιαίτερη ζέση προς το μέρος του, ο Ζίλε και ο Αλαμπα είχαν συνεννόηση «μπουζούκι» στο κέντρο της άμυνας όταν έγινε η σέντρα και ο Μάρκους Μπάμπελ έκανε λόγο για τέρμα επιπέδου έκτης κατηγορίας. Και πιο κάτω Μάρκους μου, και πιο κάτω.

Πάμε στο τρίτο γκολ. Το τζαρτζάρισμα που προσπάθησαν (το λες και φιλότιμα) να κάνουν ο Σανέ και ο Παβάρ στον Ντράξλερ ήταν τόσο δυνατό και αποτελεσματικό όσο εκείνα που θα έκανε η θυγατέρα μου όταν ζύγιζε τριάντα κιλά σε εμένα το γομάρι των 90 κιλών. Σε ποιόν παρακαλώ; Στον Ντράξλερ. Τέλος συζήτησης. 

Ο Γιόσουα Κίμιχ έχει λάβει άπλετα εγκώμια για τη συνεισφορά και τη σημασία του στο δημιουργικό παιχνίδι της Μπάγερν, αλλά μερικές φορές ξεχνάει ότι φορά τη φανέλα με το νούμερο έξι. Αυτή η φανέλα θέλει και αμυντικό μόχθο. Ετσι, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ; Δεν μπορεί να είναι άμοιρος ευθυνών ο αμυντικός μέσος όταν έχεις δεχτεί 51 τέρματα στη σεζόν.

«Καθώς ο Κίμιχ είναι συμμέτοχος σε πολλά όμορφα πράγματα επιθετικά, ξεχνάμε εύκολα πράγματα που δεν γίνονται σωστά εξαιτίας του αμυντικά», όπως είπε και ο Ντίτμαρ Χάμαν. 

Επίσης θέλει και κάποιο… μπινελίκι αφύπνισης προς τους συμπαίκτες όταν μοιάζουν να έχουν ξεχάσει πώς να μαρκάρκουν. Σωστά, Ολιβερ Καν που παρακολουθείς τις συναντήσεις από την εξέδρα; Μήπως ξέχασες και εσύ τα κλωτσομπουνίδια σου προς τον (δύσμοιρο) Σάμι Κουφούρ όταν αυτός (τολμούσε και) έκανε κάποιο σφάλμα; Βλέπετε εσείς κάποιον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν να τα… χώνει κατά τη διάρκεια της σεζόν; Αντε να είναι ο Νόιερ, αλλά αυτός βρίσκεται μακριά, κάτω από τα δοκάρια. Χρειάζεται ακόμα ένας. Ενας Εφενμπεργκ για παράδειγμα. 

Για να το κλείσουμε αυτό το κομμάτι και να φτάσουμε και στα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ κάποια στιγμή. Στην τρέχουσα σεζόν οι αμυντικοί της Μπάγερν υστερούν σε δυναμισμό στις διεκδικήσεις της μπάλας (εξαίρεση ο Ερνάντες), στις τοποθετήσεις (όλοι), στο ψηλό παιχνίδι (Αλαμπα, Ντέιβις) και σε ταχύτητα αντίδρασης (Μπόατενγκ, Ζίλε). 

 

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Μπάγερν (πιστεύει πως) ελπίζει σε πρόκριση απόψε είναι επειδή και η άμυνα της Παρί Σεν Ζερμέν έχει παρόμοια προβλήματα. Ναι, αλλά δεν υπάρχει ο Λεβαντόβσκι για να αξιοποιηθεί αυτό τόσο καλά. Θα βρουν ουσία και ευστοχία στις τελικές ενέργειες ο Μίλερ, ο Σανέ και ο Κομάν ώστε να γίνει η δουλειά μπροστά; Αν ο Μ’Μπαπέ ήταν στην θέση ενός τους στη βραδιά στο Μόναχο μπορεί και να είχε βάλει τέσσερα γκολ στη συνάντηση. Θα συνδυαστεί επίσης, τέτοια ευστοχία και ουσία με (σπάνια) προσήλωση και προσοχή αμυντικά; 

Δύο σε ένα φάση. Αν γίνουν και τα δύο, ναι, η Μπάγερν μπορεί να προκριθεί. Αν γίνει μόνο το ένα, αουφ βίντερζεν Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ενότητα Φλικ – Σαλιχάμιτζιτς τώρα (βαστάτε, φτάνω και στα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ). Οταν σκόραρε η Μπάγερν απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου το Σάββατο ούτε καν «χάι φάιβ» έκαναν. Αδύνατο να καλυφθεί πλέον το χάσμα ανάμεσά τους και μερικές εξηγήσεις τις διαβάσατε ήδη προ τριών ημερών και στο blog και στο ρεπορτάζ του παιχνιδιού.

Πόσο μάταιη έμοιαζε η παρουσία του προέδρου Χέρμπερτ Χάινερ στο γερμανικό «Sky» το βράδυ της Κυριακής. Ούτε ο ίδιος δεν πρέπει να πίστευε τη δήλωση «θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και με τους δύο» για το δίδυμο της… κολάσεως στο εσωτερικό του συλλόγου.

Για να τα δούμε και συνολικά όλα όσα έχουν γίνει. Τον Ιανουάριο του 2020 στη χειμερινή προετοιμασία στο Κατάρ ο Φλικ ζήτησε από τον Σαλιχάμιτζιτς την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, ειδικά ενός δεξιού μπακ. Ανέφερε μάλιστα τον Ντοντό (Σαχτάρ Ντόνετσκ) και τον Μπένγιαμιν Χένριχς (τότε Μονακό) ως επιλογές. Του… ήρθε ο Αλβαρο Οντριοθόλα

Τον Απρίλιο του 2020 κατά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Φλικ με την Μπάγερν, ο 55χρονος τεχνικός τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Τιάγκο Αλκάνταρα και του Ντάβιντ Αλαμπα. Δεν φταίει ο Σαλιχάμιτζιτς για την αποχώρηση του πρώτου (το ήθελε ο Τιάγκο) και για την επικείμενη του δεύτερου (υπερβολικά τα χρήματα που αξίωνε) αλλά ούτε εδώ εκπληρώθηκε κάποια επιθυμία του Φλικ.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2020 ο Φλικ έλεγε και ξανά έλεγε (απ’ τον Σεπτέμβριο πρακτικά) ότι το ρόστερ της νέας σεζόν δεν έχει την ποιότητα του ρόστερ της προηγούμενης. Είχε ζητήσει την απόκτηση του Χάντσον-Οντόι από την Τσέλσι, του ήρθε ο Ντάγκλας Κόστα. Είχε ζητήσει τον Σερζίνο Ντεστ από τον Αγιαξ του ήρθε ο Μπρούνο Σαρ. Για την θέση του Τιάγκο του ήρθε ο Μαρκ Ρόκα. Καταλαβαίνετε. Για τις θέσεις των Πέρισιτς και Κοουτίνιο ήρθε ο τίμιος, μα απλά τίμιος, Τσουπό-Μοτίνγκ.

 

Τελική πράξη του δράματος η ιστορία με τον Τζερόμ Μπόατενγκ που ανέλυσα το Σάββατο, κορύφωση μίας κόντρας που είχε φανεί ότι πλησιάζει στο ζενίθ της από το ξέσπασμα του Φλικ προς τον Σαλιχάμιτζιτς μέσα στο λεωφορείο της Μπάγερν μετά από το τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης στην 22η αγωνιστική απέναντι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Για ασήμαντο λόγο τότε, ένα τεστ COVID-19, αλλά συμβάν και αυτό.

Αγαπητοί διοικούντες την Μπάγερν, τι άλλο θέλετε ώστε να αποδεχτείτε πως χωριό δεν μπορούν να κάνουν αυτοί οι δύο; Πρέπει να διαλέξετε. Είτε τον έναν, είτε τον άλλον.

Αυτά είναι τα στραβά (της Μπάγερν στη σεζόν) και μερικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτά τα στραβά. Απόψε στο Παρίσι είτε θα πέσουν οι γενικοί τίτλοι τέλους είτε θα δοθεί μία μικρή παράταση για αυτούς. Οτι θα πέσουν, θα πέσουν. Το πότε απομένει να μάθουμε μόνο.

Α, ναι, τι ποντάρω. Είναι κι αυτό. Κοιτάξτε. Εδώ η επιλογή δεν είναι αντικειμενική. Δεν μοιάζει να είναι αντικειμενική αν προτιμάτε. Ως οπαδός θα ποντάρω, οπαδικά στο διπλό στα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ μήπως και συμβεί το λιγότερο πιθανό. Να δούμε την Μπάγερν της Λισσαβώνας και όχι της τρέχουσας σεζόν. Αν φάμε πάλι τρία, με τις υγείες μας

Επιστράτευσα και τα γούρια. Σήμερα το πρωί σήκωσα από τον πάγκο των αναπληρωματικών μία καινούρια μάσκα προστασίας από τον COVID-19 με το βαυαρικό έμβλημα σε αυτή. Αλλαξα την προηγούμενη που είχε χαλαρώσει και… έτρωγε γκολ από παντού. Η μάσκα έσφιξε, αν το κάνει και η άμυνα, θα έχει τύχη η Μπάγερν απόψε.

Καλές εμπνεύσεις να έχετε.

 

kela

 

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
ΕΠΙΛΕΓΜ.
livescore betslip
  • Livescore
  • Betslip